KazimKazim Posted December 24, 2008 Report Posted December 24, 2008 (edited) preporuka: Rooibos-Teekane Tee_1882 (Rotbuschtte aus Sudafrika...brutall) A. Na momenat mi se ucini da pise Tekken 3 Sta se bre folirate ljudi, ionako svi pijete obican caj po ceni od 30-50 dinara i najbolji je ako mene neko pita...a po ovoj temi, koliko vidim - svi se otimaju ko ce PRE neki zajebani strani caj da pomene. Samo nastavite Edited December 24, 2008 by KazimKazim
Alexandra_ Posted December 24, 2008 Report Posted December 24, 2008 e bas nije... ako vec mogu da biram, e, a mogu. A. ps. Kazim, mo's na caj slobodno...da probas caj za 2 evra...
KazimKazim Posted December 24, 2008 Report Posted December 24, 2008 ps. Kazim, mo's na caj slobodno...da probas caj za 2 evra... Jel moze jutro posle Duginog Posela da navratim na caj od 2 jevreja?!
Shamandalie Posted December 30, 2008 Report Posted December 30, 2008 Vidim ovu raspravu caj za 2 evra da ili ne, moj odgovor je definitivno da! U nedostatku onog Milforda kojeg nisam nasla ni u jednoj prodavnici, kupila sam TEEKANNE HOT LOVE- malina i vanila i evo popila sam pune 2 solje. Odlican je! Sada cu da probam i drugi Teekanne Magic moments, vocni caj sa rumom, ocekujem da je i on dobra, posto je velika slika, ostavljam samo link za nju http://www.dean-german-grocery.com/images/...ages/4738_0.jpg Od domacih ne preporucujem one obojene nazovi vocne jer da bi imali neki ukus morate staviti bar 3 kesice na jednu solju, pa se na kraju uhvati isti trosak kao za taj od 2 evra.
salebghouse Posted December 30, 2008 Report Posted December 30, 2008 mislim da je serbe najbolji za prehladu.pardon,protiv prehlade
Shamandalie Posted December 30, 2008 Report Posted December 30, 2008 Ne, nego kuvano vino. Imam dobar recept, napisacu ako nekog interesuje. Moja baba kad je boli grlo pije vruce mleko sa karamelizovanim secerom i to joj pomaze.
KazimKazim Posted December 31, 2008 Report Posted December 31, 2008 (edited) Za upalu grla kombinacija rakija(solidan gutljaj)-propolis-caj, piti na svaka 2-3 sata, svo troje naizmenicno...ne moze da omane Edited December 31, 2008 by KazimKazim
vudun Posted December 31, 2008 Report Posted December 31, 2008 ОД МААААААААААААААААКККККККК!!!! оДОЏ Ја СаДа НА ЊуЈИРЗс пАрТи СВЕ наЈбоЉе у преДстоЈећОј ГОдиНи!
ProgressiveR Posted January 3, 2009 Report Posted January 3, 2009 TEEKANNE rula! Meni je najbolji čak mi je bolji i od Milforda (a i jeftiniji). NE vidim zašto je problem dati 2-3 e za kutiju koja ima 20-25 kesica kad u bilo kom kafiću dobiješ C čaj za 100 dinara ... veliki sam ljubitelj čaja, redovno ga trošim i stavrno uživam u njemu
Zen Posted January 3, 2009 Report Posted January 3, 2009 Plasi me sva ta hemija. Ovamo ne pijem gazirano i "radim" zdravu hranu koliko mogu mogu, a sad da me prevare u caju... Nece moci.
Angelystor Posted January 3, 2009 Report Posted January 3, 2009 Treba da se napravi neka peticija da se zabrane Teekanne, Milford i svi ti anti-chajevi.
Dersu Uzala Posted January 4, 2009 Report Posted January 4, 2009 (edited) Moja baba kad je boli grlo pije vruce mleko sa karamelizovanim secerom i to joj pomaze. To. Mada, moji su (preko neke sremacke linije) u sto stavljali i zumance. Znaci, zumance, secer i kipuce mleko, sve se tu zbrcka. Onda se to 'lepi' za grlo ubijajuci (toplotom) bakterije. Valjda. Nemam neko drugo naucno objasnjenje . Nema Vero ovde. Ima Tempo, Univer, Merkator, Ziper, Tus, Metro...Idea...videcu bas danas u Idei. Nema nista od toga ovde . Sem tog Milforda eventualno. Ono sto meni ne ide u glavu (a primetio sam da se time obicne bave pripadnice lepseg spola), je konzumiranje tih 'bastardizovanih' proizvoda tipa 'caj sa ukusom maline'. 'Caj sa ukusom jagode'. Caj sa ukusom kifle ili bureka? Caj sa ukusom cokolade, koka kole? Ili one cokolade. Cokolada sa ukusom mente. Narandze. Benzina. Mozda rastem u gadnog starca, ali ja brate ne mesam cokoladu ni sa cim. Eventualno mlekom, ali ni njega previse (mlecna cokolada, bljak, probao sam 3-4 u zivotu da stvarno valjaju). Caj, naravno s vodom i eventualno mlekom. I nista vise. Kakav crni caj sa okusom bilo cega drugog sem caja. Pa ljudi mji, cajeva (biljki) u toj botanickoj porodici ima na stotine. I onda pored tih dvesta, trista, hiljadu ukusa, golemih ili tananih razlika, dodje cica i pita 'a jel imate caj sa ukusom borovnice?'. Dodje mi da (joj) prekratim muke, hehe. I onda ovi supci u industriji, ovi MBA 'mozgovi' koji su nam sjebali komplet civilizaciju u cirka 30 godina, odmah skacu upravnom odboru za vrat 'pa moramo caj od borovnice, jabuku sa ukusom paradajza, kafu sa ukusom kiselog mleka, ako ne uradimo mi to prvi, konkurenti ce. Na mojoj planeti (tojest kod mene kuci) necete dobiti caj sa ukusom bilo cega drugog sem caja. Cokolade su prazne. Kazite hvala Bogu da uopste ima malo mleka u njima. Da se ja pitam slatko bi mi pili cokoladu sa ljutim chili papricicama kako je to Tvorac originalno i zamislio. Puf, pant. Eto morao sam da se izduvam. Evo pijem neki sok od narandze. Sa ukusom.....narandze je(bot)e. Havarija. Nije losa naprava, ta naranja. Edited January 4, 2009 by Kalif nad Kalifama
blondie Posted January 4, 2009 Report Posted January 4, 2009 ziva istina. slazem se. kod mene u spajz ima kamilica, zeleni caj, uva, i kunica. jebo caj s malinom. kupim malina i nazderem se. ili kupim sok. cak ne volim ni ledeni caj. koji ce to na svijetu? kupis SOK valjda!? nije vise ni caj sto je bio. do moje 16 god, u kucu se nije caj kupovao. brala se kamilica, kunica, nana. dobro se opere, i susi se na novini nekoliko dana. kad je suvo bilje, stari nam naostri nozeve i svi u kuci sjecemo. niko nije imao strah da cemo se mi djeca poubijati nozOvima - a danas je svaki kurac choking hazard, keep away from children onda to lijepo popakujemo u kutije papirne, s tim da se ostavi jedna extra kutija u koju saspemo ostatke od svih biljki i to zovemo "mjesavina" i to se pije u jesen, zimu. sad, jebi ga, nema gdje da se bere, a i ako ima, ne znas koji je nivo zagadjenosti ni ko je sve hodao i pisao po toj zemlji. itd. al jebes ga, odem u radnju, kupim neku regularnu kamilicu, ni najjeftiniju, ni najskuplju, sta god se zadesi. boli me dupe za brendove (za koje prvi put cujem ovdje inace ). pijenje cajeva sad neki trend ispade. ali dobro, dok ima ovaca, treba neko i da ih shisha.
Dersu Uzala Posted January 4, 2009 Report Posted January 4, 2009 Kapiram te, ali striktno govoreci nisam ni na te 'cajeve' mislio. To i nisu cajevi, jer se ne prave od caja. Caj je biljka. Ti kipuci napici koje ti spominjes se doduse (pogresno) nazivaju herbalnim cajevima. Wikipedia: The English word "tisane" originated from the Greek word πτισάνη (ptisanē), a drink made from pearl barley. Strictly speaking, the name 'herbal teas' is a misnomer, as they are not made with real tea (Camellia sinensis), but by infusing other plants. In some countries (but not in the United States) the use of the word tea is legally[citation needed] restricted to infusions of Camellia sinensis (the tea plant). Ja te herbalne cajeve ne pijem ali ni u ludilu. Ni kad sam terminalno bolestan . Ne mogu, odvratni su mi, jebes lekovito, who wants to live forever. Caj = caj (biljcica) + voda + malo secera + (zavisno od tipa caja) malo limunovog soka ili mleko. End of story.
blondie Posted January 4, 2009 Report Posted January 4, 2009 au, znala sam da ces potegnuti tu wikipediu i korijen rijeci znam znam, caj biljka, pogresno koristimo blabla.. sampanjac isto truc truc. pa jebiga, ja ne pijem kafu, ne pusim cigarete, kad ustanem u 6 ujutro, moram nesto popiti, a vodu bas ne mogu nikako. moj jutarnji ritual, pogotovo kad radim, obavezno su caj (nana ili zeleni), plus jabuka. bez toga ne mogu. ako to ne uradim, ne mogu ni do 8 ujutro da izdrzim a ne pocnem vikati na robove : ) a radni dan cesto traje do 8 uvece, pa ti vidi. uvece, pred spavanje ide kamilica, ne obavezno, i ne svaki dan. ali ni slucajno ne mora biti u super soljici iz engleske, niti u onim govnima iz sturbucksa, tumblers ili kako god..
Dersu Uzala Posted January 4, 2009 Report Posted January 4, 2009 Ima da zivis sto godina onda. Kaki sto. Sto dvaes' . Ja ne mogu da pijem te 'prevare'. Ne volim ni svaki caj. Ruku na srce, vise gotivim indijski nego kineski, ali ljudu se kunu u caj sa Tajvana recimo. A ionako radije uvek pijem kafinje ili cokoladne napitke nego cajeve.
STARSHOOTER_SUPREME Posted January 4, 2009 Author Report Posted January 4, 2009 Ma fora je sto je kafa jedna eventualno 5 vrsta a cajeva ima milion ,ono usudi se da probas nove stvari:P
blondie Posted January 4, 2009 Report Posted January 4, 2009 au, kakva crna kafa jedna.. kad udjes u neke radnje, pa u "sektor" za kafu - da ti pamet stane.. mene jednom poslali, a ja neznalica totalna, pokupovala 10 vrsta, cisto da se ne moram vracati kalif: sta znam, ne volim ja te indijske, cejlonske, kineske cajeve. prejako mi sve manje vise. kamilica, nana, zeleni. i meni okej.
Angelystor Posted January 5, 2009 Report Posted January 5, 2009 Ono sto meni ne ide u glavu (a primetio sam da se time obicne bave pripadnice lepseg spola), je konzumiranje tih 'bastardizovanih' proizvoda tipa 'caj sa ukusom maline'. 'Caj sa ukusom jagode'. Caj sa ukusom kifle ili bureka? Caj sa ukusom cokolade, koka kole? Ili one cokolade. Cokolada sa ukusom mente. Narandze. Benzina. Mozda rastem u gadnog starca, ali ja brate ne mesam cokoladu ni sa cim. Eventualno mlekom, ali ni njega previse (mlecna cokolada, bljak, probao sam 3-4 u zivotu da stvarno valjaju). Caj, naravno s vodom i eventualno mlekom. I nista vise. Kakav crni caj sa okusom bilo cega drugog sem caja. Pa ljudi mji, cajeva (biljki) u toj botanickoj porodici ima na stotine. I onda pored tih dvesta, trista, hiljadu ukusa, golemih ili tananih razlika, dodje cica i pita 'a jel imate caj sa ukusom borovnice?'. Dodje mi da (joj) prekratim muke, hehe. I onda ovi supci u industriji, ovi MBA 'mozgovi' koji su nam sjebali komplet civilizaciju u cirka 30 godina, odmah skacu upravnom odboru za vrat 'pa moramo caj od borovnice, jabuku sa ukusom paradajza, kafu sa ukusom kiselog mleka, ako ne uradimo mi to prvi, konkurenti ce. Na mojoj planeti (tojest kod mene kuci) necete dobiti caj sa ukusom bilo cega drugog sem caja. Cokolade su prazne. Kazite hvala Bogu da uopste ima malo mleka u njima. Da se ja pitam slatko bi mi pili cokoladu sa ljutim chili papricicama kako je to Tvorac originalno i zamislio. Puf, pant. Eto morao sam da se izduvam. Evo pijem neki sok od narandze. Sa ukusom.....narandze je(bot)e. Havarija. Nije losa naprava, ta naranja. A-fucking-men. Smrt Milfordu. PS. Kafa ima 4 vrste: obicna "turska", filter, espreso i instant.
blondie Posted January 6, 2009 Report Posted January 6, 2009 ne s ove strane okeana. a vjerujem da nece proci ni dugo kad i tamo kafi department bude velicine delija
ProgressiveR Posted January 6, 2009 Report Posted January 6, 2009 E pa ja volem te voćne-saso-mange zajebancije. Volim da pijem slatke napitke, tako da mi ti voćni čajevi dođu kao zimski sokić. Nije me briga da li je trOO ili nije, meni je lepo. Najviše volem one zajebancije sa cimetom, tipa: jabuka & cimet, narandža & cimet ... ili kombinacije sa đumbirom tipa: crvena narandža & đumbir (e to rula) PS: kupio sam sad u Sloveniji tako lep čajnik
lithium Posted January 11, 2009 Report Posted January 11, 2009 u ue su otvorili neku mnogo fensi chajdzinicu, skroz je u indijskom fazonu, a imaju oko 50 vrsta chajeva, shto je najdivnije, jako blizu gimnazije je, tako da u toku shkolske godine ne izbijam odatle ^^
Recommended Posts