EnKi Posted April 30, 2008 Report Posted April 30, 2008 Nemacki band predvodjen korejskom pevacicom. Osnovani 2001. Izdali 3 full-lenght albuma i 1 EP. Igrom slucaja sam cuo jednu pesmu na netu i istog casa resio da nabavim zadnji album Bloodangel's Cry (2007). Muzika varira od gothic zvuka u stilu Lacuna Coil/Evanescence preko Tristania/Sirenia fazona pa do zvuka u rangu After Forever ili Epica-e. Izvrsni muzicari, mogu reci da duuugo nisam cuo ovako dooobre horove, zadnja pesma na albumu je prava himna simfonicnog metala...Nema growl-a, zenski vokal je potpuno clean bez operatic pretenzija (licno mi zvuci pomalo neubedljivo). Moglo je biti malo vise brzih pesama poput opening numere, ali, to na stranu, album je odlican, iskreno preporucujem svima koji ga nisu culi. Ako bas mora da se da puna definicija muzike koju Krypteria (ne mesati sa americkom grupom Crypteria) svira, mislim da bi ona glasila symphonic/gothic/progressive metal Evo linka gde se moze procitati malo vise: http://en.wikipedia.org/wiki/Krypteria Vase cenjeno misljenje... Quote
EnKi Posted May 1, 2008 Author Report Posted May 1, 2008 Sta je, niko nije sluso ? Ili vas samo mrzi da kucate ? Dobro, znam da su praznici, razumem, ko zeli moze pogledati par klipova: Victoriam Speramus (stara stvar koja je uradjena i muzicki i vizuelno u fazonu grupe Era) spot za pesmu Somebody Save Me sa aktuelnog albuma, sniman na hladnom Baltiku, pravi hitic Moj favorit At the Gates of Retribution se moze cuti ovde: Quote
facaly Posted May 1, 2008 Report Posted May 1, 2008 cuo cuo super sastav imam taj spot Victoriam Speramus i svaki put uzivam kad ga gledam muzika ,bas kao sto si rekao varira od .... pa do ..... ma ima svega Liberatio mi je omiljena hehehehe sta cu taki sam Quote
Josif Visarionovič Posted May 1, 2008 Report Posted May 1, 2008 dobri su,al izgleda malo ljudi je slusalo ovo... Quote
EnKi Posted May 1, 2008 Author Report Posted May 1, 2008 Hvala na komentarima. Mislio sam da je Krypteria malo slušaniji bend medju YUmetalcima, ali šta da se radi...Pesme su im baš slušljive, ne sumnjam da ce mnogo klinki pasti na ovo, ali ima stvari i za stariju gardu Dobra je Liberatio, ali spot je malo teži za gledanje... Quote
EnKi Posted August 21, 2008 Author Report Posted August 21, 2008 Bas mi je drago sto je tema ovoliko popularna Ko se usudjuje da skine prvi album Krypteriae: http://rapidshare.com/files/138231023/krypt.-l.rar.html Necete se pokajati. Ovo je vrlo dobar..........pop Stvarno, ovde ima svega: disca (80-ih), musicala, new age (ala Era)...Samo metala nigde. Pitam se kako su ovi ljudi dosli do muzike koju danas sviraju. Dosta kvalitetnih pevaca je prisutno na albumu koji se negde naziva Liberatio, a negde samo Krypteria. Imamo dosta pesama sa ljubavnom tematikom, ali i pop muzike sa prilicno brutalnim tekstovima, kao sto je ovaj: "...Soon your lifeless body will Be dragged through mud and slime I'll eat your worthless little soul At the gates of hell tonight And you will die, you will die, you will die, Burn in hell forever..." (GET THE HELL OUT OF MY WAY ) Ili, recimo, ovaj: "...Try to escape my eyes,you run But you cannot hide On your knees,go lick up the slime. Your master has arrived When the dust begins to settle And the victory is mine All your bones and teeth will rattle Till the end of time I will bring eternal darkness Fear forever and a day When the dust begins to settle you'll obey Or else you'll be swept away ..." (WHEN THE DUST BEGINS TO SETTLE) Pa ko zeli, samo izvol'te... P.S. Sad cu preslusam drugi album In Medias Res (2005) Quote
Bata Trokrilni Posted September 20, 2008 Report Posted September 20, 2008 (edited) Čuo sam na jednom internet radiju Somebody Save Me, oduševio se pesmom i odmah pohitao da skinem taj album. Još kad sam čuo da je pevačica Korejanka... Evo skidam i ovaj prvi album, hvala za link, a biću ti još više zahvalan ako mi daš i za drugi. Edited September 20, 2008 by Prince of Darkness Quote
EnKi Posted September 30, 2008 Author Report Posted September 30, 2008 Evo ti, ako se nisi snasao: http://rapidshare.com/files/125826769/02K-IMR.rar pass: MeNeGoSoFt ili http://www.megaupload.com/?d=ZXO82C4B Album je malo tezi nego prethodni (hard-pop ) Ma super su, stavis sva 3 albuma u listu i namestis na random Quote
KazimKazim Posted October 1, 2008 Report Posted October 1, 2008 Slusao sam prvi album, ono je bre sympho/pop, o cemu vi pricate...za njih su i Within Temptation teska metalurgija Quote
Bata Trokrilni Posted October 1, 2008 Report Posted October 1, 2008 Treći album je žešći od Within Temptation. Quote
EnKi Posted October 1, 2008 Author Report Posted October 1, 2008 (edited) Mnogo zesci, dodao bih Svaki cas sam ocekivao neki growl da uleti...ali bolje je ovako Edited October 1, 2008 by EnKi Quote
EnKi Posted October 24, 2008 Author Report Posted October 24, 2008 Krypteria - Evolution Principle (EP) 2006 http://www.sendspace.com/file/3d4519 01. Sweet Revenge 04:48 02. Lost 04:38 03. The Promise 04:07 04. No More Lies 03:46 05. Na Ga Ja 03:46 Prve 3 su se nasle na Bloodangel's Cry (2007), No more Lies je teza varijanta istoimene stvari sa In Medias Res (2005) , a Naga ja je korejska verzija prethodne. Quote
Bata Trokrilni Posted October 14, 2009 Report Posted October 14, 2009 Dobar je novi album. Žešći je od prethodnog i ima nekoliko baš finih pesama. Quote
Recommended Posts