рогозуб Posted June 1, 2008 Report Posted June 1, 2008 (edited) rajska vrata po hriscanstvu pripadaju onima koji se poklone bogu i zaborave na sebe. ne bash. heheh ovo mi stvarno sada nije jasno.kako je to izazvalo drugi svetski rat?? 2. svetski rat su izazvali nacisti, a njima je temelj ideologije bila nicheova filosofija. neka me uzme pakao.hehehehhe bicje ti smeshno... kada nemogu ni u raj ni u pakao chak i papisti koji veruju u chistiliche, veruju da je chistilishte privremeno. Hrishcjanstvo nema uchenje o chistilishtu. takvi ljudi su u paklu- nemogu da vide Boga, ali nisu mucheni od strane djavola. Da sam ja ovo postovao dobio bih warn. ti treba da dobijesh ban. so true... kolko je ljudima dosadno... nabroje gomilu baljezgarija koje su pokupili na chasu psihologije, i onda ih njihovi drugari tapshu po ramenu.. bash ste pametni.. tolko vam zavidim... Edited June 1, 2008 by Rogozub
The Joker Posted June 1, 2008 Report Posted June 1, 2008 I dobicu ban,zato sto ti mod drzi ledja. Nacisti su iskrivili Niceovu filosofiju kako je njima odgovaralo,bas kao sto ste vi Isusovu. Psihologiju istrazujem vec 5 godina Rogi,zato ne serendaj,ljubi te ciak Joker u celo glupavo. Ovo je zanimljiv linkic,preporucujem- http://cadair.aber.ac.uk/dspace/bitstream/...+Literature.pdf
Axeanosilas Posted June 1, 2008 Report Posted June 1, 2008 I dobicu ban,zato sto ti mod drzi ledja. Nacisti su iskrivili Niceovu filosofiju kako je njima odgovaralo,bas kao sto ste vi Isusovu. Psihologiju istrazujem vec 5 godina Rogi,zato ne serendaj,ljubi te ciak Joker u celo glupavo. Ovo je zanimljiv linkic,preporucujem- http://cadair.aber.ac.uk/dspace/bitstream/...+Literature.pdf Добићеш бан само ако будеш наставио да спамујеш и безразложно вређаш (погледај број постова и датум учлањења). Дај ми на ПП три смислена поста која си оставио на овом подфоруму, а да нису копи/пејст, подржавање некога и слично. Кажем - ПП. Такође, не видим да си било шта рекао на било којој теми о било ком философу. Стога - тишина. Ако имаш нешто са Рогозубом, размена телефона преко ПП, па на шибање. Без намере да вређам било кога, претпоставимо да је Рогозуб стварно то што му качите (глупан, ретард, ово, оно), шта мислиш колики сте ви глупани и ретарди кад се примате и пените... ------------------ У сваком случају, држите се теме, ако је то могуће. Мени никаква фрка није да је бацим или обришем све постове осим првог. Као што ми није фрка да поделим упозорењца/банове.
Теша Тешановић Posted June 1, 2008 Author Report Posted June 1, 2008 Zato sto je Hicjina razmisljanja cesto poklapaju sa tom filozofijom, ali mislim da je on shvatao Nicea npr. na potpuno pogresan nacin(verovatno zato sto je bio lud...) istoriju pisu pobednici Ne lupetaj, jesi li ti svestan koliko su drzave koje se i dan danas odnose prema imigrantima kao smecu(Francuska npr.) ekspolatisale africke i domorodacke americke narode u proslosti?! po cemu se francuska odnosi prema imigrantima kao smecu??danas muslimani imaju u franckuskoj veca prava nego francuzi i mnoze se jako brzo.francuska je eksploatisala te narode u proslosti a sa druge strane kolonijalizam je imao i pozitivvne strane.i sada zato sto je francuska u proslosti imala kolonije(kao i sve evropske sile) ona sada mora da trpi gomilu muslimana u svojoj zemlji??jedini politicar koji u francuskoj realno gleda na problem imigranata je le pen
Jabba the Hutt Posted June 1, 2008 Report Posted June 1, 2008 Sta su to donele kolonije dobro ondasnjem narodu? Bolesti iz Evorpe? Opste porobljavanje? Stvarno super, preneli su im neke mnogo dobre vrednosti Imigranti u Francuskoj do pre par godina nisu imali gotovo nikakva prava, zato je i nastao talas protesta u celoj zemlji, koji je trajao 20ak dana, ne znam da li ti je to promaklo... kada nemogu ni u raj ni u pakao chak i papisti koji veruju u chistiliche, veruju da je chistilishte privremeno. Hrishcjanstvo nema uchenje o chistilishtu. takvi ljudi su u paklu- nemogu da vide Boga, ali nisu mucheni od strane djavola. Ponovo ono o cemu smo pricali ranije, bog ih nece primiti zato nisu primili hriscjanstvo, a sta je sa onima koji u zivotu nisu imali prilike da ga prime, tj. ziveli van njegovog domaja? Bog cje ih zbog toga odbaciti? Bas pravedno od njega...
Axeanosilas Posted June 1, 2008 Report Posted June 1, 2008 chak i papisti koji veruju u chistiliche, veruju da je chistilishte privremeno. Hrishcjanstvo nema uchenje o chistilishtu. takvi ljudi su u paklu- nemogu da vide Boga, ali nisu mucheni od strane djavola. Ponovo ono o cemu smo pricali ranije, bog ih nece primiti zato nisu primili hriscjanstvo, a sta je sa onima koji u zivotu nisu imali prilike da ga prime, tj. ziveli van njegovog domaja? Bog cje ih zbog toga odbaciti? Bas pravedno od njega... Чистилиште не постоји, измишљено је од стране РКЦ да би се лакше куповале индулгенције (опроштајнице). Гледај здраворазумски - РКЦ и папе су хтели новац за ово или оно. Измислили су индулгенције (даш кеш и све ти се опрости, са објашњењем да је папа у "власништву" свих добри дела које су чинили Свети оци и остали праведници па може да их прода. :) Из Пакла нема повратка, не након Христовог силаска у исти (мада то тада није био пакао већ нешто као чекаоница (мрзи ме да објашњавам), тако да су морали измислити неки међупростор. Тај простор је чистилиште, а због свега тога је и Мартин Лутер "отпао" од РКЦ. Понављам се, писао сам о овоме макар три пута. Не, ти који су живели ван домашаја неће отићи у Пакао. Биће им суђено, зависно од дела. О томе су писали и Патријарх Павле и Свети Николај више пута. Постоји гомила иновераца који су живели Хришћанским животом (по делима својим), али постоји и хрпа проблема. Сам СНЖ се упитао да ли било ком Индијцу пролазило кроз главу да се крсти кад гледа "хришћанске" Енглезе како врше терор и пљачкају му земљу? Наравно да не. Да ли било којем Ирачанину пада то исто на памет видевши како им "хришћански" Амери уништавају земљу. Нису одговори на твоја питања далеко, само узмеш да прочиташ неколико књига. Препоручићу ти, ако желиш и ако те стварно занима..
рогозуб Posted June 2, 2008 Report Posted June 2, 2008 bog ih nece primiti zato nisu primili hriscjanstvo, a sta je sa onima koji u zivotu nisu imali prilike da ga prime, tj. ziveli van njegovog domaja? oni se nisu rodili van domashaja Hrishcjanstva zato shto "nisu imali srecje", vecj zato shto je Bog odredio da se tamo rode. shto znachi da je Bog zbog svog predznanja odredio da se rodi tamo jer tu ima vecje shanse za spasenje nego drugde. Не, ти који су живели ван домашаја неће отићи у Пакао. nemoj davati pogreshne informacije. idu u pakao (ne vide Gospoda, ne osecjaju radost), ali necje biti mucheni od strane demona.
Axeanosilas Posted June 2, 2008 Report Posted June 2, 2008 Не, ти који су живели ван домашаја неће отићи у Пакао. nemoj davati pogreshne informacije. idu u pakao (ne vide Gospoda, ne osecjaju radost), ali necje biti mucheni od strane demona. Ја имам друге информације, кад се наканим да пронађем цитат у извору, упутићу те.
рогозуб Posted June 2, 2008 Report Posted June 2, 2008 to shto ti reche, ja koliko znam, vazhi samo za mrtvorodjenchad i decu ubijenu u utrobi.
null Posted June 2, 2008 Report Posted June 2, 2008 Rogozube, kako bog može da sudi mrtvorođenoj deci, na osnovu njihovih dela?
null Posted June 2, 2008 Report Posted June 2, 2008 Не, ти који су живели ван домашаја неће отићи у Пакао. Биће им суђено, зависно од дела.Ovako izgleda kompletan tekst koji si citirao, kad nije istrgnut iz konteksta. Za njega si rekao da se odnosi na mrtvorođenčad. Bolje TI pročitaj šta se piše, ili nabavi naočare. Ako nađeš neke zaražene antraksom, utoliko bolje
рогозуб Posted June 2, 2008 Report Posted June 2, 2008 ax je napisao ovo: Не, ти који су живели ван домашаја неће отићи у Пакао. Биће им суђено, зависно од дела. a onda sam ja reagovao na prvu rechenicu i napisao ovo: nemoj davati pogreshne informacije. idu u pakao jasno je o chemu pricham onome ko nije debil.
null Posted June 2, 2008 Report Posted June 2, 2008 to shto ti reche, ja koliko znam, vazhi samo za mrtvorodjenchad i decu ubijenu u utrobi. A to što on reče glasi ovako: Не, ти који су живели ван домашаја неће отићи у Пакао. Биће им суђено, зависно од дела. I nemoj da spamuješ više, ideš mi na kurac
Axeanosilas Posted June 2, 2008 Report Posted June 2, 2008 Немојте се свађати, 'леба вам, и о стварима које сам ја рекао. Наћи ћу ових дана цитат и постоваћу. Будите фини, гледајте тенис.
рогозуб Posted June 2, 2008 Report Posted June 2, 2008 (edited) http://www.yumetal.net/forum/index.php?sho...t&p=1680821 lepo svi mogu da prochitaju shta sam citirao i na shta sam odgovorio. stvarno nerazumem koja je poenta ovih poslednjih poustova sem da pokazhesh da si nenormalno glup? shta, da me iznervirash? teshko... Edited June 2, 2008 by Axeanosilas
Теша Тешановић Posted June 2, 2008 Author Report Posted June 2, 2008 ne vide Gospoda, ne osecjaju radost hali gali halidu su se oci sijale i bio je radostan i bez tvog boga
The Joker Posted June 2, 2008 Report Posted June 2, 2008 Cemu uopste ovaj zivot ako te ceka vecnost?Ako je bog sveznajuc sto gresne odmah ne pobaca u pakao?I ako je svemocan,sto uopste stvara zle?
рогозуб Posted June 2, 2008 Report Posted June 2, 2008 ovaj zhivot sluzhi tome da zaslushish pakao ili raj. peti put stavljam isti odgovor. Зашто је Бог, унапред знајући све, створио оне, који греше и не кају се? („Тачно изложење Православне вере“, књига IV, глава XXI) Бог, по благости Својој, приводи из небића у биће, све постојеће и о ономе, што ће бити, има предзнање. И тако, ако они који греше, не би у будућности добили постојање, онда се они не би могли учинити злима, (а зато) о њима не би било предзнања. Јер се виђење односи ка ономе, шта јесте; а предзнање – према ономе, што ће неизмењиво да се деси. Али, у почетку – постојање (уопште), а затим већ – постојање добра или зла. Ако би за оне, који би по благости Божијој, добили постојање у будућности, то послужило као препрека за добијање постојања, (услов) што ће се они, по сопственој жељи, учинити злима, би онда значио да би зло победило благост Божију. Јер све што Бог ствара, ствара добрим; сваки по сопственом произвољењу, избору, бива добар или зао. Иако, чак и Господ говори: „Боље би му било да се није родио онај човек“ (Мк. 14:21), то Он говори, не порицајући Своје сопствено створење, већ зло, које је изникло у Његовој творевини, као последица њеног сопственог избора и лењости. Јер лењост њене сопствене воље је учинила за њу некорисним, добро дело Творца. Тако, ако неко, коме су поверени од цара богатство и власт, употреби то против свог доброчинитеља, то ће га цар, након што га смири, праведно казнити, ако увиди, да ће он до краја да остане веран својим властољубивим замислима.
The Joker Posted June 2, 2008 Report Posted June 2, 2008 Ju du rialajz det ju ar vejsting maj oksidzen?
Axeanosilas Posted June 12, 2008 Report Posted June 12, 2008 Рогозуб, Худини по 20% и три дана бана. Осталима последње упозорење. Свака спам порука испод ове ће бити драстично кажњена. Немам времена да чистим све глупости које сте написали.
Seeker Posted October 1, 2008 Report Posted October 1, 2008 Ja Nihilizam shvatam kao nepostsijanje apsolutnih vrednosti u zivotu uopshte.Nema apsolutnih vrednosti, kao shto ne mozemo posmatrati apsolutno kretanje Zemlje, Sunca, Mlechnog puta, Lokalne grupe. Samo u odnosu na neshto, relativne vrednosti postaju apsolutne. Kada se postavi referentna tachka! Zashto davati prednost nekim tachkama u odnosu na druge. Verujem u relativizam po pitanju svih vrednosti sem stvarnosti! Koliko je ona u oku posmatracha, koliko stvarno postoji, nemam pojma, niti bilo ko to zna! Aristotel je rekao: Vatra isto gori u Grchkoj i u Persiji; ali ideje o dobru i o zlu razlikuju se od mesta do mesta a Pitagora je rekao: Chovek je mera svih stvari
Теша Тешановић Posted October 4, 2008 Author Report Posted October 4, 2008 Zato nihilizam i vodi ka propadanju. zavisi postoje dve vrste nihilizma aktivni i pasivni.pasivni nihilizam stvarno vodi ka propadanju,a dok aktivni nihlizam postoji samo kao jedna faza u otkrivanju pravih vrednosti i upravo zbog toga brzo prestaje da bude nihilizam.ja sam morao da prodjem kroz nihilizam da bi postao idealista
Guest Bata Životinja Posted October 4, 2008 Report Posted October 4, 2008 nihilizam podrazumijeva uklanjanje loših vrijednosti da bi se onda otkrile istinske vrijednosti. Koje si ti to loše vrijednosti odbacio? Jer, npr alkoohol nije vrijednost koja se odbacuje, alkohol uopšte nije vrijednost. Ja bih prije rekao da si ti samo rekao da vrijednostima koje si već imao i ne njihovom kršenju.
Recommended Posts