Теша Тешановић Posted June 5, 2008 Author Report Share Posted June 5, 2008 Naciste nisam računao. Ne mogu da shvatim kako neki Rus može da bude nacista, posle sveg zla koje je Hitler naneo Rusima. Isto mislim i za Srbe, Poljake i još neke narode. kakve veze ima slusanje muzike sa ideologijom?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted June 5, 2008 Report Share Posted June 5, 2008 Има, кад се бенд који слушаш поводи за неком идеологијом. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Теша Тешановић Posted June 5, 2008 Author Report Share Posted June 5, 2008 kolovrat nije metal. a i nacisti su. idioti. ima dosta metala u novijim radovima kolovrata Има, кад се бенд који слушаш поводи за неком идеологијом. ma nema to veze uopste ja slusam i naci muziku,anarho pank,komunistcki pank i jevrejski folk i sve sta stignem.i ne vidim da je ista od toga uticalo na mene Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted June 5, 2008 Report Share Posted June 5, 2008 И не треба, али ја нећу ни да их слушам вала. Ставови појединих бендова и те како могу на утичу да их не слушам и обрнуто. Али, овде није о томе реч. Слободно отвори тему о идеологијама у металу, па ћемо да расправљамо о томе надугачко и нашироко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy sixx Posted June 5, 2008 Report Share Posted June 5, 2008 Meni licno je mnogo lakse da se izrazim na srpskom.To je moj jezik,i bez problema mogu sve misli preneti na papir.A i odlicno se uklapa uz muziku koju sviramo.Ali to nije slucaj kod svake vrste muzike,jednostavno srpski ne lezi na svakoj muzickoj podlozi.Thrash metal recimo.Ne ide.Svaka cast bendovima koji su to probali,ali po meni to ne ide.Al' bas nikako. Zamislite recimo Space Eater pesme na srpskom."Fobija Od Opere","Jedac svemira" (zvuci ko Bajaga na thrash-u),"Mrsh Bombe!"...bog te jebo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Јој, није ваљда да мислиш да наслов песме значи то? "Bombs Away" значи "бомбе бачене". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Trokrilni Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Odavno sam hteo da te pitam - kako je nastala ideja za ime Space Eater? Da li je po pesmi Gamma Ray ili je nešto drugo u pitanju? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Razbijač-NAAĆI Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 većina bendova pravi pesme na engleskom,jer nema blage veze sta bi na srpskom i pisala.a takodje,pola njih ne bi mogla ni da peva na srspkom po tonalitetu,kako bi pevali na engleskom,a to je mogo da radi samo Dado topić,da ga na srpskom izvuče po istom tonalitetu ko i na engleskom. i ti tekstovi danas, sve je to smešno...ponekad su tekstovi na srpskom bolji od pola tekstova bendovo ko recimo hammerfall, kamelot i slični njima...šta je to tekst molitve manje vredan od teksta don't you cry, ili one od hammerfalla, sa prvog albuma,naslovna valjda... alogia recimo, njihovi tekstovi,smešno zvuči,ali kad prevedete tekstove rapsodija dodje vam na isti kurac... sve u svemu, mi u metalu imamo dobre kompozitore,ali tekstopisci su nam uzas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Joker Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 (edited) Medjed ima pravo...nekako mi tekstovi na engleskom zvuce okej a na srpskom bi za takav tekst rekao da je smejurija. Mrsh bombe...hahahaha,do jaja Edited June 6, 2008 by The Joker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Trokrilni Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Pesma Glory to the Brave ima odličan tekst, kao i druge pesme posvećene pokojnim prijateljima: Iced Earth - Watching Over Me ili Alogia - Lament. Ti tekstovi se pišu srcem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Не могу да верујем да је Разбијач написао смислен пост, а да у њему нема ништа о јебању. Odavno sam hteo da te pitam - kako je nastala ideja za ime Space Eater? Da li je po pesmi Gamma Ray ili je nešto drugo u pitanju? Наравно, а шта друго? Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Не могу да верујем да је Разбијач написао смислен пост, а да у њему нема ништа о јебању. Upravo Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy sixx Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Јој, није ваљда да мислиш да наслов песме значи то? "Bombs Away" значи "бомбе бачене". To zvuci glupo,mnogo je bolje "Mrsh' bombe!"!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan_Creed Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Reci svoje molitve maleni Ne zaboravi sine Da ukljucis sve Ususkaj se, toplo unutra Da budes slobodan od grehova Dok pJescani covJek dodje Spavaj sa jednim okom otvorenim Drzeci jastuk jako Izadji iz svJetla Udji u mrak Uzmi mi ruku Ajmo u nedodjiju Nesto nije u redu, ugasi svJetlo Teske misli nocas koje nisu od bela snega Snovi o ratu, snovi o lazovima snovi o zmajevoj vatri I svih stvari sto ujedaju JEBOTE Spavaj sa jednim okom otvorenim Drzeci jastuk jako.. itd. itd... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy sixx Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Ziveti,umreti Smejati,plakati Jedan je zivot Jebes mu sve! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlo SE Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 :) :) E kolega ovo moram ovako obraditi sa Evrigo-om, ajde molim te sklepaj i ostatak teksta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy sixx Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Bice,bice... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pit Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Ova tema je totalno kretenska!To bi bilo kao kad bi se pitali zasto domaci metal bendovi koriste elektricne gitare!Cista zamena teza!Trebalo je da se otvori tema,,Zasto neki domaci metal bendovi prave textove na srpskom?''! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Trokrilni Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Не могу да верујем да је Разбијач написао смислен пост, а да у њему нема ништа о јебању. To što je post smislen, ne znači da je istinit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Joker Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Ne znaci,ali jeste Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Trokrilni Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 E pa nije istinit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Joker Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Vrlo zrelo od tebe.Argumenti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CROSSIĆ Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Jer ako imaju textove na srpskom u svetu ih nece prihvatiti a ti bednovi zele da budu popluarni i van nase zemlje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Joker Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Netacna konstatacija,i to krajnje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Уопште није нетачна. Можеш ти да певаш на српском и прошириш се ван граница Србије, али много теже. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts