Jump to content

Zašto domaći metal bendovi prave tekstove na engleskom?

Recommended Posts

kolovrat nije metal. a i nacisti su. idioti.

ima dosta metala u novijim radovima kolovrata

Има, кад се бенд који слушаш поводи за неком идеологијом.

ma nema to veze uopste ja slusam i naci muziku,anarho pank,komunistcki pank i jevrejski folk i sve sta stignem.i ne vidim da je ista od toga uticalo na mene

И не треба, али ја нећу ни да их слушам вала. Ставови појединих бендова и те како могу на утичу да их не слушам и обрнуто. Али, овде није о томе реч. Слободно отвори тему о идеологијама у металу, па ћемо да расправљамо о томе надугачко и нашироко.

Meni licno je mnogo lakse da se izrazim na srpskom.To je moj jezik,i bez problema mogu sve misli preneti na papir.A i odlicno se uklapa uz muziku koju sviramo.Ali to nije slucaj kod svake vrste muzike,jednostavno srpski ne lezi na svakoj muzickoj podlozi.Thrash metal recimo.Ne ide.Svaka cast bendovima koji su to probali,ali po meni to ne ide.Al' bas nikako.

Zamislite recimo Space Eater pesme na srpskom."Fobija Od Opere","Jedac svemira" (zvuci ko Bajaga na thrash-u),"Mrsh Bombe!"...bog te jebo. :)

Guest Razbijač-NAAĆI

većina bendova pravi pesme na engleskom,jer nema blage veze sta bi na srpskom i pisala.a takodje,pola njih ne bi mogla ni da peva na srspkom po tonalitetu,kako bi pevali na engleskom,a to je mogo da radi samo Dado topić,da ga na srpskom izvuče po istom tonalitetu ko i na engleskom.

i ti tekstovi danas, sve je to smešno...ponekad su tekstovi na srpskom bolji od pola tekstova bendovo ko recimo hammerfall, kamelot i slični njima...šta je to tekst molitve manje vredan od teksta don't you cry, ili one od hammerfalla, sa prvog albuma,naslovna valjda...

alogia recimo, njihovi tekstovi,smešno zvuči,ali kad prevedete tekstove rapsodija dodje vam na isti kurac...

sve u svemu, mi u metalu imamo dobre kompozitore,ali tekstopisci su nam uzas.

Не могу да верујем да је Разбијач написао смислен пост, а да у њему нема ништа о јебању.

Odavno sam hteo da te pitam - kako je nastala ideja za ime Space Eater? Da li je po pesmi Gamma Ray ili je nešto drugo u pitanju?

Наравно, а шта друго?

Reci svoje molitve maleni

Ne zaboravi sine

Da ukljucis sve

Ususkaj se, toplo unutra

Da budes slobodan od grehova

Dok pJescani covJek dodje

Spavaj sa jednim okom otvorenim

Drzeci jastuk jako

Izadji iz svJetla

Udji u mrak

Uzmi mi ruku

Ajmo u nedodjiju

Nesto nije u redu, ugasi svJetlo

Teske misli nocas

koje nisu od bela snega

Snovi o ratu, snovi o lazovima

snovi o zmajevoj vatri

I svih stvari sto ujedaju JEBOTE

Spavaj sa jednim okom otvorenim

Drzeci jastuk jako..

itd. itd... ;)

Ova tema je totalno kretenska!To bi bilo kao kad bi se pitali zasto domaci metal bendovi koriste elektricne gitare!Cista zamena teza!Trebalo je da se otvori tema,,Zasto neki domaci metal bendovi prave textove na srpskom?''!

Уопште није нетачна. Можеш ти да певаш на српском и прошириш се ван граница Србије, али много теже.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...