salebghouse Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 nema teme,svasta... ajmo malo o njima.postoje (sa povremenim pauzama) od 1982.godine.osnovna postava je bas+bubanj,tokom karijere su dodavani: drugi bubanj,dve trube,truba+sax,perkusije.tekstualno muzicki minimalizam,baza u bluesu i fonku-"like james brown on acid".glazba+slika su precizniji od teksta,pa zato www.youtube.com/watch?v=eW_qqbRWMDg vase misljenje? nadam se da ce biti sto vise fanova EKVa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Karnisero Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 Konacno tema o Disciplini. Dajte neki link,ja imam 20-ak pesama i mnogo su mi se svidele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salebghouse Posted June 11, 2008 Author Report Share Posted June 11, 2008 potrazi albume po blogovima,lako se nalaze.kvalitet nije najbolji(ripovano sa kaseta,izmesane pesme,fale pesme,itd).u to ime evo ti jedan RARITET http://www.shareonall.com/1990_12_07_DISCI...du_SKC_opov.rar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salebghouse Posted June 15, 2008 Author Report Share Posted June 15, 2008 upravo ide snimak sa exita na rts1,overite Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salebghouse Posted October 5, 2008 Author Report Share Posted October 5, 2008 http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com je u punoj formi-prvi spot nekog srpskog benda koji je emitovan na mtvu disciplina kitchme-decija pesma(children song) http://tinyurl.com/53n34j Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 Ja nekako nikako nisam slusao domacu scenu izmedju 1976 i statijaznam koje. Valjda zato sto su mi ortaci, sta ima ortake da slusam, slusam zapad . Poneki put sam i ja tupan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salebghouse Posted October 6, 2008 Author Report Share Posted October 6, 2008 e sad...bas nista od domace muzike? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buddha Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 zar nije Obojeni Program bio prvi domaci spot na MTV-u? ona emisija... 120 Minutes ili kako se zvala, pustali alternativu. poznat onaj voditelj vodio. pocetkom 90-ih Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salebghouse Posted October 6, 2008 Author Report Share Posted October 6, 2008 bio je i obojeni program,tacno,ali posle dak.ovo je pusteno u toj emisiji,oni su valjda bili zaduzeni za emitovanje bendova iz juzne evrope.a prvi bend iz sfrj koji je bio na mtvu je lajbah Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted October 7, 2008 Report Share Posted October 7, 2008 e sad...bas nista od domace muzike? Bas nista. Cujem kad odem kod nekih ortaka, naravno. Tamo cujem i narodnjake doduse. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salebghouse Posted October 7, 2008 Author Report Share Posted October 7, 2008 ali zasto?koliko god bilo glupo ovo pitanje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted October 7, 2008 Report Share Posted October 7, 2008 dosadno mi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metal King Posted October 16, 2008 Report Share Posted October 16, 2008 Carevi su majke mi ovaj "novi" album im je sjajan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salebghouse Posted December 8, 2008 Author Report Share Posted December 8, 2008 povratak na mesto zlocina!akademija 02.01.2009. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted December 10, 2008 Report Share Posted December 10, 2008 Disciplin A Kitschme će održati dva klupska koncerta oko predstojećih novogodišnjih praznika: 26. decembra sviraće u zrenjaninskom klubu Zeleno zvono, a za 2. januar najavljen je "ekskluzivni novogodišnji šou" na Akademiji. "Radujemo se ovim klupskim koncertima, kao i buci koju želimo proizvesti u takvoj atmosferi gde, za razliku od nastupa po festivalima, u prisnijem odnosu sa publikom cela stvar dobija skoro iskonsku dimenziju!", kaže Koja za Popboks. On dodaje da Akademiju smatra jednim od regularnih evropskih mesta takvog tipa, u kom će bend uvek za zadovoljstvom svirati, "a posetioci u ludom ritmu igrati". Predviđen je i DJ program: "super heavy heavy funk & rare groove" će puštati DJ Steva Glušac, a za "space glam freestyle" je zadužen DJ Njegova Ekselencija Crni Zub. Karte za Zeleno zvono u pretprodaji koštaju 400 dinara; na dan koncerta, cena će biti 500 dinara. Cena karte za beogradski koncert je 900 dinara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jabba the Hutt Posted December 15, 2008 Report Share Posted December 15, 2008 Obozavam ovaj bend! Letos na Gitarijadi haos napravise, naterali su me mrtvog pijanog i uduvanog da skacem ceo cert Hajde, hajde, sad pogodi, kakav zvuk to mene vodi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salebghouse Posted December 15, 2008 Author Report Share Posted December 15, 2008 kakav DUH, a ne kakav zvuk himna mora da se zna napamet! http://www.youtube.com/watch?v=IPPSaObr5Uc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 (edited) ukus poznatih Koja Edited December 28, 2008 by VoivodBG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salebghouse Posted January 3, 2009 Author Report Share Posted January 3, 2009 uh...jos zvoni u glavi... ne mogu oni na akademiji da zvuce lose,cak i kad bi se potrudili.pre koncerta je isao mnogo zarazan funk,presecen hard rock hitovima...odsviral;i su skoro sve sto sam ocekivao (nesto je i falilo,ali necu da zvocam),2 bisa,puna rupa...prava lekcija za sve samozvane umetnike koji besomucno kupuju dboxe,vezbaju razlaganja akorda,prave kompleksne pesme na engleskom,i kukaju o poremecenom sistemu vrednosti i o drzavi koja nema sluha za njihova remek dela...oh,nepravde...2 sata buke i besa,taman do sledeceg koncerta. veliki q za sankere koji nisu hteli da mi sipaju vodu,ali su se zato pravili ludi kad su trebali da vrate kusur.na drugom sanku,gde su radili neki momak i devojka je odnos prema musterijama bio potpuno drugaciji-valjda ce ih b/s dostojno nagraditi. "deca sede kose(BLUZ ROBOT) u sebi ceznju nose(BLUZ ROBOT)..." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 de ja živim , de ja živim... kud ne odoh na ovo c c c ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salebghouse Posted January 3, 2009 Author Report Share Posted January 3, 2009 c c c,i ja kazem http://popboks.com/tekst.php?ID=7020 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 pročitala bar to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salebghouse Posted January 3, 2009 Author Report Share Posted January 3, 2009 slike http://maniacfoto.blog.hr/2009/01/16257762...a-kitschme.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 hvala k'o da sam bila. zub, zeleni. razmazićete me svi na forumu sa ovim snimcima Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atheist Posted January 8, 2009 Report Share Posted January 8, 2009 e da, bilo je skroz besno... meni su ushi tek juce prestale da zuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts