Jump to content

Recommended Posts

Posted
Novi talas na BELEF-u

Fri, 06/18/2010 - 18:39.

/Vest BELEF Beograd Festivali

Beogradski letnji festival (BELEF) biće održan od 15. jula do 8. avgusta, a centralni događaji posvećeni su obeležavanju 30 godina Novog talasa, pa se očekuju i ključni bendovi koji su bili aktuelni 80-ih na prostoru bivše Jugoslavije, a još su aktivni.

Koncerti povodom 30 godina Novog talasa biće petkom i subotom na platou iza Prirodnjačkog muzeja, a u planu je učešće bendova: Jura Stublić i Film, Darko Rundek i Kargo orkestar, Davorin Bogović sa svojim bendom (ex Prljavo kazalište), Buldožer, Lačni Franc, Električni orgazam,

disciplin A kitschme,

Obojeni program, Lajner i Hrnjak - Pozdrav Azri...

Koncerti nove rok scene iz regiona, na kojuima će nastupiti tri do četiri benda, predviđeni su nedeljom, takođe na platou iza Prirodnjačkog muzeja.

Program BELEF-a, čiji je slogan "Na novom talasu", obuhvata i koncerte klasične muzike, kao i vizuelni program, koji i ove godine obuhvata intervencije na gradskom prostoru, u kojima će učestvovati afirmisani domaći umetnici.

Najavljene su i izložbe umenika iz inostranstva, kao i izložbe fotografija posvećene Novom talasu.

Prvi put, ove godine, u segmentu vizuelnog programa biće realizovan "Otvoreni bioskop", na Kalemegdanu, kod spomenika Pobedniku.

Akcenat će biti stavljen na filmsku produkciju iz Srbije i regiona, autorski film, kratki metar i srpski alternativni film.

Nakon projekcija filmskog programa, biće održavani DJ programi alternativne rok muzike.

Ulaz na te programe biće besplatan.

U segmentu Scena, planirana je realizacija multimedijalnih predstava i performansa.

Sajt BELEF-a je www.belef.org

http://www.youtube.com/watch?v=ZCGawpBlGKA

:muzicar:

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Meni je I think i see myself on CCTV iz 96 realno medju pet najboljih albuma devedesetih sigurno.... Neverovatno je kakvih tu ima polaznih tacaka za ono sto danas zovemo drum n bass.... Koja bre car! :cool:

• Upvote 1
  • 1 month later...
Posted

pa dobro, nisu bili BASH gofie tada.... ili bar meni ne zvuci kao da cela muzika bila skoncentrisana samo na njen vokal.... al mislim... da Gofie je kraljica! :cool: Sta li je s njom posle toga.. bas bi voleo jos nesto da cujem jos nesto.....

Posted

ne znam sta je sa njom, secam se da se provlacila informacija da je trebala da otpeva nesto na kojotovom albumu. moguce je da vise i ne peva, disciplina joj je bila prvi bend. ne mogu ni da nadjem informacije o beatu, nekad je neko spomenuo da se vratio na tasmaniju, ozenio i batalio sviranje...

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted
sale jel znas kako se zvao i prezivao perkusionista koji je svirao na singlu politicari virusi koji je izasao za tom tom music?

ja nisam Sale ali mislim da je u pitanju Feđa, bio aktivni član u Smoke City-u pa kad je oženio srpkinju došao ovamo da živi. gostovao svima živima na albumima, poslednji rare album joyz ga je kreditavao valjda pod punim imenom, a ako ne onda gledaj u smoke city ko bi bio pod pravim imenom. naravno, ovo je pretpostavka, s'obzirom da nema baš mnogo perkusionista u BG-u a jos manje njih koji žive na relaciji BG-London.

btw, stalno viđam Koju u onoj poslastičarnici u na ćošku Kameničke i Prizrenske. najbolji cheesecake koji sam ovde kušao.

• 2 months later...
  • 5 weeks later...
  • 2 weeks later...