Vlladimir Posted June 14, 2008 Report Posted June 14, 2008 (edited) Seća li se neko ovog kultnog serijala?Izdat je na DVD pre nekoliko godina, a kod nas se emitovao na Novosadskoj Televiziji i RTS-u.Henson je seriju izbacio na male ekrane 1988. godine, a sadržala je devet epizoda. Glavnu ulogu (Pripovedača) je igrao maestralni John Hurt (J.R.R Tolkien's Lord Of The Ring, Alien, History Of The World part 1...), dok ostali glumci poput Miranda Richardson, Jonathan Prycea i drugih igraju u zavisnosti od epizode do epizode. Henson je 1990 izdao i nastavak ovog serijala posvećen Grčkim mitovima, ali ipak je prvi deo od 9 epizoda ostao onaj pravi, neprikosnoveni. http://www.imdb.com/title/tt0092383/ Edited June 19, 2008 by Lemur vanzemaljac Quote
Vlladimir Posted June 22, 2008 Author Report Posted June 22, 2008 Ubacen link Hvala. Ali i gledam i ne mogu da verujem da se niko ne odaziva na ovu temu... Quote
VoivodBG Posted June 22, 2008 Report Posted June 22, 2008 Ne secam se sada bas najbolje ali mislim da sam gledao dve epizode ove serije, jedna je bila mita o minotauru i Tezeju, a druga o jednom putniku koji udje u taj ukleti zamak i mora da igra nekakvu igru sa tim duhom/demonom i ako ovaj izgubi pojesce mu dusu ili tako nesto slicno... Quote
Kokopelli Posted June 24, 2008 Report Posted June 24, 2008 Ja imam par epizoda, mada, iskreno, nije mi toliko wow, kao npr. Čudesna Šuma. Ne sjećam se da sam pričice gledala ni kao mala, pa mi je možda zbog toga dodatno neinteresantno. Quote
Sinstrel Posted June 24, 2008 Report Posted June 24, 2008 Laaaaaaadnoooo... secam se ove serije. Bas sam voleo da je gledam... sad cu bas da potrazim da li ima neki torent. Quote
Download_manager Posted June 24, 2008 Report Posted June 24, 2008 Ima na torrentu 3 puta po 700mb, devet epizoda. Ja sam skinuo pre jedno pola godine. Najbolja mi je epizoda kad ona žena rodi ježa. Inače kad sam bio deca obožavao sam ovo da gledam. Quote
RNA Posted June 25, 2008 Report Posted June 25, 2008 Обожавао сам је! И новосадска синхронизација... Quote
Vlladimir Posted June 29, 2008 Author Report Posted June 29, 2008 ekstra sinhronizacija i ekstra koncept.Meni su najomiljenije epizode bile kad onaj klinac mora da se kugla ili kako beše sa onim duhom koji moze da odvoji svoj trup od donjeg dela tela, i ona epizoda kad onaj putnik namernik ima pogodbu sa djavolima. Fora je bila što ovaj serijal uopšte nije bio namenjen deci. Quote
Nisko_Se_Mazim Posted July 18, 2008 Report Posted July 18, 2008 Naravno da se secam Nesto najlepse sto sam imao prilike da gledam kao mali Inace-imam ih sve na dvd-u plus oni grcki mitovi Ubedljivo najbolja je "Soldier And Death" kada onaj ruski vojnik prevari smrt Quote
Sinstrel Posted July 18, 2008 Report Posted July 18, 2008 Aaaaa odakle ti to na dvd?! Btw ja one torente sto spomenu Download_manager nisam nasao. Quote
Nisko_Se_Mazim Posted July 18, 2008 Report Posted July 18, 2008 Dobio od drugara-jos pre godinu i kusur Cim mi prodje malo guzva-mogu ti srezati,mozemo se dogvoriti na pm Quote
Vlladimir Posted July 21, 2008 Author Report Posted July 21, 2008 nadam se da se neka budala nece dosetiti da uradi rimejk, to bi bio skrnav. Quote
oNe Posted August 24, 2008 Report Posted August 24, 2008 sjajna je serija. Gledao sam je kao mali. Ima 9 epizoda po Grimovim bajkama i 4 epizode po starim Grckim mitovima. Sve epizode su prebrutalne. Najomiljenija mi je definitivno "Vojnik i Smrt" Quote
Night`s Dew Posted January 5, 2009 Report Posted January 5, 2009 Ah..detinjstvo.. Nisam odavno gledala..mada imam ne nekim diskovima 6 epizoda Quote
Queen_of_the_ryche Posted January 22, 2009 Report Posted January 22, 2009 (edited) Ne mogu da verujem, koga god sam pitala niko se ne seca tih prica...strasno! Ja pamtim sve iz detinjstva! Divni Jim Henson...i njegov divni pas Volim sve price, ali Vojnik i Smrt su mi zakon! Edited January 22, 2009 by Queen_of_the_ryche Quote
Sugar Overdose Posted January 22, 2009 Report Posted January 22, 2009 Mi smo to prevodili na Teoriji i tehnici prevodjenja,divna serija Imam i na dvd-u sve sezone...nikad da mi dosadi Quote
Vlladimir Posted January 23, 2009 Author Report Posted January 23, 2009 Meni su sve epizode super, pogotovu ona kad ubiju dzina, koji na kraju postane brdo, mada i ona epizoda sa čovekom ježom mi je fenomenalna. Quote
Novaliis Posted March 10, 2011 Report Posted March 10, 2011 Ladno ima tema. Gledao sam ovo na tv-u jaako davno, ne pamtim ni koliko godina sam imao, i imao kosmare svaki put. Sve u vezi ove serije mi je bilo uzasno jezivo a opet, gledao sam je redovno.. Porodica sa sinom jezom mi je ostala najvise u secanju, umirao sma od straha od te epizode.. Quote
Guest HEFEST Posted April 4, 2011 Report Posted April 4, 2011 Vrhunska serija. Nabavio sam je celu oko nove godine i ovih dana sam bas pregledao sve epizode ponovo i prisecao se detinjstva. Pukle me emocije samo tako. Setio sam se koliko sam ovo voleo. Quote
Recommended Posts