Divlji Tigar Posted June 14, 2008 Report Posted June 14, 2008 (edited) Veoma dobar nemački Power/Speed Bend, iz Hamburga osnovan 1982. godine. Imaju dva izdanja EP "Wizard of the Lost Kingdom" iz 1988. godine i LP "Changing Times" iz 1989. godine+2 demo snimka (1984. i 1986. god.) i singl iz 1987. godine. Koga zanima neka potraži linove za ova dva izdanja Fan myspace http://www.myspace.com/maniapower Spot "Gods of fire" Edited June 14, 2008 by Divlji Tigar Quote
LazaGNR Posted June 23, 2008 Report Posted June 23, 2008 Na seeeeeeeeeeeeeeeeeeri??? Ladno se neko setio Mania-e :rockdevil: Uh,imam kasetu od njih - mislim da je taj EP Wizard Of The Lost Kingdome (ima 6 pesama na njoj) - i BAS su me prijatno iznenadili kad sam ih cuo Bas su mi dobri Quote
Descender Posted June 24, 2008 Report Posted June 24, 2008 JES! Ja sam ih slusao ko klinac, al te kasete vise nema Svaka cast sto si ih se sjetio!!! Quote
LazaGNR Posted June 25, 2008 Report Posted June 25, 2008 Hehe,mog'o bi da preslusam tu kasetu (@Descender:moja je jos ziva ),bas ih nisam slusao 10000 godina. Kol'ko se secam,zvuce na stari Helloween (prva izdanja Helloween-a) Quote
Descender Posted June 25, 2008 Report Posted June 25, 2008 Da, da, dosta slicno, samo mozda malcice tvrdje... Eh, ala sad me spucala nostalgija, moram se malo aktivirati da probam negdje nabaviti CD... Ako SLUCAJNO (long shot) neko ovdje ima i voljan je da ga (ih?) proda, nek se javi... Quote
Divlji Tigar Posted June 30, 2009 Author Report Posted June 30, 2009 Skoro sam slušao demo "Break the Silence", jako zanimljivo izdanje. "Shadow under your eyes", "Hard rock, women and whiskey, "Demon in the night" i "Werewolf" su mnogo dobre pesme. Quote
Bata Trokrilni Posted July 1, 2009 Report Posted July 1, 2009 Dosta su u ranom Helloween fazonu, još više nego Scanner. Quote
M-16 Posted July 1, 2009 Report Posted July 1, 2009 (edited) Tako nekako. I Scanner i Mania su bili pod uticajem ameičkog power metala osamdesetih kao i rani Helloween, tako da je sličnost očigledna samo što je Scanner imao mnogo SF tekstova, kao npr. Agent Steel i meni su oni za nijansu bolji. Edited July 1, 2009 by M-16 Quote
Divlji Tigar Posted July 1, 2009 Author Report Posted July 1, 2009 "Scanner" je na prva dva, a posebno na drugom albumu odličan, i meni je u odnosu na ovaj bend dosta bolji. "Angel Dust" na albumu "To Dust You Wll Decay" je bolji od oba bend zajedno. Quote
Grobodan Posted July 1, 2009 Report Posted July 1, 2009 Cela Angel Dust diskografija zajedno je lošija od To dust you will decay Quote
Divlji Tigar Posted July 1, 2009 Author Report Posted July 1, 2009 Ja samo priznajem prva dva albuma. Ove novije nikada nisam svario, ima par pesma koje povremno mogu pustim. Quote
Bata Trokrilni Posted July 1, 2009 Report Posted July 1, 2009 Ja obožavam i novije albume Angel Dust. Pevač im je odličan, prepliću se svakojaki uticaji, ima dobrih obrada, a i balade kidaju. U stvari, možda su upravo balade ono što te albume čini moćnim. Samo što ovo nije tema o njima, ali se bendovi svakako mogu porediti. Quote
M-16 Posted July 1, 2009 Report Posted July 1, 2009 (edited) "Angel Dust" na albumu "To Dust You Wll Decay" je bolji od oba bend zajedno. Sad ga pretera. TDYWD je odličan album ali je po meni precenjen. Od novijih albuma AD sam slušao samo "Enlighten the Darkness" i ok je, daleko je bolji od ovih novih skandinavskih power sranja Edited July 1, 2009 by M-16 Quote
Divlji Tigar Posted July 1, 2009 Author Report Posted July 1, 2009 Od novijih albuma AD sam slušao samo "Enlighten the Darkness" i ok je, daleko je bolji od ovih novih skandinavskih power sranja To je tačno. Quote
Divlji Tigar Posted July 1, 2009 Author Report Posted July 1, 2009 (edited) http://www.mediafire.com/?oywmjmtj2iy Mania - Changing Times ( 1989 ) http://www.mediafire.com/?2bzxu6tlinj Mania - Wizard of the Lost Kingdom ( 1988 ) Edited July 1, 2009 by Divlji Tigar Quote
Guest HEFEST Posted July 2, 2009 Report Posted July 2, 2009 Moraju da budu dobri cim su iz Hamburga. To je pravi rasadnik nemacke metal scene. Quote
Recommended Posts