ShinigamY Posted March 31, 2012 Report Posted March 31, 2012 Imam ortaka koji ima OSX na svom lap-top-u, bavi se 3d modelingom, i kaze da mu OSX vec 2 godine nije napravio ni jedan problem. Meni generalno web development nije problem ni na Linuxu. Da se samo time bavim, mogao bih da stavim Linux Mint, Kubuntu, ubuntu itd... Ali na tom operativnom sistemu ne mogu da se bavim audio produkcijom. Jer sve sto snimam, snimam kuci sam. Imam opremu za to. Klavijaturista jbg. E sad, ja hocu live da radim neke stvari sa laptopom. A win 7 mi nije pouzdan, vec sam jednom tako probao, u sred probe se desilo to da je iz cista mira zabagovao, i sta ti ja znam, morao da restartujem laptop... A i mrzelo bi me da se cimam, kad god dobijem inspiraciju, da restartujem komp, bootujem 7-icu, snimim sta zelim, restartujem, vratim se na OSX... Prekomplikovano. Dugo sam razmatrao sta da radim, i definitivno mi je to najbolja solucija. Na OSX mogu lepo Cubase sx5 da furam za produkciju, Coda za web development, Photoshop, Dreamweaver, sta god treba, sve fura. Posto igrice igram u slobodno vreme, nece mi biti problem kada mi se igra da restartujem i prebacim se na win7 Nadam se da me kontate o cemu pricam
Dead Man Drinking Posted March 31, 2012 Report Posted March 31, 2012 Ali ja pričam da meni ni XP, ni Win 7 nisu napravili problem za 2 godine. Virus ili bilo kakav malware nisam video. E jedino što ne koristim piratski softver (dobro, maksimalno 1 program po OS-u )
ShinigamY Posted March 31, 2012 Report Posted March 31, 2012 Jbg, ja bih morao da platim preko 10 000 evra za sav softver koji koristim samo u audio produkciji
Dead Man Drinking Posted March 31, 2012 Report Posted March 31, 2012 (edited) Ne znam šta da ti kažem. Probaj da što više posla prebaciš na FLOSS ili nešto jeftinije, ako možeš. Koliko se ozbiljno baviš obradom fotografija? Ja jedino koristim resize i crop, i GIMP je mnogo više nego što mi treba . Npr, Draftsight za 2D CAD, radi na (skoro) svim platformama (neće na Linux x64). Blender za rederovanje, itd. Mislim da je piratski OS, bilo Win, bilo OS X, prvi i najveći uzrok problema u radu. Edited March 31, 2012 by Dead Man Drinking
ShinigamY Posted March 31, 2012 Report Posted March 31, 2012 Probao sam GIMP ali cini mi se da nema istu learning curve kao Photoshop, a i godinama vec radim u Photoshopu, tako da sam navikao, trebalo bi mi vremena da se naviknem na GIMP. Znam jbg, ja bih Linux kao sto rekoh, da se samo time bavim. Al dzaba, audio produkcija i live izvodjenje mi je isto mnogo vazno, a Linux je 0 na tom polju. Ono, kako god okrenes, dupe ti pozadi
Quasar Posted January 29, 2013 Report Posted January 29, 2013 Da li neko zna neki dobar servis, a da nije PC klinika? Crkava mi grafička... (u stvari, valjda je grafička, isti je problem kao što je bio i pre par meseci, a tada mi je rečeno da je grafička). I, nevezano za prvi slučaj, da li se isplati popravljati/menjati ekran? Koliko to para dođe, otprilike?
Vic Rattlehead Posted January 29, 2013 Report Posted January 29, 2013 Mislim da isplati, u zavisnosti koliko ti vrijedi čitav laptop. Ekran recimo od 17 inča možeš da nađeš za 100 evra, možda i manje. 1
Quasar Posted February 4, 2013 Report Posted February 4, 2013 Dada, oko 10-15 hiljada ide cena, nije to lose... Hvala.
ShinigamY Posted February 4, 2013 Report Posted February 4, 2013 Da se pohvalim, uzeh ovu bebicu malo pre http://www.itsvet.com/proizvod/acer-aspire-v3-571g-73634g75maii-intel-core-i7-3632qm-2.2ghz-4096mb-750gb-dvdrw-15.6''-led-wxga-freedos/comp_comp_laptop/3/10782 Dodao sam jos 4 gb rama
Vic Rattlehead Posted February 4, 2013 Report Posted February 4, 2013 Ovo je moj već par mjeseci: http://www.itsvet.com/proizvod/lenovo-ideapad-z570-59070951-intel-core-i3-2310m-2.1ghz-4096mb-500gb-dvdrw-15.6-led-wxga-freedos/comp_comp_laptop/194/5897
Oak Posted February 12, 2013 Report Posted February 12, 2013 Sestri trokira laptop, kad se pritisne dugme za paljenje, odmah se upali, ali nema nikakve slike na monitoru, lampica za wifi je crvena, a od one tri lampice (za hdd, dvd čitač, i power) svetli samo ta za struju. Je l' crkao hard disk ili nešto drugo?
Night Prowler Posted March 1, 2013 Report Posted March 1, 2013 Pri pustanju HD video klipova i igranju igrica, laptop krene da se zagreva (ne previse, ali vise nego normalno) i klipovi/igrice koce. Je l' bi ono postolje/podmetac za hladjenje pomoglo?
Мајор Гашпар Posted March 1, 2013 Report Posted March 1, 2013 (edited) Подметни га. Мени загрева кад менаџеришем на сестрином лаптопу, па сам подметнуо неки роковник/именик и возим. Edited March 1, 2013 by Ефенберг
Vitamin K Experience Posted March 1, 2013 Report Posted March 1, 2013 I produvaj ventilator sa strane, to zna dosta da pomogne kod laptopova koji nisu dugo čišćeni.
ShinigamY Posted March 1, 2013 Report Posted March 1, 2013 Kad god usisavas stan/kucu, izdvoj pola minute i prislon i usisaj malo izlaz gde ventilator izduva. Nece mu nista smetati, a oslobodice se dobre kolicine prasine i svega. Provereno, a i nije opasno, pricao sa osobom iz servisa o produzenju zivota laptop-a i baterije.
M-16 Posted April 16, 2013 Report Posted April 16, 2013 Brat planira da uzme ovaj laptop: http://www.winwin.rs/laptop-toshiba-satellite-l850-1v8-15-6-intel-i5-3230m-8gb-750gb-ati-hd-7670m-2gb-bt.html Kako vam se čini? Koristio bi ga pre svega za zezanje i da po nekad opiči neku igru. Ako mislite da za ove pare ima boljih preporučujte
MegaDave90 Posted April 16, 2013 Report Posted April 16, 2013 Nikako Toshiba, barem ne u Srbiji. Asus ili Lenovo ti preporucujem.
MegaDave90 Posted April 16, 2013 Report Posted April 16, 2013 Nemam iskustva sa njim, zato sam pomenuo samo ova dva.
Grob Bez Dna Posted April 16, 2013 Report Posted April 16, 2013 ja imam dell, jer sam cuo od ljudi koji se bave tim poslom da je najbolji. i mogu da potvrdim da je sjajan.
MegaDave90 Posted April 16, 2013 Report Posted April 16, 2013 E pa to, samo da nije Toshiba. Ova Toshiba koju mozemo da kupimo ovde, nema veze sa pravom Toshibom.
Мајор Гашпар Posted April 16, 2013 Report Posted April 16, 2013 ja imam dell, jer sam cuo od ljudi koji se bave tim poslom da je najbolji. i mogu da potvrdim da je sjajan. Узећу нешто, па се распитујем. Тако ми је 99% људи рекло кад је Делиша у питању.
ShinigamY Posted April 16, 2013 Report Posted April 16, 2013 Sve ti zavisi od modela i novca koji imas... Svaka marka ima falicne modele, falicne serije, svaka marka ima do jaja modele i do jaja serije, tako da, guglanje za taj cenovni rang, benchmark forumi i to je to.
Ozziris Posted April 17, 2013 Report Posted April 17, 2013 Dell i Asus..najpouzdaniji. I ja sam skoro sredjivao neku toshibu...sacuvaj me boze. Cim videh nalepnicu adriatic region znao sam da ce biti patnja.
Recommended Posts