Nixx Posted November 27, 2010 Report Posted November 27, 2010 Ok thx. Raspitaću se jos po par foruma, možda ga je neko već uzeo.
Night Prowler Posted June 22, 2011 Report Posted June 22, 2011 Valja li ovaj i je l' se isplati da ga uzmem za te pare: http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/dell_inspiron_n5010_15r_core_i3-380m_-_crna-8381
phantasm of the living Posted June 23, 2011 Report Posted June 23, 2011 ne znam za sta bi ga koristio, tj. koliko zelis da ga maltretiras. meni tu bode oci grafika. elem, sta mislis o ovom: http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/7081-asus-k52jt-sx456, jest za nijansu skuplji al' ga preporucujem. 2
Night Prowler Posted June 23, 2011 Report Posted June 23, 2011 Hvala, al' vec sam kupio ovaj: http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/asus_a52jv-sx079-10239 1
phantasm of the living Posted June 23, 2011 Report Posted June 23, 2011 o, fino, fino. ima lepe karakteristike. asus te nece zeznuti u svakom slucaju. 2
Ајлин Posted June 23, 2011 Report Posted June 23, 2011 (edited) Imam jednu informaciju vezano za HP tastaturu. HP pro book serija ima tako neku kljakavu tastaturu da sve druge performanse zasenjuje. Pošto je ž postavljeno ne pored već iznad entera, koji je u skraćenom izdanju 'niski start' tj prostire se ne pretežno vertikalno već horizontalno iznad shifta desnog, tako da čovek stvarno treba da bude 'rukat' i da dobaci malim prstom do zabačenog Ž slova. Pa umesto toga raspalim enter. Pa tako milion puta dnevno. Lepo da popizdiš Edited June 23, 2011 by Ајлин
phantasm of the living Posted June 23, 2011 Report Posted June 23, 2011 (edited) kad sam se dvoumila izmedju HP_a i asusa, upravo je tastatura presudila u asusovu korist. Edited June 23, 2011 by _emilly
Ајлин Posted June 23, 2011 Report Posted June 23, 2011 Pametna odluka. Asus ima stvarno udobnu tastaturu, jesi pazarila neki sa isle tastaturom..?
phantasm of the living Posted June 23, 2011 Report Posted June 23, 2011 nisam, ali takav jedan mi je na pameti. valjda cu do jeseni da skupim parice. to je tek udobna tastatura, imala sam priliku da duze tj. zahtevnije radim na njoj i fenomenalna je.
Ајлин Posted June 23, 2011 Report Posted June 23, 2011 Jeste. Mislim da je zato što jagodice prstiju vrlo brzo 'nauče' da viša tačka na tipki označava ivicu tastera, pa time prilikom kucanja mapiraš mozak na rastojanja između slova vrlo lako. Što nije bio slučaj sa klasičnim laptop tastaturama, već baš obrnuto. Drugo, mnogo se lakše brate mili tresu mrve i semenke susama iz isle tastature
phantasm of the living Posted June 23, 2011 Report Posted June 23, 2011 hahahaha, da, da, imas pravo. to je bila prva reakcija kad sam videla tu tastaturu uzivo! kakva sreca, ne upada hranaaaa! jeste, to za jagodice je pametno objasnjenje. i plus je tisa. i lepsa.)
Ајлин Posted June 23, 2011 Report Posted June 23, 2011 Ne zaboravi kad budeš kupovala da ima odlivni sistem. Koleginica ga overila Coca Colom i to ladno pred gazdom, lepo smo ga istresli i ništa (Lenovo isle tastatura na Edge modelu koji je čak i niskobudžetni).
phantasm of the living Posted June 23, 2011 Report Posted June 23, 2011 ahahahaha! genijalno! ako ga ovaj asus, kojeg sam pikirala, ne bude imao, sama cu da ga napravim. :twisted:
ElektroHexe Posted September 19, 2011 Report Posted September 19, 2011 koliko je zdravo držati lap top stalno uključen u struju? da li to šteti bateriji?
Night Prowler Posted September 19, 2011 Report Posted September 19, 2011 Meni je 99% vremena ukljucen u struju, i kad je upaljen i kad nije, i nisam primetio neki problem.
ElektroHexe Posted September 19, 2011 Report Posted September 19, 2011 kupila sam lap top pre neki dan, i prodavac mi je rekao da kad se napuni baterija treba da ga isključim iz struje pa da trošim bateriju. nema mi smisla. baterija se brzo napuni i brzo istroši. previše se cima komp tako. pa rekoh da proverim
Baal Posted September 19, 2011 Report Posted September 19, 2011 Bateriju ne treba spuštati ispod 40%.
ShinigamY Posted September 20, 2011 Report Posted September 20, 2011 koliko je zdravo držati lap top stalno uključen u struju? da li to šteti bateriji? Po pravilu ne bi. Vidjao sam da nekima rikne baterija zbog toga do te mere, da drzi par minuta kada se napuni full. Tako da, u pravu su kada kazu da treba napuniti, pa trositi do 40%, pa ponovo napuniti. Ali jbg, mnogi ne postuju pravila, pa nose kablove sa sobom...
Ozziris Posted September 24, 2011 Report Posted September 24, 2011 (edited) Ja licno znam za 2 laptopa (jedan je moj hp..stariji model) kojima je baterija toliko crkla, jer su stalno drzani na punjacu, da vise ne mogu ni da se ukljuce ukoliko nisu na punjacu. Skoro sam sestri uzeo nekog asusa za maya-u i 3dmax i prodavac je rekao da na novijim laptopovima postoji sklopka koja regulise dovod struje, tj onemogucava dovod iste do baterije kada se napuni 100%..e sad da li je tacno ili ne..ne znam. Ali posto za sada sve radi kuci, bateriju sam izvadio i vraticu tek ako bude bilo potrebe. Edited September 24, 2011 by Ozziris
feyd Posted November 7, 2011 Report Posted November 7, 2011 Toshiba Sattelite L655D-S5145 zadovoljavajući odnose cene i performansi. kupih jedan pre 2 dana.
El Pistolero Posted November 19, 2011 Report Posted November 19, 2011 (edited) Treba mi pomoc ili bar savet. Posedujem ovaj laptop. Kupio sam ga prosle godine i sve je radilo kako treba, ama bas nijedna zamerka. Trebao mi je uglavnom za fakultet, i odradjivao mi je sav posao bez problema. Pre nekih 15 dana sam instalirao neke igre da se zabavim malo (bilo mi dosadno) i primetio sam jednu uzasnu stvar a to je da se laptop sam gasi posle nekih 10-15 minuta igranja BILO KOJE igre, cak i onih koje su stare i po 5-6 godina. Nije mi stalo ni do jedne od tih igara, ali jednostavno ne zelim da mi se laptop sam gasi. Testirao sam vise puta na vise igara i ista stvar. Uvek se sam ugasi nekoliko minuta nakon startovanja igre. Ima li neko neki predlog, sugestiju ili mozda pomoc iz prve ruke vezano za ovaj problem? Edited November 19, 2011 by El Pistolero
feyd Posted November 19, 2011 Report Posted November 19, 2011 kada se desi da se racunar ugasi, ponovo ga sto pre ukljuci i proveri temperaturu procesora.
dAdAiSt Posted November 19, 2011 Report Posted November 19, 2011 Moguce da mora da se ocisti kuler. Nakupi se prasina i formira nesto kao sundjer sto ometa ventilator kulera procesora. Mozes to i sam da odradis, ako nisi totalni duduk za tehniku.
pripravnik23 Posted November 30, 2011 Report Posted November 30, 2011 Može li neko da mi preporuči model i marku laptopa do 40000 dinara ili manje, ali na kojem bi mogao igrati pc igre konfiguracije recimo Black Opsa i starije?
Recommended Posts