banedeathmetal Posted March 3, 2009 Report Posted March 3, 2009 Album je svigde pokupio odlichen ocene... COSMOGENESIS RATINGS bloodchamber.de Germany 9,5 out of 10 blabbermouth.net USA 9 out of 10 Zwaremetalen Netherlands 94 out of 100 Metal.de Germany 9 out of 10 Metalfan Netherlands 92 out of 100 Quintessence Netherlands 6 out of 6 Metalsucks USA 4,5 out of 5 Sputnikmusic USA 4,5 out of 5 Pavillon 666 France 9 out of 10 Lords of Metal Netherlands 92 out of 100 Trashocore France 9 out of 10 Metal Underground USA 4,5 out of 5 Rock Hard Germany 8,5 out of 10 Metalized Denmark 9 out of 10 Metal Hammer Greece 8 out of 10 Metal Hammer Germany 5 out of 7 Noise Magazine France 8 out of 10 Metal Obs France 10 out of 10 Blastbeat Netherlands 95 out of 100 Punx Netherlands 85 out of 100 Decibel Magazine USA 9 out of 10 Rock Tribune Belgium 84 out of 100 Aj nek neko kaze da album ne valja sad :) Quote
Speed_Dead Posted March 3, 2009 Report Posted March 3, 2009 nevalja !!! hahahahaaha valja nego kako nevalja vokal al album je opak Quote
WIZARD OF GORE Posted March 3, 2009 Report Posted March 3, 2009 meni ovo previše liči na cynic, a ruku na srce ni taj bend nikada nisam voleo....mada, možda sam posle 5-6 godina neslušanja Focus-a i promenio mišljenje Quote
Angelystor Posted March 3, 2009 Report Posted March 3, 2009 Ali je sve tako kvalitetno urađeno da odvaljuje vilicu. Ruku na srce, reci da ne bi voleo da npr Atheist izbaci ovakav album. Pa ne, ne bi'. Metalsucks USA 4,5 out of 5 Aj nek neko kaze da album ne valja sad :) I rest my case Quote
Џрк Posted March 3, 2009 Report Posted March 3, 2009 (edited) Nisam imao pojma da im Pol gostuje Nije gostovao Paul, vec Tymon. Clean vokale je otpevao lik koji im je snimio, mixovao&masterovao album, izvesni V.Santura. Edited March 3, 2009 by H.J Quote
Lunar Posted April 9, 2009 Report Posted April 9, 2009 Evo posle malo duzeg vremena, ponov oobrnuo album. I poslsuao sam ga u cugu, nije me nimalo smorio. Stvarno odlichan album, oni su mozda u death metalu najbolji new-commeri. Quote
dimmu1 Posted June 17, 2009 Report Posted June 17, 2009 album je stvarno odlican evo od sinoc anticosmic overload nemogu prestati slusati.neznam sto ali pesma mi se nonstop vrti u glavi i to odma onaj pocetak.veoma zarazno razlika ovog i prvog albuma je kao sto je bane rekao nebo i zemlja.kada sam ih gledao uzivo i nisu mi se nesto ucinili zanimljivi sa tim pesmama sa prvog albuma,a ni taj album neznam sto ali nemogu nesto da svarim ali cosmogenesis mi je stvarno albumcina ipo.. Quote
Mathenigma Posted June 17, 2009 Report Posted June 17, 2009 (edited) cosmogenesis je mama... bice pakleno kada dodju ovde sa cc i df... ali opet cini mi se da album pomalo opada ka kraju... valjda je to boljka vecine albuma danas da nekako svi skrkaju dobre pesme na pocetak... naravno ako izuzmemo noospheres xD Edited June 17, 2009 by MyDyingMind Quote
SkullKrusheR Posted June 17, 2009 Report Posted June 17, 2009 cosmogenesis mi je trenutno najjachi album koji je izashao ove godine (vidi se iz avatara). ceo album je jebanje mame, a narochito anticosmic overload (hajlajt albuma... onaj uvod... uh... ne mogu da opishem), incarnated i sinikovska noospheres. neka pogleda spot za anticosmic overload ko nije (u hd obavezno). Quote
Grobodan Posted June 17, 2009 Report Posted June 17, 2009 Šta tu ima da se gleda u HD, ljudi sviraju i to je to. Sa ostatkom se slažem, super album. Quote
banedeathmetal Posted June 20, 2009 Report Posted June 20, 2009 (edited) Obscura "Anticosmic Overload" Drum Contest Thanks very much to everyone for participating in this contest. I hope that all of you learned some new things. I certainly did and gathered a lot of inspiration by watching your videos. So in a sense, we have all won the contest in a way ;-) To pick the official winners was a difficult desicion, and it was even more difficult to make a ranking within these three, because every version had it's own strengths. Thanks again and hope to see you all on tour in 2009/2010. -Hannes Grossmann Grand Prize Winner - Zolideathmetal (DISDAINED) Cisto i ovde da pohvalim coveka, zasluzio je sve pohvale. EDIT: Za one koji neznaju o cemu se radi a zanima ih, evo link: http://www.sickdrummer.com/index.php?optio...amp;Itemid=1017 Edited June 20, 2009 by banedeathmetal Quote
Sadomator Posted June 21, 2009 Report Posted June 21, 2009 Meni kad ih pustim dodje da obrnem Atheist, nije lose ali smara. Quote
The Eagle Nature Posted August 27, 2009 Report Posted August 27, 2009 Najvrh bend. Opaki kidaci. Basista me konstantno odusevljava. Quote
Uruk Posted September 15, 2009 Report Posted September 15, 2009 basista je najveci adut benda pogotovo zbog onih zajebancija sa mikrotonalitetima 1 Quote
The Eagle Nature Posted September 16, 2009 Report Posted September 16, 2009 To je sve zbog fretless-a. Realno @ Uruk Hai Ne verujem bas da tu miktotonalnu foru moze bas da fura u Obscuri. Zvucalo bi prilicno disharmonicno Quote
Talvi Posted September 16, 2009 Report Posted September 16, 2009 E do mojega: Dutch bass player Jeroen Paul Thesseling (OBSCURA, ex-PESTILENCE) will be unable to join his OBSCURA bandmates for the group's European tour with CANNIBAL CORPSE, DYING FETUS and EVOCATION. "Due to a very busy schedule in October, it's impossible this time for me to play these 23 shows in a row," Jeroen said in a statement released to BLABBERMOUTH.NET. "The bass duties will be temporarily taken over by the German bassist Jacob Schmidt (DEFEATED SANITY)." According to Thesseling, he will try to play "as many shows as possible with OBSCURA" during the trek. Toliko o njemu. Quote
Uruk Posted September 16, 2009 Report Posted September 16, 2009 @Eagle nature: mislio sam ovako uopste na njegove zajebe sa mikrotonalitetima, da je zato kralj. a u obscuri mi je gotivan zbog fretless-a kao sto talvi rece inace bas mi je sranje sto on nece svirati, jer sam se bas radovao tome da ga vidim Quote
banedeathmetal Posted January 22, 2010 Report Posted January 22, 2010 Dakle, RELAPSE RECORDS ce re-izdati prvi album benda OBSCURA, pod imenom "Retribution". "Due out February 16, Obscura's debut 'Retribution' is a beastly album blending the savagery of New York death metal with the fleet-fingered fretting of forerunners Death and Gorguts. Now available for pre-order, 'Retribution' documents the first steps in the journey of one of metals most crucial new bands. Repackaged, remastered, and featuring 3 bonus tracks, 'Retribution' is also available as part of an exclusive t-shirt package." Ja imam prvi print, original (naravno potpisan haha), ali kontam da cu i ovu verziju nabaviti, sto da ne. Quote
dimmu1 Posted January 23, 2010 Report Posted January 23, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=TS3uvyKaqDc&feature=rec-r2-2r-1-HM koja razlika uzivo pre 4 godine i 3 godine kasnije na albumu Quote
Talvi Posted February 17, 2010 Report Posted February 17, 2010 Obscura - Retribution (2006) [Remastered 2010] Quote
Grobodan Posted February 18, 2010 Report Posted February 18, 2010 Evo taman sam iskoristio priliku da čujem taj debi jer ga ranije nisam slušao, ne znam kakva je pre bila produkcija i zvuk pa ne mogu da poredim. Solidan DM, mada je ipak Cosmogenesis miljama daleko, situacija slična Necrophagistu i njihova 2 albuma. Quote
Speed_Dead Posted February 18, 2010 Report Posted February 18, 2010 ja imam prvi print al kontam da necu nabaviti drugi, ono, kad sam ih gledao jo sje na nesto i licilo, al na kanibalima kad sam ih gledao drugi put. to nije to .. Quote
Recommended Posts