Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Perseidi ce moci kod nas da se posmatraju od sumraka 11. avgusta do jutra 13. avusta uz vrhunac izmedju 3 ujutro 12. i 6 ujutro 13. :da:

Edited by Double Fire
  • Downvote 1
Posted

Jesam u BGu al ako niko ne bude mogao ima makar cale da me odveze negde :D Ako ne bude meteora valjda ce biti dobrih munja... ako bude samo oblacno bice mega trt.

• Downvote 1
  • 2 months later...
Posted (edited)

Vidi opet ja :D

U noci izmedju 17. i 18. novembra se ocekuje 500 meteora na sat, cuveni Leonidi. Na zalost kod nas ce biti udarno tek od 2 ujutro, iako je zvanicni maksimum oko 22:40 (u nasim krajevima ce se desavati ispod linije horizonta pa moramo da cekamo). Posto ipak nisu preterano vezani za jednu regiju neba ja bih na vasem mestu zapalila napolje vec u 22h pa dokle se izdrzi. Bez elektronike, dvogleda i farova posto uticu negativno na nocni vid.

Licno ne znam sta da radim - kola nemam, cale je mrcina pa nece da se smrzava, drustvo bi al nema ni gde ni chime. Ostaje neko maznjavanje kola pa otici na neko brdo koje usput ima i smeshtaj, za potpuni uzitak. Ipak ako se vec cima valja se iscimati do kraja tj otici bas daleko od ulicne rasvete. Mrzim sve koji imaju vikendicu :P

Edited by Double Fire
  • Downvote 1
Posted (edited)

Sad mi dodje ona misao Nikole Pejakovica iz "Mrtav Hladan" kad kaze: "A sa koje kurceve litice???" :haha:, a na sta ja da se popnem kad nema brda na tri dana jahanja odavde? :haha: Jedino na krov. :D

Edited by Talvi
Posted
  On 10/28/2009 at 3:15 PM, Trne-svetska mega faca said:

al sa meteorima ne moze da radi neke stvari koje bi mozda hteo sa komsinicama... :bigblue:

A i neko te stvari radi onoliko često koliko i meteori padaju.

Posted
  On 10/28/2009 at 3:02 PM, Double Fire said:

Nemoj na krov, s krova sam pratila one avgustovske i videli smo mnogo komsinica i ni jednu zvezdu padalicu :D

Pa dobro, necu se buniti sta god od to dvoje da vidim. :D

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted
  On 11/21/2009 at 1:43 PM, knight said:

Pa 5. oktobra nije umro niko toliko vazan (pod ovim ne mislim svojim polozajem, nego onim sto on predstavlja za istoriju)

Moram da napomenem da on stvarno nikad nije rekao nesto neumereno i nesto sto bi bilo koga povredilo ili uvredilo (za razliku od svih ostalih crkvenih poglavara koji se pojavljuju u javnosti).

Inace jel uspeo jos neko sem mene da poveze ovu maglu sa smrcu patrijarha?

evo vam zasto sinoc niste mogli da vidite dalje od 5 metara

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...