Jump to content

Vrućina, 'ladnoća i ostale vremenske (ne)prilike


Dead Man Walking

Recommended Posts

Biće i 38, bez brige. Kod nas u Vojvodini vlažnost trenutno na 60%, temperatura oko 30, biće ludilo. Uveče najavljuju kišu, koja će verovatno doći u obliku jakog nevremena, s obzirom na temperaturu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo u Novom Sadu trenutno toplotni indeks ravno 40 stepeni Celzijusa :haha: Brojevi koje nam daju na prognozama skoro da i nisu bitni, pogotovo leti, jer je prilično retko da se temperatura poklapa sa subjektivnim osećajem toplote. Ovde je trenutno 'samo' 31 stepen, ali je vlažnost još uvek oko 60%, vetra nema, što rezultuje osećajem toplote koji je za 9 stepeni viši od izmerene temperature. S obzirom da je prognozirano 37-38 stepeni, ako vlažnost ostane ovakva kakva jeste, kuvaćemo se mi i na 50C.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stoji upozorenje za oluje na wunderground, bar za Bačku, samo što stoji i upozorenje za visoke temperature, pa si možda previdela :da: Radar počinje da registruje manje oblake, u Novom Sadu su se pre pola sata videla dva fina kumulonimbusa kako bujaju, jedan na severu i jedan na jugu. Užasno je vruće, temperatura 36.5C, osećaj 44C :mrtav:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest c1k4_ml3kc3

^ Mislis? Ja se nadam, taman da ispucam neke fotke munja :D Za sad nista ne sugerise da ce je biti... Ni http://www.wunderground.com nije izbacio upozorenje od thunderstormova, radarska slika je cista itd.

Sorry na Oftopic : Коју камеру користиш за фотографисање?

 

Имам осећај, можда вечерас, можда сутра-прекосутра. Увек осећам некакво ''наелектрисање'', промени ми се понашање к'о да имам пмс ахах.

Edited by c1k4_ml3kc3

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Zar je bitno? :haha:

@Stolet: Ne znam, i dalje se ne prognozira nista ozbiljno pre petka/subote :( Mislim ne najavljuje se zahladjenje pre kraja nedelje pa i ono sto bi palo ne bi bilo nista spec.

@Divlji Tigar: ako nije sarkazam, tnx :pivopije: Sad bi ispale mnooogo bolje (siri objektiv).

Edited by MissionVao

Share this post


Link to post
Share on other sites

Или брати кајсије. Родиле к'о нечитаве, набрасмо буразер и ја 50 кила са 4 мала дрвета стара тек неколико година.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ova godina je dosta sušna kod nas u Bačkoj. U Novom Sadu je bilo svega 3-4 oluje, od toga dve u istom danu pre desetak dana. Nažalost, u Somboru (gde mi je familija koja zemlju obrađuje) je palo čini mi se najmanje kiše ove godine, gledajući celu Srbiju, mislim da nije prešlo 200mm. Kiše je bilo danas izgleda u Banatu i u centralnoj Srbiji, iz NS-a su se oblaci fino videli, ali jedan zajeban sistem će proći južnije i opet neće biti jače kiše :no:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...