Mita Posted July 11, 2008 Report Posted July 11, 2008 Pa ovako prvo kako nema teme!!!!!!! Ovako ovde mozemo diskutovati i o baroknoj muzici sve jedno,tj moze i muzika iz predklasicizma i romantizma sve jedno Quote
sabre Posted July 11, 2008 Report Posted July 11, 2008 bila je tema jos pre sto godina, ko zna gde je sad... Quote
vudun Posted July 11, 2008 Report Posted July 11, 2008 Moj omiljeni kompozitor je Sergej Prokofjev, genijalan umetnik! 6. simfonija es-moll, Aleksandar Nevski kantata ... masterpieces. Mozzartu svaka čast, ali ga ne varim! Quote
Bata Trokrilni Posted July 11, 2008 Report Posted July 11, 2008 Moj omiljeni kompozitor je najveći metalac među klasičarima, Bach. Odmah za njim sledi Beethoven. Quote
Теша Тешановић Posted July 11, 2008 Report Posted July 11, 2008 e bas sam hteo juce da otvorim temu o klasicnoj muzici i neko me je preduhitrio.pa mora da postoji tema o klasicnoj muzici jer slusa neko ovde dimitrija stostakovica?? Quote
Mita Posted July 11, 2008 Author Report Posted July 11, 2008 nema isao sam na src i nasao mi Tool i jos nesto ne znam jbt nego slazem se sa Princem Bah je po mom misljenju najbolji bio realno lik je mogao da improvizuje ko lud Quote
RokateLi Posted July 11, 2008 Report Posted July 11, 2008 obozavam baroknu muziku, apsolutno sve sto je iz ovog perioda mogu da slusam... a pored baha, izdvojio bih i vivaldija (koji je ustoalom bio bahov omiljeni kompozitor). Quote
sabre Posted July 11, 2008 Report Posted July 11, 2008 Moj omiljeni kompozitor je najveći metalac među klasičarima, Bach. hteo si reci vagner? Quote
Bata Trokrilni Posted July 11, 2008 Report Posted July 11, 2008 Wagner-a je Manowar istakao na to mesto, a ja se s njima ne moram složiti. Quote
Теша Тешановић Posted July 11, 2008 Report Posted July 11, 2008 Wagner-a je Manowar istakao na to mesto, a ja se s njima ne moram složiti. daj bre nikako nemoze da se poredi wagner sa tamo nekim manowarom.treba da se zna ko kosi a ko vodu nosi Quote
Vlladimir Posted July 11, 2008 Report Posted July 11, 2008 Hitler je do besvesti bio opsednut Wagnerom. bilo je situacije kad je primoravao svoje generale da idu sa njim na performanse wagnerovih radova. hvatao je i civile po ulicama i terao ih da slušaju. delovi o tome imaju u knjizi hitler-bolesti i perverzije, ako me sećanje ne vara. Quote
Теша Тешановић Posted July 11, 2008 Report Posted July 11, 2008 Nisam to ni rekao. da pogresno sam razumeo Quote
The Joker Posted July 11, 2008 Report Posted July 11, 2008 (edited) BEETHOVEN,Bach,Grieg,Stravinski,Mozart(mada ne toliko,uglavnom Rekvijem),Vivaldi,Mussorgsky,Orff,Verdi,Puccini,Leoncavallo,Wagner,da samo pomenem najnajnajomiljenije kompozitore. Edited July 11, 2008 by The Joker Quote
Lunar Posted July 11, 2008 Report Posted July 11, 2008 (edited) Nobuo Uematsu GENIJE za klavirom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Edited July 11, 2008 by Lunar Quote
vudun Posted July 11, 2008 Report Posted July 11, 2008 Leonard Rosenman. Od njega ću morati nešto da iskopam na netu! Imaš li neku ličnu preporuku? Quote
Vlladimir Posted July 11, 2008 Report Posted July 11, 2008 Od njega ću morati nešto da iskopam na netu! Imaš li neku ličnu preporuku? Muzika iz crtanog filma Gospodar Prstenova. Quote
Andrija Smith Posted July 11, 2008 Report Posted July 11, 2008 Bach, Paganini, Vivaldi, Vagner, Beethoven... Quote
RokateLi Posted July 11, 2008 Report Posted July 11, 2008 Hitler je do besvesti bio opsednut Wagnerom. bilo je situacije kad je primoravao svoje generale da idu sa njim na performanse wagnerovih radova. hvatao je i civile po ulicama i terao ih da slušaju. delovi o tome imaju u knjizi hitler-bolesti i perverzije, ako me sećanje ne vara. Pa da, Hitler i Nice su se drogirali Wagnerom... ima toga u knjizi... Inace, Wagner je bio prvi BLEK metalac (ideoloski gledano) Quote
Bata Trokrilni Posted July 11, 2008 Report Posted July 11, 2008 Ipak se Manowar služio nordijskom mitologijom i pre nastanka black metala. Quote
Теша Тешановић Posted July 11, 2008 Report Posted July 11, 2008 Muzika iz crtanog filma Gospodar Prstenova. da da howard shore je uradio jako dobar posao na albumu Quote
The Joker Posted July 11, 2008 Report Posted July 11, 2008 Ipak se Manowar služio nordijskom mitologijom i pre nastanka black metala. MICHIGAN IST KRIEG! VIKING KAUBOJI!!!HOW TR00!!! Quote
Bata Trokrilni Posted July 11, 2008 Report Posted July 11, 2008 Što da ne, nije vikinška mitologija svojina nordijskih naroda, a metal kao kosmopolitska muzika je tu da objedini sve te uticaje. Quote
Recommended Posts