DBrave Posted May 13, 2009 Report Posted May 13, 2009 cek aj objasni to malo bolje? nije valjda da mislis da su izbacili neka poglavlja
devil's plaything Posted May 13, 2009 Report Posted May 13, 2009 opšte je poznata stvar da su naši prevodioci lenji i vole da upropaste svaku knjigu. uzmi koju kod knjigu hoćeš od američkog ili britanskog autora i uporedi koliko strana imaju originali, a koliko naši prevodi. uz to pogledaj i cene. mene to ubija
DBrave Posted May 13, 2009 Report Posted May 13, 2009 (edited) pazi gledao sam neke knjige na engleskom kod ortakinje, recimo hari potera... knjiga ima 200strana vise nego nas prevod iskljucivo iz razloga sto su u njihovoj verziji slova ogromna, ko da smo coravi retardi... ja licno volim kad je mali font, a ne slonovska slova i knjiga debela toliko da ne mozes lepo ni da je savijes... a za prevod jbg bas dosta varira... Ako si citala hyperion znas i sama kako je Skrobonja dobar prevodilac, covek je i sam afirmisani sf pisac i preveo je simonsa za 10ku. Sve to zavisi, ne treba imati tako genericki stav edit: za cene cu ti reci da knjige generalno nikada nisu ovoliko pale i bile ovoliko jeftine... druga je prica o nasim mizernim platama, ali dati za knjigu 10ak evra (a recimo za koncert 30ak) je po meni nista, naravno zavisi i koja knjiga je u pitanju... Izadjem u grad popijem 2 pica i pojedem nesto i to ti je cena knjige... Edited May 13, 2009 by DBrave
Imrahil Posted May 13, 2009 Report Posted May 13, 2009 pazi gledao sam neke knjige na engleskom kod ortakinje, recimo hari potera... knjiga ima 200strana vise nego nas prevod iskljucivo iz razloga sto su u njihovoj verziji slova ogromna, ko da smo coravi retardi... ja licno volim kad je mali font, a ne slonovska slova i knjiga debela toliko da ne mozes lepo ni da je savijes... a za prevod jbg bas dosta varira... Ako si citala hyperion znas i sama kako je Skrobonja dobar prevodilac, covek je i sam afirmisani sf pisac i preveo je simonsa za 10ku. Sve to zavisi, ne treba imati tako genericki stav edit: za cene cu ti reci da knjige generalno nikada nisu ovoliko pale i bile ovoliko jeftine... druga je prica o nasim mizernim platama, ali dati za knjigu 10ak evra (a recimo za koncert 30ak) je po meni nista, naravno zavisi i koja knjiga je u pitanju... Izadjem u grad popijem 2 pica i pojedem nesto i to ti je cena knjige... Slazem se + ako si uclanjen, izadje te jos jeftinije. mada u Laguni jesu bezobrazni, jbt. cekam Vukodava od avgusta/septembra kad je trebao da izadje. A za Teror, videcu, verovatnocu cu prvo da pazarim Hiperion, pa tek ovo.
devil's plaything Posted May 13, 2009 Report Posted May 13, 2009 što se tiče naših prevoda, nisu manji zbog fonta, znam to iz pouzdanih izvora. naročito su loši prevodioci u solarisu, i oni umeju da odvale visoke cene. na pr. sumpor od prestona i čajlda je inače 1200. ja sam kupila na sajmu knjiga za 650 din. tako da...ne zurim
Imrahil Posted May 13, 2009 Report Posted May 13, 2009 U Laguni ako imas popust ti je svejedno. Oni su stipse, tako da nekog ekstra popusta nema nikad, osim kad pokusavaju da se ratosiljaju starih knjiga koje niko nece, pa ih nude po nekim smesnim cenama...
Imrahil Posted May 13, 2009 Report Posted May 13, 2009 Pa uclanis se kod njih, tako sto kupis jednu knjigu po regularnoj ceni. Moze bilo koja knjiga, bez obzira koliko kosta. I onda dobijes clansku kartu sa pocetnim popustom od 15%. Ako redovno kupujes njihove knjige (barem jedna u svaka 3 meseca), popust ti se posle svaka 3 meseca povecava za 2% do maksimalnih 25%. Plus ako kupis 3 knjige odjednom, dodaje ti se jos 10% popusta.
DBrave Posted May 13, 2009 Report Posted May 13, 2009 upravo tako, i meni sad ova knjiga od 950 izadje 750, a recimo da kupim tri odjednom bilo bi oko 700... ako je to mnogo za Simonsovu knigu (relativno debelu ) onda nek ide sve u qurac
devil's plaything Posted May 14, 2009 Report Posted May 14, 2009 to je razumna cena. od 19-25 maja ima sajam knjiga i stripova u hali sportova na novom beogradu, i jedan od izlagača biće laguna, pa možda bude popusta.
Imrahil Posted May 14, 2009 Report Posted May 14, 2009 Videh malopre bilbord koji najavljuje taj sajam, taman bi mogao da svratim Mada, onima koji imaju popust je manje vise svejedno
DBrave Posted June 23, 2009 Report Posted June 23, 2009 i meni se svidja, presao sam nekih 150strana... Za sada mi je Teror za 2 koplja bilji od Strvinarske utehe\Leta noci\Uklete zime... Ono su decije knjige u poredjenju sa ovim...
devil's plaything Posted June 23, 2009 Report Posted June 23, 2009 ja presla 250 ali ume mnogo da davi (sto objasnjava velicinu knjige) Ukleta zima i Leto noci su pravi horori mnogo mi se svidjaju, ali Strvinarska uteha mi je bezveze
Imrahil Posted June 23, 2009 Report Posted June 23, 2009 Ja se razmisljam da li da citam prvo ovo ili Hiperion. Videcu jos.
la Fée Verte Posted June 23, 2009 Report Posted June 23, 2009 Zanimljivo, njega sam uvijek preskakala kao pisca.. Ili mi se nije dalo da čitam ili su kritike na njegova djela bile osrednje po podsticaju... E sad ga moram krenuti čitati definitivno.. Počevši od Rijeke Stiks pa nadalje...[:
DBrave Posted June 23, 2009 Report Posted June 23, 2009 (edited) Hyperion mora da se procita, ko bas voli SF ili je lud za grckom mitologijom onda i Ilion-Olimp. Ove horor-romancice: Pesma boginje Kali, Leto noci, Ukleta zima, Strvinarska zima... to moze slobodno da se preskoci, to su knjige ako bas imate slobodnog vremena... Mislim da je u zadnje vreme krenuo sa ozbiljnijim romanima, na bazi istorijskih cinjenica sa malom dozom fantastike, kao ovaj Teror, i Drood (o Carlsu Dikensu ako sam dobro video) koji ce nadam se Laguna uskoro da objavi... Fora sa Simonsom je sto kada procitate Hyperion, onda jednostavno zelite da procitate sve sto je napisao Edited June 23, 2009 by DBrave
devil's plaything Posted June 23, 2009 Report Posted June 23, 2009 ajde nemoj tako. ko voli horore svidece mu se leto noci i ostale
DBrave Posted June 23, 2009 Report Posted June 23, 2009 pa dobro oce, to su ok knjige, ali nikako ne mogu da se porede sa Hyperionom koji je klasik, knjiga za sva vremena... razumes sta hocu da kazem
devil's plaything Posted June 24, 2009 Report Posted June 24, 2009 ne. nisam čitala hiperion ni ne planiram jer ne volim SF. zbog toga kažem to za horore. ja ih volim i meni se simonsovi horori svidjaju
Guest mmmmmmm Posted June 24, 2009 Report Posted June 24, 2009 zna li neko kada se Teror pojavio kod nas??
DBrave Posted June 24, 2009 Report Posted June 24, 2009 pa ima mozda mesec - dva.. sto ? zasto je to bitno
devil's plaything Posted June 27, 2009 Report Posted June 27, 2009 jao kako je depresivna knjiga. smorila sam se
Guest HEFEST Posted June 30, 2009 Report Posted June 30, 2009 (edited) jao kako je depresivna knjiga. smorila sam se Nije bitno da li volis SF ili ne. Hyperion moras procitati obavezno. Nisam ni ja neki poseban ljubitelj SF-a ali me je knjiga prosto oduvala!!!!! Nisam kvotovao - nesto se pokarabasilo! Edited June 30, 2009 by HEFEST
Recommended Posts