lemmy sixx Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Dakle,evo i teme o ovom usranom programu. Imam problem.Download mi je uzasan.Portovi mi forwardovani,podesavanja kako treba,sve ok...i nece da skida vise od 13 kb/s.Podesavanja sam namestio po benchmarku.U skorijoj proslosti sam stavio novi sistem,a pre toga mi je sa istim podesavanjima radio maksimum 30 kb/s,dakle i tada nije bio maksimum,ali u poredjenju sa ovim je bila jebena banja! Koji god torrent da stavim,koliki god da je odnos seeds/peers (evo sada naprimer skidam film gde ima 17 seeds i 5 peers)...on maksimum pici 13.I ni makac. Da li neko ima ideju do cega je to i kako se moze resiti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TtuEd Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Options -> Speed Guide... Podesi Connection Type na odgovarajuću upload brzinu. I proveri inbox, imaš PP :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gavrosaurus Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Поставио сам и на Рачунарима пре пар дана, ево и овде: Колико ми је познато, сваки торент клијент може да се подеси, мислим да преко 80% користи uTorrent (јер је мали, не заузима ресурсе итд.) е сад uTorrent има Speed Guide и, у зависности од постојећих капацитета, сетује се САМО upload тј. изабере се хх/64, хх/128, хх/192, што за конекцију хх/128 даје upload од 9к и неограничен download тј. максимум који конекција може да поднесе; на конекцији хх/64 (најчешћа код нас) торент ће најбоље радити на 24/4 (download/upload), на сваком другом сетовању неће радити довољно добро и константно. То није до провајдера и сл. већ је сама та P2P технологија таква. Мање-више, упола мање од номиналних цифри (за 128 је 16, за 64 је 8) ће дати солидне услове за скидање. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nisko_Se_Mazim Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 (edited) Ko zna-mozda ti provajder filterise p2p? Koji koristis? Ja imam Telekom ADSL 256k,i Huawei modem koji sam forward-ovao i brzina kada ima vise od nekoliko seeder-a nikad nije ispod 25k Ne znam koliki protok imas ali recimo ako je 512/64k onda moras download namestiti da ti bude negde 55 a upload neki 5 k/s Ja obicno spustim jos malo limit da bi mogao normalno da surfujem dok mi torrent srce u pozadini Jesi probao da ukljucis enkripciju u okviru uTorrent-a dakle Options-Preferances-Bittorrent-Protocol Encryption pa Outgoing i izaberes Enabled Time se malo dobija na brzini a kod nekih mreza je moguce usporenje ako se upravo ova opcija ne aktivira Takodje u Options-Connections odcekiraj UPnP i NAT mapiranje i cekiraj onu opciju za Windows firewall Na kraju postavlja se pitanje jesi dobro forward-ovao port-tj da li ti je ona ikonica dole kod uTorrenta zelena? Edited July 25, 2008 by Full_Metal_Yakuza Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy sixx Posted July 25, 2008 Author Report Share Posted July 25, 2008 Sredjeno! Dakle sve sto ste ovde naveli sam podesio odavno,sem jedne stvari:connection type u speed guide-u!I to malo sranje me prcalo. Download mi je sada onakvim kakvim sam ga podesio,47kb/s. Hvala svima na predlozima i pomoci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Теша Тешановић Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 meni torrent radi samo sa enkripcijom Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkullKrusheR Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Ja nikad nisam imao problema sa uTorrentom. Sa nekim drugim slichnim programima jesam, ali sa ovim vec godinu i po dana nishta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gavrosaurus Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Ма, одличан је! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rle Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 kako moze da se reshi problem uploada , tj chinimi se da sam preshao limit i stalno mi je downlod max 20-ak a imam 512- ticu , treba mi neki prbgram koji ce da simulira veliki upload jer realni up kod nas je mizeran . Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 Te simulacije uploada su najstrašnije sankcionisane, na privatnim trackerima pogotovo, tako da ne vidim zašto bi to radio. Ja držim limit uploada na 6 KB/s, ali torrent držim većinu dana uključenim, tako da mi to + bonus points daju sasvim fin ratio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mistress Burzum Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 Ja imam BitTorrent i radi super, nisam ništa podešavala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
^Suicide_Pony^ Posted October 16, 2008 Report Share Posted October 16, 2008 meni sljaka idealno otkad sam upload stavio na neograniceno, a preko net limitera ogranicio upload na 1kb/s (sto utorrent ne izvaljuje ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 17, 2008 Report Share Posted October 17, 2008 Uključite keširanje u programu ako mislite dobro svom hard disku a skidate non-stop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Mare Posted October 17, 2008 Report Share Posted October 17, 2008 Mogao bih, nisam restartovao komp par dana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goThic Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 za sve koji imaju mali upload (za sve koji zive u srbiji)... http://www.seba14.org/2008/10/07/utorrent181lp/ skinite, instalirajte, i koristite... ja koristim INVERT verziju, koja trekerima obrnuto prikazuje download/upload. plus, omogucava limit uploada na minimum, bez limita downloada... za neverne tome, moj profil http://torrents.ru/forum/profile.php?mode=...e&u=6193618 (ne znam da li moze da ga pogleda neregistrovani korisnik) uploaded (Отдано) = 40ak GB pitanje je bana i cenzure... mozda postane sumnjiv korisnik sa velikim uploadom, al jeb ga... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baal Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 Ne može to na pravim privatnim trackerima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goThic Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 mozda na trackerima sa par stotina ljudi... al jebes to onda... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexandra_ Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 BIT Lord+Pirate Bay... nema greske... A. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baal Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 mozda na trackerima sa par stotina ljudi... al jebes to onda... Par stotina? Ne bih baš rekao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Mare Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 Imam mali problem sa uTorrentom. Promenio sam wireless provajdera, i uplatio 1Mbit download - 512 upload. Medjutim, brzina torrent downloada ne prelazi 45-50kbps, iako mi je kod proslog provajdera na 768kbps downa skidao na oko 60-70. U programu mi je prikazan zuti trougao (no incoming connections), jer port nije forwardovan kako treba. Danas preko dana mi je cak izbacivao crveni uzvicnik, (koji sam prvi put video danas) gde je pisalo da mi router ili firewall ogranicavaju download. Ne razumem nista. Zna li neko u cemu je problem, i kako bih mogao da forwardujem port? Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 Moraš imati direktan pristup wireless routeru, što verovatno nemaš. Najbolje bi bilo da zovneš operatera i lepo ih zamoliš da ti otvore taj i taj port za tvoju IP adresu, iznaći će se već neko rešenje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Mare Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 Pozvacu ih sutra, pa cemo videti sta se dogadja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeka_sd Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 Verovatn osi iza NAT-a, tako da ti od toga nema pomoći... Jedino bi pomoglo da im uplatiš za jedinstveni IP, ako uopšte imaju to u ponudi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Mare Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 Ne znam, Jedino mi nije jasno kako je kod Beotela radio kako treba, a sad kad sam presao na Optikom ne radi, tj zakucava. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeka_sd Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 Zato što su Wireless provajderi teški pilićari! Jbg, prešaltuj se na alternativne izvore, ja se već dve godine patim sa ovim mojim provajderom... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts