goThic Posted November 15, 2008 Report Posted November 15, 2008 Par stotina? Ne bih baš rekao. i sta, kao tu necu moci da izmuzem pat stotina gb pre nego me otkriju? Zato što su Wireless provajderi teški pilićari! Jbg, prešaltuj se na alternativne izvore, ja se već dve godine patim sa ovim mojim provajderom... jesu vala. ja sam prosle godine koristio par meseci wireless. jeste da sam 24h skidao, al bio je rapid, dakle nista p2p, imao sam 128k (!!!) flat kod provadjera, i opet me zvali da mi kazu da smanjim download... docekao sam adsl januara ko ozebo sunce, a wirelessu sad preko uTorrenta dnevno pomuzem oko 10ak gb...
-Mare Posted November 15, 2008 Report Posted November 15, 2008 jesu vala. ja sam prosle godine koristio par meseci wireless jeste da sam 24h skidao, al bio je rapid, dakle nista p2p, imao sam 128k (!!!) flat kod provadjera, i opet me zvali da mi kazu da smanjim download... docekao sam adsl januara ko ozebo sunce, a wirelessu ZVALI SU TE DA SMANJIS DOWNLOAD? Ne bih ga ni ja koristio, ali mi je to jedina opcija trenutno.
-Mare Posted November 15, 2008 Report Posted November 15, 2008 Hm... Ovo je cudno. Cak i bez forwardovanog porta download ide do ogranicenih 100kbps. Jos jedna stvar mi nije jasna, zasto se ogranicava upload netLimiterom? Meni je npr. upload ogranicen na 15, i toliko salje-pritom ne vidim da je download ogranicen.
goThic Posted November 16, 2008 Report Posted November 16, 2008 ZVALI SU TE DA SMANJIS DOWNLOAD? Ne bih ga ni ja koristio, ali mi je to jedina opcija trenutno. da, rekli da muzem kao dve igraonice. sad je dobro, adsl, niko ne zvoca. za sad... Hm... Ovo je cudno. Cak i bez forwardovanog porta download ide do ogranicenih 100kbps. Jos jedna stvar mi nije jasna, zasto se ogranicava upload netLimiterom? Meni je npr. upload ogranicen na 15, i toliko salje-pritom ne vidim da je download ogranicen. ogranican na 15 gde? interno, u utorrent? ogranici na 1, pa pogledaj download...
-Mare Posted November 17, 2008 Report Posted November 17, 2008 ogranican na 15 gde? interno, u utorrent? ogranici na 1, pa pogledaj download... Pa da, u uTorrentu. Koliko ogranicim, toliko salje. Znam da se download ogranicava kad se upload spusti na manje od 7 cini mi se. Jos uvek ne mogu da forwardujem port, tako da se brzina ne podize iznad 50kbps. Lopovi.
Simadin Posted November 18, 2008 Report Posted November 18, 2008 Bogami ja sam bio dosta skeptican oko toga kako ce da mi rade torenti, sto zbog iskustva kod ortaka, gde je utorrent zestoko opterecivao vezu uz slabe rezultate, sto zbog prica o sbb-u i nat-u and whatnot. Pre neki dan sam ga podesio i sad sljaka kao zmaj Upload ogranicen na 9kb/s btw.
hypnos Posted November 18, 2008 Report Posted November 18, 2008 a koliki ti je download? i na koliko obicno treba da se podesi upload?
-Mare Posted November 18, 2008 Report Posted November 18, 2008 a koliki ti je download? i na koliko obicno treba da se podesi upload? Pa imas to na slici.
hypnos Posted November 18, 2008 Report Posted November 18, 2008 ma vidio sam sliku nego me interesuje jer se to svaki put tako postavi ili ?
-Mare Posted November 18, 2008 Report Posted November 18, 2008 ma vidio sam sliku nego me interesuje jer se to svaki put tako postavi ili ? U to vec ne verujem. Sve zavisi da li je torrent zdrav. Stavise, ovaj sa slike nije nesto posebno, a opet cepa na 112. Hocu ja.
hypnos Posted November 18, 2008 Report Posted November 18, 2008 ja sam sada postavio da mi je upload 3 a download 100 i cepa mi oko 60kb. ima 12 seed i 10 lech
-Mare Posted November 18, 2008 Report Posted November 18, 2008 (edited) Podigni upload na 7, sacekaj malo, i reci mi sta se desava? Citao sam dosta o uTorrentu, kazu ljudi da je 6-7kbps uploada skroz ok. Edited November 18, 2008 by black donkey
:matija Posted November 18, 2008 Report Posted November 18, 2008 (edited) Ja ogranicavam upload na 2 i nikad nemam problema, tj. brz je download, ako je ok torrent. Ajde probacu i ja sa povecanjem uploada, ali sutra. pa ako se setim javljam rezultate Edited November 18, 2008 by Angrist.
-Mare Posted November 18, 2008 Report Posted November 18, 2008 (edited) Ja ogranicavam upload na 2 i nikad nemam problema, tj. brz je download, ako je ok torrent. Ajde probacu i ja sa povecanjem uploada, ali sutra. pa ako se setim javljam rezultate Znam da, kada se upload smanji na manje od 6kbps, download ogranicava. Edited November 18, 2008 by black donkey
-Mare Posted November 18, 2008 Report Posted November 18, 2008 (edited) meni je isto stavio ga na 3 ili na 7 Ne znam. Cim ga smanjim na manje od 6kbps pojavi mi se DOWNLOAD LIMITED u status bar-u. Promenio sam provajdera, sad upload nocu otvaram na 20-25, ali mi zato provajder zakida na downloadu, ne mogu da fw portove. Edited November 18, 2008 by black donkey
hypnos Posted November 18, 2008 Report Posted November 18, 2008 a zbog cega ti se to pojavljuje u status bar-u?
-Mare Posted November 18, 2008 Report Posted November 18, 2008 Jer je upload suvise mali. Ne moz' da grabis kako treba ako neces da delis.
^Suicide_Pony^ Posted November 18, 2008 Report Posted November 18, 2008 cini mi se da je upload od 4kb donja granica za iole normalan dl.
Simadin Posted November 19, 2008 Report Posted November 19, 2008 Nemam pojma, ja sam samo u speed guide-u izabrao xx/128 (jer mi je veza 1024/128), on je po defaultu izabrao upload 9kb/s i sljaka mi bez problema.. Mada i to sa seederima je sve relativno, mozes da imas 10 careva sa 20mbit vezama, ili pak 10 jadnika sa uploadom poput naseg
deadsy Posted November 19, 2008 Report Posted November 19, 2008 Ja ogranicavam upload na 2 i nikad nemam problema, tj. brz je download, ako je ok torrent. Ajde probacu i ja sa povecanjem uploada, ali sutra. pa ako se setim javljam rezultate Ista stvar. Sve zavisi od torenta i seed-era, ja mogu staviti upload na 2kpb/s a download ce opet da pichi na maksimum
Sugar Overdose Posted November 20, 2008 Report Posted November 20, 2008 ja sam kreten za ve stvari pa sad moram ovde da priupitam,dakle do pre dva dana DL bio super,oko 40kb,i odjednom, netje da se makne od 10kb (a u pitanju je isti torrent) da li neko mozhe da pripomogne :S
diletaNT Posted November 20, 2008 Report Posted November 20, 2008 ja sam kreten za ve stvari pa sad moram ovde da priupitam,dakle do pre dva dana DL bio super,oko 40kb,i odjednom, netje da se makne od 10kb (a u pitanju je isti torrent) da li neko mozhe da pripomogne :S To zavisi od broja seed-ova, tj ljudi koji dijele sadržaj torrent-a.
Sugar Overdose Posted November 20, 2008 Report Posted November 20, 2008 pih pederi,sad bi svi da skidaju -.- trenutno mi je dl 1.6 kb -.-
Satyr Posted December 11, 2008 Report Posted December 11, 2008 Ljudi najbolji sajtovi za torrente su arenabg i rapid-news
Recommended Posts