Svart Posted October 28, 2009 Report Posted October 28, 2009 Satyricon je tek sa ovim odvratnim albumom otisao u potpuno pogresnom pravcu. Meni je recimo Now, Diabolical dobar album ali ovaj novi je katastrofa. Quote
Narsil Posted October 28, 2009 Report Posted October 28, 2009 Не знам, мени је рецимо поменути албум врхунац љигавштине,а не неки напредак како кажу. Quote
Sisus Posted October 28, 2009 Report Posted October 28, 2009 Не знам, после Diabolicala нисам слушао ништа, тако да не знам да ли имају ишта ново. После K.I.N.G спота и When Pentagram Burns песмице, овај бенд је за мене изубио сваки смисао. Ja nisam posle Vulkana. Ne sviđa se to meni, jbg. Quote
Narsil Posted October 28, 2009 Report Posted October 28, 2009 Ja nisam posle Vulkana. Ne sviđa se to meni, jbg. Не свиђа се ни мени. Јбг, ипак је то бенд који је направио нешто велико, а сада су го курац. Што се тиче мог неког укуса и размишљања. Quote
morbid god Posted October 28, 2009 Report Posted October 28, 2009 Darkthrone је одувек био под утицајима punka и стварао је black метал под тим утицајима Ja mislim da je DT muziku stvarao najvise pod uticajem Celtic Frosta. Tek kasnije pocinju da miksaju black metal sa crust/punk muzikom. U sustini su to sve slicni derivati, sve je to rock'n'roll Quote
Sisus Posted October 28, 2009 Report Posted October 28, 2009 sve je to rock'n'roll Što bi rek'o Abbath. Quote
oʞɾoƃ Posted October 28, 2009 Report Posted October 28, 2009 Mrzim tu izjavu, potpuno negira sve što black metal čini vrednim. Meni je sve što je Satyricon uradio od 1999. naovamo apsolutni vrh, čak i te "pesmice", a bend je sigurno više black metal nego Darkthrone danas. Quote
Sisus Posted October 28, 2009 Report Posted October 28, 2009 Šta je to što bm čini vrednim? Ti pričaš o bm-u kao da je to nešto što je izvan granica metala. Quote
oʞɾoƃ Posted October 28, 2009 Report Posted October 28, 2009 Jeste utoliko izvan granica metala što je protiv "sex, drugs and rock'n'roll" stava. Bar je bio, jbg. Quote
Sisus Posted October 28, 2009 Report Posted October 28, 2009 Prvo, bm NIJE izvan granica metala. To što drugi hoće da ga predstave kao takvog, da bi sebe digli iznad ostalih je njihov kompleksaški problem. A što se tiče seksa i droga, bolje ne počinji tu raspravu, izgubićeš. Quote
Narsil Posted October 28, 2009 Report Posted October 28, 2009 Цитираћу Лемија:"Свако свога коња хвали, не куди га." Quote
morbid god Posted October 28, 2009 Report Posted October 28, 2009 Prvo, bm NIJE izvan granica metala. To što drugi hoće da ga predstave kao takvog, da bi sebe digli iznad ostalih je njihov kompleksaški problem. A što se tiče seksa i droga, bolje ne počinji tu raspravu, izgubićeš. Ajd da se moje i Sisusove misljenje poklopi Quote
Lunar Posted October 28, 2009 Report Posted October 28, 2009 Ово се у нормалном свету зове дискусија, а не расправа. И ја не тролујем, ја пишем, а моја упућеност у материју је довољно велико искуство што се тиче овог правца. Не лупам контрадикцију него говорим оно што ја мислим да јесте, само то треба неко да схвати. Оно што комуницирам са Талвијем се зове разговор, где свака страна има своју причу, а ти патиш од мањка живаца очигледно. Evo o ovome pricham. Ja sada mogu tebi da iznesem nikad bolju definiciju zashto nije nikakav problem da zovemo neke bendove B'n'R i zasto ih tako zovemo, a ti bi me samo skinuo sa "to jednostavno nije tako". Dovoljno cu ti reci da poslushash Wolverine Blues i da mi kazesh pod kojim zanrom bi ti to stavio. A i sa tim tvojim stavom ni Emperor ne bi mogao pod BM etiketu jel ima jakih raznih uticaja u bendu i josh brdo BM bendova. Quote
Sandman Posted October 28, 2009 Report Posted October 28, 2009 Da li bi ste i I svrstali pod black n' roll? Quote
oʞɾoƃ Posted October 28, 2009 Report Posted October 28, 2009 Ja ne bih I svrstao u black uopšte. Quote
Narsil Posted October 28, 2009 Report Posted October 28, 2009 Evo o ovome pricham. Ja sada mogu tebi da iznesem nikad bolju definiciju zashto nije nikakav problem da zovemo neke bendove B'n'R i zasto ih tako zovemo, a ti bi me samo skinuo sa "to jednostavno nije tako". Dovoljno cu ti reci da poslushash Wolverine Blues i da mi kazesh pod kojim zanrom bi ti to stavio. A i sa tim tvojim stavom ni Emperor ne bi mogao pod BM etiketu jel ima jakih raznih uticaja u bendu i josh brdo BM bendova. Друже, ти и ја се очигледно не разумемо, у томе је, видим, проблем. Ја те не бих скинуо, нити те скидам, него ти износим своје размишљање зашто сам ја против некаквог сулудог назива. Сваки, али сваки бенд би могао да ставиш под етикету некаквог поджанра. Ево ти чист пример Darkthrone-a, Marduka, Carpathian Forest-a, Bathory-ja...Шта мислиш, колико би то поджанрова било? Много. Немам ја ништа против утицаја нити их оспоравам, имам против толико поджанрова, назива, курчева палчева. Превише, а и преглупо. Ако смо се сад укапирали. Quote
AnaLizator Posted November 7, 2009 Report Posted November 7, 2009 Ljudi vole da sortiraju stvari jer svi imaju urodjeni opsesivno-kompulzivni sindrom koji je samo izrazen kod svakog u razlicitoj meri, ustvari to je i jedan od glavnoh razloga ljudske evolucije iz majmuna u internet... Najveci blekenrol je Khold, koji ujedno cini i jedan od najdivnijih BM bendova, toliko o mom misljenju o ovoj temi, pa se vi sad skidajte do mile volje... 2 Quote
Talvi Posted August 22, 2010 Report Posted August 22, 2010 (edited) Ova tema mi deluje nekako zgodno da se vaskrsne pa da posluži za priču o bendovima kao što su Kvelertak, Haust, Mongo Ninja, Scum... i kompanija, napalio sam se na tu scenu k'o nezdrav. Da bacim onda lepo dve preporukice: Haust - The Powers Of Horror (2010) http://www.youtube.com/watch?v=deZ157I3h6A HAUST is a four-piece punk band located in Oslo, Norway. Haust finds inspiration in the first generation of norwegian black metal, Horror films and 70s trash cinema, Julia Kristevas essay on abjection, skateboard culture and the small town Notodden in Telemark where they grew up. http://depositfiles.com/en/files/83bpnwx7n Scum - Gospels For The Sick (2006) (možda sam ovo već nekad i kačio, ne znam, ne sećam se) http://www.youtube.com/watch?v=FHX-tzRdACs Paz'te postavu: Casey Chaos (Amen) - Vocal Samoth (Emperor, Zyklon) - Guitar Cosmocrator (Windir) - Guitar Faust (Emperor, Mongo Ninja...) - Drums Happy Tom (Turbonegro) - Bass Guests on the album: Nocturno Culto (Darkthrone), Knut "Euroboy" Schreider (Turbonegro/Euroboys), Mortiis. http://www.megaupload.com/?d=5B20QGQ7 Edited August 22, 2010 by Talvi Quote
oʞɾoƃ Posted August 22, 2010 Report Posted August 22, 2010 Mnogo mi je amerikanizovana ta nova generacija norveških bendova, definitivno not my cup of tea. Quote
Talvi Posted August 22, 2010 Report Posted August 22, 2010 Hm, pa zavisi. Ovaj zvuk npr. ima baš dosta zajedničkog i sa švedskom hc scenom koja ubacuje dosta sličnih finti u muziku - ne bih rekao da je to baš amerikanizacija (ili bar ne kontam na koji američki fazon misliš), tj. ako poslušaš recimo crust bendove iz bilo kog dela sveta svi će imati dosta zajedničkih crta sa ovim, ali generalno ovaj novi norveški trip je prljav, zajeban, direktan i otvoren ka svemu - black metal, punk, crust, hc, stari rock'n'roll... Bez mnogo filozofije, baš po mom ukusu. 1 Quote
oʞɾoƃ Posted August 22, 2010 Report Posted August 22, 2010 Pre svega sam mislio na stav, imidž, tekstove itd. Quote
Talvi Posted August 22, 2010 Report Posted August 22, 2010 Slušaš ih valjda, ne gledaš. A tekstovi su u manjoj-većoj meri čista pankerica uz neke horor tripove i tome slično, pa ko voli... Quote
BLAGOJE Posted August 22, 2010 Report Posted August 22, 2010 u pravu je gosja,jedini pank koji je kul je d-beat i ostale britanske glibezi.stoga,jedini crust koji valja je sa uplivima takvog panka,nikako USA. http://www.youtube.com/watch?v=QpWzfJbW3Eg Quote
Recommended Posts