Теша Тешановић Posted August 2, 2008 Report Posted August 2, 2008 Evo konacno i teme o starogradskoj muzici.Starogradska muzika razvija se u gradskim centrima(novi sad,sombor,beograd,vranje...) i za temu ima gradske teme.Jer slusa iko ovde starogradsku muziku??i ako slusate koji vam je omiljeni izvodjac starogradske muzike??i koje pesme volite najvishe?? Quote
Novaliis Posted August 3, 2008 Report Posted August 3, 2008 Mene starogradske pesme užasno smaraju. Kao neka muzika za penzionere kojima su ostala samo sećanja na dane kada su mogli da...žive. Quote
Теша Тешановић Posted August 3, 2008 Author Report Posted August 3, 2008 Mene starogradske pesme užasno smaraju. Kao neka muzika za penzionere kojima su ostala samo sećanja na dane kada su mogli da...žive. aha i mene ume starogradska muzika uzasno da smara.ali neznam kada me uvhati tuga volim da cujem starogradske pesme Quote
Novaliis Posted August 3, 2008 Report Posted August 3, 2008 Tako nekako, nađeš se sa društvom, popijete malo i onda sve valja u skadarskoj npr. Quote
Теша Тешановић Posted August 3, 2008 Author Report Posted August 3, 2008 da se razbije tuga malo ali ja licno ne pijem ali nije to bitno bitna je atmosfera Quote
Теша Тешановић Posted August 10, 2008 Author Report Posted August 10, 2008 kako je dobra starogradska pesma izadji iz moje case Quote
Lady in Black Posted August 13, 2008 Report Posted August 13, 2008 Slabo znam imena pesama i izvodjaca, jer obicno pustim disk da se obrce, legnem i uzivam (uglavnom uz casicu domace rakije). Kao sto ste vec rekli pre mene, to je muzika za kafane gde se dobro jede i pije i gde se skuplja dobro drustvo Quote
Теша Тешановић Posted August 14, 2008 Author Report Posted August 14, 2008 da to je najbolja muzika Quote
Liberali_ante_portes Posted August 15, 2008 Report Posted August 15, 2008 ah,starogradska...nista me nije obradovalo vise nego kad sam bio na izlozbi pasa na Salasu 137 i tacno u vreme kad sam zapoceo atak na dimljenu vesalicu krece backi rucak....kakva je to pesma!!! Quote
East Posted August 15, 2008 Report Posted August 15, 2008 (edited) starogradska muzika je majka!rakijica,spricer,girice,mozes da se cujes i da pricas sa ljudima oko sebe a u pozadini "kada paadne prvi sneg,kaaaada paaaadne...." ili "fijaker stari ulicama luta ..." ili "7 tamburasa iz petrovaradina...." ili "lovio sam sarane ,ispracao brodove..." ili "Bolan Maro ja zbog tebe pijem ..." itd itsl. Volim stari tip kafane u svakom slucaju ,a jedina dovoljno pristojna muzika uz to jeste starogradska ,ne znam od cega mi se vise povraca ,od narodnjaka ili kad u kafani cujem elektroniku ... Mene starogradske pesme užasno smaraju. Kao neka muzika za penzionere kojima su ostala samo sećanja na dane kada su mogli da...žive. to sto tebe smara ne znaci da nije troo ) cist thrash Edited August 15, 2008 by East Quote
Теша Тешановић Posted August 15, 2008 Author Report Posted August 15, 2008 i meni se povraca od takvih kafana samo nazalost sve je manje pravih kafana Quote
Lady in Black Posted August 15, 2008 Report Posted August 15, 2008 Takve kafane i nisu onda prave kafane. Quote
Lady in Black Posted August 17, 2008 Report Posted August 17, 2008 Ali, nazalost, njih je sve vise, a pravih kafana sve manje i manje. Quote
East Posted August 18, 2008 Report Posted August 18, 2008 Zato treba maksimalno iskoristiti dok ih ima Quote
Lady in Black Posted August 19, 2008 Report Posted August 19, 2008 Tako je Bolju izjavu u skorije vreme nisam cula! Quote
Fapril ethereal Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 ZAUSTAVITE DUNAAAV...IJAOOOOO!!!! PA KO MOZE DA NE VOLI TAJ ZVUK... Quote
Теша Тешановић Posted August 30, 2008 Author Report Posted August 30, 2008 pa melodije starogradskih pesama su jako dobre za tugu a to da su zastarele pa jesu istina je ali ja ih volim zato sto takve.mada lepo bilo da neko napravi iz tripa modernizovanu starogradsku muziku ono malo roka malo elektronike Quote
Ivan_Creed Posted September 3, 2008 Report Posted September 3, 2008 pa melodije starogradskih pesama su jako dobre za tugu a to da su zastarele pa jesu istina je ali ja ih volim zato sto takve.mada lepo bilo da neko napravi iz tripa modernizovanu starogradsku muziku ono malo roka malo elektronike Prica se da ce Immortal biti prvi.... Inace, nista ne fali starogradskoj muzici, to je nasa autenticna, ne-modifikovana muzika, i narodnjaci bi trebali da se na njih ugledaju i zajebu turski melos.. Zar nije bilo nekada davno na drugim kanalu emisija sa kao slagerima i fazoni sa raznim pevacima u nekim ukrasenim palatama/stanovima/kucama? Ljudi poput Xtra Nene, Merime 'Faust' Njegomir, Ane 'Dark Sorcerer' Bekute, Miroslava 'Impalera' Ilica i sl.? Zna li ko, zna li? Quote
SAVATAGE Posted September 3, 2008 Report Posted September 3, 2008 Uvelo lisce Dunav tiho tece U tem Somboru Vec odavno spremam svog mrkova Pesme su vrhunske Quote
Теша Тешановић Posted September 3, 2008 Author Report Posted September 3, 2008 da zvonko bogdan je stvarno kralj taburaskih pesama Quote
SAVATAGE Posted September 3, 2008 Report Posted September 3, 2008 Uvelo lisce i Dunav tiho tece nisu njegove pesme ali ne mogu se setiti ko peva Da ne zaboravim da i Garavi sokak ima nekoliko sjajnih pesama u tom fazonu tipa: Teci teci dunave i Ko te ima taj te nema Quote
Recommended Posts