gavrosaurus Posted August 3, 2008 Report Posted August 3, 2008 Пре него што уопште нешто прозборим о бенду - ово је најлепши метал који сам чуо у доста, доста времена. Одавно се нисам сусрео са нечим да остави овакав утисак на мене, ово је напросто - лепо. Последњи албум, "Bliss of Solitude", тако је мелодичан, тако тајновит а тако вибрантан, тако мекан а опет тако heavy. Ово су радили људи који воле музику, људи који воле метал и учинили су то за нас који волимо исте ствари. Певање ... О Господе, какво певање! "From Clouded Sky" је збиља нешто најлепше што сам чуо последњих месеци а ништа слабија није ни насловна "Bliss of Solitude". Bliss of Solitude I Bliss of Solitude II Quote
Lunar Posted August 4, 2008 Report Posted August 4, 2008 Dosadno i smorno. Jedva preslushah album, ovo je moje misljenje, ali stvarno mnogo sporo i smorno........ Quote
gavrosaurus Posted August 5, 2008 Author Report Posted August 5, 2008 Твоје мишљење. Међутим, морам да напоменем да људи често (и ја сам спадам у њих или сам бар спадао) улазе у ову врсту музике са погрешним ставом, очекујући спектакле као у осталим врстама метала а чега напросто у Doom Metal-у нема, не у тој форми. Ово није за нестрпљиве, ово није да се слуша пола сата пред излазак нити пре/после утакмице Барса-Реал. Не, ово је добра музика, врло добра музика. Quote
doombringer Posted August 5, 2008 Report Posted August 5, 2008 Pa mislim da je bila tema o ovom bendu, a muzika uopste nije spora, ako se uzme u obzir cinjenica da se radi o doom bendu. Pratim rad benda Isole jos od perioda kad su se zvali Forlorn (demo faza) i tada su nagovestili svoj talenat. Sva 3 albuma su podjednako kvalitetna, produkcija je vrh, aranzmani zreli, jedina zamerka moze da bude blaga neoriginalnost (previse lice na Candlemass i Solitude Aeturnus), ako je to uopste mana. Preporucujem i njihov project band Ereb Altor koji svira malo drugaciju mjuzu, radi se o vrlo kvalitetnom viking metal bendu. Quote
RNA Posted August 5, 2008 Report Posted August 5, 2008 Била тема и неки ципов ју је бацио на ђубриште, а оставио "сенка-тему" овде. Quote
banedeathmetal Posted September 28, 2008 Report Posted September 28, 2008 Unikatan bend. Meni se jako svidja, ali uopste nemora da znaci da ce se svdeti ljudima koji slusaju Doom Metal. Treba preslusati vise puta, stvarno je vredno toga. Sto vise slusam, vise uzivam u njihovu muziku. I vokal je takodje ne tipican !!! Quote
RNA Posted September 28, 2008 Report Posted September 28, 2008 Meni se jako svidja, ali uopste nemora da znaci da ce se svdeti ljudima koji slusaju Doom Metal. 100% ниси у праву. Сви думери са којима сам причао до сада се секу на њих. Quote
banedeathmetal Posted September 29, 2008 Report Posted September 29, 2008 Kad budes naleteo na jednog koji ih ne voli, setices se ti mene. Da da... Quote
doombringer Posted December 6, 2008 Report Posted December 6, 2008 Release date set for "Silent ruins" 25.02.09 - Finland 27.02.09 - Germany, Austria, Switzerland, Benelux, France, Italy, Sweden 02.03.09 - Europe 03.03.09 - USA / Canada From the Napalm records website: ISOLE's fourth release, "Silent Ruins", continues to forge forth in the tradition of the previous albums. The Swedes once again indulge in their heart-sickened and somber brand of Doom Metal that only finds solace in a perfectly placed portion of deadly black epic. Profound compositions, hypnotic arrangements, and heavy flowing riffs, that not unlike molten lava slowly yet inexorably pull the listener down into its depths, are the core elements comprising this album. Gustavo Sazes (Firewind, Serenity) once again lends his artistic know-how to graphically convey a feeling of utter despair and isolation, while Peter In de Betou (Amon Amarth, Draconian, Arch Enemy) takes on the darkly work's mastering responsibilites. Rarely before have hopelessness and despair found such an elegant and becoming sound, making "Silent Ruins" a dark jewel that will not only appeal to the die-hard Doom Metal fan. 1. From The Dark 2. Forlorn 3. Nightfall 4. Hollow Shrine 5. Soulscarred 6. Peccatum 7. Dark Clouds Quote
Grobodan Posted December 7, 2008 Report Posted December 7, 2008 U ekstra, Napalm nam salje promose tako da - eto ga meni ubrzo Bas brzo stancaju albume... Quote
Josif Visarionovič Posted December 8, 2008 Report Posted December 8, 2008 100% ниси у праву. Сви думери са којима сам причао до сада се секу на њих. to je zato sto nisu slusali kursk Quote
RNA Posted December 9, 2008 Report Posted December 9, 2008 Пази, Леиф Едлинг је у једном интервјуу изјавио да су они нешто најбоље што је потекло из Шведске у последњих 10 година. Quote
Josif Visarionovič Posted December 10, 2008 Report Posted December 10, 2008 poslusaj kursk,cherno.doduse oni su iz finske,ali po meni najbolji i najdepresivniji doom koji sam ja cuo. Quote
gavrosaurus Posted December 10, 2008 Author Report Posted December 10, 2008 Их, бре, није ствар у врсти метала, ово је добра музика, пре свега. Quote
RNA Posted December 10, 2008 Report Posted December 10, 2008 doduse oni su iz finske,ali po meni najbolji i najdepresivniji doom koji sam ja cuo. Управо ово сам хтео да нагласим... а и не волим депрсивни дум. Ја сам више за епик варијанту. Quote
Grobodan Posted February 17, 2009 Report Posted February 17, 2009 Imam promo već nekih 7 dana (i neću ga podeliti sa vama jer je watermark-ovan). Mogu reći da je album veom dobar, poslužiće dok se čeka novi Candlemass Quote
doombringer Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 Preslusao album, ali cekam verziju bez voice over-a . Album je vrh, i ako C-mass budu izbacili upola dobar album kao Isole recicu da je dobar. Poslednja 2 C-mass ostvarenja me nisu odusevila bas!!! Quote
мать Posted February 21, 2009 Report Posted February 21, 2009 ja imam samo Bliss of Solitude, i svidza mi se. nije nesto sto obicno slusam ali mi odgovara. skinuce se uskoro novi album. Quote
AmarantA Posted March 23, 2009 Report Posted March 23, 2009 skini i Forevermore i Throne of Void TOV je po mom misljenju najjachi Isole album Quote
NullPointerException Posted March 26, 2009 Report Posted March 26, 2009 Novi album je odlican. Isprva mi se ucinio previse brz i plitak, ali nakon 4-5 slusanja mi se zaista dopada i redovan ja na repertoaru u mom mp3 plejeru. A "Bliss..." mi je jedan od najboljih epic doom albuma. Quote
мать Posted March 27, 2009 Report Posted March 27, 2009 skini i Forevermore i Throne of Void TOV je po mom misljenju najjachi Isole album naravno, skinuce se i to. sad preslusavam novi album, kasnije prenosim utiske Quote
Aces High Posted August 18, 2011 Report Posted August 18, 2011 "For those who have not already noticed, the title of the new album is "Born from Shadows" and it is scheduled to be released in october this year." Opa, tu ves' sam čekao. Blizu je oktobar... Nadam se da će biti na nivou sa Silent Ruins albumom... Quote
Fapril ethereal Posted August 18, 2011 Report Posted August 18, 2011 Silent Ruins je odlican album.. Quote
Aces High Posted September 9, 2011 Report Posted September 9, 2011 Track list: 1. The Lake 2. Black Hours 3. Born from Shadows 4. Come to me 5. My Angel 6. Condemned 7. When all is Black Biće ovo mračniji album od prethodnog, vidim ja hehe... Quote
Aces High Posted September 23, 2011 Report Posted September 23, 2011 Izbacili su jednu full pesmu po imenu The Lake koju možete čuti na sledećem linku: The Lake a evo i semplova koji su dosta kratki pa se ne može puno toga zaključiti. Come To Me obećava a i fenomenalna je The Lake, pogotovo na 2:37 gde kreće rokanje. Uvek izbace te prostije pesme dok one moćne ostave za kasnije... Quote
Recommended Posts