Totamealand Posted August 29, 2008 Report Posted August 29, 2008 http://www.yumetal.net/forum/index.php?showtopic=38014 Evo, majstore, ako smo nekoga zainteresovali. Long live Spock's beard. Sa ili bez Nila, svejedno. Quote
Mita Posted August 29, 2008 Report Posted August 29, 2008 I nemojte da je josh nekome sluchajno palo na pamet da nazove Stratovarius progresivom. neoklasikal naravno.stratovarius je gej. nije Quote
Andrija Smith Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 Smejte se koliko hocete ali ja cu vam reci sta je progressive metal: Buckethead. Quote
Sandman Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 On ti dodje neki avantgarde,koliko se ja razumem u to,al' ajd'. neoklasikal nije Napusti ovu sahranu. Quote
Andrija Smith Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 On ti dodje neki avantgarde,koliko se ja razumem u to,al' ajd'. Samo poslusaj ako mozes nabaviti par njegovih albuma. Svaki album je prica za sebe, upotrebljavanje razlicitih instrumenata, saradjivanje sa SJAJNIM muzicarima iz razlicitih zanrova (Les Claypool, Bill Laswell, cak i sa par repera, DJ-eva itd.) i uz to neverovatna inovativnost. To ja zovem progresivom, nesto inovativno sto ne moze zanrovski da se odredi, kao i dosta eksperimentisanja. Quote
Sandman Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 Avant-garde (pronounced [avɑ̃gaʁd] in French) means "advance guard" or "vanguard". The adjective form is used in English, to refer to people or works that are experimental or innovative, particularly with respect to art, culture, and politics. Avant-garde metal or experimental metal is a subgenre of heavy metal music characterised by the use of innovative, avant-garde elements, large-scale experimentation, and the use of non-standard sounds, instruments, and song structures. Dakle,to je to. Quote
Andrija Smith Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 Uh ti zanrovi i podzanrovi... Desi se, pogresi covek, mozda sam i ja nekada zlzgzlzlzlgzlz... Nisam ni imao pojma sta je tacno avangarda, ok, ubediJo si me Quote
Sandman Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 Ne brini,tu sam ja,da vas prosvetlim i izvedem na pravi put. Quote
Salvation Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 Metal je odavno metastazirao u nesto jos vece i nepreciznije definisano nego tzv "klasicna muzika" (termin koji isto organski ne podnosim, mozda jedino manje od isto uravnilovskog termina "ozbiljna muzika") i nema svrhe mnogo diskutovati o pod-zanrovima i pod-pod zanrovima. Bend je bend, ako je originalan ne moze da se lako uklopi u bilo koju definiciju.. problem je sto ljudi pate od toga da sve definisu pa cak i kad se pojavi zaista originalan bend (tipa Opeth, jelte) nastane potreba da se to definise kao zanr i da se pojave likovi koji "prateci taj zanr" pokusavaju da kopiraju ono sto Opethovci rade. Slazem se da je termin "progressive" totalno glupo koriscen.. po meni su jedine "progresivne" pesme pesme koje zaista "progresuju" negde, znaci nema refrena koji se stalno ponavljaju, standardizovanih strofa itd, ili ako ih ima oni ipak vode ka necem novom posle odredjenog vremena, pa opet ka necem novom. Nadam se da je makar neko skapirao sta sam hteo da kazem Quote
Bata Trokrilni Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 Za metal su karakteristični parni ritmovi. Korišćenje neparnih ritmova je uvek progressive element. Quote
Novaliis Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 .. po meni su jedine "progresivne" pesme pesme koje zaista "progresuju" negde, znaci nema refrena koji se stalno ponavljaju, standardizovanih strofa itd, ili ako ih ima oni ipak vode ka necem novom posle odredjenog vremena, pa opet ka necem novom. Nadam se da je makar neko skapirao sta sam hteo da kazem Da, tu ima velike istine. Ali i ne mora da bude stalno. Postoje i kod pravih prog bendova standardne pesmice. Jednom je, na svirci Spocks Beard-a, Nil Mors pitao publiku da li žele da čuju pesmu u 4/4, i svi su bili u fazonu- ''neeee'' I onda su odsvirali ''Skin'', valjda jedinu njihovu pesmu u normalnom ritmu. Quote
Sale B.C. Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 Za metal su karakteristični parni ritmovi. Korišćenje neparnih ritmova je uvek progressive element. ali opet i najstandardniji metal bendovi poput maiden i metallice su imali i imaju odd signature ritmove Quote
Totamealand Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 Da, ali ne u tako ekstremnom obliku. Retko kod Maidena i Metallice možeš da čuješ ritmike po sistemu 5/8, 7/8, 9/8, 12/8 ili ne znam kakve već... Quote
Sale B.C. Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 apsurdno je recimo što postoji gomila bendova koji skidaju prog bendove i sebe nazivaju progerima iako zapravo ne nude ništa novo, tako da su ustvari regresivni, ustvari najteže je biti stvarno progresivan, kao što su recimo bili emerson lake & palmer. po meni progresiv znači baciti novo svetlo na muziku, biti drugačiji, biti neponovljiv, a to je veoma teško Quote
Bata Trokrilni Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 ali opet i najstandardniji metal bendovi poput maiden i metallice su imali i imaju odd signature ritmove Pa da, to su prog elementi u njihovoj muzici, koji nisu dovoljni da se i sami bendovi označe kao prog. Quote
vudun Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 http://www.youtube.com/watch?v=lNJnGEHXUYQ ''И после свега ја волим њега, и после свега живим за прогресивнос'. '' Quote
Теша Тешановић Posted August 30, 2008 Author Report Posted August 30, 2008 ste provalili da neke progresvie metal deonice posecaju na makedonski folk? Quote
SATAN-iz Batajnice Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 Odgovor na pitanje: sranje. Quote
Mita Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 Napusti ovu sahranu. volim te nerviram Quote
Novaliis Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 ste provalili da neke progresvie metal deonice posecaju na makedonski folk? Nekad solaže podsete na kolo Quote
Sale B.C. Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 pola metalikinih solaža su folk - turbo folk!!! ti ''makedonski'' ritmovi postoje vekovima, te bi se moglo zaključiti da sami po sebi ne znače i progresivnost, ali kad se to sve inkorporiralo u rock 70ih..... Quote
F4R15 Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 Negdje sam procitao, zao mi je sto ne mogu da iskopam link.. da je progresiva naprednija muzika svoga vremena... ( sad ce neki reci, jesi ti nama pametan ) A neko je rekao, progresiva je muzika koja nema žanra.. zasto se onda pobogu zove progressive ROCK ? Quote
oʞɾoƃ Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 Progresiv je muzika koju malo ljudi razume; svega 15% razume, 85% ne razume. Muzika je ispred vremena, prilagođena za 2017. godinu. Quote
Sale B.C. Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 zato ja slušam prog sedamdesetih Quote
Novaliis Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 zato ja slušam prog sedamdesetih progresivno od tebe Quote
Recommended Posts