Lunar Posted August 31, 2008 Report Posted August 31, 2008 Progresiv je muzika koju malo ljudi razume; svega 15% razume, 85% ne razume. Muzika je ispred vremena, prilagođena za 2017. godinu. Mislim da je to isto grupa Rush rekla 1976e. Samo sto ni nisu rekli 2017-a , nego 2112-a. XD Ajde zivi bili pa docekali. Quote
Novaliis Posted August 31, 2008 Report Posted August 31, 2008 Tek će tada podići spomenik Kornelijusu Kovačusu. Quote
F4R15 Posted August 31, 2008 Report Posted August 31, 2008 Mislim da je to isto grupa Rush rekla 1976e. Samo sto ni nisu rekli 2017-a , nego 2112-a. XD Ajde zivi bili pa docekali. Pa tako i jeste, ljudi ih tek sad kontaju... il moras biti George Bush da bi skont'o Quote
White Man Posted September 1, 2008 Report Posted September 1, 2008 Metal je odavno metastazirao u nesto jos vece i nepreciznije definisano nego tzv "klasicna muzika" (termin koji isto organski ne podnosim, mozda jedino manje od isto uravnilovskog termina "ozbiljna muzika") i nema svrhe mnogo diskutovati o pod-zanrovima i pod-pod zanrovima. Bend je bend, ako je originalan ne moze da se lako uklopi u bilo koju definiciju.. problem je sto ljudi pate od toga da sve definisu pa cak i kad se pojavi zaista originalan bend (tipa Opeth, jelte) nastane potreba da se to definise kao zanr i da se pojave likovi koji "prateci taj zanr" pokusavaju da kopiraju ono sto Opethovci rade. Slazem se da je termin "progressive" totalno glupo koriscen.. po meni su jedine "progresivne" pesme pesme koje zaista "progresuju" negde, znaci nema refrena koji se stalno ponavljaju, standardizovanih strofa itd, ili ako ih ima oni ipak vode ka necem novom posle odredjenog vremena, pa opet ka necem novom. Nadam se da je makar neko skapirao sta sam hteo da kazem Slazem se. Progresivno znaci anti-shablonizirano i inovativno. Kazu da "prave" progresivne bendove karakterisu nekakvi neparni ritmovi, virtuozne deonice na klavijaturi i sl. To je sve jedan veliki shablon. Evo npr. In The Woods nemaju neparne ritmove pa su 3 puta progresivniji od bilo kakvog Dream Theater-a, isto tako, Mastodon nemaju nikakve neoklasicne ultra-brze deonice na klavijaturama pa su progresivniji i zanimljiviji od bilo kog drugog by-the-book progressive benda. Quote
Теша Тешановић Posted September 1, 2008 Author Report Posted September 1, 2008 Odgovor na pitanje: sranje. da naravno mi smo opasni metalci i slusamo samo muziku u kojoj satana zrtvuje svoju kozu i nikako ne slusamo makedonski folk jer to je za nas kao sto ti kazes sranje jer nema satana a bogami ni koza Quote
Sandman Posted September 1, 2008 Report Posted September 1, 2008 Mnogo si,bre,opsednut tim makedonskim folkom. Quote
Теша Тешановић Posted September 2, 2008 Author Report Posted September 2, 2008 pa kako da nebudem opsednut kada je najbolji Quote
oʞɾoƃ Posted September 3, 2008 Report Posted September 3, 2008 Mogao bi dobar kvlt spot da se napravi u dolinama Vardara... Quote
Novaliis Posted September 3, 2008 Report Posted September 3, 2008 Uf, poslusajte ELP - Tarkus. E to je progresivno a iz '71 je. Quote
Ајлин Posted October 13, 2008 Report Posted October 13, 2008 Tešo, dobar topic. U osnovi, da bi za nešto rekli da je progressive, trebalo bi da imamo referentnu vrednost, zar ne? Tj, progresivno u odnosu na šta? E, to "šta" se žešće promenilo u odnosu na godine kad je Ryche bio prog... Hoću da kažem, poslušajte na primer Litu Ford, ona je tada bila smatrana za heavy, a danas je Shakira po aranžmanima više heavy od nje u nekim pesmama. Dakle pojam progressive bi trebalo da se stalno menja, kako većina pravaca prihvata nešto kao normalno i standardno, tako se progressivci udaljavaju od toga to je sva slast progressive-a.. za mene... stalno otkrivanje novih ideja. Progressive za mene znači novo . Quote
Bata Trokrilni Posted October 13, 2008 Report Posted October 13, 2008 Progressive metal jeste nešto novo, i to u odnosu na tradicionalne metal pravce. Da bi se uopšte poredio sa tradicionalnim pravcima, u njemu mora da postoji i dovoljno toga starog, tj. mora da ima osnovu u tradicionalnim prvcima. Ako te osnove nema, ako se u muzici benda ne može prepoznati ništa od tradicionalnih pravaca, onda nije progressive, već alternative - neki kažu avantguarde, ali ja sam protiv toga. Quote
KazimKazim Posted October 15, 2008 Report Posted October 15, 2008 Evo sta je prog i to nasi momci, mladi, perspektivni Quote
Ајлин Posted October 16, 2008 Report Posted October 16, 2008 au bre kazim kazim gde nalaziš 'vake heavy stvari držalo me do kraja da vidim dal' će da ga čeka 'bem ti progressive nego reci ti meni jel ovo peva muško ili žensko? onaj "zašto nisi ptičica" deo? Quote
KazimKazim Posted October 16, 2008 Report Posted October 16, 2008 (edited) Muski deo na romski peva Luis, a zenski na srpskom ni manje ni vise nego Stoja (to je jedini minus koji nalazim spotu, trebala je neka istaknutija pevacica to da odradi) Al moras priznati da violinisti i ostatak orkestra imaju dobre rifove Edited October 16, 2008 by KazimKazim Quote
Ајлин Posted October 16, 2008 Report Posted October 16, 2008 (edited) louisa sam kanda prepoznala, a stoja.. jaooo pre par godina, vozim se ja kući iz banata od nekog klijenta i skapiram da nisam ponela antiradar. a nagazila. i znam da ima pandura a ne znam gde su... i ajd pokupim nekog lokalca pred perlezom, taman ako ide do beograda oni obično sve znaju napamet. uđe tip, onako osrednjih godina, geačke face, sa sve crnim ispod noktiju.. razgovor: - a vi ste iz beograda? - da. - moja sestra radi u beogradu. sad baš idem da je sačekam. - lepo. (slušam motorhead ne gasim, a on.. pauza pa nastavlja da priča) - radi tamo za jednu firmu. poznatu. - jel. - da. za grand. (dramska pauza) možda je znate. - možda - (opet dramska pauza) stoja je moja sestra edit: sušti progressive je kad prodaje ono tozla Edited October 16, 2008 by eileen Quote
KazimKazim Posted October 16, 2008 Report Posted October 16, 2008 Vi's kakva je sudbina, pa si naletela na Stojinog brata Sve je progressive u pesmi i spotu, poslusaj jos jednom, sve one prelaze i bravure virtuoza Elvisa, Pedje i dezurnog orkestra...a i album sa kojeg je ta pesma ima prog naziv - Svadba za 21.vek Quote
Ајлин Posted October 16, 2008 Report Posted October 16, 2008 da znaš da hoću, stavila sam u favorites Quote
Ranis Posted October 17, 2008 Report Posted October 17, 2008 ekspanzija kvazi prog bendova je posledica internetskog, shtreberskog, "ja sam brzi od tebe" egomanijachkog pogleda na metal. Po svaku cenu biti bolji tehnichar od drugih, nema veze shto muzika nema veze sa zivotom...hajde da napravimo riffove koje niko drugi nece moci da odsvira...pliz po meni je to samo trenutna moda u metalu... respekt dobrim bendovima... Quote
Теша Тешановић Posted October 18, 2008 Author Report Posted October 18, 2008 ekspanzija kvazi prog bendova je posledica internetskog, shtreberskog, "ja sam brzi od tebe" egomanijachkog pogleda na metal. Po svaku cenu biti bolji tehnichar od drugih, nema veze shto muzika nema veze sa zivotom...hajde da napravimo riffove koje niko drugi nece moci da odsvira...pliz po meni je to samo trenutna moda u metalu... respekt dobrim bendovima... слазем се такав поглед на метал убија саму суштину Quote
Lunar Posted October 18, 2008 Report Posted October 18, 2008 ekspanzija kvazi prog bendova je posledica internetskog, shtreberskog, "ja sam brzi od tebe" egomanijachkog pogleda na metal. Po svaku cenu biti bolji tehnichar od drugih, nema veze shto muzika nema veze sa zivotom...hajde da napravimo riffove koje niko drugi nece moci da odsvira...pliz po meni je to samo trenutna moda u metalu... respekt dobrim bendovima... Naravno da ne. Quote
Теша Тешановић Posted October 18, 2008 Author Report Posted October 18, 2008 ako se u muzici benda ne može prepoznati ništa od tradicionalnih pravaca, onda nije progressive, već alternative - neki kažu avantguarde, ali ja sam protiv toga. наравно ти си против свега што није хемерфол Quote
Bata Trokrilni Posted October 18, 2008 Report Posted October 18, 2008 Ja sam protiv toga da se bendovi svrstavaju u pravac ''avantguarde'', ne protiv samih bendova, tupsone. Ako ti ne znaš da koristiš interpunkciju, pa ne razumeš moje rečenice, jer je sadrže, obrati se nekom profesoru srpskog jezika da te nauči. Quote
Lunar Posted October 18, 2008 Report Posted October 18, 2008 Dragi prinche sta je to ''avantguarde''? XD Quote
Ајлин Posted October 19, 2008 Report Posted October 19, 2008 ajde stvarno objasnite razliku ? slušam sve što mi se sviđa... a ko što reče ranis gore, nije poenta isključivo u tehnici i nadjebavanju u virtuoznosti.. to baš ume da smara Quote
Recommended Posts