Whitesnake_Zr Posted August 23, 2008 Report Posted August 23, 2008 Глемеру, ја слушам МЕТАЛ. Та музика коју ти слушаш је све, само није МЕТАЛ. Метал је музика с мудима, где рифови режу, музика која те тера да млатиш главом и скачеш ко суманут, а не да се смејуљиш. Што оно рече неки ортак: "Метал је кад из звучника излазе огромна длакава муда и цури маст." Је л' ти сад јасно? Онда нису глем. Pa sada je sve jasno.Ti si jedan od onih kojima se glam gadi,slusas iskljucivo "tvrdje" pravce metala,i onda ti ovaj melodicniji ne odgovara pa smatras da i nije metal,samo zato sto je malo blazi.Uostalom,ako vama Wikipedia ne odgovara,onda nema smisla da se ubedjujemo da li je glam metal ili ne. Quote
ninga Posted August 23, 2008 Report Posted August 23, 2008 Момци који сијају од шљокица, који се облаче као женске и свирају сладуњави поп-рок никако не могу бити металци (зато ова тема и припада Не-метал подфоруму). Подршка RNA! Quote
RNA Posted August 23, 2008 Report Posted August 23, 2008 (edited) Зато тема и јесте овде, јер се не ради о металу, него о рок музици. Pa sada je sve jasno.Ti si jedan od onih kojima se glam gadi,slusas iskljucivo "tvrdje" pravce metala,i onda ti ovaj melodicniji ne odgovara pa smatras da i nije metal,samo zato sto je malo blazi.Uostalom,ako vama Wikipedia ne odgovara,onda nema smisla da se ubedjujemo da li je glam metal ili ne. Ја слушам скоро све врсте метала које имају иоле мелодије, од класичног хевија до мање ектремних верзија death метала. Мени одговарају мелодичније ствари, али ово метал није. Кад је метал постајао популаран, тај термин су измислиле велике издавачке куће да би љига рок уваљале металцима. Edited August 23, 2008 by RNA Quote
Bata Trokrilni Posted August 23, 2008 Report Posted August 23, 2008 Хм, да... Леп текстић, али то не мења чињеницу да ниједан од наведених бендова никада заиста није свирао метал, него хеви рок. Alice Cooper (u nekim fazama), W.A.S.P. i dobar deo opusa Twisted Sister su metal, a glam su po imidžu. Quote
Rox Posted August 23, 2008 Report Posted August 23, 2008 da ne duzimo prichu...Rock. Tako je. Cak i da se pita vecinu tih bendova rekli bi da sebe smatraju rock bendovima. Quote
RNA Posted August 23, 2008 Report Posted August 23, 2008 Управо. Чак и гомила раних британски хеви метал бендова себе уопште не сматра металом, него роком. Е, да, да не заборвим... Умало то да ми се деси пошто смо скренули са целе приче. Хрватски бенд Валтер. Значи, тотални глем рок. Немам никакве линкове, једном ми се замало омакло да узмем њихове плоче на берзи, али су ме наслови песама, а и изглед бенда, моментално одбили. Quote
vudun Posted August 23, 2008 Report Posted August 23, 2008 Najglam YU spot ever: Ne sa muzičkog, već estetskog parametra naravno. Quote
RNA Posted August 23, 2008 Report Posted August 23, 2008 Апсолутно! Лепо сам рекао да је Оливер Мандић највећи глем. Quote
vudun Posted August 23, 2008 Report Posted August 23, 2008 Ne znam Tek sam sada provalio da postoji tema! Quote
Download_manager Posted August 24, 2008 Report Posted August 24, 2008 A šta je sa Slađanom Milošević? Quote
Guest Lukas Ацовић Posted August 25, 2008 Report Posted August 25, 2008 tu sam ......shmrk...... i ponosim se shto sam sviro sa Viktorijom. Quote
Apeiron Posted August 25, 2008 Report Posted August 25, 2008 (edited) tu sam ......shmrk...... i ponosim se shto sam sviro sa Viktorijom. Vatreni Poljubac, najraniji radovi, to je to. Glem = poziranje. Nema tu mnogo price. Ne moze se zanr odredjivati na osnovu toga kako bend izgleda. Poenta je samo u tome da je izgled koji se moze svrstati u "glem" pokrivao hard'n'heavy zanr, hard rock... i to je to. Kerber... Kerberu na pojedinim pesmama staviti danasnju produkciju, i videli bismo power metal pre power metala. Edited August 25, 2008 by Apeiron Quote
Sleaze Glammer Posted August 27, 2008 Author Report Posted August 27, 2008 nap na kojim? Enivej Viktorija je ok, mada da je krala pesme - krala je. Quote
Apeiron Posted August 27, 2008 Report Posted August 27, 2008 nap na kojim? Enivej Viktorija je ok, mada da je krala pesme - krala je. Pa recimo, Igraj Sad. Jeste da je poprilicna kradja od Out in the Fields, ali dati joj jos malo distorzije, i to je cisti Stratovarius. Hajde da se volimo je bas heavy/power. Ratne Igre, ili Mezimac, takodje, kazem, moderna produkcija, jaca distorzija, i eto ga. Quote
RNA Posted August 27, 2008 Report Posted August 27, 2008 Ти свуда видиш крађе. Онај Метро нема везе са Helloween, get over it! Quote
Crna_Dama Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 (edited) Sto se tice tih "kradja"-nama je ogroman deo rock scene 80ih,a i pre toga, bio po uzoru na inostrane bendove, pod njihovim uticajem,i ne da su pozajmljivali,nego su BAS pozajmljivali...Da ne kazem kraduckali. Tesko ces u nekoj stvari naci 100 % originalnosti. A u sustini, KAO DA JE BITNO.Da su bili dobri bendovi,bar vecina - jesu. Crna Udovica je imala Gorana Karana kao pevaca i izdali su jedan album "Sudbina". OK, nista posebno. On je posle toga napravio bend na engleskom, mislim da se zvao Big Blue (zaturio sam neged taj album). Nije Goran pevao na tom albumu.Ne mogu sad da se setim imena lika koji je pevao,ali,u svakom slucaju to nije bio Goran Karan. Edited August 30, 2008 by ^Crna_Dama^ Quote
Feniks . Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 Sto se tice kradja-nama je ogroman deo rock scene 80ih,a i pre toga, bio po uzoru na inostrane bendove, i ne da su pozajmljivali,nego su BAS pozajmljivali.Tesko ces u nekoj stvari naci 100 % originalnosti. Ali,da su bili dobri bendovi,bar vecina - jesu. U pravu si, vidis dobra pesma, posle otkrijes da je ukradeno...sto je bas jadno... Quote
Crna_Dama Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 U pravu si, vidis dobra pesma, posle otkrijes da je ukradeno...sto je bas jadno... Jeste,ja sam se sto puta tako razocarala,ali,prihvatila sam to kao normalnu pojavu. Pa,mi smo uvek isli za svetom(npr. i u knjizevnosti),uvek smo trckarali za pravcima.....nekad pozitivnim,nekad negativnim,nazalost cesce ovo drugo. Quote
vudun Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 Molim, molim, od koga je moj Kerber krao? Inače Crna Udovica je super, naročito album ''Gladijatori'' ... jedan od najboljih Ex-Yu rok albuma. Quote
RNA Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 Јес' и сад да га нађеш на плочи кошта 120 евра. Quote
Bata Trokrilni Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 Molim, molim, od koga je moj Kerber krao? Ima u pesmi Sanjam rif kao u Dio - Rainbow in the Dark. Quote
Recommended Posts