jacobite Posted April 2, 2009 Report Posted April 2, 2009 @Prince Da,i zvuce vise kao ovi...A svi znamo da je Europe glamcina. pa i ne bi rekao bas... Quote
Guest Razbijač-NAAĆI Posted April 2, 2009 Report Posted April 2, 2009 SAD KAD SE SETIM,koliko je tu govana u staroj jugi bilo da se podvodi pod glam: Legija, Crna udovica, Valentino, Alisa, Griva, Osmi putnik, pa Divlje Jagode (kad ih je napustio Alan ''kenja mi se dok pevam'' Islamović)... majko mila, govana li. 1 Quote
vudun Posted April 2, 2009 Report Posted April 2, 2009 Crna Udovica je bila zakon bend. Kao i Jagode, baš dok je Alen pevao u istom. Šta danas imamo? Sve goli mlitavi kurčići od napaljenih bendića. Quote
Bata Trokrilni Posted April 2, 2009 Report Posted April 2, 2009 Imamo odlične bendove, samo je ukus ovdašnje publike u kurcu. Quote
Whitesnake_Zr Posted April 2, 2009 Report Posted April 2, 2009 @jacobite Ehehehe,znao sam da ces se ti javiti...:)E sad,Jagode nikako ne mogu biti glem,to je cist heavy... Quote
Guest Razbijač-NAAĆI Posted April 2, 2009 Report Posted April 2, 2009 @jacobite Ehehehe,znao sam da ces se ti javiti...:)E sad,Jagode nikako ne mogu biti glem,to je cist heavy... Kako ne,kap po kap... Quote
Whitesnake_Zr Posted April 2, 2009 Report Posted April 2, 2009 Nisam se dobro izrazio...Jagode iz 80-tih. Quote
Crna_Dama Posted April 3, 2009 Report Posted April 3, 2009 @prince .... i meni pre zvuce na europe nego na motley crue da , ignorisem ga u muzickom pogledu, za mene je to hard rock, rock , a to glam je po stilu oblacenja, to je moje misljenje Slazem se, glam je vise imidz nego vrsta muzike, gomila podzanrovski totalno razlicitih bendova je forsirala takav izgled & stil.... Europe je hard rock, jer, ako ih uporedim sa nekim bendovima koji vaze za tipicni glam - "nidje veze".... Ako je verovati Wikipedii:"Glam metal (also known as hair metal)[1] is a term used to describe the visual style of certain heavy metal music bands that arose in the late 1970s and early 1980s in the United States. It was popular throughout the 1980s and briefly in the early 1990s, combining the flamboyant look of glam rock and playing a power-chord based hard rock musical style." Sta god da je, I love it. Quote
Crna_Dama Posted April 3, 2009 Report Posted April 3, 2009 Nisam znala da i oni spadaju u jugoslovenski glem. Quote
Whitesnake_Zr Posted April 3, 2009 Report Posted April 3, 2009 Pa pravo da vam kazem,da defincija glama i jeste najbolja.Sve je to hard rock,ali su ovi poceli da se oblace na neki svoj nacin. Quote
Vangelis Posted April 7, 2009 Report Posted April 7, 2009 uvek moze da se povuce nit koja povezuje sve te bendove tog doba, svi imaju slican prizvuk i ne mislim da bi se puno trebalo raspravljati o tome da li glam metal postoji ili ne, samo je pitanje srca i cemu vas srce vodi kad takvu muziku slusate Jugoslovenski glem je bio sveprisutan i dosta dobar samo nazalost retko sta je otislo napolje sa time...ali izdvojio bih Grivu, novosadski bend ciji istorijat mozete da pogledate na www.zlatkogriva.com A bilo bi dobro da na ovo udelite koji komentar i know. Cekam da imaju u BGu, NBGu ili Munzeu pa da dodjem Hvala Da li znas da li se u BG zna manje-vise za Erupciju? Ako nije frka, na spejsu malo prosiri vest, sigurno da ima ljudi koji se loze na dobru mjuzu, pa bi bilo lepo da Erupcija dobro prodje u BG Thanks Quote
Crna_Dama Posted April 7, 2009 Report Posted April 7, 2009 ...ali izdvojio bih Grivu, novosadski bend ciji istorijat mozete da pogledate na www.zlatkogriva.com A bilo bi dobro da na ovo udelite koji komentar Ne znam ima li Griva svoju temu ovde, vise se i ne secam, ali, SRAMOTA je sto malo ljudi (realno) zna za njih.Po mom misljenju, odlican bend, jedan od boljih sa ovih prostora.Za njih sam prvi put cula kad sam kao klinka u Janjatovicevoj "Ex-yu rock enciklopediji" naletela na tekst i podatak da su Divlje jagode sa njima saradjivale.Onda se zainteresovah, pogotovo posto sam videla da su i furali neki heavy/glam imidz, pa sam nasla njihovih par pesama, a posle par godina i ceo mp3, zahvaljujuci kolegama sa ovog foruma.Uglavnom, da ne duzim, ODLICAN bend, i njihova obrada "Devojka biserne kose" mi je bolja i od verzije Scorpionsa, a i od originala(ako se ne varam, madjarski bend Omega?!?)..... Quote
Vangelis Posted April 7, 2009 Report Posted April 7, 2009 tako je. lepo je napomenuto na sajtu zlatkovom da je zele izbacio grivu sa turneje, citiram "pretili su da postanu zvezde turneje" Madjarska Omega radila Biserku prvo, pa Griva, pa Scorpionsi "White Dove" tamo kasnije negde Elem, bilo bi lepo da sto vise ljudi zna za Grivu, jer je Zlatko (jedini od stare ekipe) okupio novi bend koji svira Grivine pesme Sad se samo svirke cekaju, sve je spremno Quote
Vangelis Posted April 7, 2009 Report Posted April 7, 2009 Erupcija/Zlatko Griva, izvestaj sa Sound Wall festivala, za sve koji nisu videli! Pogledajte http://www.subrock.bg-setac.com/02_reports/199.html gde imate opisano sve u vezi sa Sound Wall festivalom drugoga dana. Objavljeno na sajtu velikog beogradskog rokera Davida Vartabedijana, a reportazu je napisala Tamara Jakovovic. Apelujem na to da procitate ovu reportazu sa koncerta, jer se uskoro sprema nesto mnogo vece Quote
lemmy sixx Posted May 29, 2009 Report Posted May 29, 2009 али су ме наслови песама, а и изглед бенда, моментално одбили. Ovo tek sada primetih. Ti se cudis kako mene odbijaju pojedini nazivi bendova,a isti si. Quote
Whitesnake_Zr Posted July 31, 2009 Report Posted July 31, 2009 Ljudi,jel zna neko odakle moze da se skine diskografija Karizme?Neko mi je ovde rekao da se obratim liku iz benda koji je clan foruma,ali ne javlja se cova vec 100 godina.Ako neko zna,bio bi mu vrlo zahvalan. Quote
dudi Posted August 1, 2009 Report Posted August 1, 2009 Ljudi,jel zna neko odakle moze da se skine diskografija Karizme?Neko mi je ovde rekao da se obratim liku iz benda koji je clan foruma,ali ne javlja se cova vec 100 godina.Ako neko zna,bio bi mu vrlo zahvalan. Imam dva albuma od njih vreme je za nas i U snovima. to je to sto su izdali . Kad budem imao vise vremena nakcicu negde Quote
AuroraFallen Posted April 28, 2011 Report Posted April 28, 2011 (edited) Za sve kojima treba Karizma: http://rapidshare.co...e_je_za_nas.rar http://rapidshare.co...-_U_Snovima.rar http://rapidshare.co...etro-active.rar Edited April 28, 2011 by AuroraFallen Quote
The Great Duck Posted January 28, 2012 Report Posted January 28, 2012 Ovako, trebali bi mi neki glam metal (može i hard rock, AOR, lakši heavy) spotovi bendova s ex-YU prostora iz razdoblja 1980-1993...I tu mislim baš spotovi, ne live nastupi! Dosad sam našao neke spotove Jagoda i Kerbera, je li bilo još toga? Quote
Sreta Posted January 29, 2012 Report Posted January 29, 2012 Zemlja grca u dugovima , a ti trazis spotove . Ja bih tebe u kamenolom , da malo osetis tvrdo ! 2 Quote
Recommended Posts