vudun Posted September 10, 2008 Report Posted September 10, 2008 1.koliko u Vojvodini ima Madjara? 2.mislis da su bas nalozeni na tu ideju? 3.Vojvodina nije siromasna i ne postoji mrznja izmedju Srba i Madjara... 4.Madjari nisu plemenski organizovani,kao Albanci 5.ne znam zasto se uopste raspravljam o ovim glupostima... ------------------------------------------------------------------------------------- Плус бих додао најважнију ставку, коју си испустио. Наталитет. Нема га! Бела куга итекако влада у Војводини, нарочито међу војвођанским Мађарима. Сушта супротност су Шиптари, који су се немилосрдно котили као зајци.
Fapril ethereal Posted September 10, 2008 Report Posted September 10, 2008 (edited) Плус бих додао најважнију ставку, коју си испустио. Наталитет. Нема га! Бела куга итекако влада у Војводини, нарочито међу војвођанским Мађарима. Сушта супротност су Шиптари, који су се немилосрдно котили као зајци. recimo da mogu da se slozim... ali smo mi takodje pomogli da Albanci postanu vecina dole... verovatno znas da 1945,po zavrsetku rata,komunisti nisu dozvolili povratak 10 000 srpskih porodica koje su Albanci proterali... tad smo iskopali sebi rupu u koju smo upali... ne znam vise sta da kazem na ovu temu,keve mi... Edited September 10, 2008 by april ethereal
sabre Posted September 10, 2008 Report Posted September 10, 2008 (edited) izvini, a kako ti objašnjavaš to što Nikolić glasa za dokument kojim se priznaje nezavisno Kosovo? nije tacno, ne priznaje, tacka. jedini koji to tvrdi je kostunica. mozda i radikali povremeno, ali to je isti kurac. Ne možeš sa tim članicama ništa da potpisuješ, osim ako i ti sam nisi priznao Kosmet. znaci treba prekinuti sa njima sve diplomatske odnose i svaku ekonomsku saradnju? nisam to izvalio dosada, ali ti si veci zilot od kostunice i seselja jebote. Dakle: nikolić je primio keš ili Srbiji prijeti raspad oličen već u ekstremistima u Sandžaku i Vojvodini ili ....? ili je covek jednom, verovatno prvi put, prelomio i resio da bude konstruktivan i da glasa u interesu drzave i gradjana. -- april, bravo za postove, ali kao sto si i sam primetio - ne vredi. covek drugacije misli i neka ga, eto mu ih seselj i kostunica pa neka glasa za njih. srecom, sve ih je manje koji glasaju za njih, a bice jos manje, sve manje i manje... Edited September 10, 2008 by sabre
Fapril ethereal Posted September 10, 2008 Report Posted September 10, 2008 -- april, bravo za postove, ali kao sto si i sam primetio - ne vredi. covek drugacije misli i neka ga, eto mu ih seselj i kostunica pa neka glasa za njih. srecom, sve ih je manje koji glasaju za njih, a bice jos manje, sve manje i manje... hvala...ziv bio! ima vremena za promenu misljenja,jos su to sve mladi momci...nema veze bitno je da se razmislja na tu temu,a misljenje je likvidna stvar u mladjim godinama... covek je mlad i zdrav dok sebi i drugima postavlja pitanja... veruj mi i ja sam kao mladji tripovao neki nacionalizam ali protokom godina sam se ipak malo prizvao pameti,slusao razlicite strane i doneo neke zakljucke na osnovu toga... bice ih sve manje naravno...sve ce se srediti
vudun Posted September 10, 2008 Report Posted September 10, 2008 Ма биће их све мање и мање, који ће излазити на изборе убудуће... Не знам који ме ђаво натера да изађем, ал' гласао сам за јединог дипломираног глумца међу политичарима - Бранислава Лечића и његову партијицу, на парламентарним изборима. На локалном нивоу, ипак за радикале, јер ова нишка скупина ми је деловала најчеститије.
Теша Тешановић Posted September 10, 2008 Report Posted September 10, 2008 1.koliko u Vojvodini ima Madjara? 2.mislis da su bas nalozeni na tu ideju? 3.Vojvodina nije siromasna i ne postoji mrznja izmedju Srba i Madjara... 4.Madjari nisu plemenski organizovani,kao Albanci 5.ne znam zasto se uopste raspravljam o ovim glupostima... ------------------------------------------------------------------------------------- 1.kako ce to Sandzak da se odvoji? 2.koji oni mehanizam poseduju?vehabije?mudzahedine?Aliju Iztebegovica? 3.gde bi bile granice Sandzaka,kad su svuda okruzeni Srbima? 4.suvise ih je malo i suvise su rastrkani... 5.ne znam zasto se uopste raspravljam o ovim glupostima... nece madjari odcepiti vojvodinu vec ce to uraditi srbi iz vojvodine na celu sa cankom.sandjak ce da se odvoji isto kao i kosovo a granice sandzaka su vec iscrtane od strane njih. veruj mi i ja sam kao mladji tripovao neki nacionalizam ali protokom godina sam se ipak malo prizvao pameti,slusao razlicite strane i doneo neke zakljucke na osnovu toga... ja sam kada sam bio mladji se tripovao na nacional anarhizam ali to nema nikakve veze sa icim isto kao i ovo tvoje
Bata Trokrilni Posted September 10, 2008 Report Posted September 10, 2008 Onima koji kažu da je Toma plaćen, reći ću sledeće: da, plaćen je, kao što sam plaćen ja i kao što su plaćeni svi građani Srbije koji žele bolje (i slobodnije) da žive, a ne da ih neko vodi u ratove za Veliku Srbiju u kojoj ne bi imao perspektivu svako ko drugačije misli od vladajuće šovinističke ideologije. Svi smo mi plaćeni, jer nam nude ono što želimo, pod uslovom da se odreknemo onoga što ne želimo.
El Karnisero Posted September 10, 2008 Report Posted September 10, 2008 nece madjari odcepiti vojvodinu vec ce to uraditi srbi iz vojvodine na celu sa cankom.sandjak ce da se odvoji isto kao i kosovo a granice sandzaka su vec iscrtane od strane njih. A koji je njihov motiv za otcepljenje,majke ti?
sabre Posted September 10, 2008 Report Posted September 10, 2008 (edited) Не знам који ме ђаво натера да изађем, ал' гласао сам за јединог дипломираног глумца међу политичарима - Бранислава Лечића и његову партијицу, на парламентарним изборима. zar nisi ti anti-ldp orijentisan? mislim, leka je ex-ldp, i to je bio tvrdo krilo dok je bio u partiji... simpatican mi je lecic, nacitan covek, pametan, cini mi se i posten, ali ne znam sta je hteo da postigne osnivanjem te stranke i izlaskom na izbore, mislim da je jasno da za tako nesto nema prostora na politickoj sceni srbije... vrhunski glumac btw, jedan od najboljih sa ovih prostora... btw 2, ne secam se oko cega tacno se on sukobio sa cedom, pa ako se neko seca... Edited September 10, 2008 by sabre
vudun Posted September 10, 2008 Report Posted September 10, 2008 zar nisi ti anti-ldp orijentisan? mislim, leka je ex-ldp, i to je bio tvrdo krilo dok je bio u partiji... simpatican mi je lecic, nacitan covek, pametan, cini mi se i posten, ali ne znam sta je hteo da postigne osnivanjem te stranke i izlaskom na izbore, mislim da je jasno da za tako nesto nema prostora na politickoj sceni srbije... vrhunski glumac btw, jedan od najboljih sa ovih prostora... btw 2, ne secam se oko cega tacno se on sukobio sa cedom, pa ako se neko seca... Nisam. Ja sam Anti-Čeda orijentisan. Ne znam ni ja prave razloge njihovog razlaza, Leka o tome mudro ćuti. Slažem se da je izuzetno načitan i izuzetan besednik. No njegova partija, mislim, da u budućnosti neće imati neku ulogu ... BtW. Bila Pop-Lazićka maločas kod Ćosića u poligrafu ... ono je zlo! Tvrdi kako su kletve nama ostale još od Isusa Hrista, da je on taj koji je prvi na sve nas bacio kletvu. Zatim je i terala Jugoslava da čita doslovce njene izgovorene kletve, bapski se smeškajući ... naravno ovaj je to vešto zaobišao.
Теша Тешановић Posted September 10, 2008 Report Posted September 10, 2008 A koji je njihov motiv za otcepljenje,majke ti? u vojvodini se prodaje neka prica da je vojvodina ekonomski bogata i da joj je bolje bez srbije.dosta ljudi u vojvodini su poverali u svu tu cankovu propagandu i sada u vojvodini pristojan procenat ljudi bi voleo otcepljenje.a sto se tice sandzaka oni vec dugo vreme traze imaju u glavi ideju otcepljenje.pogledaj malo programe sandzackih partija i videces o cemu govorim.motiv kod sandzaklija je drzava sandzak
Bata Trokrilni Posted September 10, 2008 Report Posted September 10, 2008 U pojedinim evropskim državama ima i po nekoliko takvih teritorija koje traže otcepljenje. Na to se treba navići, ako ćemo u Evropu. Konjarnik republika kao grafit na zidu je podnošljiva realnost.
Guest Bata Životinja Posted September 10, 2008 Report Posted September 10, 2008 ne znam kako to EU da preti... Ja već rekoh kako, ako ti misliš prosto da preskačeš pola posta, samo napred... nije tacno, ne priznaje, tacka. jedini koji to tvrdi je kostunica. mozda i radikali povremeno, ali to je isti kurac. znaci treba prekinuti sa njima sve diplomatske odnose i svaku ekonomsku saradnju? nisam to izvalio dosada, ali ti si veci zilot od kostunice i seselja jebote. boli mene ta tvoja tačka, sporazum se potpisuje između Srbije i ČLANICA Unije (a te članice su priznale Kosovo). U međunarodnom pravu(ma bre u svakom normalnom mozgu), ako nastaviš da sarađuješ sa nekim kao da se ništa nije desilo, ti si se pomirio sa postojećim stanjem i priznao nezavisnost pokrajine. I poslije kad Jeremić kojim slučajem ponovo dođe pred Savet bezbjednosti, onda mu lijepo predstavnik Zanzibara, Paname i ko zna kakve pičke materine dođe i kaže ''ali vi ste potpisali i ratifikovali SSP sa njima!'' Dakle: nemoj ti meni ''nije tačno, ne priznaje, tačka''.... to tako u austrougarskim konjušnicama pričaj. Srbija je sa 27 članica Unije potpisala ugovor. To nije diplomatska borba već diplomatska molba. I tu ide tačka. U pojedinim evropskim državama ima i po nekoliko takvih teritorija koje traže otcepljenje. Na to se treba navići, ako ćemo u Evropu. Konjarnik republika kao grafit na zidu je podnošljiva realnost. da, ali to su nacije bez sopstvene države, što smo već pomenuli na temi kad si ono počeo da sereš o regionalizmu pa onda pobjegao bez odgovora.
Dark_Elf Posted September 11, 2008 Report Posted September 11, 2008 veruj mi i ja sam kao mladji tripovao neki nacionalizam ali protokom godina sam se ipak malo prizvao pameti,slusao razlicite strane i doneo neke zakljucke na osnovu toga... Haha... viš', kod mene totalno suprotno. Ja sam se kao mlađi tripovao da ćemo promenom režima nešto postići, organizovao celu srednju da ide na proteste, svađao se sa mojim drugarima radikalima i penzionerima, verovao, ako ne u dobre, ono u neutralne namere zapadnih država... Oh, kako sam bio glup! Umesto svega toga, dobili smo bandu diktatorsku koja je samo dokrajčila ionako sjebanu državu, dobili smo B92, dobili smo preskupu struju, isporučili sve u Hag, prodali preduzeća, otpustili ljude... dobili smo da B92 danas milion puta pominje da je glavni tužilac Haškog Trubunala rekao "Imam skeptični optimizam" i to isto ponavljaju naši zatupaveli političari... e pa zabole me šta je on rekao. Je l' on Bog? Šta se koji moj svi primili. Ko je mogao da pretpostavi 2000 da će nam EU 2008 reći "Aaaa ne... ne možete u evropu dok Mladića ne isporučite". Posle svega kad to kažu... pa to je podjebavanje u zdrav mozak. Pa Đinđića sam slušao na TV-u, negde 2002, kako je govorio da ćemo 2005 morati da uvozimo radnu snagu jer će ovde svi biti zapošljeni. Vidim. Uvezli smo kineze. Ali ako, nek nas podjebavaju, kad je narod glup i veruje obećanjima i brzo zaboravlja.
sabre Posted September 11, 2008 Report Posted September 11, 2008 (edited) boli mene ta tvoja tačka, sporazum se potpisuje između Srbije i ČLANICA Unije (a te članice su priznale Kosovo). U međunarodnom pravu(ma bre u svakom normalnom mozgu), ako nastaviš da sarađuješ sa nekim kao da se ništa nije desilo, ti si se pomirio sa postojećim stanjem i priznao nezavisnost pokrajine. I poslije kad Jeremić kojim slučajem ponovo dođe pred Savet bezbjednosti, onda mu lijepo predstavnik Zanzibara, Paname i ko zna kakve pičke materine dođe i kaže ''ali vi ste potpisali i ratifikovali SSP sa njima!'' Dakle: nemoj ti meni ''nije tačno, ne priznaje, tačka''.... to tako u austrougarskim konjušnicama pričaj. Srbija je sa 27 članica Unije potpisala ugovor. To nije diplomatska borba već diplomatska molba. I tu ide tačka. znaci ti si bas zapeo da priznamo kosovo? svi kazu da to nije priznavanje, funkcioneri i diplomate eu, funkcioneri i diplomate zemalja eu, srpski funkcioneri, partije, pravnici... ti i kostunica i andreja mladenovic i dalje tupite da to jeste priznanje i da je drzava srbija time priznala kosovo. srecom, niko vas ne shvata ozbiljno. stvar je u tome sto si ti (i voja i andreja i drugi voja) i bez kosova i bez ssp-a protiv ulaska srbije u eu i za ulazak srbije u belorusiju ili ne znam ni ja koji kurac, i onda ovo koristis kao jos jedan "argument" protiv ulaska srbije u eu. mislim, skapirajte vec jednom da vam to ne prolazi. ono kao, probajte nesto drugo. Edited September 11, 2008 by sabre
sabre Posted September 11, 2008 Report Posted September 11, 2008 (maja gojkovic) "I lično sam iskusila da Šešelju ne odgovaraju jake ličnosti u stranci. Nije se obradovao ni mojoj pobedi za gradonačelnika Novog Sada. Bila sam zapanjena kada sam mu uoči drugog kruga u telefonskom razgovoru, sva ushićena, rekla da sam sigurna u svoju pobedu, a on mi je grubo odgovorio: "A kome treba tvoja pobeda!" Od tada je prestala naša komunikacija, a on je, kako su mi prenosili, zamerao što Novi Sad ne vodim radikalno, već "previše mekano, ravničarski".
oʞɾoƃ Posted September 11, 2008 Report Posted September 11, 2008 (edited) U međunarodnom pravu(ma bre u svakom normalnom mozgu), ako nastaviš da sarađuješ sa nekim kao da se ništa nije desilo, ti si se pomirio sa postojećim stanjem i priznao nezavisnost pokrajine. Ovaj zaključak vrišti od indukcije. Niti nastavak saradnje znači da si se ti pomirio sa bilo čim, niti pomirenje sa stanjem znači priznavanje nezavisnosti. Ta logika, kada govorimo o de jure stanju stvari, jednostavno nije ispravna. Sve i da to jeste tako kako si ti rekao, to je sve de facto, a samim tim nebitno, jer je Kosovo odavno de facto nezavisno. Edited September 11, 2008 by Gojko
Bata Trokrilni Posted September 11, 2008 Report Posted September 11, 2008 U međunarodnom pravu(ma bre u svakom normalnom mozgu), ako nastaviš da sarađuješ sa nekim kao da se ništa nije desilo, ti si se pomirio sa postojećim stanjem i priznao nezavisnost pokrajine. da, ali to su nacije bez sopstvene države, što smo već pomenuli na temi kad si ono počeo da sereš o regionalizmu pa onda pobjegao bez odgovora. Kada se neko poziva na međunarodno pravo, valjalo bi da navede konkretno pravno pravilo koje ima u vidu. U ovom slučaju takvo pravilo nećeš naći. Ja nisam govorio o ''nacijama'', već o regijama koje traže nezavisnost. Uostalom, kod nas postoji pogrešno shvatanje, koje naciju identifikuje sa etničkom grupom. Naciju stvara država i čine je svi državljani te države. U engleskom, francuskom i nekim drugim diplomatskim jezicima, reči nacija i država su sinonimi, a na engleskom ''nationality'' znači državljanstvo, a ne nacionalnost, kako ga neki kod nas, sa diplomom Filološkg fakulteta, pogrešno prevode. Izraz ''međunarodni'' je takođe pogrešno kalkovan izraz, jer ''international'' u stvari znači ''međudržavni''. Hrvati idu još dalje i Ujedinjene nacije zovu Ujedinjenim narodima, iako je izvorno značenje toga Ujedinjene države. Dakle, pošto o Vojvodini pričamo, da se vratim na tvoj argument da nezavisnost traže nacije bez države, ako bi Vojvodina postala nezavisna država, automatski bi nastala i vojvođanska nacija.
Guest Bata Životinja Posted September 11, 2008 Report Posted September 11, 2008 Kada se neko poziva na međunarodno pravo, valjalo bi da navede konkretno pravno pravilo koje ima u vidu. U ovom slučaju takvo pravilo nećeš naći. u međunarodnom pravu postoji nešto što se zove rebus sic stantibus (načelo koje su razradili još Elizabetini savetnici u Privy Councilu u XVI vijeku). Svaki ugovor može da bude raskinut ako u međuvremenu nastupe okolnosti koje strane nisu predvidjele i nisu mogle da predvide a bitno utiču na ostvarivanje uzajamnih prava i obaveza. To je priznanje ogromnog broja članica EU nezavisne narkomanske države i slanje EULEXA koji prema riječima Pitera Fejta, gaulajtera istog projekta, ima da doslovno sprovede Ahtisarijev plan. EULEX nezakonito derogira ovlašćenja UNMIKA na KiM čime automatski krši SSP koji u clanu 135. predviđa strogi legalizam 1244 prema kojoj samo Savjet Bezbjednosti može oduzimati ili širiti ingerencije UNMIK, a kao što znamo on to nije uradio. Ja nisam govorio o ''nacijama'', već o regijama koje traže nezavisnost. Uostalom, kod nas postoji pogrešno shvatanje, koje naciju identifikuje sa etničkom grupom. Naciju stvara država i čine je svi državljani te države. U engleskom, francuskom i nekim drugim diplomatskim jezicima, reči nacija i država su sinonimi, a na engleskom ''nationality'' znači državljanstvo, a ne nacionalnost, kako ga neki kod nas, sa diplomom Filološkg fakulteta, pogrešno prevode. Izraz ''međunarodni'' je takođe pogrešno kalkovan izraz, jer ''international'' u stvari znači ''međudržavni''. Hrvati idu još dalje i Ujedinjene nacije zovu Ujedinjenim narodima, iako je izvorno značenje toga Ujedinjene države. Dakle, pošto o Vojvodini pričamo, da se vratim na tvoj argument da nezavisnost traže nacije bez države, ako bi Vojvodina postala nezavisna država, automatski bi nastala i vojvođanska nacija. Pa ti obrni na zapadnu terminologiju, opet stoji ista primjedba - u regijama koje traže nezavisnost u evropskim državama žive posebne etničke grupe Ne mogu da vjerujem da si toliko glup da misliš da ćeš najobičnijim quid pro quo nešto promijeniti znaci ti si bas zapeo da priznamo kosovo? svi kazu da to nije priznavanje, funkcioneri i diplomate eu, funkcioneri i diplomate zemalja eu, srpski funkcioneri, partije, pravnici... ti i kostunica i andreja mladenovic i dalje tupite da to jeste priznanje i da je drzava srbija time priznala kosovo. srecom, niko vas ne shvata ozbiljno. stvar je u tome sto si ti (i voja i andreja i drugi voja) i bez kosova i bez ssp-a protiv ulaska srbije u eu i za ulazak srbije u belorusiju ili ne znam ni ja koji kurac, i onda ovo koristis kao jos jedan "argument" protiv ulaska srbije u eu. mislim, skapirajte vec jednom da vam to ne prolazi. ono kao, probajte nesto drugo. Majstore, 476. godine, kad je palo Zapadno Rimsko carstvo, niko živ se nije potresao, niko čak nije ni smatrao da je Rim pao. Potrebno je bilo podosta vijekova da im dođe iz kurca u glavu. Isto važi i za raskid na katoličku i pravoslavnu crkvu, mali broj je 1054. godine rekao ''ovo je kraj, više nema jedne crkve''. To neko shvati odmah, a nekome ni unuci ne shvate. A to što lažu i naši i evropski političari, koga bre boli kurac. Ja sam već napisao na ovoj temi - politička partija New Europeans se zalaže za ulazak Kosova u sastav Albanije 2014. godine. Za sve ostalo, čitaj odgovore iznad
Ivan_Creed Posted September 11, 2008 Report Posted September 11, 2008 U pravu je princ, dolazi do pogresnog prevodjenja reci... ali da ne idemo u xtreme sad...
Guest Bata Životinja Posted September 11, 2008 Report Posted September 11, 2008 ma koju god riječ da upotrebiš, zapadnu ili istočnu terminologiju, opet stoji brate stub od čelika - Vojvodina nije isto što i evropska regija, jer u evropskim regijama žive posebne nacije ili ti etničke grupe koje govore posebne jezike, imaju možda i posebnu religiju, posebnu tradiciju i kulturu.... NIšta do toga nemaju Vojvođani, nemojmo da se sprdamo da je u ''prevođenju riječi'' problem. Rekoh već - quid pro quo.
Теша Тешановић Posted September 11, 2008 Report Posted September 11, 2008 (edited) U pojedinim evropskim državama ima i po nekoliko takvih teritorija koje traže otcepljenje. Na to se treba navići, ako ćemo u Evropu. Konjarnik republika kao grafit na zidu je podnošljiva realnost. grafit je jedno a to da vojvodina dobija vladu je drugo Uostalom, kod nas postoji pogrešno shvatanje, koje naciju identifikuje sa etničkom grupom. Naciju stvara država i čine je svi državljani te države. U engleskom, francuskom i nekim drugim diplomatskim jezicima, reči nacija i država su sinonimi, a na engleskom ''nationality'' znači državljanstvo, a ne nacionalnost, kako ga neki kod nas, sa diplomom Filološkg fakulteta, pogrešno prevode. Izraz ''međunarodni'' je takođe pogrešno kalkovan izraz, jer ''international'' u stvari znači ''međudržavni''. Hrvati idu još dalje i Ujedinjene nacije zovu Ujedinjenim narodima, iako je izvorno značenje toga Ujedinjene države. Dakle, pošto o Vojvodini pričamo, da se vratim na tvoj argument da nezavisnost traže nacije bez države, ako bi Vojvodina postala nezavisna država, automatski bi nastala i vojvođanska nacija. to je ono gradjansko liberalno shvatanje nacije.nacija je etnicka grupa koja ima zajednicku genetiku,kulturu i poreklo.o tome je i hitler govorio.i cekaj ti pokusavas da kazes da se u baskiji bune zbog nekakve regije? Edited September 11, 2008 by Теша Тешановић
Fapril ethereal Posted September 11, 2008 Report Posted September 11, 2008 Haha... viš', kod mene totalno suprotno. Ja sam se kao mlađi tripovao da ćemo promenom režima nešto postići, organizovao celu srednju da ide na proteste, svađao se sa mojim drugarima radikalima i penzionerima, verovao, ako ne u dobre, ono u neutralne namere zapadnih država... Oh, kako sam bio glup! Umesto svega toga, dobili smo bandu diktatorsku koja je samo dokrajčila ionako sjebanu državu, dobili smo B92, dobili smo preskupu struju, isporučili sve u Hag, prodali preduzeća, otpustili ljude... dobili smo da B92 danas milion puta pominje da je glavni tužilac Haškog Trubunala rekao "Imam skeptični optimizam" i to isto ponavljaju naši zatupaveli političari... e pa zabole me šta je on rekao. Je l' on Bog? Šta se koji moj svi primili. Ko je mogao da pretpostavi 2000 da će nam EU 2008 reći "Aaaa ne... ne možete u evropu dok Mladića ne isporučite". Posle svega kad to kažu... pa to je podjebavanje u zdrav mozak. Pa Đinđića sam slušao na TV-u, negde 2002, kako je govorio da ćemo 2005 morati da uvozimo radnu snagu jer će ovde svi biti zapošljeni. Vidim. Uvezli smo kineze. Ali ako, nek nas podjebavaju, kad je narod glup i veruje obećanjima i brzo zaboravlja. ja ne znam u kojoj ti drzavi zivis... ako tebi nista u ovoj zemlji nije bolje,ja mislim da mi ne treba ni da vodimo ovu virtuelnu raspravu... ali...u ovu zemlju su ulozene stotine miliona dolara od 2000-te do danas...kroz kredite i bespovratne donacije... malo,malo kad prodjem kroz svoj kraj u Cacku,vidim skola,nova...ispred tabla "obnovu finansira EU"... prodjem malo dalje,bolnica,nova...ispred tabla "finansira EU"... osnovna skola u koju sam isao do 1998,za mog vremena u njoj,strahovali smo da nam se plafon ne srusi na vugla... nismo imali ni salu za fizicko,ni kompjutere,cesto smo ostajali bez uglja za grejanje... danas ta ista skola izgleda kao spejs satl,ima 30 novih racunara,salu za fizicko,pao sam na dupe kad sam je video...ispred stoji tabla "obnovu finansira EVROPSKA JEBENA UNIJA" Ibarska magistrala vise nema rupa!!!!!!!!!!!!!!!!! vise ljudi ne obijaju bubrege dok se voze od Beograda na jug i obrnuto... da nije bilo pomoci EU jos bi smo sedeli 20 sati dnevno bez struje,milioni su ulozeni u obnovu elektro-energetskog sistema... jebote 95-te ti je trebalo 6 plata da bi kupio jebenu ves masinu...danas ti treba jedna plata...solidna ves masina moze da se nadje za 20 - 25 000 dinara... ne gajim nikakva osecanja prema toj televiziji,ali pored ovolikog smrada koji se zapatio u ovoj zemlji,neko da kaze -"joj ovi sa b92,kakva je to bagra placenicka,seme im se zatrlo" ...malo onako zvuci kao neko penzionersko buncanje u snu...jebe mi se bas sto su 500 puta ponovili Bramercovu izjavu...ako ces zbog toga da se treses onda jebiga...bavis se posledicama,ne znam sta da ti kazem...kakvi su uzroci svega toga,dali si se zapitao? a sta je trebalo da radimo sa tim preduzecima koja su radila jos uvek po komunistickom principu "maksimalna zaposlenost,nulta produktivnost"? zasto ti ucis i radis na sebi?zasto ljudi po ovom forumu uglavnom studiraju ili idu u srednju,i koliko vidim po profilima ,100 000 razlicitih stvari ih interesuje? uvek mozes,jelte,da sedis da ti Djelic i Dinkic nadju posao,da ne mrdnes dupetom kao u komunizmu, jel?... e pa nece... pre neki dan sam slusao vest da je,pazi, iz Holandije dosla firma za brodogradnju,da sastavlja brodove ovde... raspisala konkurs za kvalifikovanu radnu snagu...nudili su obuku,dobru zaradu,beneficije...od 60 radnika na birou rada koji se bave tim poslom niko se nije javio...pa ko vas jebe...oni su posle uvezli radnike iz Bugarske... ova zemlja je puna lezilebovica koji kurcem ne mrdaju a kukaju na vlast... kakva osecanja bi neko trebao da gaji prema tom Mladicu?sta mi je on?deda,otac,keva? taj covek je samo jedna nus-pojava vremena koje nije trebalo da se desi i zato ne gajim nikakva osecanja prema tim epskim likovima...
Guest Bata Životinja Posted September 11, 2008 Report Posted September 11, 2008 a što ti brate prvo ne pogledaš SPOLJNI DUG SRBIJE koji je TRI PUTA VEĆI od onog koji nam je Sloba ostavio? Ko će to da vraća? Da, super, škola ti izgleda kao spejs šatl, ali po koju cijenu? Državnog bankrota, eto po koju cijenu....
Recommended Posts