Jump to content

Recommended Posts

Posted
tuzno je sto dosta prostog naroda pada na tu jeftinu demagogiju i besmislice u emotivnim govorima o tome sta je bilo pre hiljadu godina. jel treba da dodje turska i da kaze: "e, pre 500 godina je srbija bila deo turskog carstva, i sad imamo pravo da ovde bude turska drzava? ili, jel treba da dodje neko sa idejom da se malo "premota istorija" u vreme kad je austro-ugarska bila najjaca? jel treba grci da traze deo sicilije posto je pre 1000 godina to bila grcka. pa da se onda pojave spanci i kazu - e ne moze, sicilija je bila nasa pre 500 godina, hocemo mi. jel vi kapirate koliko je to prazna prica?

Šta znam, Židovima je upalila ta bili-smo-tu-prije-hiljadu-i-po-godina taktika.

Posted

Kada nekome uzmeš zemlju na kojoj je živio prethodnih par hiljada godina moraš da očekuješ makar par bombaša samoubica. A ti onda zavrneš slavinu (bukvalno) pa da vidimo šta će onda piti.

Znači, ako imaš silu onda je OK da pričaš priče o hiljadugodišnjem rajhu, ko je gdje krunisan i tako dalje? A ja sam mislio da ti to principjelno govoriš ;).

Kontrolišu čitavu teritoriju, pa čak i više nego što su dobili od svojih darežljivih saveznika. To je onaj dio koji se tiče okupacije golanske visoravni, zapadna obala, itd.

Posted

odlicno, onda cekamo na nezavisna drzava hrvatska uzme srbiju do zemuna, a ono ispod turci, posto je sve to bilo njihovo. lepo ti to zelis srbiji, vidim, posto si toliko principijelan. ;-)

e da, i najvaznije:

4) imali su saveznike. kad je palestina podeljena na dva dela (arapski i jevrejski), UN je stao iza toga. kao sto danas sila stoji iza siptara na kosovu, izmedju ostalog i zato sto se srbija nije opametila na vreme. :( 1948 je to bila REALNOST u izraelu, kao sto je danas realnost da kosovo vise nije deo srbije.

Posted

Hoćeš da kažeš da su naši demokratski partneri sa zapada, u ovom slučaju Hrvatska, zapravo produžetak ustaške NDH? Govor mržnje, reklo bi se. Nego, na stranu zajebancija, da li ti tvrdiš da je u redu da pričaš o istoriji i vjekovnim teritorijama i štatijaznam ako imaš silu iza sebe, pošto je upravo tako zvučalo?

Realnost je sasvim OK. Realno, ne kontrolišemo čitavo Kosovo. Realno, ni ovakvo Kosovo kakvo je ne kontroliše sjever te svoje "države". I to je realnost, pa se neko svim silama trudi da tu realnost ne uvaži. Jebeš ga, izgleda da realnost može da se mijenja kada dovoljno zapneš.

Posted
Nego, na stranu zajebancija, da li ti tvrdiš da je u redu da pričaš o istoriji i vjekovnim teritorijama i štatijaznam ako imaš silu iza sebe, pošto je upravo tako zvučalo?

ne znam zasto uvek pokusavas da uvedes neke "moralne momente" u ovakvu pricu. sad kao fora, ako ja kazem da je to "nije u redu", onda sam "pravi covek i u pravu sam", a ako kazem da "je u redu" onda sam nemoralan, izdajnik, i radim protiv svog naroda, bla bla bla... jel to ja tebi treba da dokazem da imam neki osecaj za pravdu? :) i ako kojim slucajem kazem "to je u redu" - onda to znaci da sam grozan covek i da sve sto kazem nije tacno? :)

uopste uvodjenje tog momenta sta je u redu a sta nije je nepotrebno u ovim temama. politika je stvar racunice i interesa, koja je cesto sakrivena iza paravana morala i "osecaja za pravdu". prvi korak: shvatiti realnost. drugi korak: povuci proracunate poteze u interesu zemlje.

ne znam da li si citao, ali preporucujem knjigu "princ" od makijavelija. jeste matoro 500 godina, ali lepo opisuje kako stoje stvari kad je politika u pitanju...

Realnost je sasvim OK. Realno, ne kontrolišemo čitavo Kosovo. Realno, ni ovakvo Kosovo kakvo je ne kontroliše sjever te svoje "države". I to je realnost, pa se neko svim silama trudi da tu realnost ne uvaži. Jebeš ga, izgleda da realnost može da se mijenja kada dovoljno zapneš.

jel mogu ameri da dignu avione, kamione, kurce palce i da pocnu "totalno da kontrolisu" kosovo i da ga velikodusno predaju siptarima koji poslednjih 20 godina samo masu americkim zastavama, trljaju ruke, i idu iz jedne pobede u sledecu (na ustrb srbije)?

mogu.

jel hoce neko da spreci njih da to urade? za sada niko nece.

dakle, realnost je takva kakva je, nije lepa, nije pravedna, nije nam po meri, nije fer - ali je realnost. zabadanje glave u pesak uvek vodi u jos gore probleme... te price o tome sta je bilo pre 1000 godina su totalno besmislene jer u kontekstu sadasnje realnosti stvari stoje tako kako stoje.

Posted
Za Ljubomira Tadića ti ne mogu tačno reći, jer sam to čuo od nekih koji se interesuju za tu ''tajnu istoriju'' SFRJ, ja sam ne znam gdje su to iskopali, ali me ni ne čudi.

:)

epski post.

prometheus je nadjebao sam sebe.

Posted
jel mogu ameri da dignu avione, kamione, kurce palce i da pocnu "totalno da kontrolisu" kosovo i da ga velikodusno predaju siptarima koji poslednjih 20 godina samo masu americkim zastavama, trljaju ruke, i idu iz jedne pobede u sledecu (na ustrb srbije)?

mogu.

dakle, realnost je takva kakva je, nije lepa, nije pravedna, nije nam po meri, nije fer - ali je realnost. zabadanje glave u pesak uvek vodi u jos gore probleme... te price o tome sta je bilo pre 1000 godina su totalno besmislene jer u kontekstu sadasnje realnosti stvari stoje tako kako stoje.

Word, excel i powerpoint. Jebi ga bratjo.

Posted
ne znam zasto uvek pokusavas da uvedes neke "moralne momente" u ovakvu pricu. sad kao fora, ako ja kazem da je to "nije u redu", onda sam "pravi covek i u pravu sam", a ako kazem da "je u redu" onda sam nemoralan, izdajnik, i radim protiv svog naroda, bla bla bla... jel to ja tebi treba da dokazem da imam neki osecaj za pravdu? :) i ako kojim slucajem kazem "to je u redu" - onda to znaci da sam grozan covek i da sve sto kazem nije tacno? :)

uopste uvodjenje tog momenta sta je u redu a sta nije je nepotrebno u ovim temama. politika je stvar racunice i interesa, koja je cesto sakrivena iza paravana morala i "osecaja za pravdu". prvi korak: shvatiti realnost. drugi korak: povuci proracunate poteze u interesu zemlje.

ne znam da li si citao, ali preporucujem knjigu "princ" od makijavelija. jeste matoro 500 godina, ali lepo opisuje kako stoje stvari kad je politika u pitanju...

Lepo je pitanje koje sam postavio. Mo'š da odgovoriš ili da ne odgovoriš, ali mi ne treba analiza.

mogu.

To ti kažem, realnost se ocito može mjenjati, tako da ja ne priznajem niti jednu realnost za realnu :da:

A kako si ovo napisao kontam da se ne bi bunio da za koju godinu gurnemo šiptare u more, ako situacija i okolnosti to dozvole. Ne bi ni ja, da se ne lažemo.

Guest Bata Životinja
Posted
:)

epski post.

prometheus je nadjebao sam sebe.

majstore, idi čitaj neku knjigu da ne ostaneš glup.

90% glasina je tačno. Naučno dokazano.

npr, za kratak pregled uzmi Radojković - Komuniciranje, mediji, društvo

pročitaj poglavlje o glasinama a onda se vrati da mi se izvineš.

Guest Lukas Ацовић
Posted

i robert čoban tvrdi da je 90% tachno sve ono shto se pishe u njengovom SvetPlus-u.

shmrk!

Posted

Realnost.

Realnost.

Realnost.

Hiljadu puta ponovljena reč (kao i reč tolerancija).

I šta ćemo mi sad da radimo sa tom realnošću? Da se pomirimo sa njom?

Pa upravo takvi guraju glavu u pesak jer se mire sa "realnošću" i prihvataju sve kako jeste.

Znači, Ameri daju šiptarima Kosovo, mi kažemo "realnost", Bosna pripoji republiku Srpsku, mi kažemo "realnost", neko mi opali šamar na ulci, ja kažem "jbg. to je realnost", neko mi upadne u kuću i sileje sestru, ja slegnem ramenima i mirno sedim i gledam na kompu forume jer je i to "realnost".

E pa jebala vas realnost.

Realnost se menja. Treba se boriti protiv ovakve realnosti koja nam je nametnuta.

Posted

To i ja kazem, ali izgleda sa se stalno sukobljavamo (kao da smo podeljeni politicki, skoro kao tabori) nepotrebno - ja kazem Srbija do Tokija, to CE biT realnost.... samo da mi se sexperimenti kompletiraju... :mhihi:

Jeb'ga, kao sto rece mracni elAf, ne treba samo sleci ramenima - jesu neke stvari realnost, ali mislim da ne treba sve 100% prihvatati, sve mi to kandise na LDP/novu srpsko-demonkratsku ideologiju i 'borbu za prava nacionalnih manjina' (koje se uopste ne pominju, ali to je to)! :) :) :) Udri bliznjeg svoga! :rockdevil:

Posted

evo malo nepotrebnih informacija!

pre cetiri dana je bilo 942 godine od bitke kod Hastingsa!

desio se tradicionalni reanactment,ali ne tako masovan...inace na svakih 5 god se organizuje reanactment od nekoliko hiljada ljudi!epic!

mach & oganj!

rekao sam sebi da moram da skupim pare i da odem jednom tamo!

bicu saksonski Housecarl!uz Harolda u centru!grom i pakao!!!!!!

oce neko samnom?

Guest Lukas Ацовић
Posted

jedina realnost koju priznajem jeste realnost da je real madrid najtronfejniji fudbalski klub na svetu.

za ovo ostalo upravu je dark elf, lepo je reko neko mu upadne u kucju siluje sestru napravi premetachinu, shta da slegne ramenima i kaze pokunjeno - realnost?!

realnost, demokracija, tolenrancija..........muka mi je be vishe od tih termina, zato i slabo gledam tv.

svi koji na tv gostuju samo ponajvljaju ko papagaji te 3 rechi + rech evropske intengrancije.

sve goli peder do pedera, jedino chitam zutu shtampu katkad,kad neko od kolega sere o meni neshto.

mada u poslednje vreme se to retko deshava, a i tolenrantan sam posto mozda.

jebala vas realnost,prijavite se za neki reality show!

Posted

Sta ce nama evropa, i integracije, demonkratije, dugovi

sta ce meni ovaj zivot

Tandara mandara, prelepa nirdala! :ph34r:

To je sve sistematsko rusenje i ubijanje u pojam jednog naroda, kao sto cine svugda u svetu, sveCke sile te! Jeb'ga, kada imas drzavu koja se izvinjava protivnicima, pederima, i ostalim demokratijama, i ne osudjuje i pusta sopstvene sugradjane i nevladine organizacije da pod parolom b92 sere o svom narodu, o tome da smo mi samo gresni i da smo krivi za sve oko nas i da su srbi stoka, i moramo prihvatiti realos'... EU integracija i bakraca... :puke: tu nema govora o REALNOSTI - ali necemo sad da idemo u agresivne i spamerske flejmacine i natezanja, razliciti smo... ipak... :ph34r:

Hejl, hejl, hejl end kil! :rockdevil:

Posted
Ok. Sem sto se isfrustriras od pomisli na nju, kako se ti boris protiv amerika/shiptari realnosti?

Moj najefektniji vid borbe je borba putem izbora.

Trudiću se da uvek glasam za one za koje smatram da će probati da izmene tu "realnost".

Zatim, trudim se da što više razgovaram sa ljudima i da ih ubedim u neophodnost ujedinjenja zarad viših interesa (opšte je poznato da 30 Srba imaju 40 različitih mišljenja). Pokušavam da ubedim ljude da svoje mišljenje stave po strani (kao što ga ja stavljam) i da budu malo svesniji da nam je ovoliko nejedinstvo jako štetno.

Vrlo je verovatno da ću se u bližoj budućnosti preseliti na Kosovo (ionako mi je 99% rodbine i dalje u Mitrovici i Zvečanu), a da država ima plan naseljavanja Srba dole, do sada bih verovatno živeo tamo.

Oko drugih vidova pomoći mi je iluzorno da pričam, pošto se trudim da sledim onu hrišćansku (nek ti ne zna leva ruka, šta daje desna).

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...