Ivan_Creed Posted October 21, 2008 Report Posted October 21, 2008 Koja je trenutna tema ovde? Irak, LDP, Bosna, ekonomska kriza...??
Thule Posted October 21, 2008 Report Posted October 21, 2008 Nisu cak ni sva gledista ovde kontradiktorna iako bi svako da je njegova zadnja, srpski sindrom. Ima i dosta lupetanja, ali davno skapirasmo da: c) 99.99% ljudi nije ni prismrdilo van svog atara a svi bi da razglabaju svecku politiku, ekonomiju i filozofiju. Ovi sto su bili na 5 minuta napolju, ili ne daj Boze na nedelju dana, kapiraju kako su svo znanje ovog sveta izmuzli. Ne čini li ti se da upravo i sam iskazuješ srpski sindrom zbog kog koriš druge? Koje je tvoje vanvremesnko dostignuće? Jesi li se uhvatio u koštac s aždajom i preživio? Sa kojih visina gledaš na dole?
Ivan_Creed Posted October 21, 2008 Report Posted October 21, 2008 Dersu je covek koji stalno pominje neke srpske sindrome, a inace ga treba ignorisati jer sve informacije i to svoje znanje stice sa CNN-a i YouTube-a... Ili u najmanju ruku ne shvatiti ozbiljno... :) Sve su to demokrate, liberali i ostali svermirci.... I da, seljaci poput mene su za nedelju i par dana (2 ili 3, ne secam se bre) pokupili i vise od svog znanja sa ovog svIJeta, i provalili sveCku filozofiju i zavJeru!
Thule Posted October 21, 2008 Report Posted October 21, 2008 Dersu je zanimljiv čovjek. Mogu se i od njega često pročitati interesantne stvari. Ono što mi smeta jeste kada upadne u neki razgovor i krene da sudi o tome ko je u pravu, ko nije, kome je potreban seks, kome da izađe iz zemlje, kome da nauči nešto, kome da se oduči od onoga što je naučio... Ono što bi bilo potrebno da shvati jeste da njegovo ime u ovakvom okruženju znači koliko i svačije drugo, i da nam ne trebaju ni arbitri, ni "tako je" vikači.
Ivan_Creed Posted October 21, 2008 Report Posted October 21, 2008 On stalno upada u razgovor kao neki arbitar, i kao sto sam rekao ne mislim da je los, ali kada se radi o ozbiljnijim temama (na kojima i ja proserem nesto, ili se seljacki izrazavam) mislim da su mu komentari nepotrebni (barem sto se tice tema politike, vere i sl. do sad, ostalo ne znam jer ne pratim), kao i ostali vikaci forumaski, koji upadnu i kazu 'svi ste budale' ili 'nemate pojma' ali se ne zna o kome i cemu se radi... Ja licno NE volim generalizacije, barem kada konkretno pricamo nesto, jer po onome ispade da su velika vecina Srba seljaka, cigana i glupandera, u kontextu prosipanja pameti i pogleda na svet - da, trebamo da resimo prvo stvari u svojoj basti, ali sta ces kada nam se ceo svet mesa i govori sta da radimo... Mi hejtujemo DersuA!
Axeanosilas Posted October 21, 2008 Author Report Posted October 21, 2008 Mислим да је вама потребан секс.
Dersu Uzala Posted October 21, 2008 Report Posted October 21, 2008 Ne čini li ti se da upravo i sam iskazuješ srpski sindrom zbog kog koriš druge? Koje je tvoje vanvremesnko dostignuće? Jesi li se uhvatio u koštac s aždajom i preživio? Sa kojih visina gledaš na dole? Ne, ne cini mi se. Nemoj da se odmah nalazis uvredjenim, nisam konkretno na tebe mislio pod tim tackama. Mada i ti povremeno patis od istih boljki, a kao sto kazes, moguce da ih i ja ispoljavam ponekad. Medjutim, najlakse je zameniti teze ili kako kaze imaginos odmah napasti da bi predupredio potencijalnu obradu. Uopste me ne interesuje da delim ikakva sira zivotna iskustva sa generalnom populacijom, pa se tako cesto maximalno ogradjujem od mnogih svojih stavova i izjava. Ono sto me zestoko iritira je cinjenica da velika vecina ekipe na ovom forumu konstatuje neka svoja razmisljanja kao finalna, to je kao to, sve su skapirali, svecke zavere, politiku, finansije i te fore, a nemaju ni cekovnu knjizicu. Kako covek moze da tupi o bankarstvu i sveckim finansijama i zaverama istih kad nikad u banku usao nije. Kapiras...te fore? Sto se mene i mojih avantura licno tice, javi mi se brate privatno pa pitaj, nije nikakva tajna. Ja konstantno izbegavam da pricam o sebi na ovom forumu ali cak i kad sebe recju ne spomenem uvek se nadje neka pametnica da me prozove istom zvakom kojom i ti tu gore. Kao sta sam ja to u zivotu odradio? Prvo, pomalo je degutantno pricati javno o sebi, drugo, koliko ti vremena uopste imas? Javi mi se privatno pa pitaj. Ivanu cu da progledam kroz prste ovog puta. Vidis ta njegova konstatacija oko CNN-a i YouTube je generalno sustina problema. Meni imputira nesto sto sam ja vec u stvari konstatovao za masu pojedinaca pre izvesnog vremena, a to je upravo ta cinjenica da nikako ne treba gubiti dragoceno vreme u zivotu na petparacke zanimacije gore navedenog tipa (CNN i YouTube). Uzgred budi receno, proveo sam u zivotu total od 20-tak minuta na oba sajta kombinovano (i to vecinu vremena na YouTube-u). Sad opet moze da se javi neka pametnica pa da odvali nesto u smislu 'sta, za tebe CNN i YouTube nisu dovoljno dobri?'. Upravo tako, za mene nisu. Ja se i zanimam i obavestavam na drugim mestima. Al' ajd' objasni ti to detetu.
vudun Posted October 21, 2008 Report Posted October 21, 2008 Dersu je covek koji stalno pominje neke srpske sindrome, a inace ga treba ignorisati jer sve informacije i to svoje znanje stice sa CNN-a i YouTube-a... Ili u najmanju ruku ne shvatiti ozbiljno... :) Ne shvatati ozbiljno. Meni zaista nisu jasni ljudi koji prate vesti sa CNN-a i upijaju ''zdravo za gotovo'' poput spužve, sunđera ... kako god, al' nema veze. Inače, je l' gledao neko drugi deo dokumentarca Zeitgeist ? Stavio sam ga maločas da se skida ...
Dersu Uzala Posted October 21, 2008 Report Posted October 21, 2008 Dersu je zanimljiv čovjek. Mogu se i od njega često pročitati interesantne stvari. Ono što mi smeta jeste kada upadne u neki razgovor i krene da sudi o tome ko je u pravu, ko nije, kome je potreban seks, kome da izađe iz zemlje, kome da nauči nešto, kome da se oduči od onoga što je naučio... Ono što bi bilo potrebno da shvati jeste da njegovo ime u ovakvom okruženju znači koliko i svačije drugo, i da nam ne trebaju ni arbitri, ni "tako je" vikači. Tesko burazeru da ja sudim ikome. Drugo, retko i tupim ljudima. O seksu nikada, tako da ako mozes da nadjes neki moj post gde ja pricam o tome kome je potreban seks, imas od mene 100 kinti, ovih americkih. Trece, kad se javim i kazem ono sto imam da kazem malopredjasnjim tonom (a skocili su odma i graknuli samo ovi koji su se nasli prozvanim, iako nikoga konkretno nisam prozvao, stavise zar ne stavljate svi sebe u onih 0.01% cool populacije) to znaci da ste prekardasili. Covece, vi na svakoj temi za jedno pitanje imate 50 resenja. Matematicki nemoguce. Postoji jedno resenje, obicno. Ponude se dva, eventualno tri, da bi ljudi sami dedukcijom dosli do onog pravog zakljucka. Ali ne u Srbiji (da da opet Srbija). Da li vi uopste mozete da sagledate svoje ponasanje? Vrati se unazad 10 strana na bilo kojoj temi i pokusaj da shvatis sta se desava. Probaj. Cetvrto, ja ne arbitriram nego oteram vecinu u pizdu materinu. Tako treba videti moj post toga tipa, a ne kao arbitrazu. Fenomenalni su ovi napori da se istraje u pruzanju korektnih informacija mladjariji u Srbiji.
Ivan_Creed Posted October 21, 2008 Report Posted October 21, 2008 (edited) @DerZu - Jutub i sienen sam naveo kao primer na moj primer neke ozbiljnije teme sa druge teme (uprkos provedenih 20 minuta, imao si celu pricu u glavi od njih)... I ne znam jel meni upuceno ono pitanje, ali CNN i YouTube ne da nisu dovoljno dobri, nego su nesigurni i previse opsti izvori informacija i kontrainformacija... Sve u svemu, neko te odavle mrzi, jer si crn! Ono o bankama je dobra fora, ali se ne odnosi na cigane nase i mislim da nije adekvatno.. Sustina problema nisam ja i moje pretparacke price, nego svi vi cigani sto odbijate da mi se povinujete i usklikujete ime sa titulom "..Kralju..." ili level70 gospodaru... Elem, ljudi, sta je ovde tema?? Ocemo li o nekoj vanzemaljskoj zaveri ili svetloj buducnosti nase svete zemlje? Pitanje je sad.... Mislim, da bih prestao da lupam, moramo nesto konkretno, a ne znam o cemu imadzinos prica, vidim da ne DSS nastrojeno, pa ne bih da se mesam... @Axe - Sa momcima, djevojkama ili obAdvOje? Edit: Cigan = manjina, imenica, atribut, ime mog buduceg avantdargnog-cyber black prodzekta... :roliramo_ocima_daaaah: Edited October 21, 2008 by Ivan_Creed
Dersu Uzala Posted October 21, 2008 Report Posted October 21, 2008 jer po onome ispade da su velika vecina Srba seljaka, cigana i glupandera Ne znam kako Srbi mogu biti Cigani (pa cak i manjina a kamoli vecina) ali iz mog skoro poluvekovnog iskustva, velika vecina Srba jesu gluperde i seljaci, potpisujem bilo kad bilo gde. Sto ne znaci da ne znam i druge nacije sirom sveta gde je disproporcionalan odnos gluperda i seljaka prema intelektualcima i gospodi. (uprkos provedenih 20 minuta, imao si celu pricu u glavi od njih)... I ne znam jel meni upuceno ono pitanje, ali CNN i YouTube ne da nisu dovoljno dobri, nego su nesigurni i previse opsti izvori informacija i kontrainformacija... Sve u svemu, neko te odavle mrzi, jer si crn! Ono o bankama je dobra fora, ali se ne odnosi na cigane nase i mislim da nije adekvatno.. Sustina problema nisam ja i moje pretparacke price, nego svi vi cigani sto odbijate da mi se povinujete i usklikujete ime sa titulom "..Kralju..." ili level70 gospodaru... Prvo i prvo, vesti koje prenosi CNN su VESTI, pa ih prenose i druge stanice, stavise sve belosvetske stanice. Vesti izgledaju isto na CNN-u (cuo sam), Fox11 ili BBC-u. Ono sto je razlicito su reagovanja i komentari na te vesti (iako ce neko uputno jos dodati da CNN toboze fabrikuje vesti, ima i toga u nekoj meri, prica se). Sto se titula i kraljeva tice, opet ti je deplasirana tvrdnja jer ja imam toliko prijatelja ovde na forumu i jos me niko nije nazvao carem ili kraljem. Fuck, gde ste sad prijatelji. Boli me djoka sta ko misli o meni, pogotovu sa 10,000 milja distance. Ono sto me tangira je ljudska glupost koja je univerzalna. Tako da kad cujem proseravanja ovde (a ja mogu da trpim nedeljama) pukne mi film posle tih nedelju dve dana mlacenja prazne slame. I onda se ja kako rekoh ne postavim tu kao arbitar nego lepo oteram ekipu u pizdu materinu. Zasto? Zato sto mi se moze. Zato sto ekipa najbolje taj jezik i razume, ionako se prepucavaju po 10-tak stranica na istu temu. NIsam bre ja taj koji ovde edukuje mase (a la moj drugar Morisone Dzim i jos poneki). Slusam vas samo, a onda mi pukne film. A kako rekoh, nema pas za sta da vas uhvati, sedite na gajbi i trosite ono malo para koje su matorci stekli ovako ili onako, posla nemate, nikakve kvalifikacije, ali bistrite svecke politike, finansije, filozofije i nauke. Pa dokle bre?
Axeanosilas Posted October 21, 2008 Author Report Posted October 21, 2008 @Axe - Sa momcima, djevojkama ili obAdvOje? Изађи мало из свог атара па сам одлучи.
Thule Posted October 21, 2008 Report Posted October 21, 2008 On stalno upada u razgovor kao neki arbitar I to je sve ono što mi u osnovi smeta. kao i ostali vikaci forumaski, koji upadnu i kazu 'svi ste budale' ili 'nemate pojma' ali se ne zna o kome i cemu se radi... A ta sorta ljudi me posebno nervira. Na žalost svaki forum vrvi od od te bizarne subkulturne grupe. Dersu, pretpostavio sam da ono što si govorio nema mnogo veze sa mnom (ne potpuno, je l'), ali to i dalje ne znači da mi se mijenja iskaz. Ne vidim nikakvu potrebu da se javiš nakon što je razgovor već u toku i da kao kontrolor u prolazu baciš par komentara i odeš dalje svojim putem do sljedeće kontrole. Da si neki od klasičnih forumskih spamera, ili vikača, kako ih Ivan zove, ne bih se ni obazirao na to što pišeš, a ovako mi zasmeta. Mene zaista ne zanima šta si ti uradio u svom životu i da li si išta uradio. Ja te cijenim na osnovu onoga što pišeš ovdje, a ne na osnovu nečega što ne znam. No ti isto tako ne znaš šta su drugi radili pa ti to ipak ne predstavlja problem da daješ krajnje zlurade ocjene o tome ko je i koliko dugo bio negdje, ko zarađuje, a ko ne. Želim da kažem da ti ništa ne daje za pravo da se sa takvih visina obraćaš ostatku foruma. Ako smo glupi, mislim da takav stav neće najbolje uticati na nas niti će nas promjeniti. Ako smo pametni, onda ti grešiš, pa opet ne treba da govoriš to što govoriš. I ne shvataj ovo kao lični napad. Rekoh da baš nikakvih problema sa tobom nemam, samo sa načinom na koji se obraćaš ljudima. Omanji smetnja u komunikaciji, ništa što se ne da ispraviti, ako ima volje. A da obojica patimo od kojekakvih sindroma, to je nesumnjivo, pa bili oni srpski, danski ili samo ljudski.
Dersu Uzala Posted October 21, 2008 Report Posted October 21, 2008 Ipak, Jevreji nisu činili 40% već 33% stanovništva palestine nakon drugog svjetskog rata, što je za 22% više nego svega 20 godina prije toga, kada je Britanija dobila Palestinu sa namjerom da je pripremi za stvaranje židovske države. Uzgred, nemas pojma na zalost o istoriji Izraela kao moderne tvorevine. Mars nazad u klupu. Salim se, to se ne uci u skolama. Britanija je popusila zesce zbog tog istog Izraela i pobegla glavom bez obzira (kao Francuzi u Vijetnamu). Posto je Britanija bila izabrana da se posle pada Turske stara o Palestini, Jevreji su ih bukvalno terorisali (dizali im u vazduh ambasade i ambasadore, a kasnije sta su stigli) po belom svetu. Izrael je terorom (koji oni otvoreno priznaju ali ga zovu narodno-oslobodilacka borba, ha) uspeo da izmami odobrenje nadleznih za svoju nezavisnu drzavu. Vrrrrrrrlo slicnim metodama koristise se i Iredenta kojih 70-80 godina kasnije. "Cas je zavrsen, zdra'o!" "Zdra'o!"
Axeanosilas Posted October 21, 2008 Author Report Posted October 21, 2008 "Cas je zavrsen, zdra'o!" "Zdra'o!" Тако смо завршавали физичко у петом. Постројимо се и тако то... Откад се тога нисам сетио... Иначе, разочаран сам што нико неће да спамује кад се мени то ради. Какви смо то људи...
vudun Posted October 21, 2008 Report Posted October 21, 2008 (edited) a) je skolstvo u kurcu u Srbiji; kalendar stoji na nekoj godini iz 11-13 veka; c) 99.99% ljudi nije ni prismrdilo van svog atara a svi bi da razglabaju svecku politiku, ekonomiju i filozofiju. Ovi sto su bili na 5 minuta napolju, ili ne daj Boze na nedelju dana, kapiraju kako su svo znanje ovog sveta izmuzli. Sve u svemu komicno, kada ne bi bilo tragicno. Aj' da se ne uplićem u ova vaša međusobna prepucavanja i pomalo suvišna, suvoparna filozofiranja, ali a ) a na osnovu čega potiče takva tvoja konstatacija ? b ) Hmmm ... kao što vidiš dosta Srba koristi internet. c ) Ma otkud znaš da si u pravu ?!? Znam dosta ljudi koji su ''privirili'' preko, moj otac je nekada živeo u Češkoj, kum mi je sigurno duže u Americi nego ti. Namerava da se vrati, jer je shvatio koliko su pravila igre surova. Kako se veoma lako ostaje na ulici i gubi posao. Mada, ne znam koje si godište, iskreno ... Edited October 21, 2008 by Вуду Соло Неле
Thule Posted October 21, 2008 Report Posted October 21, 2008 Tesko burazeru da ja sudim ikome. Drugo, retko i tupim ljudima. O seksu nikada, tako da ako mozes da nadjes neki moj post gde ja pricam o tome kome je potreban seks, imas od mene 100 kinti, ovih americkih. Trece, kad se javim i kazem ono sto imam da kazem malopredjasnjim tonom (a skocili su odma i graknuli samo ovi koji su se nasli prozvanim, iako nikoga konkretno nisam prozvao, stavise zar ne stavljate svi sebe u onih 0.01% cool populacije) to znaci da ste prekardasili. Covece, vi na svakoj temi za jedno pitanje imate 50 resenja. Matematicki nemoguce. Postoji jedno resenje, obicno. Ponude se dva, eventualno tri, da bi ljudi sami dedukcijom dosli do onog pravog zakljucka. Ali ne u Srbiji (da da opet Srbija). Da li vi uopste mozete da sagledate svoje ponasanje? Vrati se unazad 10 strana na bilo kojoj temi i pokusaj da shvatis sta se desava. Probaj. Cetvrto, ja ne arbitriram nego oteram vecinu u pizdu materinu. Tako treba videti moj post toga tipa, a ne kao arbitrazu. Fenomenalni su ovi napori da se istraje u pruzanju korektnih informacija mladjariji u Srbiji. Ja ne mislim da ti imaš pravo da presuđuješ ko je prekardašio. Opet se stavljaš u ulogu nekoga ko je iznad sviju ostalih pa može da donese jednu takvu odluku. I ti pričaš o nekim imaginarnim problemima i imaginarnim rješenjima. Nađeš post, izvučeš što ti se ne čini pravo, napišeš svoje viđenje. A ako nemaš šta da kažeš, onda i nemoj. Silentium est aureum. Ne znam kako Srbi mogu biti Cigani (pa cak i manjina a kamoli vecina) ali iz mog skoro poluvekovnog iskustva, velika vecina Srba jesu gluperde i seljaci, potpisujem bilo kad bilo gde. Sto ne znaci da ne znam i druge nacije sirom sveta gde je disproporcionalan odnos gluperda i seljaka prema intelektualcima i gospodi. Zar nije upravo to poenta? Da su gluperde i seljaci u manjini bilo gdje, onda bi oni bili cjenjeni. Svuda su oni u većini, nije Srbija ništa posebna u tom pogledu. Uzgred, nemas pojma na zalost o istoriji Izraela kao moderne tvorevine. Mars nazad u klupu. Salim se, to se ne uci u skolama. Britanija je popusila zesce zbog tog istog Izraela i pobegla glavom bez obzira (kao Francuzi u Vijetnamu). Posto je Britanija bila izabrana da se posle pada Turske stara o Palestini, Jevreji su ih bukvalno terorisali (dizali im u vazduh ambasade i ambasadore, a kasnije sta su stigli) po belom svetu. Izrael je terorom (koji oni otvoreno priznaju ali ga zovu narodno-oslobodilacka borba, ha) uspeo da izmami odobrenje nadleznih za svoju nezavisnu drzavu. Vrrrrrrrlo slicnim metodama koristise se i Iredenta kojih 70-80 godina kasnije. "Cas je zavrsen, zdra'o!" "Zdra'o!" Zdravo. U pravu si ti, nego ima tu još par sitnica od ranije. Obrati pažnju Balfour deklaracija Bre, Dersu, ponašaš se kao da si jedini koji zna da ukuca wikipedia u google-u.
Dersu Uzala Posted October 21, 2008 Report Posted October 21, 2008 Mene zaista ne zanima šta si ti uradio u svom životu i da li si išta uradio. Kako te ne zanima kad si me malopre vrlo provokativno pitao. Pazi sad, ne zanima. Addition by subtraction? Ja te cijenim na osnovu onoga što pišeš ovdje, a ne na osnovu nečega što ne znam. No ti isto tako ne znaš šta su drugi radili pa ti to ipak ne predstavlja problem da daješ krajnje zlurade ocjene o tome ko je i koliko dugo bio negdje, ko zarađuje, a ko ne. Ocene? Ne, vise su procene. A sad nek dignu dva prsta jedne ruke oni koji se staraju sami o sebi. Daleko od toga da sam zlurad. Bio bih zlurad kad bih zeleo da to tako i ostane. Želim da kažem da ti ništa ne daje za pravo da se sa takvih visina obraćaš ostatku foruma. Ako smo glupi, mislim da takav stav neće najbolje uticati na nas niti će nas promjeniti. Ako smo pametni, onda ti grešiš, pa opet ne treba da govoriš to što govoriš. O kakvim bre visinama pricas, ne bih bio ovde da gledam na sve to sa visine, alo. Gledam na sve to iz mog ugla. Koji je to ugao, samo ja znam. S druge strane, sad kad si poveo raspravu tim pravednickim tonom, kako to da se ne zapitas da mozda nekom drugom (mozda recimo meni) smeta nacin na koji konverziras sa nekim nasim (ne samo mojim vec i tvojim) kolegama sa foruma. Eto tu negde gore, pre stranicu-dve. Ne mozete bas da se slozite i to je ok, ali ti onda pribegavas nekim sumnjivim metodama kojih se i sam grozis. I cesto upadas u raspravu, mozda ne kao arbitrator ali nista zato, izmedju doticnog naseg kolege i naseg drugog stanovitog kolege koji je pribegao 'Ignore' opciji. Znas vec o cemu pricam. Za kraj drevna mudrost iz Kine: "Onaj ko ne zna, i ne zna da ne zna, taj je glup, kloni ga se. Onaj ko ne zna, i zna da ne zna, taj je dete, nauci ga. Onaj ko zna, i ne zna da zna, taj spava, probudi ga. Onaj ko zna, i zna da zna, taj je mudar, sledi ga." Тако смо завршавали физичко у петом. Постројимо се и тако то... Откад се тога нисам сетио... Иначе, разочаран сам што нико неће да спамује кад се мени то ради. Какви смо то људи... Gazda, pick a spam topic and off we go.
Ivan_Creed Posted October 21, 2008 Report Posted October 21, 2008 Ne znam kako Srbi mogu biti Cigani (pa cak i manjina a kamoli vecina) ali iz mog skoro poluvekovnog iskustva, velika vecina Srba jesu gluperde i seljaci, potpisujem bilo kad bilo gde. Sto ne znaci da ne znam i druge nacije sirom sveta gde je disproporcionalan odnos gluperda i seljaka prema intelektualcima i gospodi. Prvo i prvo, vesti koje prenosi CNN su VESTI, pa ih prenose i druge stanice, stavise sve belosvetske stanice. Vesti izgledaju isto na CNN-u (cuo sam), Fox11 ili BBC-u. Ono sto je razlicito su reagovanja i komentari na te vesti (iako ce neko uputno jos dodati da CNN toboze fabrikuje vesti, ima i toga u nekoj meri, prica se). Sto se titula i kraljeva tice, opet ti je deplasirana tvrdnja jer ja imam toliko prijatelja ovde na forumu i jos me niko nije nazvao carem ili kraljem. Fuck, gde ste sad prijatelji. Boli me djoka sta ko misli o meni, pogotovu sa 10,000 milja distance. Ono sto me tangira je ljudska glupost koja je univerzalna. Tako da kad cujem proseravanja ovde (a ja mogu da trpim nedeljama) pukne mi film posle tih nedelju dve dana mlacenja prazne slame. I onda se ja kako rekoh ne postavim tu kao arbitar nego lepo oteram ekipu u pizdu materinu. Zasto? Zato sto mi se moze. Zato sto ekipa najbolje taj jezik i razume, ionako se prepucavaju po 10-tak stranica na istu temu. NIsam bre ja taj koji ovde edukuje mase (a la moj drugar Morisone Dzim i jos poneki). Slusam vas samo, a onda mi pukne film. A kako rekoh, nema pas za sta da vas uhvati, sedite na gajbi i trosite ono malo para koje su matorci stekli ovako ili onako, posla nemate, nikakve kvalifikacije, ali bistrite svecke politike, finansije, filozofije i nauke. Pa dokle bre? Auuuu..... odakle da pocnem... Ja ocu fino, ti ne... Da, vesti si vesti, pogotovu kada ih prenose strani mediji, ali ti si doneo radikalno pogresan i los zakljucak o jednoj individui na osnovu tih istih vesti (i YouTube-a), a nije u pitanju sledeci bugarski idol ili neki muzicar, vec neko od nacionalne vaznosti! Ono sto sam pre pricao (druga tema) vezano zato je cinejnica da zivis u okolini gde si okruzen strancima, i tu bi trebao da imas moralnu obavezu da znas kako da predstavljas tu istu zemlju porekla, pogotovu sa cinjenicom koliko je u U.S. zastupljeno generalno neznanje, ignorancija, stereotipi i predrasude - ja koristim svaku priliku da dam i vise nego dobru sliku, ne ideoloski, vec pravedno, jer mislim da najvise u ovom slucaju neznanje = zlocin (svojevrsni). Paragraf o 'kraljevskoj' konstataciji ne shvatam - znaci, SAMO me (primera radi, ne samo mene) pratis i gledas, i iznerviras se kada kazem da sam kralj, a onda nastavljas o tome da nema prijatelja i ljudskoj gluposti, gde zakljucujes da teras ljude u P.M.??!?? Wtf???? Net,i forum je tu da se informacije razmenjuju kao i razlicita misljenja i PROSERAVANJA, a to sto tebi pukne film teorija je smesno - znaci nesto ti se ne svidja i ti teras u pm, ili nisam razumeo paragraf...?!? Znaci mesamo neke druge teme i paralele, sada sam ja i ostali (opet, rezultat tvoje generalizacije) ljudi koje pas nema zasta da ujede, tandaramandara kao sto si rekao, nemamo poslove ni kvalifikacije, itd itd ali seremo o stagod...? :) Da ne bih davao misljenje koje je negativno, zakljucujem da pored ogranicenosti, imas neku traumu jos iz perioda kada si ziveo u YU, i nekako sve pojmove gledas kroz tu istu prizmu pravde ili sta li vec, i arbitriras o nasim zivotima i sudbinama, na nekom (pod)forumu o religiji i magiji???? Ili je u pitanju neka jeftina droga, koja je dostupna u okolini..... Prosvetli me ako je suprotno!
Thule Posted October 21, 2008 Report Posted October 21, 2008 Kako te ne zanima kad si me malopre vrlo provokativno pitao. Pazi sad, ne zanima. Addition by subtraction? Pa ono, retoričko pitanje, ne zahtjeva odgovor. Ocene? Ne, vise su procene. A sad nek dignu dva prsta jedne ruke oni koji se staraju sami o sebi. Daleko od toga da sam zlurad. Bio bih zlurad kad bih zeleo da to tako i ostane. Onda je ključno pitanje šta uopšte tražiš na forumu na kome je većina ljudi takva, a većina jeste. Da se osjećaš superiornije? Da imaš kome da soliš pamet? Mene uopšte ne zanima ko se kako izdržava ako zdravo piše i zdravo raspravlja. O kakvim bre visinama pricas, ne bih bio ovde da gledam na sve to sa visine, alo. Gledam na sve to iz mog ugla. Koji je to ugao, samo ja znam. S druge strane, sad kad si poveo raspravu tim pravednickim tonom, kako to da se ne zapitas da mozda nekom drugom (mozda recimo meni) smeta nacin na koji konverziras sa nekim nasim (ne samo mojim vec i tvojim) kolegama sa foruma. Eto tu negde gore, pre stranicu-dve. Ne mozete bas da se slozite i to je ok, ali ti onda pribegavas nekim sumnjivim metodama kojih se i sam grozis. I cesto upadas u raspravu, mozda ne kao arbitrator ali nista zato, izmedju doticnog naseg kolege i naseg drugog stanovitog kolege koji je pribegao 'Ignore' opciji. Znas vec o cemu pricam. Je l' grešim i ja? OK, tako mi reci, vjerovatno si i u pravu, al' mi onda fino kažeš da ne serem mnogo i da nisam posisao svu pamet svijeta. Mada se ja ne sjećam kada sam posljednji put upao na temu sa "jebite se, miševi" stavom.
Dersu Uzala Posted October 21, 2008 Report Posted October 21, 2008 kum mi je sigurno duže u Americi nego ti. Ko kaze da sam ja uopste u Amerigi. To iz moje price ili? Anyway sta, sad bi to trebalo da me pogodi. uzgred, deo moje familije se ocelio u Amerigu drugom polovinom 19. veka. Big fuckin' deal. Namerava da se vrati, jer je shvatio koliko su pravila igre surova. Kako se veoma lako ostaje na ulici i gubi posao. Vidi, ta pravila igre. Izgubis posao, sutra nadjes drugi. Posao se i ne gubi tako cesto, sve zavisi od okolnosti (cime se bavis, kakvo je stanje, u kojoj regiji konkretno zivis, koliko si dobar u struci, blah). Pravila su mnooooooooooogo grdja u Srbiji. Trust you me, homie . Mene u Amerigi apsolutno niko ko je gluplji od mene ne moze da zajebe. TOjest, generalno, ni tebe, nikoga. U Srbiji moze svaka shusha da mi radi o glavi ako ima veze i vezice, ovo ono. Meni bre u Srbiji uzeli neki Crnogorci gajbu preko opstine i ubacili me u drugu. Ista tak'a samo u susednoj zgradi, u prizemlju. Matorka iz CG imala vezu u opstini i pre nego sam se ja uselio sredila kod 'referenta' (iako ladno imam stambeno resenje na tu sad njenu gajbu eeeeeeeeej) da se useli ona. Pa gde to ima? Ja odem do opstine i oni me odjebu. Alo brrrrrrrre.
Ivan_Creed Posted October 21, 2008 Report Posted October 21, 2008 Iseckani postovi, skakanje sa jedne teme na drugu unutar same (opste) teme.... Moj izbor, jer sam fin, je trauma.
sabre Posted October 21, 2008 Report Posted October 21, 2008 b ) Hmmm ... kao što vidiš dosta Srba koristi internet. kad si se vec zaleteo da spomenes internet, procenat ljudi koji koriste internet je u srbiji mnoooooooogo manji nego u bugarskoj, rumuniji, hrvatskoj. nazalost.
Dersu Uzala Posted October 21, 2008 Report Posted October 21, 2008 Auuuu..... odakle da pocnem... Ja ocu fino, ti ne... Pa ja rekoh, progledacu ti kroz prste...Kako onda nisam fin? Ja sUm gospodin co'ek mladicu. Ok, ajd' fino, valjda su se smirile strasti, imao sam nekog efekta na tok rasprave koji je otisao u quartz. ali ti si doneo radikalno pogresan i los zakljucak o jednoj individui na osnovu tih istih vesti (i YouTube-a), a nije u pitanju sledeci bugarski idol ili neki muzicar, vec neko od nacionalne vaznosti! Ono sto sam pre pricao (druga tema) vezano zato je cinejnica da zivis u okolini gde si okruzen strancima, i tu bi trebao da imas moralnu obavezu da znas kako da predstavljas tu istu zemlju porekla, pogotovu sa cinjenicom koliko je u U.S. zastupljeno generalno neznanje, ignorancija, stereotipi i predrasude - ja koristim svaku priliku da dam i vise nego dobru sliku, ne ideoloski, vec pravedno, jer mislim da najvise u ovom slucaju neznanje = zlocin (svojevrsni). Prvo, podseti me o cemu smo to pricali ti i ja na drugoj temi, ne secam se, izvinjavam se. Drugo, ne znam da li uopste ima potrebe da naglasavam, JA SAM AMBASADOR Srbije svugde gde se nalazim. Sem u Srbiji. Kad pricam sa vama, Srbima, ambasador sam svega sto nije srpsko iz prostog razloga da vam dokucim mozda sta sve postoji tamo negde u svetu. Da vam saopstim da vas ne mrze svi. Daleko od toga. Da vam priopcim kako neke stvari rade ljudi po belom svetu. Mozda jednog dana i budem pricao o sexu i kako to rade Svedjanke. I Amerikanke. I Vijetnamke. I Brazilke. Ali ne sada. Sad imamo preca posla. Kad sam u Srbiji ili sa Srbima, pokusavam (onima koji ne dele taj belosvecki avanturisticki kruh) da stvorim ne samo idilicnu vec iole realnu sliku o tome sta je i kako je vani. Kad sam vani sa strendzerima, pokusavam svim ovim belosveckim zgubidanima da objasnim da je Srbija ko London ili Njuca, nece im faliti dlaka sa glave, siroko im polje, pici u zezanje. O curama da i ne pricam. Paragraf o 'kraljevskoj' konstataciji ne shvatam - znaci, SAMO me (primera radi, ne samo mene) pratis i gledas, i iznerviras se kada kazem da sam kralj, a onda nastavljas o tome da nema prijatelja i ljudskoj gluposti, gde zakljucujes da teras ljude u P.M.??!?? Wtf???? Net,i forum je tu da se informacije razmenjuju kao i razlicita misljenja i PROSERAVANJA, a to sto tebi pukne film teorija je smesno - znaci nesto ti se ne svidja i ti teras u pm, ili nisam razumeo paragraf...?!? Tebi smesno, to je meni slamka za koju se hvatam da resetujem 'pickaranje' po temi. Na zalost, cesto je nus produkat te moje intervencije okretanje pojedinica u mom smeru i bacanje drvlja i kamenja. Which is to be expected, naucio sam. Nije mi to problem, mada nesto nemam zal za popularnoscu. Najradije bih da me ne spominjete nego da nastavite sa retorikom kulturno. Na srecu, obzirom da sam i sam Srbin, znam da pogodim u zivac i bar tako uticem na trenutni game reset. Idem da si podignem spomenik (sarkazam). Znaci mesamo neke druge teme i paralele, sada sam ja i ostali (opet, rezultat tvoje generalizacije) ljudi koje pas nema zasta da ujede, tandaramandara kao sto si rekao, nemamo poslove ni kvalifikacije, itd itd ali seremo o stagod...? :) Da, generalno. Zato se i zove generalizacija. Ne znam zasto tebe to konkretno pogadja sem ako i sam ne pripadas toj demografskoj skupini. Vidis, kad Srbi ili neki drugi kazu, 'Joooj, svi Amerigosi su glupi', ja se ne uvredim. Ne zato sto nisam Amerigos, nego zato sto nisam glup. Prema tome, meni ni iz dzepa ni u dzep, kapiras. Zasto bi se ja sad tu tangirao? Zasto tebe tangira moja gornja konstatacija ako se staras sam o sebi? Da pojasnim, nije ideja da spustamo bilo kome ko trenutno nema posla i prinudjen je sticajem ekonomskih i drugih okolnosti da zivi sa rodbinom. Fine. Zar to treba objasnjavati? Rec je o tome da ako ne mozes da se staras sam o sebi, ne zelim da cujem uopste tvoje cenjeno misljenje o stanju svecke ekonomske, pravne, finansijke, naucne i filozofske misli. Bas ce neko da mi se stara o svetu ako ne moze sebi ni gace da kupi, kapiras? Ja to ne mogu da postujem. Mogu da saslusam, ali ne mogu da postujem. Lako je tupiti celom svetu iza caletovih nogu. Ili kevinih. Izadji sam ispred rulje pa da vidimo. Da ne bih davao misljenje koje je negativno, zakljucujem da pored ogranicenosti, imas neku traumu jos iz perioda kada si ziveo u YU, i nekako sve pojmove gledas kroz tu istu prizmu pravde ili sta li vec, i arbitriras o nasim zivotima i sudbinama, na nekom (pod)forumu o religiji i magiji???? Ili je u pitanju neka jeftina droga, koja je dostupna u okolini..... Prosvetli me ako je suprotno! Slabo ti kapiras stvari. U vreme kad sam ziveo u Jugi, tu je cvetao med i mleko. Ti naravno ne znas nista o tome, jasno je kao dan. Posmatram sve ove godine (par decenija u stvari) kako stvari samo idu nizbrdo. Dokle? Za droge nista nemoj da se brines, one su top-of-the-line. Uostalom svrati do nas dole, lepse je, znas i sam. Dobrodosao si, pa da te i ugostim (ionako sam vas zvao odavno, curu i tebe, ali evo sad oficijalno). Znam da radi zenska glava od jutra do sutra, a ti nam dzodzis ovde u poslednje vreme .
Recommended Posts