Jump to content

Recommended Posts

Guest Bata Životinja
Posted

SRS ima 600 000 članova, barem po njihovim podacima.

DS, oficijelni sajt brate, valjda to možeš i sam da nađeš

www.ds.org.yu je bio, sad ne znam zbog promjene domena

Структура чланова ДС по школској спреми:

основна: 24.321

средња: 106.231

виша: 11.993

висока: 19.107

магистар: 871

доктор наука: 522

Posted
pa niko nije rekao da je "bolji", nego da je obrazovaniji => ima vise informacija => teze je njime manipulisati => zato i ne glasa za srs.

Viš, ja se ne slažem sa tobom.

Većina glasača DS-a su propali studenti, koji bi za svoju lenjost najradije okrivili mamu, tatu, a i država im je za sve kriva.

Odvajkada je poznato da se studenti (šatro najpametniji ljudi u naciji) iskoriste dok se ne dođe na vlast, pa se onda odbace. To su radili i komunisti sa svojim proleterima, to je radio i dos sa otporom.

Po mojem mišljenju, nema izmanipulisanijih ljudi od studenata.

Mnogo je lako kad nekome ideš uz dlaku i pričaš kako su oni kruna ovog društa da bi pokupio neki njihov glas.

Po meni, pametan čovek se ne bi primio na tako nešto, a činjenica je da su se studenti većinski primili na sve ove priče o integracijama i EU.

Posted
Структура чланова ДС по школској спреми:

основна: 24.321

средња: 106.231

виша: 11.993

висока: 19.107

магистар: 871

доктор наука: 522

ovo je u zbiru oko 160 hiljada.

sa osnovnom skolom je 24 hiljade.

to je 15%

dakle ovo

80% članova DS imaju završenu samo osnovnu školu

je bila laz.

slucajna ili namerna.

sta da ti kazem, mojne zesla vise, bar ne toliko providno. mislim, ovo je bilo stvarno lako. da kazem pravi zicer.

Većina glasača DS-a su propali studenti

super, jel imas neku referencu za taj podatak?

mislim, ja mogu da kazem "vecina glasaca srs-a su moroni".

ili

"vecina glasaca te i te stranke su vanzemaljci".

ono kao, saberi se malo.

Posted
Po mojem mišljenju, nema izmanipulisanijih ljudi od studenata.

S ovim se slažem, barem koliko sam ja stekao iskustvo upoznajući studente. Pre svega zbog toga što se ne može staviti znak jednakosti između studenta i obrazovanog čoveka, jer je najmanje 70 posto studenata na fakultetu da bi džabalebarilo i živelo na račun roditelja i države, a ne da bi učilo. Više je moj komšija električar akademski građanin od njih, on barem zna da popravlja uređaje.

E sad, ako je neko obrazovaniji i njime je teže manipulisati, to ne znači da će biti samo uz jednu političku opciju, koju je sam odabrao. Evo mene kao primera - baš zato što sam školovan iz oblasti politike, ja sam sklon da na složen način analiziram situaciju uoči svakih izbora i onda u zavisnosti od toga se opredeljujem da li ću glasati i za koga. Onda znam da pravim nagle i neočekivane obrte - dešavalo se da glasam za nekog ne zato što je on moj izbor, nego zato što predviđam da će se ukupna politička i društvena situacija povoljnije razvijati, ako on dobije više glasova ili pobedi. Uz to, znam puno visokoobrazovanih ljudi koji uopšte ne glasaju (i sam sam jedno vreme bio među njima), jer smatraju da su iznad politike, da su pametniji od političara i jednostavno neće da se spuštaju na taj nivo da bilo kome od njih povere svoj glas.

Posted
super, jel imas neku referencu za taj podatak?

mislim, ja mogu da kazem "vecina glasaca srs-a su moroni".

ili

"vecina glasaca te i te stranke su vanzemaljci".

ono kao, saberi se malo.

Nemam referencu... napomenuo sam par puta u mom postu "po mom mišljenju"

Dakle, tako kaže moje iskustvo i ovo pričam kao čovek koji poznaje stvarno mnogo ljudi... što studenata, što šljakera...

Ako ti imaš neko drugo mišljenje i drugačije lično iskustvo, iznesi ga, nemam ništa protiv.

Neka kažu i drugi ljudi ko ima kakvo iskustvo sa raznim slojevima društva, bilo bi super.

A sabiram se ja celo jutro, posle jučerašnje pijanke, nemoj da brineš. :)

Guest Bata Životinja
Posted

osnovna, srednja, meni je to sve isto(a to sam čitao prije par godina, tako da ne lažem nego mi je jednostavno ostalo u pamćenju DSovska laž o njihovoj stručnosti), ti ljudi nisu na obrazovnom nivou da sebe smatraju kompetentnima što se politike tiče. Samouke ljude koji su nešto čitali, možda, ali ovako ne.

DS se 20 godina predstavlja da su stranka stručnjaka, a sad ispade sami medicinski i zubni tehničari i gimnazijalc i(btw ko poslije gimnazije nije ništa završio taj bolje da nije ni osnovnu upisivao)

Evo mene kao primera - baš zato što sam školovan iz oblasti politike, ja sam sklon da na složen način analiziram situaciju uoči svakih izbora i onda u zavisnosti od toga se opredeljujem da li ću glasati i za koga.

:):):):):)

ovo ide u best off

Posted
DS se 20 godina predstavlja da su stranka stručnjaka, a sad ispade sami medicinski i zubni tehničari i gimnazijalc i(btw ko poslije gimnazije nije ništa završio taj bolje da nije ni osnovnu upisivao)

DS je na prvom mestu klijentelistička partija, ono što je SPS bio devedesetih. Odatle treba poći, pa tumačiti strukturu njihovih članova.

Posted (edited)
S ovim se slažem, barem koliko sam ja stekao iskustvo upoznajući studente. Pre svega zbog toga što se ne može staviti znak jednakosti između studenta i obrazovanog čoveka, jer je najmanje 70 posto studenata na fakultetu da bi džabalebarilo i živelo na račun roditelja i države, a ne da bi učilo. Više je moj komšija električar akademski građanin od njih, on barem zna da popravlja uređaje.

Eto, da se i ja jedno slozim sa tobom...sve je potpuno tacno...kakvi studenti, kod nas svaka susa studira, treba da studiraju samo najbolji od najboljih, ovi ostali...ne razumem ni roditelje koji im daju da studiraju i dzabalebare...ali to je ono komunisticko nasledje- studiraj, pa se uvali u neku firmu i nista neces raditi...ljudi ne kontaju da su se vremena promenila i da toga vise nema...Generalno, prosecni student, lenstina, ne razmislja svojom glavom, zivi u zabludi, udjemo u EU, ja cu malkice raditi, bice para...plus veruje u sarene laze koje se prikazuju o svetu i EU...i dok sam bio student, nisam voleo vecinu studenata, jer sam video kakvi su to lelemudi...

Naravno, svaka cast izuzecima...

Ko o cemu, kurva o postenju...i studenti o nekakvom intelektu, tripuju da su nesto pametni...a koliko njih zavrsi u roku fakultet? Vecina studira 7-8 godina, pa i vise...

Nisam radikal, intelekt mi ne dozvoljava da verujem njihovim praznim pricama(jer samo pricaju a nista ne rade) ali moram reci, da su ovi sto se kunu u DS i te ''demokratske" stranke...isto tako su jadni ako one babe sto i dalje veruju da je Sloba najveci srpski sin...s tim sto babe i mogu nekako shvatiti, odrasli u tom sistemu, ne znaju za drugo, veliki deo i nepismen...A ovi kao mladi, kao satro obrazovani...pa ne vide dalje od nosa i slusaju bajke koje im demokrate pricaju...pa su po mom misljenju jos gori...i zatucaniji...

I nije sve u obrazovanju, ja sam mnoge korisne stvari o zivotu cuo i naucio...od ljudi koji imaju manje skole od mene...

Edited by Feniks .
Posted
I nije sve u obrazovanju, ja sam mnoge korisne stvari o zivotu cuo i naucio...od ljudi koji imaju manje skole od mene...

Word!

Eto Sabre... već trojica ljudi imaju ista iskustva kao ja (a verovatno se i Prometheus slaže, al' neću ga ubrajam dok se sam ne izjasni).

Posted

Pogotovo nase skolstvo, pa to je bruka, kakvi ljuditeske bubalice tj. streberi) izadju sa diplomom, a ne znaju gde je levo...i nikakve koristi od njih, samo zauzmu mesto nekom sposobnijem...Postavis ga u firmu da radi, ne zna nista...onaj sa srednjom skolom, zna vrlo cesto biti od mnogo vece koristi, jer ima prirodne vijuge...za razliku od ovog koji sve bubacio...a to prolazi u nasim skolama...jer nema prakse, na zalost...nabubas i prolazis...a ne razumes ni sta si rekao, bruka...

Samo praksa...ali to je problem naseg skolstva...

Posted

Dobar primer je i jedan moj prijatelj programer koji se zakleo da više nijednog studenta neće pozvati da rade posao.

Nijedan program koji je radio sa ljudima koji studiraju nije bio završen na vreme, a izgovori su razni... počev od faxa (koji kurac uzimaš da radiš posao ako ne možeš da stigneš), devojke (isto)...kuće... pa sve do toga da mu se neki jednostavno nisu ni javljali nekoliko dana (a deadline je tesan i klijent čeka) i onda taj moj drug ne spava 3 dana da bi postigao sve da isprogramira sam.

Guest Bata Životinja
Posted

najpametniji čovjek koga ja znam je domar u mojoj osnovnoj... ali najviše je popravljao biblioteku.

DS je na prvom mestu klijentelistička partija, ono što je SPS bio devedesetih. Odatle treba poći, pa tumačiti strukturu njihovih članova.

jesi li čitao ono malim slovima u tom udžbeniku? :)

Posted

Da se razumemo, treba skola i faks, ali to ne znaci da je taj pametniji i sposobniji od nekog ko nije zavrsio faks, a krivo je nase skolstvo koje je takvo kakvo je...

Nikada nisam gledao sa potcenjivanjem na ljude koji su sa skolom ispod mene, to je prilicno glupavo rasudjivanje...oa neki recimo majstor, ima svoj posao, pametan je, nacitan, i vise zaradi svojim umecem od 90% njih sa faksom...sto znaci, ovi sto zavrse fakultet pa godinama vise na birou, pa oni su po meni veci glupaci i nesposobnjakovici od nekog obicnog radnika...tolike godine odricanja, para, dobijes diplomu i nista ne radis, ubij se...kad si nesposoban...

Posted
ovo ide u best off

Nije best off, nego best of. Vidi se da ovde nisi zbog muzike, već politike.

Konkretan primer za ono što sam rekao je moje ponašanje na predsedničkim izborima. U prvom krugu sam glasao za Čedu Jovanovića, ne zato što delim sve njegove stavove, ili zato što sam se nadao da će on da pobedi, već sam hteo da se, uoči proglašenja nezavisnosti Kosova, mi koji bismo se s tim pomirili, prebrojimo. Tad mi je bilo bitno da budem u toj grupaciji, a Čedu sam po tom pitanju posmatrao kao opoziciju svim ostalim kandidatima, a pre svega Tadiću, koji je mudro ćutao o tome da li treba potpisati SSP, bez obzira na to šta će biti s Kosovom. Holandija ga je spasla, jer nam zbog njene opstrukcije EU nije ni ponudila SSP na otpisivanje, pa se Tadić i nije morao izjašnjavati. Zato je pobedio na izborima, tj. u drugom krugu je sakupio glasove i onih koji bi odabrali Evropu i onih koji bi se odlučili za Kosovo. U tom drugom krugu ja sam glasao za Nikolića. Zašto? Opet ne zato što podržavam njegovu opciju, daleko bilo, već što sam smatrao da bi njegova pobeda pozitivno uticala na ukupnu političku situaciju u Srbiji, iz 3 razloga. Prvo, njegova pobeda bi produžila život Vladi Srbije, jer bi se DS i DSS, u strahu od dolaska radikala na vlast, urazumili i našli zajednički jezik. Predviđao sam skori pad Vlade, ako pobedi Tadić, jer će se njegova partija osiliti i poželeti da ima i premijera, a povod će biti različiti stavovi o SSP-u, za koji će se Tadić, nakon što dobije izbore, nedvosmisleno izjasniti. Jesam li bio u pravu? Drugo, pojavila se pred izbore informacija da Amerikanci priželjukuju da Nikolić pobedi, kako bi imali opravdanje da nam uzmu Kosovo. Odlično, pomislio sam, iz istog razloga i ja to želim. Amerikanci su nam uzeli Kosovo i tako i tako, ali se sada suočavaju sa velikim teškoćama da obezbede njegovo široko međunarodno priznanje, što bi išlo lakše da je Nikolić predsednik i da mogu da kažu - evo, Srbi su izabrali Šešeljevog čoveka, ne zaslužuju Kosovo. Treće, Nikolić na mestu predsednika Srbije došao bi u situaciju da osim svoje partije, vodi i državu, a to podrazumeva odgovornost za taj posao. Suočio bi se sa dilemom - da li da sledi nazadnu šešeljevsku politiku i da mu padne rejting, ili da revidira svoj odnos prema evropskim integracijama? Bio sam ubeđen da će vremenom krenuti u ovom drugom pravcu, slično Maji Gojković, te da će doći do cepanja SRS. Na kraju je do cepanja te stranke ipak došlo, ali verujem da bi došlo i ranije, da je Nikolić postao predsednik.

Eto vidite, kako predizborne analize i kalkulacije utiču na opredeljenje jednog intelektualca. Neobrazovani i poluobrazovani ljudi ne lome glavu oko ovih stvari, već zaokružuju kao po komandi onoga ko im se najviše svidi.

Posted (edited)

Citao sam kako u Americi, predsedavajuci jedne ekstremne partije(necu reci koje) kaze kako treba glasati za najgoreg kandidata, da ce tada narod shvatiti da je dogorelo...ja bi po toj logici trebao da glasam za Cedu i ldp, da Srbi vide kako se vodi politika skroz anacionalna, da se pederi i lezbejke zvalave na ulici, prava za sve bolesnike...pa bi narod(koji je poznat da je zajeban kad se probudi) odbacio sve to i sasekao skroz...Ovako, servira mu se sarena laza(u vidu DS) sto je Princ rekao, tadic je dobio na izborima i glasove mnogih nacionalista, zbog kao njegovog stava o Kosovu...meni nije jasno kako ti slepci ne vide da Tadica zabole za Kosovo, to je pricao samo da bi dobio izbore...

Naravno, sve politicare zabole za sve drugo...osim za svoj dzep...

I svi vi koji verujete u neku od opcija, ste politicki nepismeni i politicki slepci...

Pravi covek nikad nece proci na izborima, jer ne moze na medije(za koje su potrebne pare) A pare imaju centri moci, koji finansiraju sve partije, cak isti ljudi daju pare i radikalima i demokratama i trecima...tako stite sebe...a upravljaju partijama, koje cesto rade onako kako im ti finansijeri kazu...oni ustvari vode sve...a vi slepci gledate u ove lidercice, ha ha, smesno...Onaj koji odlucuje, taj se ne pojavljuje...pa ako njegov plan i pukne, ne ispasta on, nego ovi istureni...

Tako je i kod poslovanja, stavi se kao neki direktor ili vlasnik firme, a iza njego ko zna ko stoji..pa ako firma ode u propast, na robiju ide ovaj istureni...pravi vlasnik skoro nikada...

I tako decaci, ne pise vam sve u knjigama...zivot je nesto drugo...videcete kad malo odrastete...mada, vecina ostane slepa i pored ociju...

Edited by Feniks .
Guest Bata Životinja
Posted
Nije best off, nego best of. Vidi se da ovde nisi zbog muzike, već politike.

e da, tačno se po tome vidi :)

da poslije 6 godina još visim na muzičkim podforumima, ubio bi se :)

Ali se sad pitam, prosto, zašto sereš? Zna se dobro da ( po ovoj logici da bi sa radikalima na vlasti više država priznalo KiM što je laž, više o tome kasnije ) svako ko podržava nezavisnost Kosova ne da mu odgovara pobjeda Nikolića, nego bi mu odgovarala još 2003. Ovako, te priče zadrži za sebe.

Dakle, technically, KiM nisu priznale Rusija, Belorusija, Španija, Rumunija...

Južna Amerika, Afrika i AZija

Ko bi ovdje priznao KiM da je Nikolić na vlasti? Ja znam ko ne bi? Irak. Šalim se. :)

Posted
Pogotovo nase skolstvo, pa to je bruka, kakvi ljuditeske bubalice tj. streberi) izadju sa diplomom, a ne znaju gde je levo...i nikakve koristi od njih, samo zauzmu mesto nekom sposobnijem...Postavis ga u firmu da radi, ne zna nista...onaj sa srednjom skolom, zna vrlo cesto biti od mnogo vece koristi, jer ima prirodne vijuge...za razliku od ovog koji sve bubacio...a to prolazi u nasim skolama...jer nema prakse, na zalost...nabubas i prolazis...a ne razumes ni sta si rekao, bruka...

Samo praksa...ali to je problem naseg skolstva...

samim tim sto nije hteo da izgubi 5-6 godina na fakultet,implicira da je (uslovno receno)pametniji od ovog sa fakultetom(ako se uzme za primer neka danguba/dzabalebaros)...

IMHO zanat je trenutno najbolja stvar koju covek moze da sebi priusti...em ima posla za dosta zanatlija,em je mnogo zanimljivije nego bleja u kancelariji po 8 sati sa glavom u monitoru i trista nekih faktura,profaktura itd. ...naravno,ne govorim da svi trebaju biti zanatlije(jer eto ko ce npr. da vodi racunovodstvo)ali o5 ne treba po svaku cenu juriti fax....

Guest Bata Životinja
Posted

Feniks

Pogotovo nase skolstvo, pa to je bruka, kakvi ljuditeske bubalice tj. streberi) izadju sa diplomom, a ne znaju gde je levo...i nikakve koristi od njih, samo zauzmu mesto nekom sposobnijem...Postavis ga u firmu da radi, ne zna nista...onaj sa srednjom skolom, zna vrlo cesto biti od mnogo vece koristi, jer ima prirodne vijuge...

ali to je zato što se dozvoljava takvima da uopšte dođu do faksa, nema to kod ozbiljnih država.

Posted
ali to je zato što se dozvoljava takvima da uopšte dođu do faksa, nema to kod ozbiljnih država.

U pravu si...tamo odmah procene kakav si...

Najvise sam voleo jednu svoju profesoricu i razrednu(mada sam pravio sranja, he he, pa me nekad i kaznjavala) koja je jednoj teskoj streberki dala dvojku iz biologije, jer ova sve nabubala a vidis da nista ne razume...jos kaze, to je za cistu jedinicu ali kao za trud dvojka...Takva je bila i profesorka srpskog, ove glupace procitaju lektiru i dobiju kecinu ili dvojku jer nista ne razumeju...drugar i ja ne procitamo ni rec lektire ali slusamo o cemu se radi, pa na logiku, izvuces trojku ili cesto cetvorku...ako procitam, nema sanse da dobijem ispod 4...

Zato su mi smesni studenti, kad glume neku pamet...opet kazem, cast izuzecima...posle se vidi kakav si strucnjak...a dolazi to vreme, privatizacija je, nece tebe stranac drzati tek tako, he he

Guest Bata Životinja
Posted

treba ono što već postoji kod Amera, završiš jedan kurs jedan semestar i sposoban si da radiš nešto...

Posted

Ko sve danas studira..na istoriji pred ispit iz starog veka ja spomenem kolegi Ramzesa II a on me pita ''ko ti je taj?''

Ja kazem, ''pa znas bre..faraon, ovo ono, rat egipcana i hetita'' kontam valjda mu stao mozak na trenutak pa da mu pomognem a on ko iz topa-''cekaj, jel on bio egipcanin ili hetit'

Ono kao WTF!?

I lik je polozio stari vek i to sa visokom ocenom jer je klasican retard koji nema nista drugo u zivotu osim da ide redovno na predavanja i da se zavlaci profama u dupe pa je nakupio maksimum bodova(nasa draga i voljena bolonja), ocistio je i godinu pride.

Posted
treba ono što već postoji kod Amera, završiš jedan kurs jedan semestar i sposoban si da radiš nešto...

A i ovi nasi kvazi majstori, su jadni i smesni, sve znaju da rade, kao, popravljau i auta i krovove, ves masine, ma sve znaju, da ih pitas, znali bi i svemirski brod da sagrade...

Pricaju ljudi koji su radili u Nemackoj(i otac mi je radio godinama tamo, pa sam tamo i rodjen) kad Nemac, veliki gazda, prima radnika, pita ga sta zna da radi, ovi nasi, koji god je rekao tj. nabrojao brdo stvari da zna raditi, odmah mu je pokazana kapija...uz obrazlozenje, niko ne moze dobro znati 5 stvari da radi...tamo se specijalizujes da radis/popravljas jednu stvar i samo to radis...ali onda to znas i nema greske...tako i treba...

Eto, da ne ispadne da pljujem sve sa Zapada, ne, mi treba da uzmemo ono sto je dobro od njih, a ono sto nije, da ne uzmemo...

A ne kao ovi studenti, koji ne znaju nos obrisati, prihvatili bi i govno , samo da je iz EU...a jadnici ne znaju, da ce oni(vecina) prvi najebati kad dodje taj sistem, jer su nesposobni...i bez mame ce kukati...

Posted

Ja radim sa stranim klijentima često... nikad me niko nije pitao koju školu imam završenu, već su svi insistirali prvo da vide moj demoreel i portfolio.

Jebe se njima za školu... oni su uglavnom korektni, ali moraš i ti da budeš profesionalan i da ispoštuješ rok... brzina i produktivnost se najviše ceni.

Posted
Jebe se njima za školu... oni su uglavnom korektni, ali moraš i ti da budeš profesionalan i da ispoštuješ rok... brzina i produktivnost se najviše ceni.

Jeste, to cenim, da se rok ispostuje i ono sto se dogovorimo...ja imam svoju firmu i uvek cu pre naruciti robu po malo skupljoj ceni, ako je dobavljac pouzdan, postuje rok i onda znam da je kvalitet u redu...A ne ono, da ti nizu cenu ali te zavlaci, pa nikako da posalje(posalje kad nema kome) a kad posalje, obavezno bude nekih nedostataka, ili u kvalitetu ili u kolicini...jednom recju - ciganluk...A to me najvise nervira kod nas Srba, postajemo kao cigani, volimo da cigancimo, lazemo, petljamo...muka mi je od toga...

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...