blondie Posted November 5, 2008 Report Posted November 5, 2008 a cekaj, sta je to tamo moguce sto nigde drugo nije? na zalost, mnogo toga.. duga tema.. ali ukratko U svojoj prezentaciji, novoformirano Ministarstvo omladine i sporta navodi da je tokom desetogodišnjeg perioda, od 1990. do 2000. godine, preko 500.000, mahom mlađih i dobro obrazovanih građana, napustilo Srbiju. Pored toga, postoje i procene stručnjaka da je tokom dvadesetog veka, od 1900. do 2000. godine, naša zemlja izgubila preko 12 milijardi evra usled „odliva mozgova“. Mada je preciznost ovih procena diskutabilna, pojava koju one opisuju je nesumnjivo alarmantna. Iako istraživanja pokazuju da je trend migracije mladih u inostranstvo od početka 21. veka oslabio u odnosu na prethodnu deceniju, jasno je da on i dalje postoji. Najveći problemi mladih vezuju se za nezaposlenost, rešavanje stambenog pitanja, mobilnost, obrazovanje, kulturu, zdravlje i učestvovanje u donošenju odluka. - da pitamo ovih pola miliona.. koji su mahom zavrsili u USA. i da ne brojimo sve ostale koji ne ulaze u ovu kategoriju "dobro obrazovanih". da je puste srece pa da nije tako.
Mistress Burzum Posted November 6, 2008 Report Posted November 6, 2008 (edited) Ja sam ipak za Latinsku Ameriku i Indijance, narode sa karakterom. Mnogo ih volim jer furaju svoj fazon. Edited November 6, 2008 by Mistress Burzum
Dark_Elf Posted November 6, 2008 Report Posted November 6, 2008 Ja sam ipak za Latinsku Ameriku i Indijance, narode sa karakterom. Mnogo ih volim jer furaju svoj fazon. Takođe. Amerika je osnovana u krvi, bojim se da će tako i nestati. Lično, ne bih voleo da živim tamo... Novi Zeland mi je više cool.
vudun Posted November 6, 2008 Report Posted November 6, 2008 Нови Зеланд је прекрасна земља. Доста природних лепота, вечито пролеће, енглеско говорно подручје ... тако да нема неспоразума у комуникацији. Острвска, плус спада и у ред најизолованијих ( са географског аспекта). Становништво махом мирно, ниска стопа криминала ... а и стандард живота је поприлично добар. Ма лепота у Бога. Баш бих волео да је једнога дана обиђем, подробније. Једна од првих дестинација на мојој листи туристичких жеља, несумњиво.
Mistress Burzum Posted November 6, 2008 Report Posted November 6, 2008 (edited) Takođe. Amerika je osnovana u krvi, bojim se da će tako i nestati. Lično, ne bih voleo da živim tamo... Novi Zeland mi je više cool. I Latinska Amerika je u poprilichnoj krvi osnovana, da se ne lazemo. Medjutim, za to nisu krivi iskljuchivo konkistadori ( shpanska bagra xD ) vec i unutrashnji sukobi astechkog carstva sa plemenima koja su pochela da se udruzuju protiv velikog cara Montezume. Na sve to dodajte one Shpance koji su u "hack and slash and blast and trash and blow these dudes away" stilu tamanili domoroce. Itd, itd... 500 godina kasnije L. Amerika postaje jedna veeeelika meshavina, kultura, civilizacija, naroda, rasa,... posebnog mentaliteta i temperamenta koji je prosto neopisiv i sasvim drugachiji od "komshija" sa severa (koji iste te Latinose predstavlja kao glupe, shtrokave i masne,...). Kako mene ova tema inspirishe Imam tekstove kako je izgladelo astechko carstvo. 'Ladno su imali sektashe koji su se oblachili u crno i nosili brade, tanjire nisu prali nego bacali, a isto to je vazilo i za odela i josh mnogo mnogo toga. Ne bi mi smetalo da tamo zhivim. (: Edited November 6, 2008 by Mistress Burzum
blondie Posted November 6, 2008 Report Posted November 6, 2008 au, mnogo je toga osnovano na krvlju blabla.. to sve stoji blabla.. da, novi zeland nesumnjivo jedna od najljepsih destinacija. ne bih ni znala da nisu LOTR opicili tamo po sumama i gorama. srbija iznad svega, svakako, dok je stomak pun.
sabre Posted November 6, 2008 Report Posted November 6, 2008 pusti ti srbiju, ja pitam sta je to tamo moguce sto nije nigde drugo, jer tako je pisalo u tvom postu. dakle? zajebi srbiju i odliv mozgova, sta je to u americi moguce a nije u svedskoj, francuskoj, nemackoj, kanadi, spaniji, svajcarskoj? ja i ne tvrdim da tako nesto ne postoji, samo pitam: sta je to? evo izvoli reci, i ako budem bio zadovoljan odgovorom ja cu reci "ok, tacno, u pravu si"
Ivan_Creed Posted November 6, 2008 Report Posted November 6, 2008 (edited) Jel ovo neka zajebancija? Edited November 6, 2008 by Ivan_Creed
Novaliis Posted November 6, 2008 Report Posted November 6, 2008 Ja sam ipak za Latinsku Ameriku i Indijance, narode sa karakterom. Mnogo ih volim jer furaju svoj fazon. --- 500 godina kasnije L. Amerika postaje jedna veeeelika meshavina, kultura, civilizacija, naroda, rasa,... posebnog mentaliteta i temperamenta koji je prosto neopisiv i sasvim drugachiji od "komshija" sa severa (koji iste te Latinose predstavlja kao glupe, shtrokave i masne,...). I zbog toga sto je postala veeeelika mesavina kultura, civilizacija i rasa, latinska amerika je izgubila svoj pravi identitet i degenerisala se, i jedini spas nalazi u katolickoj crkvi koja ju je i unistila (bas svim tim mesanjem).
Dersu Uzala Posted November 6, 2008 Report Posted November 6, 2008 ...bilo je upada od strane seceonista Upali su bas tamo kod onog magacina u Bjelovaru koji je kasnije ranije spomenuti srpski JNA major digao u vazduh. Celu strazu su pobili , 6 vojnika. Nekih 8 godina pre nego sam se ja tu zadesio. Oko Bjelovara je uvek zategnuta situacija sa Ustasama. Iz tih krajeva su oni legendarni ustaski koljaci (Luburic i ekipa). Ja sam brate tamo otvarao cetvoro ociju i kad cirkam. Tu nas mrze iz dna duse. Ameri bi takođe da uđu na teritoriju suverene zemlje. Nama i nije trebala pomoć, i koliko se sjećam, upravo su oni pomagali Tuđmana, i tokom osamdesetih, a kamoli devedesetih. Nama stvarno nije trebala pomoć protiv Hrvata. Protiv Hrvata i Amera nam je trebala. A to što su se Ameri priklonili Hrvatima dovoljno govori kakva je bila ta ''ponuda''. Ameri su se javili pre Hrvatske, prvog sata kad je puklo u Sloveniji. Godinu dana kasnije su promenili strategiju.
Mistress Burzum Posted November 6, 2008 Report Posted November 6, 2008 I zbog toga sto je postala veeeelika mesavina kultura, civilizacija i rasa, latinska amerika je izgubila svoj pravi identitet i degenerisala se, i jedini spas nalazi u katolickoj crkvi koja ju je i unistila (bas svim tim mesanjem). Hmm, iz iskustva ne verujem da je baš tako. Što se tiče katoličke crkve, koliko god da je pustila korenje tamo i prisilila domorodačko stanovništvo da prihvati novu veru, nije baš sve onako kako vidimo na TV-u. Daleko od toga. Na primer, imaju strašan problem sa napupelim tinejdžerima koji ne znaju šta će sa tolikom seksualnom energijom i katoličkom crkvom koja je protiv kondoma, pa su bili neki veliki sporovi oko toga jer ipak je, jel' te 21. vek, a bolesti i neželjene trudnoće među tinejdžerima su poprimile velike razmere, itd... Latinoameričke serije u kojima se mole svakih 5 minuta su jedno, a realnost drugo. Čovek samo mora da prepozna propagandu. Nisam sigurna da sam te najbolje razumela za crkvu i mešanje pošto se to odigralo po "prirodi" stvari (došli Španci, pljačkali, silovali pa i voleli ondašnje Indijanke pa mu je to došlo kao bonus na toliko zlato i bogatstva). To nisu radili po nagovoru crkve koja je inače tu novootkrivenu civilizaciju smatrala nerazvijenom, divljačkom,... Potomci konkistadora nisu krivi za (ne)dela svojih predaka, a domorodačko stanovništvo i dalje postoji, nažalost u mnogo manjem broju nego pre dolaska Španaca.
Novaliis Posted November 7, 2008 Report Posted November 7, 2008 Znam da latinoamericke sapunice ne oslikavaju realnost, ali nisu ni toliko daleko. Igrom slucaja, imam kontakte sa nekoliko meksikanki i znam kako im je tamo. Ondasnji narod je izmesan sa belcima, stvorena je nova rasa, nametnute su im strane vrednosti, i sve to pod nadzorom katolika koja je tako dobila novo stado ovaca za sisanje. I to veoma vazno stado za njih. Ukratko, svesno je stvoren potpuno novi svet, nista nije ostalo od stare kulture.
Mistress Burzum Posted November 7, 2008 Report Posted November 7, 2008 Kad kazem iz iskustva, govorim o ljudima koje znam, a koji su odatle (iz više zemalja). Meksiko je specifičan slučaj. Kao što je i Argentina. To da se crkva meša u sve je tačno, ali nije tačno da ništa nije ostalo od stare kulture. Južna Amerika je ogromna i postoje neistražena mesta, a skoro su otkrili neko novo, do sada nepoznato pleme. Inače se bavim time na faksu pa znadem ponešto. Da ne kažem kakve privatno veze imam sa svim tim. Sudbina je to (:
Novaliis Posted November 7, 2008 Report Posted November 7, 2008 Na zalost otkrili su ''nesto novo'', kako smo jadni samo. Sve ''novo'' sto smo upoznali, upropastili smo. Mislim na sve urodjenike, sirom sveta. Ponasamo se prema njima kao prema nekim zivotinjama- ispitujemo ih, proucavamo, mesamo se u njihov posao i oduzimamo im zivotni prostor. I provalio sam da imas nekog odatle, nije problem. Verovatno ne postoji dovoljno dobar Srbin za tebe
Josif Visarionovič Posted November 7, 2008 Report Posted November 7, 2008 Lično, ne bih voleo da živim tamo... Novi Zeland mi je više cool. Tamo sam trebao da se odselim...
Feniks . Posted November 7, 2008 Report Posted November 7, 2008 Kad kazem iz iskustva, govorim o ljudima koje znam, a koji su odatle (iz više zemalja). Izvini, to nista ne znaci, mnogi iz Srbije pricaju gluposti, to ne znaci da je Srbija onakve kakvom je oni predstavljaju...iskustvo je kad licno nesto dozivis i osetis...to sto Pera, Janko ili Marko pricaju, za mene nema bas nikakvu vrednost. Mnogi ljudi iz BG meni koji nisam iz BG pricaju kojesta, pa ja kad dodjem u BG i licno budem tu odredjen period, te stvari vidim drugacije...
sabre Posted November 7, 2008 Report Posted November 7, 2008 Ondasnji narod je izmesan sa belcima, stvorena je nova rasa, nametnute su im strane vrednosti, i sve to pod nadzorom katolika koja je tako dobila novo stado ovaca za sisanje. I to veoma vazno stado za njih. ovde mislis na meksikance ili na latinsku ameriku generalno? ako je ovo drugo u pitanju, po cemu su oni vise ovce nego bilo koji drugi narod na svetu? a katolicka crkva u latinskoj americi je imala specificnu ulogu, izmedju ostalog i u borbi protiv pro-americkih vojnih hunti, kao i u odnosu prema papi...
Novaliis Posted November 7, 2008 Report Posted November 7, 2008 Mislio sam na meksikance, ali sto da ne i za celu latinsku ameriku. Razlika izmedju njih i ostatka sveta je u tome sto su oni sada potpuno nov narod, nastao mesanjem rasa, sto nije nimalo slucajno. Nit' su jedno, nit' drugo. Malo je ostalo pravih urodjenika, i prilicno jasno se vidi razlika izmedju njih.
:matija Posted November 7, 2008 Report Posted November 7, 2008 (edited) Kako ljudi ne shvataju da veci standard ne mora da znaci bolji zivot? Zasto svi hrle za tim boljim standardom zivota, kada to neizbezno znaci robotizaciju nacije i gubljenje duha, obicaja, svega. Veci standard ne znaci srecniji zivot. Strasno sam poceo u poslednje vreme da se nerviram oko te stavke i oko toga sto je ljudi ne shvataju. EDIT: ovo se ne odnosi ni na jedan od gornjih postova. Edited November 7, 2008 by Angrist.
Mistress Burzum Posted November 7, 2008 Report Posted November 7, 2008 Kako ljudi ne shvataju da veci standard ne mora da znaci bolji zivot? Zasto svi hrle za tim boljim standardom zivota, kada to neizbezno znaci robotizaciju nacije i gubljenje duha, obicaja, svega. Veci standard ne znaci srecniji zivot. Strasno sam poceo u poslednje vreme da se nerviram oko te stavke i oko toga sto je ljudi ne shvataju. EDIT: ovo se ne odnosi ni na jedan od gornjih postova. Upravo to. Na Kubi ljudi žive i u kartonskim kutijama pa su srećni i žive život. Na zalost otkrili su ''nesto novo'', kako smo jadni samo. Sve ''novo'' sto smo upoznali, upropastili smo. Mislim na sve urodjenike, sirom sveta. Ponasamo se prema njima kao prema nekim zivotinjama- ispitujemo ih, proucavamo, mesamo se u njihov posao i oduzimamo im zivotni prostor. I provalio sam da imas nekog odatle, nije problem. Verovatno ne postoji dovoljno dobar Srbin za tebe To jes', ne znam zašto je beli čovek takav destruktivac (čast izuzecima). Potrpali su Indijance u rezervate i misle da su učinili dobro delo. Ali ničija do zore nije gorela pa neće ni njihova. Ne volim da pričam o tome ali ni jedan Srbin do sada nije skupio mošnice da se nosi samnom takva kakva sam
Recommended Posts