sabre Posted November 8, 2008 Report Posted November 8, 2008 (edited) jel mogu ja da odgovorim umesto blondi: u americi, za razliku od srbije, moguce je da vecina stanovnistva zivi zadovoljnim zivotom - iskljucivo od svog legalnog rada. u srbiji to nije moguce za veliki procenat ljudi. 90-ig godina tako nesto nije bilo moguce za 95% ljudi. danas (od kad je dosla demokratska vlast ) je situacija mnogo bolja nego pod slobom, ali je u americi jos bolje. i de fakto moze vise da se zaradi i da se bolje zivi nego u srbiji. amerika je drzava liberalne ekonomije koja stimulise privatni biznis, a ne kao u srbiji gde se drzava jos uvek previse petlja u ekonomije, gde privatnike DERU za porez (pa se posle cudimo sto je nezaposlenost mala). sve to da bi se ocuvao socijalni mir u srbiji. a socijalni mir je tesko ocuvati kad ljudi imaju nizak zivotni standard. a imaju nizak zivotni standard jer su drzavu do skoro vodili totalno glupi i nesposobni ljudi kojima je jedini kvalitet bila vestina laktanja, podmetanja i koji nisu bili strucnjaci. sada je situacija samo MALO bolja i sporo napredujemo, zato sto se ljudi i dalje zive u nekom kvazi-socijalizmu. no, sve ce se to promeniti kad trziste rada bude diktirala konkurencija i efektivnost rada. drugo, u americi samo vrlo mali broj ljudi ima mogucnost da bude iznad zakona (i to retko). u americi se postuje zakon i zna se red, pa se tako desava da i vrlo bogati ljudi, direktori i slicne mudonje zavrse u zatvoru zbog mahinacija i nelegalnih radnji. u srbiji je tako nesto jos uvek ne postoji na dovoljnom nivou. jel treba da objasnjavam kako to utice na gradjane srbije? dakle, mozete vi da mrzite ameriku koliko hocete, ali oni su za nas pojam discipline, zakona i reda - sto je osnovnu uslov da se zemlja razvija. ja kazem zajebi srbiju, reci mi sta je bolje u americi nego u svedskoj ili svajcarskoj, a ti mi odgovaras traktatom zasto je u americi bolje nego u srbiji? Edited November 8, 2008 by sabre
:matija Posted November 8, 2008 Report Posted November 8, 2008 (edited) a simpler democracy where every flaw and failure is called a “Right” a new form of freedom based on your income your color, creed and your choice of gun but it provides great fun "Dr. Phil or Operah?" "Letterman or Leno?" "Idol or Big Brother?" .... but this Brave New World is not as new anymore each day a new store each year a new war while chosen whites rule the poor .... Edited November 8, 2008 by Angrist.
Mistress Burzum Posted November 8, 2008 Report Posted November 8, 2008 (edited) izvoli onda. put pod noge, za kubu ti ne treba viza, odseli se tamo i zivi "Srecno" u kartnoskoj kutiji. sta. neces? imas neko opravdanje? nisam ni sumnjao.. ;-) iz udobnosti svoje fotelje ispred TFT monitora, ti pricas o tome kako je neko srecan u kartonskoj kutiji? :) stvarno, imas puno kredibiliteta da kazes ko zivi srecno a ko ne. razmisli dobro koliko stojis iza svojih reci i koliko smesno deluje takva izjava kad znas da upravo sa te kube ljudi pokusavaju da emigriraju negde napolje.. ti, kao fora, svojim stavom pokazujes kako novac za tebe nije najvazniji. u medjuvremenu, uvek se nadje neki "razlog" da se ne odselis na kubu gde ljudi zive "srecno u kartonskim kutijama", i da umesto avionske karte do kube kupis nove martinke, odecu, kopmjuter, sminku i sve ostale atribute ZIVOTNOG STANDARDA koji ti zapravo mnogo vise znace od nekog imaginarnog poimanja "srece u zivotu". paradiras na ovoj temi da bi auditorijumu pokazala kako si ti osoba od "duhovnih vrednosti" koje ne umes ni da definises. sve sto neka osoba kaze o bilo cemu - najvise govori upravo o toj osobi. ovo gore se ne odnosi samo na burzumku (izvini sto su se bas na tebi slomila kola, ali tek na tvom postu mi je prekipelo). Pre svega, ne planiram da idem na Kubu već u Argentinu. Ja nisam rekla da bih ja tako živela ali sam videla kako to izgleda i da su neki uspeli da i pored materijalno bednog života nađu unutrašnju sreću koju novac ne može da kupi. Što se tiče mog novčanog stanja koje si ti procenio bez da išta znaš, ali opraštam ti pošto vidim hoćeš da budeš vidovnjak, samo ti ne ide. Svaki zarađeni dinar od časova koje držim štedim upravo za kartu, nije mnogo ali je nešto, a nešto je uvek bolje nego ništa! Malo se šminkam pošto mislim da sam dovoljno lepa i da nemam nešto što bih želela da pokrijem ili sakrijem. Srećna sam i sa samo jednim sjajem za usne koji mi ionako dugo traje, za ostalo se grebem od mame, ako te baš interesuje. Ja jesam osoba od duhovnih vrednosti i kod mene su jasno definisane, a ako je taj pojam tebi stran to je tvoj problem. Za sebe smatram da sam srećna osoba, vrlo vrlo srećna osoba i zahvalna sam na tome. Pri tom sam srećna što imam zdravu i normalnu porodicu, roditelje koji se vole, braću sa kojom se slažem i jedno zdravo i pravo, pametno biće koje me voli i koje ja volim i koje čuvam kao zenicu oka svoga jer ne želim dijamant da menjam za petoparce. Sobzirom da si postavio pitanje i na njega odmah odgovorio vidim da voliš monologe pa ću ti ostaviti to zadovoljstvo da se diviš svojoj vidovitosti pošto "očigledno" znaš šta ću da odgovorim. Ne želim da se mešam u tvoje razgovore sa samim sobom pošto bih bila višak. Druga stvar, pozivam te da dođeš u moj dom i vidiš koji kompjuter koji koristim pa bih ti rado poklonila taj TFT o kom ti pričaš, a koji ja nemam. Mislim, kad ga već nemam mogu i da ti ga poklonim. I sve ostalo što si naveo a što nemam. Mada, ne patim zbog toga, to su samo stvari bez kojih mogu da živim. Lepo si rekao, "sve sto neka osoba kaze o bilo cemu - najvise govori upravo o toj osobi." Razmisli sledeći put o tome pa primeni na svom primeru. Edited November 8, 2008 by Mistress Burzum
Теша Тешановић Posted November 8, 2008 Report Posted November 8, 2008 vecji standard chakshtavishe kako se povecjava, unesrecjuje zhivot ljudi u jednoj drzhavi... dovoljno je pogledati da shvajcarska, norveshka i shvedska sa najvishim standardom u evropi, imaju i najvishu stopu samoubistava.. kao shto danashnje devojke da prikriju unutrazhnju dekadenciju koriste shminku, tako isto i drzhave.. nazhalost, ovo ne funkcionishe obrnuto- gori zhivotni standard ne znachi srecjniji zhivot. mnogo delotvorije je konzervativno i apsolutistichko okruzhenje. a ja svojoj deci i ne zhelim da kupim sladoled. stomakougadjanje je jedno od 8 glavnih zala, a lemargija je njena cjerka. evo ovakvo razmisljanje je dosta pozitivno i ako je za moj ukus previse konzervativno Ja jesam osoba od duhovnih vrednosti i kod mene su jasno definisane, a ako je taj pojam tebi stran to je tvoj problem. Za sebe smatram da sam srećna osoba, vrlo vrlo srećna osoba i zahvalna sam na tome. Pri tom sam srećna što imam zdravu i normalnu porodicu, roditelje koji se vole, braću sa kojom se slažem i jedno zdravo i pravo, pametno biće koje me voli i koje ja volim i koje čuvam kao zenicu oka svoga jer ne želim dijamant da menjam za petoparce. samo tako nastavi
Mistress Burzum Posted November 8, 2008 Report Posted November 8, 2008 samo tako nastavi Hvala, takođe.
Генеральный Posted November 8, 2008 Report Posted November 8, 2008 хејт-о-угађање, један од 1284 смртних грехова.
Теша Тешановић Posted November 8, 2008 Report Posted November 8, 2008 ne bre, to im je najveca snaga i najbolja stvar koju imaju. glavni problem juzne amerike je to sto im je korupcija u nacinu zivota i deo kulture... nazalost, evropski kolonizatori nisu uspeli da ih nauce da korupcija automatski znaci losije stanje za sve. ;-) ovo sto sada pricas je na neki nacin rasisticki.govoris kao da su evropljani superiorni nad indijanskim stanovnistvom pa da su morali da ih uce o znacenju korpucije.korpcija u juznoj americi nije ni postojala sve dok evropski kolonizatori nisu je doveli.hvala puno evropljanima sto su dosli da prosvetle juznu ameriku sa bolestima,ubijanjima i pljackanjima i objasni mi kako biti rasno pomesan moze biti dobra stvar? ma da, kako da ne. jel zbog toga gomila kubanaca gleda kako da zapali za ameriku? meksiko je demokratska pro-americka drzava pa opet pola drzave bezi za ameriku Jedno pitanje za imagionsa.sta meni moze da ponudi liberalno kapitalisticki demokratski sistem?kakva je za mene korist od tog zapadnog sistema?sta on ima da mi ponudi?jer novac u pitanju?pa meni novac ne treba ja sam duhovni covek i ja zivim za vise stvari.a kakva je poenta novca kada zivis u sistemu u kome nemas besplatno skolstvo,besplatno zdravstvo i u kome moras da radis 12 sati?jer mozda sloboda u pitanju??pa meni ni ta sloboda ne treba uopste.koji ce mi u zivotu sloboda da budem narkoman,sektas,peder,izdajnik svoga naroda,razvratnik,alkoholicar ili sebican covek.meni takva sloboda ne treba i ja bi je rado dao ako ce to da pomogne mojoj naciji.dali mozda zapad ima da nam ponudi nesto u kulturnom smislu ono da cemo se osecati dobro ako zivimo u ispravnom demokratskom drustvu?pa kako da se osecam lepo kada zivim u drustvu u kome vrednosti diktiraju mekdonalds,koka kola,mtv,holivud i ostali korporacioni sljam?kakva poenta svega toga?menjao bi u svako doba svo zlato amerike,sav novac kapitalistickog sveta,sve njihove avione,kamione i besne limuzine,sve kule i gradove vavilonske,svu tu "slobodu",sve pedere,kurve,narkomane,liberale ovoga sveta samo za jednu nevinu arijevsku devojku plavih ociju
рогозуб Posted November 8, 2008 Report Posted November 8, 2008 смртних грехова има мање, а никад нисам чуо за хејтоугађање.
Dersu Uzala Posted November 9, 2008 Report Posted November 9, 2008 (edited) ...ima informacije na tu temu... Obitavam prakticno u (nekadasnjem) Meksiku. Jel' pogledao neko onaj Liver Stone-ov dokumentarac o Kubi, intervju sa Kastrom? Totalno ludilo. Inace kapiram da vecina nija bas najbolje upoznata sa day-to-day situacijom na Kubi. Ima bas dobrog pickaranja na tu temu na imdb.com, pa message board bas tog Stone-ovog filma. Ovi sto su zabegli iz Kube (uglavnom u Amerigu) i pored toga sto intenzivno vole svoju zemlju i naciju tupe kako je sranje. Tupe kako je sranje i mnogi drugi iz Latinske Amerike, sto je mene pomalo iznenadilo. Nisu sve latinoamericke zemlje u socijalistickom fazonu, bar ne trenutno. Chile na primer. Onda se jave neki treci, secam se nekog Danca, i on tupi kako je do bola na Kubi. Nije nikad ni bio, argumenti mu se baziraju na Buena VIsta Social Club-u koji je netom odgledao. Kao eto, svi matori, zdravi i sviraju iz zajebancije. Ali, pogledajte ovaj drugi Stone-ov film, pod obavezno. Posebnu pricu one mlade doktorke koja kida, i za isti posao bi dobijala sulude pare u Amerigi a imala bi stostruko bolje uslove. Kida i ovako, onako bi bila legenda. Ali posto je na Kubi i dalje 'uravnilovka', ona verovatno tek nesto malo vise zaradjuje od postara (tamo je bas ona stara 'prava' uravnilovka). E da, ona kao doktorka (hirurg bese) svakodnevno pici turu i obilazi ove starije pacijente koji ne mogu sami da se dopelaju na kliniku. Elem, sve sto mogu da pozelim Kubi je da ostanu kakvi su ali da im ulete debele pare. Dosta je vise cemera. Inace, pre nego sto su dosli Konkistadori, ovi od Meksika pa sve do Ognjene zemlje su se samo tako pickarali vekovima. Mi smo uglavnom i culi samo za Acteke, Inke i Maje jerbo su se ovi najebali dadaije svim ostalim plemenima, kojih sigurno bese jedno 200-300. Jaci uvek trte slabije, nista novo. Konkistadorima su se prikljucila pratkicno sva ta porobljena i istrebljivana (za kojekakve zrtvene rituale) plemena. Edited November 9, 2008 by Dersu Uzala
Mistress Burzum Posted November 9, 2008 Report Posted November 9, 2008 Prakticno zivim u (nekadasnjem) Meksiku. !!! Sad ćeš biti žrtva mog smaranja o tome kako najjeftinije stići do Latinske Amerike
Dersu Uzala Posted November 9, 2008 Report Posted November 9, 2008 Evo gledam Expedia-u, oko 1600$ Beograd - Buenos Aires. Nije strasno uopste...Toliko je i odavle, give or take a few bucks.
Mistress Burzum Posted November 9, 2008 Report Posted November 9, 2008 Evo gledam Expedia-u, oko 1600$ Beograd - Buenos Aires. Nije strasno uopste...Toliko je i odavle, give or take a few bucks. To sam i ja našla, gde god da gledam vrti se oko te cifre. Valjda nema ništa manje od toga, iako jedna moja koleginica tvrdi da ima za 600 evra...
vudun Posted November 9, 2008 Report Posted November 9, 2008 menjao bi u svako doba svo zlato amerike,sav novac kapitalistickog sveta,sve njihove avione,kamione i besne limuzine,sve kule i gradove vavilonske,svu tu "slobodu",sve pedere,kurve,narkomane,liberale ovoga sveta samo za jednu nevinu arijevsku devojku plavih ociju http://www.youtube.com/watch?v=g2T1xD9eGeM
Dersu Uzala Posted November 10, 2008 Report Posted November 10, 2008 (edited) To sam i ja našla, gde god da gledam vrti se oko te cifre. Valjda nema ništa manje od toga, iako jedna moja koleginica tvrdi da ima za 600 evra... Odakle? Moguce da ima tak'a neka cifra, samo zavisi odakle i u kojoj sezoni. I'am ja tu neke poznanike Arhentince, ali dzaba, oni pice odavde. Verovatno znaju razne sheme, pitacu kad stignem. Mada, daleko je to kako god okrenes. Edited November 10, 2008 by Kalif nad Kalifama
José Luis Chilavert Posted November 10, 2008 Report Posted November 10, 2008 Nadjoh negde Beograd - Peru - Cile - Argentina - Beograd ( vazi 30 dana , pa koristi kako hoces ) za 1999 evra . Tesko da ima negde nesti ispod 1500 .
Mistress Burzum Posted November 10, 2008 Report Posted November 10, 2008 Odakle? Moguce da ima tak'a neka cifra, samo zavisi odakle i u kojoj sezoni. I'am ja tu neke poznanike Arhentince, ali dzaba, oni pice odavde. Verovatno znaju razne sheme, pitacu kad stignem. Mada, daleko je to kako god okrenes. Odakle u smislu odakle sam nashla? Na onlajn sajtovima avio kompanija. Ako je usmisli odakle dokle, onda iz Beograda do BsAs. Sinoc vidim 470evra karta u jednom pravcu ali vazi u aprilu/maju kad je njima tamo krece jesen (shto meni lichno ne smeta). Ako saznash shta, molim te reci mi.
Novaliis Posted November 10, 2008 Report Posted November 10, 2008 A koliko dugo je moguce ostati tamo? Mislim, za tolike pare se ne isplati otici ni na mesec dana.
Feniks . Posted November 10, 2008 Report Posted November 10, 2008 A koliko dugo je moguce ostati tamo? Mislim, za tolike pare se ne isplati otici ni na mesec dana. Ide mala da se uda tamo, zar ne vidis da je zaljubiska
Novaliis Posted November 10, 2008 Report Posted November 10, 2008 Ide mala da se uda tamo, zar ne vidis da je zaljubiska :) kako je to lepo
Mistress Burzum Posted November 10, 2008 Report Posted November 10, 2008 A koliko dugo je moguce ostati tamo? Mislim, za tolike pare se ne isplati otici ni na mesec dana. Možeš 90 dana bez vize, posle toga verovatno mora viza. @Feniks: Vidim ovde će i da me udaju. Ko je pominjo udaju, svadbe i venčanja?
Feniks . Posted November 10, 2008 Report Posted November 10, 2008 (edited) @Feniks: Vidim ovde će i da me udaju. Ko je pominjo udaju, svadbe i venčanja? Pa kad vec ides kod dragog, mozes i da se udajes...pa kad se vratis, pravi veselje...ja svadbe ne volim ali me zovi na devojacko vece, imam jednu specijalnu tacku da izvedem, verujem da ce publika biti zadovoljna Edited November 10, 2008 by Feniks .
Mistress Burzum Posted November 10, 2008 Report Posted November 10, 2008 :):):) E, da nisam crkla gladna porazgovarali bismo na tu temu, ali pošto su mi isisali svu energiju na faksu, odoh! Pišemo se posle
Recommended Posts