Jump to content

Recommended Posts

Guest Bata Životinja
Posted

Dobro, ali sam u pravu što se Brazila i Argentine tiče, a one su ipak najveće i najnaseljenije države u JA

nema nekog ukupnog broja Indijanaca u JA samo ovako odvojeno, a tako ne dobijaš ništa, ima ih puno u malim državama i malo u velikim.

Meksiko, ajd što nije JA, ali onda mi je čudno što su propali sa dolaskom konkvistadora. I kako onda objašnjavaš zapatiste?

Posted (edited)

Argentina nikad nije imala neki znatan broj indijanaca, tojest lokalnog stanovnistva. To je malo parce zemlje, na dalekom jugu. Urugvaj recimo prakticno da i nema indijanere, bar ja u zivotu jednog nisam video. Sto se tice Brazila, ima ih puno ali ih nema vecina, u pravu si. Iz dva razloga. Portugalci (su od svih zemalja samo) okupirali Brazil, a Portugalci su bili zlikovci mnogo veci od Spanaca. Secas se filma Misija. Oni su otprilike radili sto i NDH, prekrstavali trecinu, trecinu pobili a trecinu preselili, da parafraziram. U stvari, ova poslednja trecina je verovatno utekla glavom bez obzira. Drugo, Portugalci su 'izmislili' dovodjenje africke populacije u Brazil (a kasnije i u Severnu Ameriku) i time resili problem nedostatka (indijanske) radne snage. Jako puno ima crnaca i mulata u Brazilu, ali zato nigde okolo u spanskoj juznoj Americi. Sem na karipskim ostrvima ali to je druga tema. Inace, nisam upoznao vece rasiste od belih juznoamerikanaca.

P.S. Al' ako si beo, banja.

Edited by Kalif nad Kalifama
Guest 10 dinara
Posted
Nisu imali Marka Pola koji bi skoknuo do Kine, doneo bambuse punjene barutom i kojekakvim zapaljivim samlevenim prahovima, gde bi posle kraceg vremena neko skontao da umesto da ih uperis u nebo, mos' nekom u facu uz napomenu da je stig'o novi sheriff u grad. Gotta love my white boys :pivopije: .

Zapravo postoje dokazi da su beli ljudi stovrili ono sto se danas zove staro kineska civilizacija.Tako je u Kini pronadjena kraljevska grobnica sa muskim i zenskim skeletom za koje je utvrdjeno da su bili belci.grobnica je stara nekoliko hiljada godina.Ako neko zna nesto vise o ovome,mogao bi napise..

Posted (edited)

pa ti tvrdis da postoje dokazi, izvoli ti pa napisi nesto vise. i daj izvore i tako to. mislim, ako hoces da te neko shvati iole ozbiljno. ako neces, opusteno..

--

Edited by sabre
Guest Bata Životinja
Posted

Marko Polo nije ni bio u Kini, danas se zna da je o Kini pisao na osnovu priča drugih ljudi.

A ta grobnica je bullshit. Bar dok ne vidim neki dokaz da uopšte postoji.

Guest 10 dinara
Posted
pa ti tvrdis da postoje dokazi, izvoli ti pa napisi nesto vise. i daj izvore i tako to. mislim, ako hoces da te neko shvati iole ozbiljno. ako neces, opusteno..

--

Davno sam citao neki clanak o tome,s obzirom da se mnoga nova arheoloska otkrica i istrazivanja nekih ljudi prikrivaju i ne pridaje im se nikakav znacaj,tesko da se mogu pronaci dokazi na netu o tome.Zato sam i rekao ako je jos neko slucajno upoznat sa time da napise nesto o tome.uostalom svejedno.

Ja bih rekao da kinezi i nisu nesto posebno kreativan narod,recimo oni su na osnovu posmatranja vetra pravili zmajeve,ko zna zbog cega,valjda zato sto im je bilo lepo i zanimljivo ali beli covek je bio prvi koji je to njihovo polovicno znanje o vetrovima prvi iskoristio i napravio prve avione i letelice.

Posted

Kineska civilizacija je je jedna od najvecih i najstarijih tu u rangu sa narodima Mesopotamije

Dok si u Evropi srednjeg veka imao vrlo oskudne zbirke knjiga uglavnom po manastirama(Zapadna Evropa,Vizantija je nesto drugo)u Kini tog doba si imao drzavne biblioteke i sa po 20k knjiga,a i generalno drzavna/vojna organizacija im je bila na daleko vecem nivou-vec tada je teritorijalno to bila prilicno krupna i gusto naseljena drzava(e) mada sveukupno nisu zahvatale teritoriju danasnje Kine

Posted
s obzirom da se mnoga nova arheoloska otkrica i istrazivanja nekih ljudi prikrivaju

a sto se prikrivaju? jel mozda zato da ne bi na svetlost dana izasli dokazi o intelektualnoj i svakoj drugoj superiornosti bele rase nad ostalim rasama?

drugo, kad sam rekao "izvori" najmanje sam mislio na internet, nego kazes lepo taj i taj u toj i toj knjizi pise o tome i tome, itd.

Posted
Marko Polo nije ni bio u Kini, danas se zna da je o Kini pisao na osnovu priča drugih ljudi.

A ta grobnica je bullshit. Bar dok ne vidim neki dokaz da uopšte postoji.

Evo ga ovaj revizionista :rockdevil:.

"It would have been a more amazing feat to amass so much accurate information about Asia without actually going there, than to have made the trip and write about it."

"Marco Polo From Venice to Xanadu", Laurence Bergreen

Kinezi su najmocnija, najkreativnija i najpametnija nacija koja je ikad okupirala zemlju.

Znam ja za te likove, belce iz Kine. Nije u pitanju kraljevska grobnica, u pitanju je selo na severozapadu Kine, tako se valjda i pustinja zove (severozapadna) gde je i pocetak Puta Svile. U tom selu su pronasli grobnice sa jezivo starim mumijama medju kojima su i mumije belaca. Ridjokosih. Najstarija 'bela' mumija je valjda bese stara oko 4000 godina sto je potreslo sve naucnike. Ocigledno su neka stepska (bela) plemena zivela zajedno sa Kinezima, vekovima i hiljadama godina bas u tim krajevima i razvijala trgovinu, sta li. Neverovatno je da su bili tu nastanjeni pre Puta Svile. Migracije arijevskih naroda, smatra se, uvek su isle na zapad, ovo je prvi slucaj da su pronasli gde migracija pici na istok. Po okolnim planinama u toj pustahiji, gde danas niko skoro i ne zivi pa ni Kinezi), nalazi se vise pecina sa vrlo interesantnim pojavama. (Bar) jedna je bese prefarbana u plavo iznutra, i oslikana freskama. Koliko se secam, nisu hriscanske freske (nema krsta nigde) ali su u tom stilu ladno. Bizantijskom. Likovi na freskama su jopet beli, ali su kazem, ridjokosi i moze biti plavokosi likovi. Naucnici su u startu mislili da su Vikinzi dobacili dotle, ali kad su skontali starost nekih ot tih mumija i pronasli te freske odbacili su tu pomisao. Niko dakle jos nista ne zna o podrijetlu, istrazivanja traju as we speak. Siguran sam da ima toga po internetu.

Guest Bata Životinja
Posted

White People in a 1,500 Years Old Chinese Tomb

The most eastern Europeans ever found in history

China is the symbolic country for the Mongoloid race. But when Chinese researchers made a DNA analysis on the remains of a man found in a 1,400-year-old Chinese tomb, they found his genes were of an European. A white man.

The man's (named Yu Hong) tomb was found in Taiyuan (central China) and is the easternmost spot where the ancient European racial type has been found. "The [genetic group] to which Yu Hong belongs is the first west Eurasian special lineage that has been found in the central part of ancient China," said lead researcher Zhou Hui, head of the DNA laboratory of the College of Life Science at Jilin University in Changchun, China.

The tomb was discovered in 1999 and contained also the remains of an Mongoloid woman (or at least carrying Mongoloid genes). The tomb itself was typical for Central Asia, which at that time was inhabited by White people.

The people depicted in the tomb's carvings have European traits, like straight noses and deep-set eyes. "The mixture of different cultures made it difficult to confirm the origin of this couple, and the anthropologists also could not determine the race of these remains, owing to the partial missing skulls," Hui said.

Hui's team investigated their mitochondrial DNA, which is transmitted

exclusively from mother to offspring. Yu Hong could have arrived in Taiyuan about 1,400 years ago and probably married a local woman.

The tomb's carvings display scenes from his life, and he could have been a chieftain of some Iranian Central Asian tribe who had settled in China during the Sui dynasty (A.D. 580 to 618). His grandfather and father could have lived in northwest China (Xinjiang region), being nobles of the Yu nation.

Yu Hong died in A.D. 592, at the age of 59 and his wife died in A.D. 598, being buried in the same grave. "The existence of European lineages in China was already known to us, but these lineages are mainly concentrated in Xinjiang province," Hui said. "In the central part of China, west-Eurasian lineages are seldom found in modern populations and have never been found in an ancient individual."

"However, it is impossible to draw conclusions about population movement into the region based on this one DNA sample. Was it just this one man [who moved into the area], or was it a large family including this man, or was it an even larger group of people from his ancestral population?" said Frederika Kaestle of the Indiana Molecular Biology Institute at Indiana University in Bloomington.

In fact, Western China was inhabited by blond-haired blue-eyed white people 3,000 years ago.

Archaeologists have discovered about 600 Caucasian mummies in Xinjiang Uygur Autonomous Region (West China), 2-3,000 years old. These mummies of the white people that once inhabited Western China were not embalmed, like the Egyptian ones were, but they were unwittingly preserved from decay by local climate: extreme summer heat and aridity, bitter winter cold, and salty soil. Those people, called Tocharians, left even a written language that is clearly Indo-European and which is close to the Iranian group.

And many old Chinese chronicles mention the contacts with red-haired people from the west. Even today, many Uigurs and neighboring ethnic groups - even if apparently Mongoloid - have blue eyes or red/blond hair...

http://news.softpedia.com/news/White-Peopl...omb-55656.shtml

na istom sajtu čitajte i o:

The Oldest Homo Sapiens from China Inter-bred with the Ape-Men

The "Hobbit" Skull from Flores Belongs to Modern People Suffering from Microcephaly

Modern Humans Outcompeted Early Humans Because They Reproduced Like Rabbits

Why Are Humans Furless?

First Humans Were More Ape-Like than Human-Like

Evo ga ovaj revizionista :rockdevil:.

pa kad tako govore naučnici danas. Tvrde da Marko Polo nikad lično nije bio u Kini.

Posted (edited)

Evo jedna od tih emisija, ovu sam konkretno gledao na Nova televiziji, o tim mumijama. Ne mogu da nadjem na brzinu ovu spilju sa severozapada (Xinjiang region, koji spominje Prometheus gore) gde su te plave satro bizantijske freske. Mora da ima negde po netu.

Elem, nadjoh sad, ova najstarija (ridjokosa) mumija se zove "Beauty of Loulan" i stara je oko 4000 godina. Urumchi se zove region u Xinjiang provinciji. Ili Tarim. Jebi ga, ovi za sve imaju milion imena. Rekonstruisali su joj facu, slatka zenica bese.

Edited by Kalif nad Kalifama
Guest Bata Životinja
Posted

Tačnije: ''Tako mi Konfučija, belac je živeo ovde pre 4000 godina!"

Guest Bata Životinja
Posted

pa ne ide to tako Amerigo :)

mislio sam da će žuti jednom da iskopaju bijelca u grobnici kraj Pariza :)

Posted

Moguce da su to neki proto-preci Indoevropljana,nije iskljuceno da im je postojbina bila i tako daleko-ali to ja nagadjam :D

Pominju se i u kineskim izvorima ti ridjokosi/plavooki ljudi-mislim da ih zovu Jue Chi-moracu da proverim,nisam davno citao o ovome-morace gradivo malo da se obnovi :da:

Posted
Za 4000 godina ima da otkriju belca ispod Pariza i kažu "Vau, vidi belac je živeo ovde pre 4000 godina!".

Ко је крив правим Французима што су ултимативни гејеви, па допуштају да им се цела Африка сјати у државу.

Тирам, Дијара, Макелеле, Анелка, Вилтор ..... и наравно вајт прајд - Рибери. :zeleni:

Guest 10 dinara
Posted
Dok si u Evropi srednjeg veka imao vrlo oskudne zbirke knjiga uglavnom po manastirama(Zapadna Evropa,Vizantija je nesto drugo)u Kini tog doba si imao drzavne biblioteke i sa po 20k knjiga,a i generalno drzavna/vojna organizacija im je bila na daleko vecem nivou-vec tada je teritorijalno to bila prilicno krupna i gusto naseljena drzava(e) mada sveukupno nisu zahvatale teritoriju danasnje Kine

Pa to bas i nije tako,postojali su gradovi u srednjem veku u Evropi sa mnogim knjigama pa makar to bile i manastirske biblioteke sa zitijima,istorisjke knjige uglavnom o narodima koje su pisali vizantijski vladari i istoricari,zatim knjige o medicini itd..Ko zna koliko je knjiga jos postojalo ali su ih crkveni velikodostojncii unistili,mislim uglavnom o spisima o starim vremenima i astronomiji.Bila je ovde civilizacija pre Vizantije,ili mozda jos neko veruje da su cirilicu izmislili Grci?I pored toliko dokaza o slicnosti i to velikoj slicnosti vincanskog pisma i cirilice..

Sabre

Vidim da si ti neki anti fasista ili anti fa kako se to vec zove,i stvarno ne mogu da se raspravljam o tim stvarima jer ja nisam fasista,to sto se tebi prividja fasizam,u necemu sto sam ja napisao je tvoj problem.Ako postoje bilo kakvi dokazi da su staro kinesku civilizaciju osnovali belci,onda postoje na teritoriji Kine i nisam siguran da bi Kinezi voleli da se sazna da su njigovu staru civilizaciju osnovali belci?Meni je stvarno svejedno ko je osnovao i ne isklucem mogucnost da su neke stvari mozda malo drugacije nego kako su me ucili u skoli i kako kaze zavnicna istorija.

E to vidis da ima ljudi koji znaju za tu grobnicu i lepo od njih sto su postovali ovo..

Posted (edited)

Cirlilica je nastala po uzoru na grcki alfabet ;)

BTW grcki alfabet je bio dosta rasprostranjen medju varvarskim narodima mnogo mnogo pre Slovena-koristili su ga i Iliri i Tracani

Sto se tice knjiga-tokom celog srednjeg veka nisi imao skoro uopste drzavnih biblioteka sto dosta govori samo za sebe-dakle pricam za Zapadnu Evropu

Izuzetak i svetlo u tom mraku predstavlja Akademija koju je osnovao Karlo Veliki :da:

Edited by Full_Metal_Yakuza
Posted
Po jednom istraživanju svi imamo crnačke krvi jer se smatra da su sve ostale rase potekle iz Afrike pri seobi naroda ali su se menjale u zavisnosti od klime u kojoj se nalaze. Šta znam.

edituj post odma'

Teša ako ovo bude pročitao ...... gotova si! :mhihi:

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...