Jump to content

Recommended Posts

Posted

Za Turke je opste prihvacena (mada ima par izuzetaka) ideja da su potomci/sabraca Huna a ne Mongola. Ne znam sta si se natakario na te Mongole. Jes' ti video nekog kosookog Turcina? Kinezi pomonju Turke (oni su im dali i to ime) u 6. veku a Mongole tek u 8.

Guest Bata Životinja
Posted

pa i Huni potiču iz Mongolije, jest da se pojavljuju skoro 1000 godina ranije, ali sa istog mjesta dolaze. NIje to baš tako razjašnjeno kao što ti predstavljaš. Ja sam samo htio da naglasim da je riječ o azijatima, ako Tom ne zna kako izgledaju azijati, nek baci pogled negdje.

Posted

Vecina frajera kapira da su Turci bliski u semi sa Hunima, a kasnije po jeziku i kulturi i sa Mongolima. Ali jezicke grane su im se odvojeno razvijale (sudeci po lingvistima) pa samim tim i istorijsko/kulturoloske. Ima ucenjaka koji sumnjaju da su Turci blizi Mongolima nego Hunima, ne kazem, ali su oni u ogromnoj manjini i to je novijeg datuma, pa zato kazem. E sad, sto se tice azijskih stepa, pa mnogi evropski narodi navodno poticu odatle. A znas i sam da nisu svi kosooki. Uopste uzev, decenijama je smatrano da ne postoji ziva autohtona kultura (pleme, narod) koja vuce korene direktno iz Evrope. Smatrali su da je kompletno evropsko autohtono stanovnistvo izbrisano iz istorije nestankom kromanjonca i neandertalca. To su nasi evropski 'preci', ali Homo Sapiens nije od njih nastao vec je dosao 'spolja'. Da l' iz Azije da l' iz Afrike, da l' sa Bliskog Istoka, lome se koplja.

Na kraju krajeva, razne prirodne nauke su prilicno uskladjene oko ideje o evoluciji Homo Sapiens-a. Ne kazem da je sve zapisano u kamenu, ali te razne naucne discipline imaju mapirane i prilicno skladne podatke (izmedju raznih disciplina) o sirenju coveka pocev od Afrike pa preko Bliskog Istoka i Azije na Javu, druga ekipa severnije prema Kini i Japanu, pa onda dalje preko Beringovog moreuza (ali u vrlo skoro doba, poslednje ledeno) i u Amerige. Pre toga i u Jevropu. Svi ti podaci su bazirani na naucnim nalazima i artefaktima, datumi variraju +- 10,000 godina recimo, sto je prakticno beznacajno kada pricas o humanoj evoluciji tokom dva miliona godina (ili i dalje verujes da je svet 'star' 6000 godina, onda nista, nek je sa srecom). Sve ove sitnije, granularnije tojest etnicko/nacionalne price u stvari smaraju jer su u pitanju mnogo manje vremenske skale. Bar mene licno. Meni je to totalno nebitno sta je bilo pre 100 ili 1000 godina, kad postoje implikacije sta je bilo pre 10,000 ili 100,000 godina. To me vise zanima nego da l' se neki Turci preselise iz centralnoazijskih stepa u Anatoliju. Preselio se i ja jos dalje, pa nikom nista. Big deal, ljudi se sele otkako je sveta i veka. I mesaju, da.

Guest Bata Životinja
Posted

o bre, postavi ti to kako god, ja ne znam baš puno ljudi koji liče na Gadafija, možda ti jesi, ja nisam.

Dakle, Turci nisu bili bijela rasa, a danas maltene jesu. Ko je kome tu promijenio gen, oni nama ili mi njima?

Posted (edited)
Dakle, Turci nisu bili bijela rasa, a danas maltene jesu. Ko je kome tu promijenio gen, oni nama ili mi njima?

Po cemu nisu? Imas neke fotke Turaka pre seobe u Anatoliju? Do share with us. Meni licno se jako svidja ta tvoja prica, ali ako cu da je forsiram dalje, trebace mi nekakvi dokazi, nesto opipljivije. Na zalost, obzirom da tursko etnicko stanovnistvo nije cinilo verovatno ni 5% ukupnog balkanskog stanovnistva kroz vekove njihove dominacije na Balkanu, ne vidim nikakvu jacu relaciju izmedju nasih i njihovih gena. Nas Bogu hvala je jos manje bilo u Turskoj. Ja ne kapiram koja je tvoja (i jos ponekih) vizija o turskim vekovima na tlu Balkana. Covece, imas rukovodstvo, garnizon, kasnije i sudski sistem (pogotovu u Bosni) i to je to. Ili mislis da je dosao buljuk Turaka za vojskom i naselio se na Balkanu. Eno, okupiran je Irak. Ima 20 miliona Iracana i koliko, pola miliona,milion NATO vojske. Ajd da kazemo milion max. To je 5%, ali se sad jos uvek biju bitke opake. Recimo da NATO ostane, ali da se situacija smiri za 10-tak 20-tak godina. Ostace mozda 20,000-30,000 vojske u vrh glave. I neki komandiri, savetnici drz ne daj. Koliko mislis da ce NATO raje da se seli u Irak trbuhom za kruhom. Turcima je bre mnooooooogo lepse bilo u Turskoj nego kod nas. I pored vazalstva i kasnije okupacije, minimalno su se oni mesali sa nama, obzirom da je ta teritorija bila u sklopu Otomanske Imperije, znaci satro u njihovom valsnistvu, covek bi imao svako pravo da pomisli ej mora da su poslali jedno milion dusa da se rasire po Balkanu u svakom trenutku. Znaci kroz 5 vekova, desetine i stotine miliona Turaka je zivelo na Balkanu? Al u ludilu. Pitanje je da li je na tlu Srbije, Bosne i po tim nasim krajevima boravilo i milion Turaka kroz istoriju, sveukupno. Tu naravno ne racunam tursku armiju koja prodje u velikim brojevima pa onda zimi ode kuci. A nas je zivelo tu u proteklih 500-600 godina nekih 100-150 miliona.

Sta kaze Platon na tu temu?

Edited by Kalif nad Kalifama
Posted (edited)

Ja ti kazem:

A ti ponisti ako mozes. Sve ostalo su romansirane vizije i manipulativne projekcije. Tehnicki, to je sustina, a ti zivi kako hoces, no hard feelings ;)

najbolje da sad pricamo o jebavanju adama i eve.

zbog iskrenosti prema sebi :lol:

Edited by blondie
Posted (edited)

Braco i sestre, molio bih Vas da ne nipodistavamo Adama i Evu, bilo u biblijskom bilo u istorijskom smislu. Mis'im stvarno. Jel' citao neko Bibliju uopste?

Ne mos pljuvati na prva Bozja stvorenja. Eva je spravljena od Adamovog rebra, ergo njeni geni. Adam je opet spravljen licno od Bozijeg tela i gline/zemlje/prljavstine. Nista novo, to je taj Gilgamesh, sumerski ep. Ali ako smo tako spravljeni onda smo i mi deca Bozija. Tu je problem oko 'filioque' ali me mrzelo da tupim. Prometheus ce to, samo kad nadje vremena (uzgred, PB nesto te nema, gde se smucas jadan?).

P.S. Steta sto niste ovde. PB, Axe, Tom, Dutja (kao dezurni liricar) i tako neka ekipa, ma svi. I Blondie i muz joj, ovaj moj kriticar. I'am to neko vino a i raspolozen sam da slusam. Nista, odo da jurim necastive tamnopute cure, tek je desetka a Petak. Od posta naravno nema nista. Ne od 'pousta', nego od posta. Obzirom da imam tekuci oprostaj od Srpske Pravoslavne Crkve, odoh ja u stetu.

Posted

e pa da ste ovdje, ne bih morala da se cimam s rumunima i hindusima, no da vas sve lijepo za sutra ujutro uposlim, a ja malo da odmorim.. eee, kamo puste..

Posted (edited)

Mars bre :wub: . Kad ovako mokar, iskupan moram da ti kazem. Slusaj, ako treba neka pomoc dolazim. Nocas. Ali ako mislis da nas onako Filistinski upregnes, pa nisi nam ti Dalila. A i 'jadna' si se smorila, imas dvaes' i kusur leta :rockdevil: . Imas ti jos da rmbacis bejbi. Tamo za jedno 50-tak godina, e tek tad mozes da zoves arhandjele da te 'uzmu'. Nismo mi jos zasluzili da mremo. I to je po zasluzi. Mreti je po zasluzi, nistavilo je za ostale.

Zasad, arbeit baby. Odo' se osusim.

Posted

bejbi je okej. bejbi mnogo vise arbajtovala u srbiji, mnogo manje para imala :lol:

poso volim, radim otkako znam za sebe (kod mojih nije bilo dzaba ljeba :) ), samo ne volim rumune. ni hinduse.

i mars ti.

za rekord svima, ja imam 19 ljeta. tek napunila. :wub:

i aj priznaj da si jutros na blek frajdej stajao od 4 ujutro da kupis novi televizor. aj priznaj :)

Posted (edited)

Pomalo mi je neprijatno da priznam, ustao sam oko dvojke. Vise je bila trojka. Popodne. Neka neopisiva glavobolja me spopala posle rodjendana, a nisam ni pio. Ic nisam pio za rodjendan ni u protekla dva dana. Evo sad to neko vino, apostolski onako. Moze mi se, ipak mi je sve oprosteno. Goes with the territory.

A i sta ja imam da pazarim kao frajer? Ja sestro sve imam. To vi cure ludujute oko shopping-a. Nema tu nista sto ne mos' se kupi redovno. U vec 11, morao bih da palim ako cu da spopadnem neku braonkastu nesrecnicu. Znas kako je sa njima, osecaju se nit tamo nit ovamo. Zato smo mi Srbi tu da ih ucinimo pravednicama. Odoh da kleknem u to vitesko ime, pa kom' opanci kom' obojci.

P.S. Steta sto niste ovde. PB, Axe, Tom, Dutja (kao dezurni liricar) i tako neka ekipa, ma svi. I Blondie i muz joj, ovaj moj kriticar.

I Imaginos, i Kum i sticenica mu naravno, Marty, Usher i drustvo. Dace Bog, jednog dana. Mozda taj Vas, mozda ovaj moj.

Posted

haha, ja da ludujem oko sopinga, ne bi mi nocas do 3 ostali na netu, no bi ja cekala ispred nordstroma :)

inace, jebes ga, mosh da kupis novi teve, ajfon, mek, eksboks, plejstejshn, brberi cipele, plenti stvari za vas momcove .. gledam tv, sve se frajeri lome ispred radnji :) mislim ozbiljno. tuga ziva.

ne kontam, mosh da sjednes onlajn i kupis sve sta ti treba. i jos postar donese.

srechan ti rodzendan sa zakasnjenjem, ubodi neku eurokremiranu siroticu ;)

Posted (edited)

Pola dvanajs', odo stvarno.

novi teve

I'am. Onaj lucidni, plazmaticni u nekoj samo takoj rezoluciji 'Informbiroa'.

ajfon

Ni u ludilu.

mek

vidi pod 'Ni u ludilu'.

eksboks

Imam mnogo jaci PC od tog 'sranja'.

plejstejshn

Vidi pod 'sranje'

brberi cipele

ovo mi fakat treba, nikad dosta.

plenti stvari za vas momcove

Such as? Mikrotalasne pecnice, mikseri, lonci? Kako to bese odgovara meni?

srechan ti rodzendan sa zakasnjenjem, ubodi neku eurokremiranu siroticu ;)

Hvala posestrimo.

Posted

haha, nadjoh te na brberi :) ne bacaj silne novce na kol han i slicne pizdarije po nordstromu, nego pali u nordstrom rek, ja htjela ovom mom da uzmem nesto lijepo, ali nije bio dobar. :no:

ma na razumijem ti se pretjerano u ova sokocala, nabrajam tako kako cujem od drugih.. ne igram igrice, ne saljem SMS-ove, a i da dam za nokiu 450 dolara, nisam izgorila po glavi :lol:

inace, ja moram da kupim novi tv, ili da kupim onaj konverter boks za didzital tivi (do februara rok bijase), eto koji sam siroma`.

btvej, lonac bi ti dobro stajao.

Posted (edited)
haha, nadjoh te na brberi :) ne bacaj silne novce na kol han i slicne pizdarije po nordstromu, nego pali u nordstrom rek, ja htjela ovom mom da uzmem nesto lijepo, ali nije bio dobar. :no:

Mene? Sta bese brberi? Kakva 'sokocala'? Sta to znaci? Be right back. Vis tu malu sa tvog avatara. Moram da dilujem sa jednom takvom Svabicom iz Texasa. Pa posle, kao , vi ste mucenici. Aj' neko da dodje da me odmeni. Zajebane su ove nase germanske ribe iz Texasa. Tu se siri braCtvo i jedinstvo :rockdevil:. Kazu one, 'hocu tvoje seme' :ph34r:.

Super je to filing.

Posted (edited)

Znaci ti ne uzimas Adama i Evu bukvalno, onako kako pise u Biibliji, ali ostalo ti je 'mindeć', sto kaze nas madjarski narod, sa postovanjem (onda opet, mozda ti i ne volis Magyare i u fazonu si kako je to gomila govana, zar ne ???). Obzirom da te gotivim, precutacu, a ti lepo knjigu u sake, pa se javi posle vojske. Ziv bio pobratime, nemoj samo da ispadne da smo mi Srbi umno ograniceni likovi. Sto?, pismeni smo, prihvatamo mi istorijske spise (ovi pismeni) :smoke: .

Nego, ovi Magyari, pas mater, spasise nam glavu vise puta, zato ih i gotivim kao susJede. Nedao Bog da su nam recimo Irci susJedi (znam da se neki srpski glupani loze na tu materiju) Irci bi nas drage volje prvi pobili.

Guest Bata Životinja
Posted
Po cemu nisu? Imas neke fotke Turaka pre seobe u Anatoliju? Do share with us. Meni licno se jako svidja ta tvoja prica, ali ako cu da je forsiram dalje, trebace mi nekakvi dokazi, nesto opipljivije. Na zalost, obzirom da tursko etnicko stanovnistvo nije cinilo verovatno ni 5% ukupnog balkanskog stanovnistva kroz vekove njihove dominacije na Balkanu, ne vidim nikakvu jacu relaciju izmedju nasih i njihovih gena. Nas Bogu hvala je jos manje bilo u Turskoj. Ja ne kapiram koja je tvoja (i jos ponekih) vizija o turskim vekovima na tlu Balkana. Covece, imas rukovodstvo, garnizon, kasnije i sudski sistem (pogotovu u Bosni) i to je to. Ili mislis da je dosao buljuk Turaka za vojskom i naselio se na Balkanu. Eno, okupiran je Irak. Ima 20 miliona Iracana i koliko, pola miliona,milion NATO vojske. Ajd da kazemo milion max. To je 5%, ali se sad jos uvek biju bitke opake. Recimo da NATO ostane, ali da se situacija smiri za 10-tak 20-tak godina. Ostace mozda 20,000-30,000 vojske u vrh glave. I neki komandiri, savetnici drz ne daj. Koliko mislis da ce NATO raje da se seli u Irak trbuhom za kruhom. Turcima je bre mnooooooogo lepse bilo u Turskoj nego kod nas. I pored vazalstva i kasnije okupacije, minimalno su se oni mesali sa nama, obzirom da je ta teritorija bila u sklopu Otomanske Imperije, znaci satro u njihovom valsnistvu, covek bi imao svako pravo da pomisli ej mora da su poslali jedno milion dusa da se rasire po Balkanu u svakom trenutku. Znaci kroz 5 vekova, desetine i stotine miliona Turaka je zivelo na Balkanu? Al u ludilu. Pitanje je da li je na tlu Srbije, Bosne i po tim nasim krajevima boravilo i milion Turaka kroz istoriju, sveukupno. Tu naravno ne racunam tursku armiju koja prodje u velikim brojevima pa onda zimi ode kuci. A nas je zivelo tu u proteklih 500-600 godina nekih 100-150 miliona.

Sta kaze Platon na tu temu?

pa brate prođe pet šest puta, to ti je šet-šest generacija, šta ćeš više?

Mada, prvi Sloveni odlaze u malu Aziju još u 6-7 vijeku, Vizantija ih je tamo poslala. Drugo, Turci su preko Vizantije došli do Srbije, dakle nismo ih sami izbijelili, vidi se po današnjim Grcima da su oni izvukli deblji kraj, oni s Turcima imaju posla od desetog vijeka, mi od četrnaestog. I treće, 200 000 janjičara, svaki imao pravo po 4 žene, dobio dvadesetoro djece... geometrijskom progresijom danas možeš doći i do pola turske populacije sa slovenskom krvi u venama.

Posted

kalifu, ja vidim da je tebi bolje da jebes nego da dolazis ovdje na temu :)

al moram ti reci da si u pravu za irce :da: ono, lozekanja na njih od strane nas mi nesto i ne ide u glavu al ajd.

btw, Burberry

Sokocala

Posted

Aj da malo kontriram:

Irci su najcool narod. Koga god od njih da sam upoznao, imao sam super zajebanciju. Zatim, od svih klijenata sa kojima sam radio, samo sa jednim Ircem sam odmah počeo skroz opušteno da pričam i tačno se vidi neka sličnost u mentalitetu. Počeli smo i da se zajebavamo na račun naših naroda (ja na njegov, on na moj), ali smo na kraju skontali da oni treba da nam dođu ovde i pomognu oko Albanaca, a da mi dođemo gore i pomognemo njima oko Engleza.

Uzgred budi rečeno, jedini klijent koji me je zajebao (ostao mi dužan 100$) nije bio ni Irac, ni Srbin, ni Avganistanac, već Englez.

Posted (edited)
Aj da malo kontriram:

Irci su najcool narod. Koga god od njih da sam upoznao, imao sam super zajebanciju. Zatim, od svih klijenata sa kojima sam radio, samo sa jednim Ircem sam odmah počeo skroz opušteno da pričam i tačno se vidi neka sličnost u mentalitetu. Počeli smo i da se zajebavamo na račun naših naroda (ja na njegov, on na moj), ali smo na kraju skontali da oni treba da nam dođu ovde i pomognu oko Albanaca, a da mi dođemo gore i pomognemo njima oko Engleza.

Uzgred budi rečeno, jedini klijent koji me je zajebao (ostao mi dužan 100$) nije bio ni Irac, ni Srbin, ni Avganistanac, već Englez.

E tu si u pravu. I ja sam letos radila sa par Irac ai stvarno su kul. I to za varijantu sa pomaganjem stoji. Ovaj jedan se zahvaljivao meni i svim Srbima {mada mu ja licno nisam nista posebno pricala} sto smo mu otvorili oci i sto sad zna pravu istinu, a ne samo ono sto pricaju na BBC-ju.

Edited by Emilly
Posted (edited)

Nemoj tako-na zapadu su ljudi posteniji,mora da je i ovo tvoje kao i ono moje iskustvo na EXIT-u(ostavljanje djubreta od strane Engleza)izolovan primer :)

Edited by Full_Metal_Yakuza
Posted
Znaci ti ne uzimas Adama i Evu bukvalno, onako kako pise u Biibliji, ali ostalo ti je 'mindeć', sto kaze nas madjarski narod, sa postovanjem (onda opet, mozda ti i ne volis Magyare i u fazonu si kako je to gomila govana, zar ne ???). Obzirom da te gotivim, precutacu, a ti lepo knjigu u sake, pa se javi posle vojske. Ziv bio pobratime, nemoj samo da ispadne da smo mi Srbi umno ograniceni likovi. Sto?, pismeni smo, prihvatamo mi istorijske spise (ovi pismeni) :smoke: .

Nego, ovi Magyari, pas mater, spasise nam glavu vise puta, zato ih i gotivim kao susJede. Nedao Bog da su nam recimo Irci susJedi (znam da se neki srpski glupani loze na tu materiju) Irci bi nas drage volje prvi pobili.

moja majka je madjarica, tako da ne mislim da su gomila govana.. inace ne mogu da pisem puno jer koristim on-screen tastaturu, ostao sam bez prave jer se zalio vinjak sinoc he he

Posted

ej ljudi, aj ne serite, da vam kazem ovako.

da napravis profil nacije na osnovu par poznanstava, suludo je. sad cete vi reci - pa ne pravimo profil nacije ali kul su blabla..

dalje, mozda su irci najkul narod na svijetu cijelom, meni i dalje ne ide u glavu cijela lozekanja.

ako je po tome, ja mogu reci da su amerikanci najkul narod na svijetu, posto nit me od njih ko zajebo, nit osto duzan. i ne samo to, nego

pravim odlican biznis s njima, strasno su ljubazni i kulturni, cijene rad i blabla, hiljadu drugih stvari.

postujem ih ko sto postujem i irce i ostale, lijepo je putovati i upoznavati i narode i zemlje i sve to.

ali loziti se da smo neka super bliska braca (po alkoholu), i jos milon gluposti koje tamo ljudi rade u kontekstu irske kulture, ali ne i spanske, rumunske, indijske.. mislim, jebi ga.

ja pukla preko 100 dolara za kartu da gledam Riverdance.. utrpala sam se sama na brodvej jedva, i shou je bio - fenomenalan, i vise od toga, nemam rijeci.

ali ne idem na casove riverdance, niti nosim zeleni sal, niti se opijam na svetog patrika.. itd.

i imam jednu musteriju, Englez.. ne da me nikad nije zajebao za ove 3 godine, nego mi je nedavno na sopstvenu inicijativu povecao platu. :D

hail the queen. : )

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...