Jump to content

Recommended Posts

Posted

E da, zaboravih da pomenem da znam engleski prilicno dobro.

Konverzaciju verovatno bolje znam od gramatike (nisam sigurna), al' i gramatiku prilicno dobro poznajem.

OK, nekad nesto zaboravim, al' 'ajd' sad. Desava se. Treba samo malo obnoviti gradivo koje se stalno ponavlja. :da::zeleni:

Posted
  TeaDora said:
To je dobro...!

Lakse razumes, i brze naucis...bar ja tako mislim!

pa da ali treba isto poznavati svoj jezik da bi se neki razumio

Posted
  Gojko said:
Da ne citiram 5 postova sada, svima koji su se interesovali za Skandinavski centar, izgleda da to - već radi?! :blink:

http://www.skandinavskicentar.com/serConcept.php

Meni je ovo potpuni šok, nisam imao pojma, i nemam pojma kako je moguće da nisam imao pojma :)

Bilo kako bilo, posetiću ovo iduće nedelje obavezno.

OMG!!!!

E, a jel pise negde cenovnik?

Posted (edited)

Pa to naravno nigde ne pise da ne bi neko odustao od ucenja jezika. :mhihi:

Moraces da ih nazoves ili da odes do njih i i pitas ih.

Kad/ako uradis to, javi. :bigblue:

Aha, ti ces ipak otici. OK onda, odlicno!

Javi cim saznas nesto vise. :zeleni:

Edited by NatashaNS
Posted

Samo...vec sam se upisala u "Djuro Salaj"...

Inace, rekli su mi da predaje musko, i da je vrlo inspirativan, u smislu, ume da zainteresuje djake i da ih udubi u jezik i da ga preporucuju...

Rekla mi je ona unutra tamo njegovo ime, i secam se da mu je ime pocinjalo na "D" i da je cudno ime(ili sam umislila), ali dzaba, nisam zapisala, a nisam ni zapamtila...

Posted

Opa, pa mogla bih i ja onda s tobom da ucim svedski. :bigblue::)

E pa drago mi je da ce tebi biti lepo (verovatno). Uzivaj onda i nauci nesto, pa mi posle prenesi to znanje. :bigblue:

Posted
  TeaDora said:
Samo...vec sam se upisala u "Djuro Salaj"...

Inace, rekli su mi da predaje musko, i da je vrlo inspirativan, u smislu, ume da zainteresuje djake i da ih udubi u jezik i da ga preporucuju...

Rekla mi je ona unutra tamo njegovo ime, i secam se da mu je ime pocinjalo na "D" i da je cudno ime(ili sam umislila), ali dzaba, nisam zapisala, a nisam ni zapamtila...

Da nije Dorijan? :P

Posted (edited)
  Gojko said:
Da nije Dorijan? :P

E to je simpa ime skroz. :zeleni:

@TeaDora: Kad te pitaju, ko ti predaje na kursu, ti kazes - Mr D. :)

Edited by NatashaNS
Posted

Hypnos- pronasao sam onu mjuzu. :)

Evo tacan naziv, ne znam koliko ce ti pomoci:

Artist- v/a

album- Edda - Myths from Medieval Iceland

ahh..kako je dobro..

Posted
  hypnos said:
e hvala coek sad cu da potraizm na google

nasao sam torrent.sad se skida.jedva cekam da cujem to

U, bas si brz! :D

Nadam se da ce ti se svideti :pivopije:

Posted

info za one koji se interesuju za skandinavske jezike:

Najstarija škola stranih jezika Centar za strane jezike u Srbiji -deo zadužbine Ilije M. Kolarca, sa tradicijom preko 75 godina ima čast da najavi uspostavljanje grupe za skandinavske jezike (švedski i danski jezik), koja će se u svom radu rukovoditi spajanjem tradicionalnih skandinavskih metoda učenja jezika , kao i onim po kojima je Centar za strane jezike i stekao svoju reputaciju.

Sama nastava skandinavskih jezika, koja će se odvijati grupno ili individualno na početnom, srednjem i visokom nivou, ima za cilj da polaznike osposobi za polaganje švedskih , odnosno danskih državnih testova jezika ( SFI-1,2,3; TISUS, Svenska för Företagare/ Danskprøve 1,23, Studieprøven).

Tokom naredne godine, planira se uspostavljanje zvanične saradanje sa relevantnim institucijama (Svenska Institutet, Det Danske Kulturinstitut) u Skandinaviji, kako bi naši polaznici mogli da polažu same ispite u Beogradu, na ”Kolarcu”.

Pored standardnih kurseva skandinavskih jezika, Centar za strane jezike će organizovati kurseve konverzacije i prevođenja koji imaju za cilj da polaznicima omoguće što kvalitetnije usvajanje jezika.

Centar neprestano radi na učvršćivanju saradnje sa kulturnim centrima onih zemalja čiji se jezik kod nas izučava: Britanskim savetom, Goethe Institutom, Instituto Cervantes, Francuskim kulturnim centrom, Italijanskim kulturnim centrom, itd.

Centar za nastavu je u našoj zemlji jedina škola stranih jezika akreditovana od strane Goethe Instituta da izdaje njihove u svetu priznate diplome nemačkog jezika - Start Deutsch 1/2, Zertifikat Deutsch für jugendliche, Zertifikat Deutsch, Zertifikat Deutsch für den Beruf, Goethe - Zertifikat C1 ili Zentrale Oberstufenprüfung. Kolarac je ustanova sa najdužom tradicijom pripreme polaznika za polaganje ispita D.E.L.E. Instituta Cervantes. U saradnji sa Francuskim kulturnim centrom u Kolarčevoj zadužbini odvija se polaganje ispita za sticanje diploma francuskog Ministarstva prosvete - DELF i DALF. Od 1992. god. u Centru je veliki broj polaznika stekao potrebno znanje za sticanje neke od diploma Univerziteta u Kembridžu - FCE, CAE ili CPE, a od 2001. vrši se priprema polaznika za polaganje ispita sva tri nivoa BEC-a (Business English Certificate).

Za sve dodatne informacije (termini, itd.), molimo vas da se obratite putem elektronske pošte skola@kolarac.co.yu ili putem putem sledećeg broja telefona: 2630 480

Nastava počinje 1.oktobra.

;)

Posted

Ne vidim zasto bi neko prolazio kroz ceo proces ucenja jezika samo zato sto je to "trendi" ili sta god, uostalom onaj ko je u startu krenuo iz tog razloga, jezik nece ni nauciti. Ne vidim nista lose u tome sto su neki jezici danas dostupniji za ucenje nego juce.

Posted

I beshe Ibrahimovich...

Iz mog dosadashnjeg iskustva gro ljudi koji se lozhe na skandinavske jezike su metalci, tako da je slaba vajda da che postati pomodarstvo. :pivopije:

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...