hypnos Posted September 21, 2008 Author Report Posted September 21, 2008 ovde bi mogla dobiti ban za to. ne daj boze da princ postane moderator
Dead Man Drinking Posted September 21, 2008 Report Posted September 21, 2008 Od stranih jezika parlam samo engleski, mada pokušavam sebe da nateram na kurseve nemačkog (ponovo) i ruskog. Francuski sam malo učio, jezik je lep, ali ga ne volim. Voleo bih kada bih mogao da naučim japanski, kineski ili arapski. Što se tiče skandinavskih, voleo bih da znam danski, ali nema šanse da učim jezik koji govori 4-5 miliona ljudi. U svakom slučaju učim/učiću strane jezike samo zbog dostupnosti većem broju informacija (nisu sve najbolje stvari prevedene na engleski i nikada neće biti) i lakše komunikacije sa ljudima.
mina. Posted September 21, 2008 Report Posted September 21, 2008 Jbg, skandinavski jezici su rezervisani za elitu, pametnu dechicu koja se takmici po broju jezika koji govori, a zbog cega? Ne znaju ni oni sami. Iz ovoga se naslucuje da ti znas, pa bih te zamolila da mi objasnis.
Novaliis Posted September 21, 2008 Report Posted September 21, 2008 Pomodarstvo i snobizam uglavnom Sve neke prepametne klinke, sviraju 10 instrumenata, pricaju 10 jezika, ''zanimaju se za umetnost'', citaju cool knjige, uglavnom po 2-3 knjige odjedom, slusaju avangardnu muziku, a postovi im se sastoje od velikog broja smajlija. Ova tema uglavnom sluzi za takve da pokazu kako su pametni. kontakt sa realnim zivotom nula ali neka, vazno je da pricam bla bla jezike :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub:
mina. Posted September 21, 2008 Report Posted September 21, 2008 Bravo. Necu ni komentarisati. Vidim da imas sopstvenu tehniku donosenja zakljucaka, tako da se necu mesati.
Novaliis Posted September 21, 2008 Report Posted September 21, 2008 (edited) Bravo. Necu ni komentarisati. Vidim da imas sopstvenu tehniku donosenja zakljucaka, tako da se necu mesati. Mnogo ti hvala na tome btw- jel mogu oni koji nisu clanovi odedjene partije da pridju skandinavskom centru? Edited September 21, 2008 by Hvit Varg
hypnos Posted September 21, 2008 Author Report Posted September 21, 2008 dobro ima tu istine sto ti kazes varg u vezi skandinavskih jezika ali ima i dosta ljudi koji uopste nisu takvi nego se jednostavno zanimaju za umjetnost i za jezike i za knjige kako ti kazes.mene licno zanima norveski nego svedski i finski ....
dushmanin Posted September 21, 2008 Report Posted September 21, 2008 pa ova tema je fenomenalna. thumbs up astarte BTW, necija licna zelja za afirmisanjem i licnim napredkom moze se izrazavati i kroz UCENJE POMODARSKIH JEZIKA, CITANJE KNJIGA (BOZE SACUVAJ ZASTO BIH TO RADIO), itd yu metla, where all trash from outer space is hell yeah
Novaliis Posted September 21, 2008 Report Posted September 21, 2008 Eva ga jos jedan snob Moja namera nije bila da sirim negativnu energiju ovde, niti se obracam bilo kome konkretno. Ako se neko pronadje prozvanim, njegov problem. Imam svoje, i te kako jake razloge za sve sto sam rekao.
dushmanin Posted September 21, 2008 Report Posted September 21, 2008 jao fenomenalno, nek si me spustio :)
Novaliis Posted September 21, 2008 Report Posted September 21, 2008 (edited) jao fenomenalno, nek si me spustio :) ----- Ako imas nekih problema sa mnom, samo se javi. Edited September 21, 2008 by Hvit Varg
dushmanin Posted September 21, 2008 Report Posted September 21, 2008 ahahahahahahahahahaha kako mi je zao sto neam trinaes godina pa da obracam paznju na ovo. kakva izjava, mora da sam snob
Novaliis Posted September 21, 2008 Report Posted September 21, 2008 ahahahahahahahahahaha kako mi je zao sto neam trinaes godina pa da obracam paznju na ovo. kakva izjava, mora da sam snob kao sto sam rekao, ako imas problema pisi mi na pp pa cemo sve resiti. u protivnom odjebi.
dushmanin Posted September 21, 2008 Report Posted September 21, 2008 samo jedna stvar .. ovaj forum je bio i ostao special olympics. go figure.
hypnos Posted September 21, 2008 Author Report Posted September 21, 2008 dushmanche reshavaj problem na pp
Rüzgar /değişik/ Posted September 21, 2008 Report Posted September 21, 2008 Pomodarstvo i snobizam uglavnom Sve neke prepametne klinke, sviraju 10 instrumenata, pricaju 10 jezika, ''zanimaju se za umetnost'', citaju cool knjige, uglavnom po 2-3 knjige odjedom, slusaju avangardnu muziku, a postovi im se sastoje od velikog broja smajlija. Ova tema uglavnom sluzi za takve da pokazu kako su pametni. kontakt sa realnim zivotom nula ali neka, vazno je da pricam bla bla jezike :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: Mozda preterivanje (kad kazes 'sve').. S druge strane, kad se setim odredjenih primeraka ove vrste.. Malo generalizacije ne moze da skodi.
Ivan_Creed Posted September 21, 2008 Report Posted September 21, 2008 Pomodarstvo i snobizam uglavnom Sve neke prepametne klinke, sviraju 10 instrumenata, pricaju 10 jezika, ''zanimaju se za umetnost'', citaju cool knjige, uglavnom po 2-3 knjige odjedom, slusaju avangardnu muziku, a postovi im se sastoje od velikog broja smajlija. Ova tema uglavnom sluzi za takve da pokazu kako su pametni. kontakt sa realnim zivotom nula ali neka, vazno je da pricam bla bla jezike Auuu, protiv ovoga smo se ja i BlackverbSunray borili davno, najvise na podforumu Snaga Rijeci... ali ti je kalup tacan, sve su moderne i avantgadne....
Machka Naopachka Posted September 21, 2008 Report Posted September 21, 2008 Euskera je mene zadivio, kada sam banula u Basku. Posle Spanije i castelanskog i katalunskog ono je neshto wtf!?? -drugi svet. Plus shto su luuuudi i stvarno drugi svet ovako po mentalitetu. Freedom for the Basque Country! Inace, nisam iz sveta filologa, gledam na poznavanje jezika kao na alat kojim se normalan covek mora koristiti u ovom vremenu i na ovoj planeti.
hypnos Posted September 21, 2008 Author Report Posted September 21, 2008 ma ratoborni su. ko prati fudbal pa vidi kad gostuje real ili barsa pa kakva je atmo0sfera i navijanje
Machka Naopachka Posted September 21, 2008 Report Posted September 21, 2008 (edited) Barselona je u kataluniji, ali da, oni su hipnotisani fudbalom, i mnogo veci zaludjenici od nashih muzjaka... Edited September 21, 2008 by Machka Naopachka
Mistress Burzum Posted September 21, 2008 Report Posted September 21, 2008 samo jedna stvar .. ovaj forum je bio i ostao special olympics. go figure. Na ovo prosto mora da se odgovori xD "A ti si njegov član tako da,... go figure" Danas sam malo
-Mare Posted September 21, 2008 Report Posted September 21, 2008 Nemoj tako, jos ces ga prebiti. U sta se ova tema pretvara (kao i mnoge pre nje)?
Ајлин Posted September 21, 2008 Report Posted September 21, 2008 jel ima neko ovde na topicu da govori ukrajinski? ako ima cenila bih kontakt na pp da nešto pitam.
Милица Posted September 22, 2008 Report Posted September 22, 2008 Nisam uopste mislio trendi na taj nacin, da ne treba da postoji centar. Naravno da treba da psotojii normalno je da ljudi uce jezike. Mislio sam na neke odredjene ljude u i oko centra, ali necu nikog da spominjem po imenu da ne bih ispao nevaljao i zao. Ne daj boze zavidan. Neprijatan mi je osecaj u stomaku oko svega ovog ali zelim svima sve najbolje ipak. Ne znam na sta se konkretno odnosi ova tvoja prica, ali valjda je nepisano pravilo svih tih "centara" da imaju neku izvestacenu i zatvorenu atmosferu. Uzimam za primer Francuski Kulturni Centar u NS-u; koliko god volim tamo da idem zbog filmova i knjiga, toliko me atmosfera na njihovim izlozbama i promocijama nervira, ne znam zasto. Mnogo mi je sterilno valjda... (Istini za volju, jednom je bilo dobro, na nekom maskenbalu ) Sve u svemu, ne znam da li je takva prica i sa ovim skandinavskim centrom, ali primetila sam da je u svim takvim institucijama slicna prica, zbog cega se cesto desava da im cak i najbolje ideje ne uspeju u onoj meri u kojoj bi mogle. Izuzetak su Spanci, bar ovi u Novom Sadu, njima svaka cast...
Recommended Posts