Jump to content

Recommended Posts

Posted

pa sta znam ,nije tezak za pocetnike,tezi je njemacki masu nego francuski.znas u sustini kako kome,meni je teze pao njemacki ,ne znam zasto,mozda zbog toga sto vise preferiram francuski,italianski....

Posted (edited)

Jel se bese na francuskom riba i otrov pisu isto, a cita se razlicito?

Edit: upravo nadjoh... skoro da se pise isto, poison je otrov i cita se puazon, a riba je poisson i cita se puason...haha

Edited by KazimKazim
Posted
Jel se bese na francuskom riba i otrov pisu isto, a cita se razlicito?

Edit: upravo nadjoh... skoro da se pise isto, poison je otrov i cita se puazon, a riba je poisson i cita se puason...haha

naravno jer dva ss daju nase S a jedno s daju nase Z

Posted
Jah, to su ti trikovi...jbg, nisam imao veze sa francuskim jezikom ihahaj, ima tri godine...sad me podsetiste da malo prelistam gradivo  :D

a nisu trikovi neko je jednostavno

Posted (edited)
Ma kako početniku da objasniš da se nešto što se piše "eau" čita "o"? :)

a kako da objasnis pocetniku kad se PISE TZ A KADA JEDNO Z U NJEMACKOM JEZIKU?

kanjicharacterscc0.gif

Vi bar imate trikove, ovo je deo moje 1-2 lekcije. :)

Edited by bodomarko
Posted

^hahaha... Zato ja pisem na srpskom. x] (Ne iz srpskog, da se razumemo. :D)

a za japanski - ja poneke znakove od tih ne bih znala ni da precrtam, a kamoli zapamtim :icon_lol:

Posted
a za japanski - ja poneke znakove od tih ne bih znala ni da precrtam, a kamoli zapamtim :icon_lol:

Sve to ide vremenom. Kao i svaki drugi jezik. :da:

Posted
a kako da objasnis pocetniku kad se PISE TZ A KADA JEDNO Z U NJEMACKOM JEZIKU?

ako reč započinje sa "c" ili ti "z" onda se piše bez t... a ako je negde na kraju ili u sredini, piše se "tz".. :da: i guess so, veruj mi da se nikad nisam pitala, uvek sam pisala po osećaju :da:

Posted

e ja znam pravilo nije bas to tako uvijek kao sto kazes,naravno posle po osjecaju ali pravilo je da kad se pise TZ ONDA SE IZGOVARA KRATKO A SA JEDNIM Z SE IZGOVARA DUZE

ovo se odnosilo na post princeze tinea

Posted
Francuski je najteži zapadnoevropski jezik, pakao za početnike, siguran sam.

Bogami meni jeste!! Ucim ga duze nego svedski, a imam utisak da bolje znam svedski... Inace, meni je italijanski dosta dosta pomogao u francuskoj gramatici i recima, tako da nemam problema sa prevodima i razumevanjem, ali da je tesko, tesko je!!!

Inace, htela sam da radim maturski iz italijanskog, no nisu mi odobrili temu, pa radim iz engleskog...

Posted (edited)
hahaha

kod nas toga nema,dodjesh kod profesora kazhesh "otju to i to" i done deal xD

Kod nas isto. Iz bilo kog predmeta mozemo da radimo sta god hocemo, samo da ima NEKE veze sa predmetom. x] Ne mora da ima veze sa gradivom.

hypnos - aj objasni kako izgovaras kratko, a kako dugo C?! :blink: Valjda samoglasnike mozes izgovarati kratko ili dugo, a ne suglasnike. oO

Edited by Brynhildr
Posted
Bogami meni jeste!! Ucim ga duze nego svedski, a imam utisak da bolje znam svedski...

Ja učim francuski već 12, a švedski godinu i po dana, pa imam utisak da bolje znam švedski ponekad :)

Posted

Ja sam francuski ucio u gimnaziji a poslednje tri godine zaboravljam ali opet cu imati kao izborni na fakultetu pa cemo videti koliko je ostalo... :)

Posted
Inace, meni je italijanski dosta dosta pomogao u francuskoj gramatici i recima, tako da nemam problema sa prevodima i razumevanjem, ali da je tesko, tesko je!!!

meni je francuski pomogao u ucenju italianskog jeizka,jer imaju dosta rijeci isti korijen

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...