Guest Vladimir_H Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Sprski. Hrvatski. Bosanski. Engleski. Amerik...ski... Australski... volio bi znat ruski ! .. slicno je! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 TOEFL? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novaliis Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 dosta jezika znas.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Милица Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 (edited) Ја још ниједан ДЕЛФ ни ДАЛФ нисам полагала... Ни ДЕЛЕ (тај је за шпански) А оба су ми у плану. Јбт, не знам ни који сам ниво... Sve se nešto zalećem da spremam DALF C1, ali verovatno ću tek sledeće zime, nema se vremena. Која си ти година факса? Edited January 29, 2009 by Милица Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ni! Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Planirala sam i ja da polazhem te Kembridzhove ispite... Iako engleski govorim manje-vishe kao maternji, ne mozhe mi shkoditi da imam i neku potvrdu za to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Која си ти година факса? Druga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Милица Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Aha, onda sam ja minimalno na tom nivou na kom si ti. (ja sam treca) Wow, nisam znala da sam toliko visoko na DELF/ DALF listi Mislila sam da sam negde ne sredini. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sugar Overdose Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 psshhh,ja uchim u karlovachkoj francuski kao drugi jezik pa mogu da polazhem b1,nije uopshte tezhak DELF Link to comment Share on other sites More sharing options...
Милица Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Pa sad kontam da nije. Mada moras onim stipsama u FKC-u da das silne pare (Inace, stvarno su stipse, bar ovi novosadski, znam neke ljude s faksa koje su bas, bas zajebali) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lunatje Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Treba mi pomoc, ako je neko upisao holandski za 1, ili 2. jezik nek mi se javi na PM-u, plz. I speak english, serbian, dutch, french, spanish, and i know latin, I feel so stupid, i feel like i dont know anything:( upisi kurs njemackog vrijedi da se nauci takav jezik .mnogo je sad aktuelan u bankarstvu i ekonomiji covjece usavrsavaj to!!! ja isto ucim francuski i to jue posle njemackog najbolji po meni.koliko si zivio u francuskoj? Mozes nekad da mi pomognes oko domaceg iz french:D i ja se sit ispricam u snu! rekli su da sam jednom pricao na hebrejskom! Ja kada spavam pricam holandski to mi sestra rekla, a meni to glupo da cujem, engleski uzivo jer ne mogu srpski, umem samo da kucam srpski, i da pishem poruke na njemu.:/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sugar Overdose Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 mi imamo tu srecu da su nam profesorice u skoli neke budze u francuskoj ambasadi (moja profesorica napisala gramatiku francuskog jezika i uradila odlican posao) tako da nama to sve besplatno treba da bude Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novaliis Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Najlepsi je onaj unutrasnji, duhovni jezik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Aha, onda sam ja minimalno na tom nivou na kom si ti. (ja sam treca) Wow, nisam znala da sam toliko visoko na DELF/ DALF listi Mislila sam da sam negde ne sredini. Kamo sreće da je 20% ljudi sa moje katedre na mom nivou Ne kažem da ti nisi više od mene, samo kažem da ja baš i nisam dobar kao reper za prosečno znanje na svojoj katedri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novaliis Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Kad si i to poceo da slusas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Милица Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Ne kažem da ti nisi više od mene, samo kažem da ja baš i nisam dobar kao reper za prosečno znanje na svojoj katedri. Ja ne znam to tako da ocenim, kod nas jos uvek ima jadnika koji su vezani u cvor i nece da pricaju. Ja spadam u ovu brbljivu grupu, na svu srecu (sad ce Varg da kaze da je to bezveze ) Imamo i mi neke "epizode" od ljudi, to verovatno svuda ima... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sugar Overdose Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 ja se pripremam za prijemni za francuski,za slucaj da okinem na akademiji (nadam se da necu -.- ) i taaakooo me jbno mrzi -.- vokabular mi je super,i odlicno se snalazim kad pricam,ali gaddem,nemam pojma da pisem xD i vremena koja nisu present,future proche i passe compose xDDD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Милица Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Mozda cu zvucati kao osoba kojoj je hitno potrebna hospitalizacija, ali postoji sasvim jasna logika u francuskom pravopisu, i nije bas jako tesko pisati Diktat mi je najmanji problem, obicno imam 2-3 greske i to neke banalne, zaboravim da stavim slovo i tako to... Ako puknes na Akademiji, bicemo koleginice Zanimljivo, i ja sam se jedno vreme dvoumila izmedju Akademije i francuskog. Mada, odlucila sam se za fr jos krajem treceg srednje. I ima jos ljudi koji su na francuskom jer su pukli za Akademiju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sugar Overdose Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 ali ja se nadam da necu puci na akademiji ^^ a i ako puknem na likovnoj,kontam da odem na dramsku za dizajn svetla tako da mi je francuski poslednjo-poslednja opcija xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissDickinson Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 E posto vidim da ima ljudi sa filoloskog faksa, da vas priupitam nesto. Planiram da upisem engleski (za 2.5 godine kad zavrsim gimnaziju, naravno), ali zanima me kako stoje stvari sa izbornim jezikom. Naime, ja ucim nemacki i ne mogu reci da mi je srce priraslo za ovaj jezik. Da li se izborni uci od pocetka ili je potrebno neko predznanje? I ako jeste, da li je moguce savladati to na predavanjima? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brynhildr Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 (edited) ^ Ne treba ti predznanje. Zanimljiva stvar je sto kad ljudi upisu gimnaziju, drustveni smer, njih 15 minimum hoce engleski da studira. Do kraja cetvrte godine se taj broj svede na 1-2 ucenika. Kod mene je 90% razreda menjalo misljenje jedno 2-3 puta od 1. do 4. godine. xD Edited January 30, 2009 by Brynhildr Link to comment Share on other sites More sharing options...
mina. Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Pazi, koliko ja znam tj. koliko su nama rekli pre upisa - jeste. Za sve jezike koji se po srednjim skolama uce kao drugi + sve koji su available u Filoloskoj. E sad, kako se pokazalo - rade sve od pocetka, ali te osnovne stvari tj. ono sto bi se moglo nazvati "predznanjem" prelaze dosta brzo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissDickinson Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 (edited) Aha... Ali pretpostavljam da je moguce nauciti i kada samo prelaze, mislim, ako se covek bas potrudi? Inace, ja bih ruski uzela kao drugi jezik... Edited January 30, 2009 by MissDickinson Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brynhildr Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 (edited) Pa, dobro, te osnovne stvari se brzo nauce. E, vidis, i ja planiram da uzmem ruski kao izborni, ali sam ga ucila u osnovnoj. Brzo se uci, slican je srpskom, gramatika je isto jako slicna. Edited January 30, 2009 by Brynhildr Link to comment Share on other sites More sharing options...
mina. Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Mislim da neces imati nikakvih problema, nije kao da podrazumevaju da se neke stvari znaju pa da ih ni ne pominju. Raspitacu se jos malo ako ti je frka, mada kazem, kapiram da ce biti okej Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissDickinson Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 (edited) Hvala vam puno! Mislila sam da uzmem udzbenik za I razred gimnazije i tako to... BTW sad sam gledala na forumu filoloskog i neko rece da se kod ruskog kao izbornog dele na pocetnike i na one koji to nisu, i da imaju odvojena predavanja, to mi zvuci bas OK. Edited January 30, 2009 by MissDickinson Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts