Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Мислиш LA haute couture. To је аспировано H, tj. "аш аспире" :)

Не знам да ли се то спомиње у средњој - то је код речи које су ушле из германских језика, и понашају се као вокали иако се не изговарају (у множини нема везивања) - la honte (срамота), le hibou (сова). Le héros (јунак, тј. херој) је исто аспировано H иако није германског порекла - аспировано је због множине, да не би било "лез еро" што би звучало исто као "Les zéros", НУЛЕ. Не иду хероји и нуле у исти кош :) (héroïne није аспировано већ, по правилу, немо; ту нема ризика да се појмови могу помешати)

;)

:pivopije:

Иначе, тема ти је одлична. Сад ми је мало јасније што си онолико упућена у тему о одећи ;)

Edited by Милица
Posted (edited)

Milica dobiti po guzi ! :)

Edit, greska, time joj samo cinim uslugu, nece dobiti po guzi vec negde drugde :)

Edited by Feniks .
Posted

Hvala na linku... Dobro si se setila tog jezika. Meni je zanimljiv, cula sam na tv-u neku ribu kako prica, dopalo mi se.

Steta sto izumire :sad:

Evo dacu svoj doprinos u ocuvanju - skidam sad knjigu :da:

Posted

Da, da, verovatno niko od nas i ne bi cuo taj jezik da ne postoji zaista bogato muzicko stvaralastvo iz tih krajeva i mnoge prelepe pesme na gaelicu. Jedna moja drufarica, rodjena Skotlandjanka i dan danas ga govori, jer je njen otac- ponosni skotski nacionalista insistirao da i cerka nauci jezik svojih predaka.

Posted
Do tada ću ja da zarađujem pare na činjenici da ih znam više :)

a posto dolazi kriza, neko ce ti opljackati sve sto ces zaraditi :) pa ce biti ono - dzaba si krecio :)

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...