Sugar Overdose Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 Ne znam za vas,ali ja obozavam svoje casove lingivstike. Gradivo mi je zanimljivo,profesorica odlicno predaje i posle mi nije tesko ni nauciti i svakako,ima puno zanimljivosti
Brynhildr Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 I meni se svidja ovo malo lingvistike što učimo.
Vresište Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 (edited) @hypnos: Ma nema šanse da bi morao, pa od 3 miliona Jebote, moram na lečenje. kazhu da je baskijski slichan Kartli grupi tj. juzhno kavkaskoj grupi jezika. ima smisla. valjda. i toponimi. zapadna Gruzija se nekada zvala Iberija. a mislim da i eskimi govore rechi-rechenice...ne secham se. rizn za edit: citirah pogreshan post.. Edited February 4, 2009 by matatrtaDgrejt
Lunatje Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 Ne znam kakve te knjige zanimaju, ali na http://www.scribd.com/ mozes bas svasta da nadjes. Ukucaj naslov ili autora u pretragu i uzivaj u pretrazivanju! Is this free to download?
Милица Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 (edited) Samo moras da se uclanis prvo. @Gojko: Jebote, sa cim vas drkaju na toj lingvistici... Nasa je bas strogo vezana za francuski, kakva opsta lingvistika, o tome ne pricamo... To je inace zanimljivo, ali ne da se radi na taj nacin, studiras jedan jezik, a znas gomilu takvih recenica na nekim drugim jezicima. Mi ucimo uglavnom o poreklu reci, gradjenu reci pomocu sufiksa i tako to... Edited February 4, 2009 by Милица
Brynhildr Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 Samo moras da se uclanis prvo. @Gojko: Jebote, sa cim vas drkaju na toj lingvistici... Nasa je bas strogo vezana za francuski, kakva opsta lingvistika, o tome ne pricamo... To je inace zanimljivo, ali ne da se radi na taj nacin, studiras jedan jezik, a znas gomilu takvih recenica na nekim drugim jezicima. Mi ucimo uglavnom o poreklu reci, gradjenu reci pomocu sufiksa i tako to... Što? Meni je baš zanimljivo to... Lepo je znati što više jezika, pa makar samo neke rečenice.
oʞɾoƃ Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 @Gojko: Jebote, sa cim vas drkaju na toj lingvistici... Nasa je bas strogo vezana za francuski, kakva opsta lingvistika, o tome ne pricamo... To je inace zanimljivo, ali ne da se radi na taj nacin, studiras jedan jezik, a znas gomilu takvih recenica na nekim drugim jezicima. Mi ucimo uglavnom o poreklu reci, gradjenu reci pomocu sufiksa i tako to... Mi to što si ti opisala radimo iz leksikologije, što nam je predmet sa katedre, a opšta lingvistika nam je izborni predmet opšteg karaktera, kao što su npr. i socijalna ekologija, teorija književnosti itd.
Shamandalie Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 Mi to što si ti opisala radimo iz leksikologije, što nam je predmet sa katedre, a opšta lingvistika nam je izborni predmet opšteg karaktera,socijalna ekologija, teorija književnosti itd. Nemoj pricati da se jos uvek uci socijalna ekologija, nepostojeca nauka koju je izmislila Mira Markovic? Pa da izvinete, jebala ih bolonjska i sve ostalo, kad se umesto nekih primenljivijih stvari uci nesto sto ne vredi nizasta.
Footog Qpoos Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 Pridruzujem se pljuvanju bolonje...
Novaliis Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 Pridruzujem se pljuvanju bolonje... Lose je zbog onih bodova, pa svaka budala moze da polozi ispit.
Footog Qpoos Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 1-2 kolokviuma,ispit i eventualno seminarski...to je ispit...
Simadin Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 Zeleo sam da podelim s vama ovaj vid krajnjeg stadijuma online izdrkavanja po srpskom jeziku: [*cenzurisano*] at 3:07pm February 4 via Facebook Mobile Uf..! Pa, ny moj nyje nysxta boljy.. Sta je sledece..?
Kokopelli Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 (edited) Da nije (pijana) greška? Ako jeste, ta(j) ima raznovrsne probleme, između ostalog što je pijan u 3pm Edited February 4, 2009 by Kokopelli
Simadin Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 Ne, vidis da "i" namerno zamenjuje sa "y". Riba je u pitanju btw.
hypnos Posted February 4, 2009 Author Report Posted February 4, 2009 pa to je inace poznato kod djevojaka
-Mare Posted February 4, 2009 Report Posted February 4, 2009 pa to je inace poznato kod djevojaka Hiruski bih im odstranio tu naviku. Mrzim kad neko cak i preko tastature pise necitko.
hypnos Posted February 4, 2009 Author Report Posted February 4, 2009 a jbg sta ces to je trend kao i svaki drugi
Vresište Posted February 5, 2009 Report Posted February 5, 2009 Nemoj pricati da se jos uvek uci socijalna ekologija, nepostojeca nauka koju je izmislila Mira Markovic? Pa da izvinete, jebala ih bolonjska i sve ostalo, kad se umesto nekih primenljivijih stvari uci nesto sto ne vredi nizasta. Dodjavola, nikad ne reci nikad. Moram se slozhim s tobom. elem, mozhda ta deklaracija i ne bi bila toliko govno kada bi se dosledno primenjivala. a ne znam shto vas sve toliko nerviraju te ortografske zajebancije s chatova, smsova i sl? vechina istorijskih lingvista je danas krajnje neutralna glede toga...
hypnos Posted February 5, 2009 Author Report Posted February 5, 2009 reverso.net strasan sajt. i ovaj je odlican leo.net pardon nije leo.net vec leo.org
Lunatje Posted February 17, 2009 Report Posted February 17, 2009 I speak english, dutch, serbian, french, spanish and i learn latin. and hate it also, because of the imperfect and its ebatius ebatus it sounds like someone's gonna fuck u, and when my proffwesor says it to me i cant resist not to laugh hahahah:D
Brynhildr Posted February 17, 2009 Report Posted February 17, 2009 Nama je bio zanimljiv glagol facere, a posebno osnova istog... xD A profesor je mrzeo engleski.
sunessence Posted February 17, 2009 Report Posted February 17, 2009 (edited) Јесте, и нама је то било занимљиво... Нажалост, нема зашто да буде. Имали смо скроз фину, младу професорку латинског која нам је објаснила да, без обзира што се исто изговара, основа глагола facere пише се fac, а ово друго... па, мислим да сви знамо како се пише. Edited February 17, 2009 by Emelin
Recommended Posts