Voyager Posted September 23, 2008 Author Report Posted September 23, 2008 (edited) Branko Čičić Partija prirodnog zakona Jogi letaci Zvuci poznato ? Ako vas interesuje isti ti jogi letaci su 1999. zaustavili NATO agresiju na Jugoslaviju. znači ja mu dođem neki uspavani jogi letač koji se sada aktivirao? hehe, kao što sam pretpostavio, evo ga KOSovac na topiku koji nam ubacuje crva. sluga sistema, ko zna možda veteran Grupe 69 poslušnik one ispušene lule Spasoja Vlajića... ili monah iz Teodora 34, javlja se iz Dečana po naređenju Save "The Cybermonk" Janjića drugari, ne obraćajte pažnju na ovu krticu. svi sektori moći u Srbiji su monopolizovani, pa tako i ezoterijski gde monopol drže vojne službe + SPC. moram li da objašnjavam da nisam ponudio ništa religijski određeno (kao Jogi letači sa žvakom o TM, niti sam tražio novac, ni članarinu, niti odredio neke nebulozne ciljeve tipa letenje, blaženstvo, harmonija.) Svi narodi su se bavili magijom, to na neki nacin rade i Hriscani (neki vise neki manje). baš tako. magija je još jedno sredstvo za postizanje cilja. zašto ga ne bismo upotrebili. Voyager- Da malo razmislim samo aaaa bato, kad treba preći na praktični deo onda bež'te noge posraću vas kul, druže, samo ti razmisli ali nemoj predugo. gvožđe se kuje dok je vruće a ja sam trenutno pod temperaturom Edited September 24, 2008 by Voyager
José Luis Chilavert Posted September 24, 2008 Report Posted September 24, 2008 Nego , kakve veze ima Sirijus sa vremenom ?
Novaliis Posted September 24, 2008 Report Posted September 24, 2008 Nego , kakve veze ima Sirijus sa vremenom ? Ja sam samo odgovorio na pitanje druga Dionisa koji trazio savet Mozemo o vremenu i prostoru uvek. Zanima me kojih su to 12 dimenzija u fizici? ili koliko se vec pretpostavlja..
José Luis Chilavert Posted September 24, 2008 Report Posted September 24, 2008 (edited) Ja sam samo odgovorio na pitanje druga Dionisa koji trazio savet Mozemo o vremenu i prostoru uvek. Zanima me kojih su to 12 dimenzija u fizici? ili koliko se vec pretpostavlja.. A , to . A ja nikako da povezem Sirijus i vreme , pa reko da pitam . Sto se tice tih 11 ( za sada ) dimenzija , pa ustvari one su vise produkt matematickih proracuna nego realnog fizickog istrazivanja . Matematika na tom polju ostavlja mnogo vise slobodnog prostora , jer je njom moguce izraziti beskonacan broj linearno nezavisnih vektora ( R^n - n dimenzija ) . Naravno mi te dimenzije nismo u mogucnosti da ih shvatimo , ali se opisuje kao beskonacno mala kruzna dimenzija koji covek prelazi ekstremno brzo , pa ne moze ni da je primeti . U sustini te dimenzije ( osim one 3 prostorne , i donekle one jedne vremenske ) su nama prilicno neshvatljive . Ostalih ( 11 - 4 = ) 7 su upravo te ostale prostorne dimenzije , dok su ona 12 i 13 jos uvek u razmatranju ( jos jedna prostorna i jedna vremenska ) . U sustini , one su izmisljene da bi matematicki mogle da se opisu neke pojave ( kvantne , relativisticke i slicne , npr. crne rupe ) . Ja od ovoga ne mogu jednostavnije da objasnim . Znam da zvuci potpuno debilno . Ocito je da ti je razvijenija desna hemisfera mozga vezana za ratio, prirodne nauke a da ti je ''umetnicka intuicija'', masta i osecaj za duhovno u drugom planu. Nisam imao pojma o ovome . Interesantno . Da li si vernik Pravoslavni? Da . Po nekom mom shvatanju , I Bog i Djavo imaju svoj domain . Van njih ( u ovo nasem svetu ) vladaju samo zakoni fizike . Edited September 24, 2008 by Planina u pokretu
КЈО Posted September 24, 2008 Report Posted September 24, 2008 (edited) Tipican astrolog formalistickog shvatanja. За мене, лично, не постоје било какве магије и трте-мрте, искрено - бесконачност ума, свакако и сама ''магија ума'' може да продре до било чега, али не и да преноси информације захваљујући опипљивим решеткама граница нечега што називамо ''здрав разум''. Елем, нисам астролог нити сам формалистичког схватања, а тек нисам типичан око било чега :] Зајебе се човек иако ово, с моје стране, може деловати као...хм...изношење смећа сујетног карактера. Мада, искено, покушах да испаднем комичнији, но то је тешко на овом форуму где првенствено мораш изигравати кловна да би други разумели. I Bog i Djavo imaju svoj domain . Van njih ( u ovo nasem svetu ) vladaju samo zakoni fizike . Хаха, да променим провајдера! Edited September 24, 2008 by Onime no Kyo
José Luis Chilavert Posted September 24, 2008 Report Posted September 24, 2008 Ma pusti ti ovo . Ima li neko pokvarene tehnike ?
RedOrange981 Posted September 24, 2008 Report Posted September 24, 2008 (edited) kad smo kod vremena ja imam utisak da uticaji planeta uticu najmanje minut ranije nego sto bi trebalo. dakle, brze od rotacije zemlje, od svetlosti itd. sto se tice siriusa, tek posle odredjenog vremena, par minuta, sam osetio tu neku energiju. sto se tice ceremonijalne magije i ja isto mislim za politicare ali sumnjam da bi mogli ista da uradimo. izgledali bi kao da se nismo treznili dva-tri dana na ovom forumu. Edited September 24, 2008 by Dionis6
КЈО Posted September 24, 2008 Report Posted September 24, 2008 Јбт, чак седам димензија за простор. Хахаха, е до џаџмента. Елем, без икаквих математичких прорачуна је и могуће, донекле, замислити тај приступ али до много чега поново и зависи. У погледу људске спознаје онога што сматрамо ''физиком'', помало или апсолутно немогуће објаснити довољно па да и постане чињенично стање. БајдВеј, не звучи дебилно...
Bata Trokrilni Posted September 24, 2008 Report Posted September 24, 2008 To znaci da si radio nepripremljen\nezasticen. E sad, ne znam sta si tacno radio i kako je taj ritual bio odradjen. Verovatno osecas ''poziv'' od te zvezde, sto i nije cudno. Sirius je veoma zastupljen u magijskoj praksi, postoje narodi cija tradicija govori o samoj zvezdi toliko puno i toliko detaljno da su neke stvari tek skoro potvrdjene i naucno, sa zaprepascenjem. moja procena je da si pokusao previse nego sto si mogao da podneses. Ja na zalost malo znam o svemu tome, jer magija sirijusa vise pripada juznjackim strujama. Egipat itd. Na Severu je slabo zastupljena, mada postoji. I pored toga, ja isto tako osecam snazan poziv od te zvezde, i jos nekih drugih. Tu bi ti pomogao neko ko je vise upucen u tu materiju. Sto se tice prizivanja, preporucio bih ti da krenes sa laksim nivoima tj. nekom hijerarhijom. ali pre toga strucna literatura u ruke, obavezno. upravo to, jer kada izgovaram ime nekog boga ne biram previse ali ako ne izgovorim onda postoji mogucnost da magija ni ne uspe. anyway, relativno brzo uspevam da se 'dopunim', iako imam uspeha u magiji i moja iscrpljenost ne traje dugo ne znaci da imam i dovoljno energije. Ma jel' vi stvarno verujete u te gluposti, ili se zajebavate?
Novaliis Posted September 24, 2008 Report Posted September 24, 2008 A sto se ti mesas u nesto sto ne razumes? U nesto o cemu si mozda samo nacuo par stvari, iz propagande? Sta hoces?
Bata Trokrilni Posted September 24, 2008 Report Posted September 24, 2008 Ma kakva magija, to je samo trip.
Novaliis Posted September 24, 2008 Report Posted September 24, 2008 Ma kakva magija, to je samo trip. Pa naravno da je samo trip.
Voyager Posted September 24, 2008 Author Report Posted September 24, 2008 Ma kakva magija, to je samo trip. Pa naravno da je samo trip. hehe, Varže defetisto, ua bre siso poenta je da ne znamo dal je nešto samo "trip" dok ne isprobamo. a ovde niko neće ni toliko da rizikuje, svi junaci nikom ponikoše i crnu zemljicu pogledaše
bafomet Posted May 4, 2009 Report Posted May 4, 2009 svest o vremenu je svest o promeni mi imamo culo za vreme. povezano sa kratkorocnim pamcenjem koje nam omogucava da koordinisemo pokrete neke promene lice na periodicne onda smo izmislili sat koji se trudi da periodicno otkucava i sve bi super: vreme. sta si? gospodar? lazes da se cujes iz sata nevidljivo u mislima mi kucas. Tek. Tu. secam se sebe a ti i onda isto vreme je bog, ti si bog - Vreme i nepromenjlivo i nepostojis
bezlichni Posted May 4, 2009 Report Posted May 4, 2009 Vreme je najneshvacenija stvar u danasnjem svetu.Nama je sve odredjeno merenjem vremena. Kad treba da diplomiras, kad treba da se slavi nova godina, kad treba da krenes u skolu, kad si mlad, kad si star. Sve to odredjuju vreme i kalendar ( i josh mnogo vise ) i niko to ne dovodi u pitanje " calendar is a dead center of every civilisation " Blago nama kada nam kalendar meri fizicko kretanje zemlje oko sunca.
rokoko Posted June 17, 2010 Report Posted June 17, 2010 Mislim da je vreme samo mera za odredjeno trajanje.
Novaliis Posted September 3, 2010 Report Posted September 3, 2010 Kako Zemlja rotira oko ose i oko Sunca, smenjuju se godisnja doba, dan i noc. Covecanstvo je vremenom izmerilo promene koje nastaju usled tih kretanja i stvorilo koncept vremena. Ono vreme o kome mi pricamo ovde i od kojeg celokupno moderno drustvo zavisi u potpunosti. Od momenta kada ustajemo iz kreveta, idemo na posao ili u skolu, na odmor itd. Sve je proracunato i poznato unapred. Sve je za nas toliko prirodno da vise i ne razmisljamo o tome. Ali recimo da se nalazimo u svemiru. Kompletno poimanje vremena bi se izgubilo. Ne bi bilo smene dana i noci, ne bi znali koliko je sati. Da li i tada postoji vreme? Ili recimo da Zemlja krene da se krece sporije. Meseci bi se oduzili, avgust ne bi vise bio u sred leta a godina bi trajala recimo 600 dana. Nas kompletan zivot, sve nase navike, sve bi se promenilo jer ne mislim da bi smo nastavili svakodnevnu rutinu. Ili dok gledamo film od sat i po. Nekome kome je taj film dosadan, izgledalo bi kao da traje 3 sata a nekome ko uziva u njemu samo sat vremena. Nasa percepcija stvara vreme i nekome je to stvarno 3 sata, dok u medjuvremenu, ostatak sveta ide po regularnom vremenu. I onda se ta osoba zacudi, sta tek je toliko i toliko sati? Medjutim ta osoba na Zemlji bi se ubrzo povratila u normalno vreme, ono po kojem svet funkcionise. Ali recimo da ta osoba gleda film negde u svemiru, dok krstari spejsatlom i ucini mu se da film traje 3 sati, jer je dosadan a nema sa cim da proveri vreme, nema ostatka sveta koji radi po tom uobicajenom vremenu. Onda bi astronaut ziveo u svom vremenu, onako kako on percipira taj pojam, potpuno drugacije nego onako kako se percipira na Zemlji. Kroz vreme se sav fizicki svet izrazava, ali isto tako sve sto postoji ima svoje, razlicito vreme. Isto tako, mozda i nasa planeta ima neko svoje vreme, koje se razlikuje od svemirskog vremena. A svi oni cine jedno univeralno vreme koje je, kao i sve ostalo, beskonacno. Time is no definable concept and can therefore be neither proven nor analyzed according to the methods of a superficial philosophy 1
Rehabilitovani Bagrem Posted September 11, 2010 Report Posted September 11, 2010 Dalijeva slika koja se nadovezuje na tekst
^TK^ Posted September 12, 2010 Report Posted September 12, 2010 ^ako ćemo tako : http://www.youtube.com/watch?v=h0fV5KF80_Q vreme je škrtost događaja da se ponove. 1
рогозуб Posted September 13, 2010 Report Posted September 13, 2010 (edited) a da baba ima tochkove da li bila tramvaj? da zhivimo u svemiru shta bi bilo s vremenom? xD koje gluposti... Edited September 13, 2010 by рогозуб
Novaliis Posted September 13, 2010 Report Posted September 13, 2010 Ne sta bi bilo sa vremenom vec sa nasom percepcijom vremena.
Recommended Posts