Jump to content

Recommended Posts

Posted
Znaci, treba se samo prepustiti, ne pokusavati ici uzvodno... Ne mogu se pohvaliti dobrim znanjem o mitovima, nazalost.

E da sad se setih reke, ne mozes dva puta zagaziti u istu reku... Tako je i vreme,valjda. Ostajem pri tome da predstavlja circulus viciosus, ali je promenljivo i menja se u svakom trenutku naseg zivota. Ciklicno se menja...

Kao sto sam rekao, fizicka realnost je ogranicena vremenski i prostorno. Nisam mislio da sad to znaci da se moramo pomiriti tom cinjenicom.

Covek je u stanju da ''probije'' barijere culnog iskustva, meni se to desilo relativno skoro, spontano. Da skratim, bila je zima i prilikom projekcije svesti, imao sam osecaj kao da vreme usporava. Vatra koja je pucketala pored mene je sagorevala usporeno, pucketanje se culo kao kada se uspori film..

Posted

Време смо измислили. Мислим да је погрешно посматрати време као димензију (о, мајко Србијо, сад ће да ме банују са факса... :)), јер оно не постоји независно од простора.

Размислите само: шта је заједничко придевима "онострано", "небеско", "божанско"? Бескрајно трајање, то јест, одсуство времена. Ту не постоји простор у фундаменталном смислу, па самим тим нема ни времена.

Људи су трошни у простору, а не у времену. Заправо, посматрам време искључиво као меру трошности у простору.

Posted (edited)
Време смо измислили. Мислим да је погрешно посматрати време као димензију (о, мајко Србијо, сад ће да ме банују са факса... :)), јер оно не постоји независно од простора.

Blasfemija ! Jeres !

Dobro , ajde , mislim na ono fizicko vreme , ostala me ne interesuju . Zapravo vreme mora biti posmatrano kao dimenzija ( ili jos verovatnije , 2 dimenzije ) , uz one 3 prostorne ( ustvari , verovatno 4 ) . Ako budete radili teoriju stringova ( ne verujem , osim ako ne studiras fiziku ) , sve ce ti biti jasno kada budete ucili onih 10 dimenzija ( prosvetljenje :) ) ili M teoriju sa njenih ( po novijim radovima ) 13 dimenzija .

EDIT : Zapravo , i vreme je imalo svoj pocetak . To trenutno fizicari pokusavaju da dokazu ; kada i kako je nastalo vreme ( dokon narod ) .

Edited by Planina u pokretu
Posted

Ваистину, јерес! :)

Унапред се радујем изучавању тих теорија које си најавио, али погледај остатак мог претходног поста... Свој став темељим на неким крајње личним размишљањима која пре задиру у езотерично, него чисто физичко... Е, сада ја искрено верујем да те категорије уопште нису толико супротстваљене, али чекај још коју годину да довољно проучим оно што неке паметније чике и тете тренутно проучавају, па ћу можда и успети да аргументујем свој став. :)

Шалу на страну, претходни пост је последица неких, што би мој хемичар рекао, крајње "интимних импресија". Далеко од тога да ја сада свој став покушавам да наметнем свету као физички оправдан... то ћу урадити када покорим свет. :)

Posted

Ma nisam ni posmatrao to kao neko izlaganje zasnovano na raznim fizickim/matematickim proracunima , nego vise kao filozofski pogled na svet ( ono , kao Zenonovi ( ako se dobro secam , verovatno gresim ) paradoksi ( one fiks ideje o iluziji kretanja i vremena :) ) ... ali , eto ... profesionalna deformacija ... i ... pa eto , volim da pisem o glupostima koje niko ne shvata ( uklucujuci i mene ) , pa da ispadnem kao neki genije :) ... Au , pa ja tek sad vidim koliki sam ego manijak :)

Posted (edited)

radio sam magiju i prizivao zvezdu sirius (u fazonu kapuljacu na glavu i crtaj, pisi, govori nesto) a to je navodno relativno nova zvezda i osetio sam neki gubitak energije i opstu iscrpljenost organizma.

Edited by Dionis6
Posted
radio sam magiju i prizivao zvezdu sirius (u fazonu kapuljacu na glavu i crtaj, pisi, govori nesto) a to je navodno relativno nova zvezda i osetio sam neki gubitak energije i opstu iscrpljenost organizma.

To znaci da si radio nepripremljen\nezasticen. E sad, ne znam sta si tacno radio i kako je taj ritual bio odradjen. Verovatno osecas ''poziv'' od te zvezde, sto i nije cudno. Sirius je veoma zastupljen u magijskoj praksi, postoje narodi cija tradicija govori o samoj zvezdi toliko puno i toliko detaljno da su neke stvari tek skoro potvrdjene i naucno, sa zaprepascenjem.

moja procena je da si pokusao previse nego sto si mogao da podneses.

Ja na zalost malo znam o svemu tome, jer magija sirijusa vise pripada juznjackim strujama. Egipat itd. Na Severu je slabo zastupljena, mada postoji. I pored toga, ja isto tako osecam snazan poziv od te zvezde, i jos nekih drugih. Tu bi ti pomogao neko ko je vise upucen u tu materiju.

Sto se tice prizivanja, preporucio bih ti da krenes sa laksim nivoima tj. nekom hijerarhijom. ali pre toga strucna literatura u ruke, obavezno.

Posted (edited)
moja procena je da si pokusao previse nego sto si mogao da podneses.

upravo to, jer kada izgovaram ime nekog boga ne biram previse ali ako ne izgovorim onda postoji mogucnost da magija ni ne uspe. anyway, relativno brzo uspevam da se 'dopunim', iako imam uspeha u magiji i moja iscrpljenost ne traje dugo ne znaci da imam i dovoljno energije.

Edited by Dionis6
Posted

Размислите само: шта је заједничко придевима "онострано", "небеско", "божанско"? Бескрајно трајање, то јест, одсуство времена. Ту не постоји простор у фундаменталном смислу, па самим тим нема ни времена.

Људи су трошни у простору, а не у времену. Заправо, посматрам време искључиво као меру трошности у простору.

nemoj mi zameriti zbog ovog sto cu reci, ali mislim da suvise olako baratas pojedinim pojmovima. tesko da se moze braniti stav da je covek izmislio vreme. merenje vremena je, pak, druga prica. takodje, diskusija ove vrste zahteva odredjenje samog pojma vremena u vidu kakve stipulativne definicije, ako ni zbog ceg' drugog onda bar zbog toga da bi se izbegao svaki nesporazum izmedju sagovornika prouzrokovan razlicitim tumacenjem istog pojma.

koliko vidim, ti si ponudila dva odredjenja vremena; prvo u negativnom, drugo u pozitivnom smislu - 1) vreme kao nesto sto "nedostaje" bozanskom i 2) vreme kao mera trosnosti u prostoru, a oba sa ciljem da pokazes kako je vreme zavisno od prostora. evo sta mi u oba slucaja smeta :D :

kod prvog odredjenja, beskrajno trajanje izjednacujes sa odsustvom vremena. ali time sam pojam trajanja gubi smisao, jer nesto traje samo u vremenu. ako se odreknes vremena, nuzno se moras odreci i trajanja. sa druge strane, bilo bi ispravno izjednaciti beskrajno trajanje sa odsustvom konacnog vremena, jer pod ovim podrazumevamo svaki ogranicen vremenski period.

Aristotel je govorio da beskonacno nije ono sto nema nista spolja, vec ono sto uvek ima nesto spolja. prema tome, beskonacno trajanje nije nista drugo do beskonacno vreme ili, drugim recima, "vreme kojeg uvek ima". buduci da je bozansko odredjeno kao nesto sto se ne proteze u prostoru, dakle kao nesto neprostorno, vidi se da beskonacno vreme (kao atribut bozanstva) moze postojati nezavisno od prostora.

kod drugog odredjenja, vreme izjednacujes sa merom trosnosti u prostoru, ali o trosnosti cega je rec? verujem da bi velika vecina kao odgovor ponudila pojam od koji su brojni mislioci tako predano razbijali glavu - materija. :D materija se "trosi", menja, preoblicava, sve to unutar nekog prostora. da bi ovde vreme zavisilo od prostora, ono mora najpre zavisiti od materije, ali to nije slucaj. sve sto ti kazes jeste da je vreme mera trosnosti, tj. da ta trosnost ili promena materije zahteva vreme prema kom bi se, uslovno receno, merila i odredjivala. to bi znacilo da je trosnost materije zavisna od vremena, a ne obrnuto.

Posted
sta je sa siriusom, ima li tamo zivota?

Сиријус? Боље се усмери на звезде које се не равњају с ветеринарима и псећим препонама :]

Какав црни живот на Звезди? Да не знам за боље рекао бих да си око свега изузетно саркастичан, али, поново, нисам сигуран обзиром да има свакаквих људи...

Posted
Сиријус? Боље се усмери на звезде које се не равњају с ветеринарима и псећим препонама :]

Какав црни живот на Звезди? Да не знам за боље рекао бих да си око свега изузетно саркастичан, али, поново, нисам сигуран обзиром да има свакаквих људи...

Tipican astrolog formalistickog shvatanja. :pivopije:

Posted

Vi ste dosli na ovu temu da me zezate ?

Kakve bre zvezde ? Kakve magije ? Kakva poravnanja ?

Jeste vi u srednjoj imali fiziku ?

Zna li neko za bioloski casovnik ?

Ko vas je nagovorio na ovo ?

Jos vam vilenjaci i vestice .

Ne shvatite ovo pogresno , ne kazem ja da ste vi budale , nego me samo interesuje jeste li vi ozbiljni !

Posted (edited)
To znaci da si radio nepripremljen\nezasticen.

anyway, relativno brzo uspevam da se 'dopunim', iako imam uspeha u magiji i moja iscrpljenost ne traje dugo ne znaci da imam i dovoljno energije.

ne, to znači da je radio sam. koliko god bio pripremljen neke energije i sile su suviše jake da bi pojedinac mogao da ih usmerava.

zato su magijski rituali često kolektivna praksa, ili što bi reko pokojni Dragan Laković "svi treba da znaju šta drugarstvo znači, zajedno smo i lepši i jači...", što je izuzetno moćna bajalica. da budem malo i teatralan (to uvek ide uz magijski ritual koji jeste preteča teatra)

:opusteno:we must join forces, friend. :opusteno:

evo, Hvit bi nam se sigurno pridružio, Margarita hmm možda (nije potvrdila da li je Bg koven politički nastrojen), morbid god, Gojko, Stojko, imaginos, još neko?

inače, problem sa magijašima je što često imaju skromne ciljeve i gledaju ličnu korist (novac, uspeh, itd) a znamo da sebični ciljevi nikad nisu dovoljno dobri da se magija ne bi okrenula na štetu korisnika. predlažem da "pucamo" na visoko, predlažem da udružimo mentalne snage sa bismo uticali na centre političke i finansijske moći u Srbiji. srpsko društvo je doživelo metastazu korupcije i više ne postoji zdravo tkivo od koga bi krenula lustracija. opet, bilo kakav konvencionalni oblik aktivizma (ngo, partija, urbana gerila, itd.) suviše je slab bez jakih izvora finansiranja a to opet povlači sebične interese tog izvora. dakle, ostaje nam da pokušamo ezoterijskim sredstvima da poremetimo poredak moći u Srbiji.

logično, "meta" bi nam bili oligarsi, neki političari (kritično, jer se mnogi od nas ideološki razilaze), zatim glavešine obaveštajnog civilnog i vojnog sektora.

prirodno, svi smo mi sumnjičavi kad se treba angažovati oko nekog višeg cilja, plašimo se da ćemo biti iskorišćeni pa odbačeni, strah podstiče nepoverenje. zato predlažem da počnemo odavde gde smo svi manje više zaštićeni privatnošću, dakle možemo otvoriti topik preko koga bismo koordinisali magijske akcije. tu bismo odredili izvor iz koga bi crpeli dodatnu energiju, "mentalnu adresu" i vreme kada bi počeli sa vršenjem uticaja na istu. ako bi bilo mnogo ometanja i offtopikovanja, zamolili bi admina da nam otvori pdf koji će biti vidljjiv samo članovima magijske grupe. predložio bih da ritual vodi neko ko već ima iskustvo i tehničko znanje, kapiram Hvit ili entuzijasta Dionis6.

ko je za?

Edited by Voyager
Posted (edited)

Branko Čičić

Partija prirodnog zakona

Jogi letaci

Zvuci poznato ?

U predizbornoj brošuri Partije prirodnog zakona koju ste devedesetih mogli da dobijete od Subotice do Ulcinja doskorašnje SRJ, tadašnji predsednik Partije prirodnog zakona Branko Čičić je svojim biračima obećao savršenu zemlju i savršeno društvo. Partija prirodnog zakona organizovaće grupu od 7 000 jogi letača “kako bi se oživljavanjem jedinstvenog polja Prirodnog zakona u nacionalnoj svesti stvorio postojan uticaj harmonije i pozitivnosti širom zemlje”. Ako hoćete da postanete jogi letač treba samo da prođete kroz program Maharašijeve transcendentalne meditacije i postanete TM-ovac. A vežba jogi letenja, piše dalje u brošuri, proizvodi “rastuće blaženstvo” i “harmoniju u okolini”. O “savršenoj vladi” i “nepobedivoj Jugoslaviji” da i ne govorimo.

Ako vas interesuje isti ti jogi letaci su 1999. zaustavili NATO agresiju na Jugoslaviju .

Edited by Planina u pokretu
Posted
Vi ste dosli na ovu temu da me zezate ?

Kakve bre zvezde ? Kakve magije ? Kakva poravnanja ?

Jeste vi u srednjoj imali fiziku ?

Zna li neko za bioloski casovnik ?

Ko vas je nagovorio na ovo ?

Jos vam vilenjaci i vestice .

Ne shvatite ovo pogresno , ne kazem ja da ste vi budale , nego me samo interesuje jeste li vi ozbiljni !

Mnogo pitanja koja zahtevaju opsirne odgovore, a drugo pitanje je: vredi li pokrenuti diskusiju?

Bez uvrede, ali ovaj tvoj post me podsetio na dizelase-turbo-folk sabane kojima je svako sa dugom kosom i metal majicom sektas-satanista-darker itd. Ne kazem da si to ti, studiras fiziku, pametan si i slazemo se po forumu, ali moras znati da savremena nauka ima jos mnogo toga da dokaze, pa i otkrije. Magija je svima nama dobro poznat fenomen, a losa propaganda ju je donela na vrlo los glas. Svi narodi su se bavili magijom, to na neki nacin rade i Hriscani (neki vise neki manje). Ocito je da ti je razvijenija desna hemisfera mozga vezana za ratio, prirodne nauke a da ti je ''umetnicka intuicija'', masta i osecaj za duhovno u drugom planu. mozda gresim? Da li si vernik Pravoslavni?

Ako jesi druga stvar, onda verujes u postojanje vanculnih sfera i drugih visih i nizih dimenzija postojanja koje propagiraju sve religije sveta, politeisticke i monoteisticke, sa jasnim razlikama u tumacenju naravno, ali bitna je ideja poimanja.

Voyager- Da malo razmislim samo :)

Posted
Ma opusteno , samo sam mislio da me lozite . Nista lose .

Neka svako veruje u sta hoce . Licno ne volim da drzim predavanja i da se ubedjujem sa ljudima .

:pivopije:

Pa ne volim ni ja, istog sam misljenja kao i ti, i nije mi namera na ovom forumu da bilo kome namecem svoje misljenje. Taman posla. :pivopije:

Ima par ljudi sa kojima sam u kontaktu preko pp-a i to je to. Ovde sam da se zezam i trosim vreme kad nisam sa devojkom ili jednostavno imam visak slobodnog vremena. Duhovnost je najlicnija stvar.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...