Dimitri Posted September 22, 2008 Report Posted September 22, 2008 Prodigy је британски брејк бит бенд чија музика садржи разне стилове почевши од рејва и хардкор техна почетком '90-их до алтернативног рока и биг бита са вокалним елементима панка на каснијим албумима. Тренутну поставу бенда чине Лијам Хаулет (Liam Howlett) — композитор/ клавијатуре, Кит Флинт (Keith Flint) — играч/ певач и Максим Ријалити (Maxim Reality) — Ем-Си/певач). Лирој Торнхил (Leeroy Thornhill) — играч био је члан бенда од 1990. до 2000, као и играчица/ певачица по имену Шарки (Sharky) која је напустила бенд убрзо по његовом настанку. Prodigy су се први пут појавили на андерграунд рејв сцени почетком 90-их и убрзо након тога доживели велику популарност и постали познати у целом свету. Неке од њихових најпопуларнијих песама су Charly, Out of Space, No Good (Start the Dance), Voodoo People, Firestarter, Breathe и Smack My Bitch Up. Почетак Продиџија означио је почетни демо Лијама Хаулета од десет песама направљених на синтисајзеру марке Roland W-30, у Есексу, Енглеска. Издавачка кућа XL Recordings је узела демо и издала 12-инчно издање What Evil Lurks у фебруару 1991. Име бенда потиче од назива Moog Prodigy аналогног синтисајзера. Иако је изгледало да се име бенда променило из The Prodigy у Prodigy између издања Music for the Jilted Generation и The Fat of the Land 1996 и поново вратило на претходни назив са изласком албума Always Outnumbered, Never Outgunned 2004, по речима Лијама Хаулета то се догодило само да би се име уклопило у нови лого.[1] Продиџијев први јавни наступ (када су се Хаулету прикључили играчи Кит Флинт, Лирој Торнхил и Шарки) био је у клубу Four Aces у Далстону, Лондон. Сингл Charly, који је изашао шест месеци касније, августа 1991, био је велики хит на тадашњој британској рејв сцени, доспевши на треће место британске листе синглова и по први пут скренувши већу пажњу публике на бенд. Неки критичари ће касније изјавити како је излазак сингла Charly, са својим упечатљивим семплом у коме се користи глас из истоимене дечије серије на државној телевизији, означио коначан слом андерграунд рејв сцене, отварајући врата поплави рејв песама које се сматрају мање квалитетним, попут Trip to Trumpton и Sesame's Treet групе Smart E's . 1992: Experience 1994: Music for the Jilted Generation 1997: The Fat of the Land 2004: Always Outnumbered, Never Outgunned legende elektronske muzike...shta mislite o njima? Quote
ZheX Posted September 22, 2008 Report Posted September 22, 2008 ja mislim sve najbolje. ozbiljno ovaj bend aktivno slusham od 6. razreda, uz njih sam naucio i neke dance poteze, a i njihov koncert mi je bio jedan od najboljih provoda ikad.. THIS BABY'S GOT A TEMPER! Quote
мать Posted September 22, 2008 Report Posted September 22, 2008 (edited) odlican band. spitfire Edited September 22, 2008 by alx Quote
VoivodBG Posted September 23, 2008 Report Posted September 23, 2008 Gledao ih na sajmu 2005, i dalje prze iako su omatorili, jedna od najvecih sutki u kojima sam bio je bas na ovom koncertu i to bas ispred bine. Nemam blage sta su ovi pozadi radili. Rekao mi je ortak da je na exitu prosle godine bilo jos ludje, ako. Jedva cekam novi album, mada ovaj poslednji always outnumbered, never outgunned je slabiji od prethodna 3. Quote
Misantrophil Posted September 24, 2008 Report Posted September 24, 2008 Jeste dosta slabiji od starijih albuma ali je i on dobar.Isto jedva cekam novi album i mislim da ce biti bolji od prethodnog Quote
Жвакић Posted September 24, 2008 Report Posted September 24, 2008 И ја се томе надам. А онда да о5 сврате. =) Quote
Dimitri Posted September 25, 2008 Author Report Posted September 25, 2008 uF,ak' opet dodju to se ne propushta Quote
-Mare Posted September 25, 2008 Report Posted September 25, 2008 (edited) Gledao ih na sajmu 2005, i dalje prze iako su omatorili, jedna od najvecih sutki u kojima sam bio je bas na ovom koncertu i to bas ispred bine. Nemam blage sta su ovi pozadi radili. Rekao mi je ortak da je na exitu prosle godine bilo jos ludje, ako. Jedva cekam novi album, mada ovaj poslednji always outnumbered, never outgunned je slabiji od prethodna 3. The Prodigy je do jaja. Slusam ih od 4og razreda osnovne, vrlo aktivno. Secam se dana kad je burazer kupio Breathe i The fat of the land kasete. Sajam sam propustio, due to some misfortunate events, ali je nastup na EXITu bio FENOMENALAN. Malo je falilo da bude poginulih. Kada izlazi novi album? Edited September 25, 2008 by black donkey Quote
Fake City Posted September 25, 2008 Report Posted September 25, 2008 Secam se kada sam uzeo The Fat of the Land ´98-e i dao ortaku koji se lozi na njih ovaj je poludeo, slusao ga je mesec dana neprekidno A realno sabili su sa TFOTL, to im je vrhunac. Quote
זאבים Posted October 25, 2008 Report Posted October 25, 2008 Dolaze u Rusiju pocetkom novembra, pa koga ne mrzi.. Quote
-Mare Posted October 25, 2008 Report Posted October 25, 2008 Mozda se zajebu, pa svrate i blize. Do Sajma opet, mozda. Quote
Buried in Smoke Posted October 25, 2008 Report Posted October 25, 2008 isti slucaj i sa mnom, slusam ih od 4. ili 5. osnovne, verovatno prvi bend koji sam poceo bas 'da slusam' you know what I mean. u begeu nisam bio, ali su zato na exitu RAZVALILI. jebali su mamu svima. kakav dozivljaj jebote.. za pricanje unucima bas Quote
kuruz Posted October 25, 2008 Report Posted October 25, 2008 Врхунски бенд. Spitfire, Hot Ride, Firestarter, Voodoo People... Quote
Теша Тешановић Posted October 25, 2008 Report Posted October 25, 2008 neznam kome se prodigy ne svidja Quote
Grob Bez Dna Posted October 25, 2008 Report Posted October 25, 2008 uuuuu, al zazive diLdijeva tema... Quote
Novaliis Posted October 25, 2008 Report Posted October 25, 2008 Lazes. Priznajem, jednom sam djuskao uz neki nji'ov hit, kada sam imao 15 godina Quote
-Mare Posted October 25, 2008 Report Posted October 25, 2008 (edited) Kazem ja. Edited October 25, 2008 by black donkey Quote
VoivodBG Posted November 6, 2008 Report Posted November 6, 2008 Hi everyone It's the news we have all been waiting for. We can now tell you the new album is called "Invaders Must Die" and will be released on The Prodigy's imprint, Take Me To The Hospital, through Cooking Vinyl, on March 2nd. Liam Howlett, Keith Flint and Maxim all feature on the album, which is the first time since the release of Fat Of The Land in 1997. The result is back to their bone shaking best, a collision of old skool rave noise with the stratospheric limits of new technology. . Quote
זאבים Posted November 8, 2008 Report Posted November 8, 2008 D. nowi album u pripremi.. a turneja po Rusiji odkazana. Quote
Supergalactic Lover Posted November 8, 2008 Report Posted November 8, 2008 imace turneju po UK sa dizzee rascal-om. kakav ce to picvajz da bude! Quote
Misantrophil Posted November 8, 2008 Report Posted November 8, 2008 (edited) Verujem da ce novi album biti mnogo bolji od prethodnog posto se vracaju Maxim i Keith u bend.Jedva cekam . Edited November 8, 2008 by Misantrophil Quote
Recommended Posts