Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Мени су ове плитке прелепе, уживо изгледају и боље него не сликама.

Edited by Scouse Buster
Posted (edited)
pa ako imas (ne ti konkretno) manje od 18 velike su sanse da nosis ono sto mislis da je kul :) recimo kod mene u gimnaziji znaci pre jedno 6 god je bio fazon da su svi metalci/rokeri odjednom kupili Shelly's i kao bio si troo sto te bole noge i hodas bangavo 2 nedelje :) maltene su postojale support grupe u kojima svi kukaju kako ih bole noge ali 'razglavice se to za par nedelja, samo treba jace da stegnes' :lol:

od kako su mi jednog leta one rupe za pertle ostavile trajno rdju pod kozhom i usput iskasapile jer sam imala prekratke carape ne nosim ih ni ponekad. Mislim slatko je to kad se preraste :D

Necu da kazem da su glupi oni koji nose starke i martinke, gotivila sam i ja to pa sam posle otkrila da postoji obuca koja je jos vise 'u mom fazonu' nego ono cega ima kod nas, al svakako je glupo nositi to samo jer si 'metalac'. Ok je reci 'ja sam marksista pa smatram da bla bla' ali reci 'ja sam metalac pa mislim da smem da nosim samo cizme i starke' je... Nije cak ni profesija pa da kazes 'radim svaki dan 8 sati kao metalac, dobijam pare za to pa je to veliki deo mene' niti govori ista o tvojoj licnosti, 'metalci' nemaju univerzalno misljenje o zivotnim pitanjima. Tako da svakako ne treba da bude default 'slusam metal -> nosim takvu obucu'. Da znate samo koliko ima ljudi koji slusaju metal a uz to dens devedesetih, elektro, tehno, ethereal i gothic, ihaaaj pa kako bi se onda oni oblacili da muzika treba da ima veze s odecom :D

Ne nose svi iz tog razloga. Evo, npr. meni su martinke lepe. Imam one duboke (20 kopči) koje fino idu uz većinu odeće. Planiram da ove zime kupim i neke "normalne" čizme, ali isto bih nosila i ove.

I kad ja obujem martinke na teksas pantalone i ljubičastu majicu - da li sam uniformisana? Ili mi se prosto sviđa. I to je obuća kao i sva druga, znam dosta ljudi koji su martinke/starke kupili zato što im se prosto sviđa ta obuća - dosta njih ni ne sluša metal. Nemaju svi isti ukus i ako se tebi nešto ne sviđa, tvoja stvar. Ne možeš tvrditi da svi prerastu neku obuću, jer je to obuća - može da ih smori, pa reše da promene (kao što je slučaj sa bilo kojom obućom) - a sumnjam da prerastu. Tj. taj izraz se isključivo može upotrebiti za ljude koji su počeli da ih nose zato što slušaju to što slušaju i kad skontaju da to više nije kul - "prerastu" ih.

Ti imaš svoj fazon, drugi ljudi imaju svoj. Nikad se nisam opterećivala tuđim oblačenjem, niti sam se smatrala superiornijom od nekih drugih ljudi zbog svog oblačenja.

I kao što ima ljudi koji nose martinke zbog metala, tako znam gomilu njih koje nose štikle jer je to, je l' te, kul - a pritom ne znaju da hodaju u istim, već se lome - što je, po mom mišljenju, mnogo odvratniji prizor.

Ali ko sam ja da nekome govorim šta da (ne) nosi?

Elem, što se tiče patika - ove su simpatične:

http://www.web-kupovina.com/NIKE_WMNS-BLAZ...tari_p9401.html

http://www.web-kupovina.com/NIKE_TENNIS-CL...tari_p7492.html

Edited by Brynhildr
Posted
Sto moras da me podjebavas kad mene stvarno zanima da li ljudi misle da su lepe ili ih nose iz nekih sasvim drugih razloga :P

Ma, ja samo čekam da nas prosvetliš...

...i evo ga..

pa ako imas (ne ti konkretno) manje od 18 velike su sanse da nosis ono sto mislis da je kul :) recimo kod mene u gimnaziji znaci pre jedno 6 god je bio fazon da su svi metalci/rokeri odjednom kupili Shelly's i kao bio si troo sto te bole noge i hodas bangavo 2 nedelje :) maltene su postojale support grupe u kojima svi kukaju kako ih bole noge ali 'razglavice se to za par nedelja, samo treba jace da stegnes' :lol:

od kako su mi jednog leta one rupe za pertle ostavile trajno rdju pod kozhom i usput iskasapile jer sam imala prekratke carape ne nosim ih ni ponekad. Mislim slatko je to kad se preraste :D

Necu da kazem da su glupi oni koji nose starke i martinke, gotivila sam i ja to pa sam posle otkrila da postoji obuca koja je jos vise 'u mom fazonu' nego ono cega ima kod nas, al svakako je glupo nositi to samo jer si 'metalac'. Ok je reci 'ja sam marksista pa smatram da bla bla' ali reci 'ja sam metalac pa mislim da smem da nosim samo cizme i starke' je... Nije cak ni profesija pa da kazes 'radim svaki dan 8 sati kao metalac, dobijam pare za to pa je to veliki deo mene' niti govori ista o tvojoj licnosti, 'metalci' nemaju univerzalno misljenje o zivotnim pitanjima. Tako da svakako ne treba da bude default 'slusam metal -> nosim takvu obucu'. Da znate samo koliko ima ljudi koji slusaju metal a uz to dens devedesetih, elektro, tehno, ethereal i gothic, ihaaaj pa kako bi se onda oni oblacili da muzika treba da ima veze s odecom :D

Hvala!

Ozbiljno, to tvoje da te "samo interesuje zašto ljudi nose starke" je bilo ko kad ja kažem nekom "jebem ti mater" jer zapravo zaista mislim da je majka dotične osobe jako lepa i zgodna žena i rado bih je seksualno zadovoljila.

Posted (edited)

Verovatno ide redom i pita ljude koji nose Air Max patike koji su njihovi razlozi za nošenje istih. "Da li ti se stvarno sviđaju ili ih nosiš zato što ih svi nose?" :)

Edited by Brynhildr
Posted (edited)

Alo bre mirne :)

Slazem se sa Nevenom u pogledu toga da martinke izgledaju bas uber cool :da:

Medjutim osim toga po mom misljenju i nisu neke cipele i kostaju previse za ono sto nude-bolje dodati jos koju hiljadarku i kupiti npr Timberland duboke cipele koje ce na kraju da traju kao 2 para martinki ;)

No moje misljenje kazem opet-ne mora odgovarati svakome :da:

Edited by Full_Metal_Yakuza
Posted
Alo bre mirne :)

Slazem se sa Nevenom u pogledu toga da martinke izgledaju bas uber cool :da:

Medjutim osim toga po mom misljenju i nisu neke cipele i kostaju previse za ono sto nude-bolje dodati jos koju hiljadarku i kupiti npr Timberland duboke cipele koje ce na kraju da traju kao 2 para martinki ;)

No moje misljenje kazem opet-ne mora odgovarati svakome :da:

Kao pripadnik muskog roda apsolutno nisi dovoljno kvalifikovan za raspravu o cipelama :):)

I da, ne znam zasto svi vezuju martinke za metal... Mozda za "alternativnu kulturu" ali nikako samo za metal. Ako uzmemo u obzir ko je sve nosio martinke i zasto (npr David Bowie koji slozicemo se, tesko da je metal).

By the late 1960s, skinheads started wearing Dr. Martens boots. By the late 1970s, Dr. Martens boots were popular among some British punk rock and New Wave musicians, and soon many punk fans were wearing them. The boots and shoes then became popular among other youth subcultures.

The late 1960s and 1970s saw the boot adopted by – not thrust upon – nearly all the ‘tribes’: Mods, glam, punks, ska, psychobillies, grebos, Goths, industrialists, nu-metal, hardcore, straight-edge, grunge, Britpop …

Then pop started to eat itself.

.

By the mid-1990s, Dr. Martens had festered in the minds of youth without a single penny of ‘marketing spend’, longer than the majority of global brands had even existed. There is no comparison. This is not a brand, it is a way of thinking, a mode of expression.

Dakle Dr Martens su univerzalna obuca koja jednako stoji ili podjenako ne stoji ni uz sta, zavisi od tacke gledista. I definitivno vise nisu "znak rasponzavanja" ovih ili onih subkulturnih grupa.

Slicno je i sa Starkama.

Martinke imaju 62 godine a Starke 92 odnosno 40 - Chuck Taylor-a.

Martinke i Starke su evergrin, za razliku od vecine danasnje obuce, "ovo kad kupim, znam sta je".

Sad, kome se dopada kome ne, ali podjednako mi je detinjasto braniti "metal way of life" i odgovarajucu uniformu kao i pljuvanje istih.

Posted

Mrzelo me je da citam sve.

@Double Fire- Nadam se da kontas da sam bila sarkasticna. Inace i ja imam martike koje si spomenula i kupila sam ih zato sto su mi lepe a ne zato sto sam metalac, i totalno su sranje, jeste, noge otpadaju od njih. Zato se vracam na Dr. M. bez metalnog bruksa. To su cizme koje mogu da nosim po 6, 7 godina po svim vremenskim neprilikama, znaci ekonomicno je i svidja mi se, 'de ces bolje od toga :D

@Kuruz- Izvini, ali ruzne su mi tvoje patike. :( Bitno je da se tebi svidjaju, ti ih nosis.

Posted
Galliano...Ah.

Ima cesto odvratnih, ali ove su mi bas lepe i mnogo volim tu boju na farmerke :da:

gal001w-suede_p.jpg

:wub: samo manja stikla da ne polomim oba zgloba! :)

Posted (edited)

Sve od struka nanize izgleda bolje, ukljucujuci i stopala :D zenstveno je, mnogim muskarcima dodatno sexy... tjah :D previse mucenja osim ako je specijalna prilika, sto se mene tice.

Ma, ja samo čekam da nas prosvetliš...

...i evo ga..

Hvala!

Ozbiljno, to tvoje da te "samo interesuje zašto ljudi nose starke" je bilo ko kad ja kažem nekom "jebem ti mater" jer zapravo zaista mislim da je majka dotične osobe jako lepa i zgodna žena i rado bih je seksualno zadovoljila.

veruj mi ja i dalje nisam ubedjena skroz da ljudi mogu da vole starke prosto zbog izgleda :D ne znam nikog ko ih nosi a da nije fazon (u stvari vise i ne znam nikoga ko ih nosi, valjda nema puno 26-godisnjaka koji ih kupuju), niko mi do sad nije rekao da su udobnije od ostalih a svi kukaju kad ukvase noge i nazuljaju se na kamen :D prosto deluje kao da imaju sve mane a retko koju vrlinu. Zanimalo me je da li ce neko reci da ima neka vrlina koja me mimoilazi sve ove godine.

Now hate away :)

Edited by Double Fire
Posted
Nikada necu shvatiti poentu stikli.

Citiram jednog taksistu: "Vid' ovu kako se natakarila na ove čačkalice. A znaš zašto to? Zato što je budala koja je nesigurna u sebe i misli da je mnogo bolje da stane na štikle pa da joj se podigne bulja i da joj se leđa isprave i još štošta. A nema pojma kol'ko je grozno kad je pokupiš, uvdeš u gajbu ona se izuje a dupe šljone do podruma!" :)

On topic: ovo Guči sranjce i nije tako loše:

sneakers-by-gucci.jpg

Posted

Meni su štikle sasvim ok, ako ih nosi neko ko ume da hoda u tome. Ja se ne snalazim ni na onim najnižim... :/

A ovo za starke neću da komentarišem.

Posted

Ja VOOOLIM štikle. Ali ne preterujem više, sad furam 7cm maks. U ostalom, to je meni jako udobno, i pravilnije držim telo i ne hvataju me grčevi u stopalima kao na ravnom i ne bole me kolena kao na ravnom.

Posted

Svako nosi ono u cemu se oseca dobro, i vidi se ako se neko ne oseca dobro na stiklama.

Ja ih dugo nosim i navikla sam na razne, i smara me jako prica kad komentarisu devojke :'Jao vidi ovu ne zna da hoda na stiklama'. Pa sta? Naucice, prirodno, prvi put kad sednes na bajs ne znas, vremenom naucis.

Nekome se to svidja i ima zelju da nauci da hoda na stiklama, i to je u redu, normalno da ce u pocetku biti nestablino i smesno.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...