Sisus Posted October 11, 2008 Report Posted October 11, 2008 A voleo je da se skida u javnosti. Quote
Маузер Posted October 11, 2008 Report Posted October 11, 2008 Opa! Pa ti i taj Drobac bas slicni! Quote
Маузер Posted October 11, 2008 Report Posted October 11, 2008 Neki veseli decko, taj Drobac, a? Quote
Lunar Posted October 11, 2008 Report Posted October 11, 2008 Ja obozavam francusku bm scenu, mada i njemci imaju par kvalitetnih bendova. USA bm isto razbija(mada je mnogi podcjenjuju), ali je smijesno uporedjivati ih sa norvezanima. Oni su broj jedan, a svedjani odma tu za njima. I naravno finci I da ne zaboravim austrijsku scenu, of kors. Mene Francuska BM scena sa svakim danom sve vishe odushevljava. Quote
Josif Visarionovič Posted October 11, 2008 Report Posted October 11, 2008 pa ni death metal im nije za bacanje Quote
Lunar Posted October 11, 2008 Report Posted October 11, 2008 pa ni death metal im nije za bacanje Naravno, ali sam napisao BM, jel je ovo tema o BM skolama. Svaka cast Francuzima, sta bi dao da nasha scena postane slichna ( ali to je nemoguce....) . Quote
Volcano Posted November 30, 2008 Report Posted November 30, 2008 Norge, selvfølgelig. Svaka čast Šveđanima, ali Black Metal je nešto što ipak treba da se razvija, a to se dešava baš u Norge. Ionako je poznato da se posle smrti Euronymous-a, mnogi bandovi razmahali i nisu učinili black metal statičnim, naprotiv. Dovoljan je bio napredak Emperor, Satyricon, pa "novi zvuk" Darkthrone i ostalih. Ipak nije sve u brzini i konstantnom ponavljanju kao što to rade Šveđani. Samo mi se ne sviđda ta podela unutar same Norveške, kao da je sve postavljeno po principu "bandovi iz Oslo i okoline i scena u Bergen". Mada onaj ko poznaje Norvešku, zna koliko Bergen uzdiže sam sebe u svakom pogledu. Quote
Sisus Posted November 30, 2008 Report Posted November 30, 2008 Ipak nije sve u brzini. Ipak jeste. Quote
oʞɾoƃ Posted November 30, 2008 Report Posted November 30, 2008 (edited) Svaka čast Šveđanima, ali Black Metal je nešto što ipak treba da se razvija, a to se dešava baš u Norge. Vidiš, ja baš mislim da su Šveđani udahnuli mnogo više daha u black metal u 21. veku nego Norvežani. Shining, Watain, Ondskapt, Armagedda, Sorhin, Marduk u novoj postavi, Funeral Mist, Malign, Ofermod... To ne može biti dalje od opisa švedskog black metala koji si ti dao ("brzina i konstantno ponavljanje"). Ima Švedska bendova i pored Dark Funerala. S druge strane, osim časnih izuzetaka (poslednji Mayhem ili 1349), Norveška teško da je dala bilo koju zaista vrednu novu ideju u poslednje vreme. Immortal crk'o, Emperor crk'o, Ihsahn ode u progresivne vode, kao i Enslaved, Samoth i Trym u death metal, Gehenna je čas death čas black, Carpathian Forest i dalje drvi isto što i pre 15 godina, samo slabije, Darkthrone ode u punk, Dimmu Borgir odavno prestao da se zove blackom... Ne kažem da je bilo koji od tih bendova sada manje vredan, ali ako se držimo striktno black metal priče, tako stoje stvari. Edited November 30, 2008 by Gojko Quote
Маузер Posted November 30, 2008 Report Posted November 30, 2008 Ima novih norveskih bendova. Sworn je meni npr sada jedan od pretendenata za preuzimenje vodjstva u Norveskoj BM sceni. Quote
Volcano Posted November 30, 2008 Report Posted November 30, 2008 Vidiš, ja baš mislim da su Šveđani udahnuli mnogo više daha u black metal u 21. veku nego Norvežani. Shining, Watain, Ondskapt, Armagedda, Marduk u novoj postavi, Funeral Mist, Malign, Ofermod... To ne može biti dalje od opisa švedskog black metala koji si ti dao ("brzina i konstantno ponavljanje"). Ima Švedska bendova i pored Dark Funerala. S druge strane, osim časnih izuzetaka (poslednji Mayhem ili 1349), Norveška teško da je dala bilo koju zaista vrednu novu ideju u poslednje vreme. Immortal crk'o, Emperor crk'o, Ihsahn ode u progresivne vode, kao i Enslaved, Samoth i Trym u death metal, Gehenna je čas death čas black, Carpathian Forest i dalje drvi isto što i pre 15 godina, samo slabije, Darkthrone ode u punk, Dimmu Borgir odavno prestao da se zove blackom... Ne kažem da je bilo koji od tih bendova sada manje vredan, ali ako se držimo striktno black metal priče, tako stoje stvari. Meni lično odgovara ono šta se desilo na norveškoj black metal sceni. Baš zbog toga i vidim black metal kao pravac koji i treba da ide u prgoresivnom smislu, ili da poprima oblike kako bi neko nazvao black 'n' roll (Satyricon), pa Carpathian Forest sa "Fuck You All" albumom. Ihsahn sa njegovim projektima. A koliko sam primetio, Samoth se izgleda malo povukao iz muzike. To je barem moj ukus. Quote
Svart Posted November 30, 2008 Report Posted November 30, 2008 Immortal crk'o Ej bre, nije Immortal crk'o samo je, malo zastao Quote
oʞɾoƃ Posted November 30, 2008 Report Posted November 30, 2008 Pa za sada je crk'o, a da l' će i kada da bude resurrection, videćemo Quote
Sandman Posted November 30, 2008 Report Posted November 30, 2008 Pa spremaju novi album koliko ja znam(i nadam se). A možda nas Abbath obraduje i izbaci i novi I. Quote
Goxy Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 (edited) Vidiš, ja baš mislim da su Šveđani udahnuli mnogo više daha u black metal u 21. veku nego Norvežani. Shining, Watain, Ondskapt, Armagedda, Sorhin, Marduk u novoj postavi, Funeral Mist, Malign, Ofermod... zaboravio si trenutno najbolji-sigrblot Edited December 3, 2008 by Goxy Quote
Fapril ethereal Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 Ej bre, nije Immortal crk'o samo je, malo zastao nije crko Immortal!nije crko,no se ushutio! NeutroGehenna! Quote
Ni! Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 Ja mislim da se zna ko ima najjachu BM scenu. xD http://www.yumetal.net/forum/index.php?showtopic=39381 Quote
Josif Visarionovič Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 (edited) jedna lasta cini leto,a? E sad bez zajebancije,rusi imaju mnogo jaku bm scenu ali slabo ljudi slusaju. Edited December 3, 2008 by Josif Visarionovič Quote
Grobodan Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 I Crna Gora ima bas jaku scenu ali slabo ljudi slusaju. Quote
Josif Visarionovič Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 ako su svi kao iguman onda me ne cudi. Quote
oʞɾoƃ Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 (edited) Ovo sam ja koristio ranije, ali je upijalo sporo do jaja. Sad koristim ovo: i do jaja je. Opet je Švedska > Norveška Edited December 3, 2008 by Gojko Quote
Fapril ethereal Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 (edited) I Crna Gora ima bas jaku scenu ali slabo ljudi slusaju. malo sam konsultovao enciklopediju metalum u vezi Crnogorskih bendova i evo sta sam dobio: MONTENECRO! Edited December 3, 2008 by april ethereal Quote
Recommended Posts