Kumodraski Vo Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 Ma moze i jos jedan nepotreban ako cemo iskreno, sve godjirino mi je srcu drago!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buddha Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 mario>>>>> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havočka Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 album koji bi ih popeo na status Metallice i Slayera al si se iskenjao ovde em Metalika i Slejer nisu na istom nivou, zna se ko je ko, em Gojira treba da radi još mnogo da bi im se barem približila 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Џрк Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 al' si bukvalista, pa naravno da je mislio na status koje su te grupe imale posle izdavanja navedenih albuma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 Svejedno. Metallica 1983 >>>>>> Gojira 2015 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 (edited) pa na taj period i mislim ta dva albuma su nešto posebno, spadaju u najveće u žanru, s tim da je MoP meni ipak iznad RiB albumi Gojire nisu na tom nivou Edited June 10, 2015 by Underkuruz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Џрк Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 (edited) pa ne mogu ni da se porede, jer MoP i RiB gledano sa ove vremenske distance (koja ne postoji kod Gojire) - zna se sta su znacili/znace za zanr. Ali Gojira jeste nasla nesto novo sa svojim albumima (stil koji su po meni na TWOAF doveli do savrsenstva), i mogli su da sa L'enfantom zadobiju maltene bogovski status... Edited June 10, 2015 by Џрк Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 MoP i RiB su redefinisali metal i direktno su odgovorni za milion novih žanrova/podžanrova/bendova novi Gojirin album ne bi redefinisao manje-više ništa, o uticaju kroz 20 godina da i ne govorimo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 (edited) ne znam baš postoje neke objektivne činjenice kada su u pitanju novi albumi zbog kojih isti verovatno nikada neće imati status kakav imaju albumi iz osamdesetih i devedesetih sublimirano u ovom tekstu, uzeti opštu sliku, ne samo Metaliku http://www.metalsuck...-big-metallica/ Edited June 10, 2015 by Underkuruz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 Gojira je bend koji je fantasticno uklopio sve sto je vec odsvirano milion puta prije njih i uz drugacije lirike napravio nesto sto je mnogo mocno. Plus sto su vjerovatno najbolji bend uzivo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Џрк Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 MoP i RiB su redefinisali metal i direktno su odgovorni za milion novih žanrova/podžanrova/bendova novi Gojirin album ne bi redefinisao manje-više ništa, o uticaju kroz 20 godina da i ne govorimo vrlo moguce, ali opet - ko je 83,4.5 bio spreman da se kladi da ce Metalika i Slejer da budu ovoliko uticajni? naravno da zvuci smesno i nepojmljivo da se Gojira uopste i spominje u tom kontekstu, ali ko zna kako ce njihovi albumi izdrzati zub vremena...videcemo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 ja kod Gojire veoma često čujem bar 50% Morbid Angel gruva iz Domination perioda u sveukupnoj slici, teško je da takav bend može da izmeni nešto u istoriji metala, prvo bi morali ®evoluciju na sopstvenom zvuku da izvrše Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Џрк Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 (edited) ne znam baš postoje neke objektivne činjenice kada su u pitanju novi albumi zbog kojih isti verovatno nikada neće imati status kakav imaju albumi iz osamdesetih i devedesetih ovo jeste tacno ja kod Gojire veoma često čujem bar 50% Morbid Angel gruva iz Domination perioda u sveukupnoj slici, teško je da takav bend može da izmeni nešto u istoriji metala, prvo bi morali ®evoluciju na sopstvenom zvuku da izvrše vidis, meni to uopste nije dominantno () kod njih (a slazem se sa tobom), vec popuna slike. meni je glavna fora kako vokal naleze na instrumente, i to da iako su gruvacki orjentisani - opet tu ima dosta melodije, Edited June 10, 2015 by Џрк Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 mislim da se metal kao žanr već odavno razmahnuo do suviše dalekih granica i previše se razgranao da sad neki bend može da postigne status tih giganata iz '80-ih Metallicu recimo vole svi, od korovaca preko poweraša i progera do black/death ekipe - svi su odrasli na njima, ali teško ćeš danas naći nekoga ko će toliki uticaj imati na toliki dijapazon podžanrova u budućnosti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 Opeth Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 Mimi Mercedez 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havočka Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 ja molim da se ne postuje to ime na ovoj temi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Џрк Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 mislim da se metal kao žanr već odavno razmahnuo do suviše dalekih granica i previše se razgranao da sad neki bend može da postigne status tih giganata iz '80-ih Metallicu recimo vole svi, od korovaca preko poweraša i progera do black/death ekipe - svi su odrasli na njima, ali teško ćeš danas naći nekoga ko će toliki uticaj imati na toliki dijapazon podžanrova u budućnosti sve to stoji, no opeth postoji ta vremenska distanca. danas svi vole metaliku, a sigurno nije bilo takvo stanje 80ih. Ali kad pogledam, ne'am pojma ni ja sto glumim djavoljeg advokata ovde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 Gojira je L'Enfant izdala posle 11 godina postojanja Slejer i Metalika su u tom roku već optuženi za prodaju, a postigli su mnogo više od Gojire Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 Opeth verovatno najuticajniji metal bend trenutno, ali mi taj njihov uticaj nekako nema tu fatalnu oštrinu ovih thrash ludaka - evo, već je koliko to, 15 godina od njihovih (bar po mnogima) naj albuma, a nekako mi taj konkretan njihov uticaj na stvaranje novih (pod)žanrova nije mnogo prisutan možda pomalo zato što su i oni kasnije krenuli da vrte onu retro pričicu koja realno ne vodi nikuda, umesto da snime svoj Crni album, što bih jako voleo da čujem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Џрк Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 (edited) Gojira je L'Enfant izdala posle 11 godina postojanja Slejer i Metalika su u tom roku već optuženi za prodaju, a postigli su mnogo više od Gojire mozda je bolje gledati koji je album po redu - i tu svakako zaostaju (L'enfant bi bio kao MEtalikin Black ) Edited June 10, 2015 by Џрк Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 mislim da je poslednji konkretan slučaj da zvuk nekog benda stvori ceo novi stil bio Meshuggah => Djent, a i to bolje da se nije desilo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 to sam ja hteo da kažem, kao obrazloženje mišljenja da je Meshuggah uticajniji bend od Opeth Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 možda pomalo zato što su i oni kasnije krenuli da vrte onu retro pričicu koja realno ne vodi nikuda, umesto da snime svoj Crni album, što bih jako voleo da čujem Ja volim da posmatram Damnation kao njihov Black. Realno, Opeth je redefinisao metal zakljucno sa SL. BWP je neka ekstenzija toga a sve poslije Damnation-a nema tu tezinu. Oni svoje "odsvirali" zakljucno sa tim albumima barem sto se generalnog uticaja na metal tice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts