Rehabilitovani Bagrem Posted October 2, 2010 Report Posted October 2, 2010 Lako je to reci...Nacekacemo se jos podosta,ali je vazno sto recimo kongres juce batalio progrem constellation koji je bio za sletanje na mesec ponovo,i preusmerio novce na sletanje na mars izmedju 2020 i 2030 i na asteroide... Do tad cemo vec biti posteno matori al jbg to ti je zivot
sale 3sm Larry Flynt Posted October 2, 2010 Report Posted October 2, 2010 za samo 37 dana obidje svoje sunce....verovatno bi i zivotni ciklus oblika zivota poput naseg bio veoma ubrzan...skoro 10 puta,ako vec gledamo da li bi bilo zivota kakav mi poznajemo.
Rehabilitovani Bagrem Posted October 2, 2010 Report Posted October 2, 2010 +to sto nema smene dana ili noci.
Novaliis Posted October 2, 2010 Report Posted October 2, 2010 Deluje kao kul mesto gde bi se mogli naselili jednog dana kada budemo osnivali kolonije.
Novaliis Posted October 2, 2010 Report Posted October 2, 2010 a sta ako je vec zauzeto? Onda je jos interesantnije.
sale 3sm Larry Flynt Posted October 2, 2010 Report Posted October 2, 2010 Ma idi begaj,zvezda pece sve vreme,dizgorim za godinu dana(citaj 37 dana) Tamo bi samo crnjama bilo ok. Vi kako 'ocete,ja cekam da nadju neku novu,s boljim uslovima.
Novaliis Posted October 2, 2010 Report Posted October 2, 2010 (edited) Eto resenja za njih, mogu da se presele i naprave svoju geto planetu. Ja bih otisao na neku gde je zima non stop, sa puno suma i planina. Edited October 2, 2010 by Novaliis
Guest HEFEST Posted October 2, 2010 Report Posted October 2, 2010 Evo ja sada ovde u Svedskoj i gde god pogledas samo suma. Mnogo je to dobro da smiri coveka i da ga vrati nazad prirodi. Sto se tice seljenja na druge planete to tesko da ce se nekada desiti, a i ako se desi nece biti bolje nego na ovoj planeti jer se ne kaze za dzabe - Magarac u Solun, magarac iz Soluna.
Guest Шејтанов Чобан Posted October 3, 2010 Report Posted October 3, 2010 Тешко ће моћи да се настане неке планете из тог разлога што човечанство сада не би могло да прихвати чињеницу да опет крене из каменог доба,да од ничега створи ово што има данас. Да неће можда да носе цигле и цемент тамо па да зидају..
Novaliis Posted October 3, 2010 Report Posted October 3, 2010 Ma samo ponesu ultramoderne, lake a izdrzljive materijale i izgrade tamo sve u stilu montaznih kuca.
Guest Шејтанов Чобан Posted October 3, 2010 Report Posted October 3, 2010 То ће бити могуће једино ако летелице могу да путују неким сулудим брзинама,иначе за такве подухвате ће требати ненормално много горива и сваки терет ће ићи на штету путовања. Не морам да напомињем да ми сада имамо технологију да одемо до Марса и слетимо на исти,највећи проблем је гориво.Немају решење где ће складиштити толико гориво за тамо и назад.
Novaliis Posted October 3, 2010 Report Posted October 3, 2010 Mislim da razvijaju neke alternativne nacine za brzo putovanje svemirom.. u svakom slucaju, moracemo, ako zelimo da razvijemo kolonije u budocnosti a samo tako cemo preziveti.
Guest HEFEST Posted October 3, 2010 Report Posted October 3, 2010 U idealnim uslovima za to ce biti potrebno oko milijardu godina, a ljudi sigurno nece toliko dugo opstati na ovoj planeti. Ja volim SF, ali to je cista fantastika.
Novaliis Posted October 3, 2010 Report Posted October 3, 2010 Kakav je svet danas, degenerisan i proklet, mozda je i bolje da odumremo kao rasa jednog dana, jer na bolje nece ici.
hypnos Posted October 4, 2010 Author Report Posted October 4, 2010 mozda do tada prezivi koja hiljada ljudi i otputuju na tu planetu i nastane se tamo
Novaliis Posted October 5, 2010 Report Posted October 5, 2010 Ili mozda nesto kao film Knowing, to bi bilo jos vise kul.
Guest Administrator Posted October 5, 2010 Report Posted October 5, 2010 http://apod.nasa.gov/apod// Explanation: The dark Horsehead Nebula and the glowing Orion Nebula are contrasting cosmic vistas. Adrift 1,500 light-years away in one of the night sky's most recognizable constellations, they appear in opposite corners of the above stunning mosaic. The familiar Horsehead nebula appears as a dark cloud, a small silhouette notched against the long red glow at the lower left. Alnitak is the easternmost star in Orion's belt and is seen as the brightest star to the left of the Horsehead. Below Alnitak is the Flame Nebula, with clouds of bright emission and dramatic dark dust lanes. The magnificent emission region, the Orion Nebula (aka M42), lies at the upper right. Immediately to its left is a prominent bluish reflection nebula sometimes called the Running Man. Pervasive tendrils of glowing hydrogen gas are easily traced throughout the region. Every day , new picture
Novaliis Posted October 5, 2010 Report Posted October 5, 2010 Ovakve slike me uvek fasciniraju.. i sama pomisao da smo mi sami u celom tom prostoru, svemiru koji je ogroman, ako i ima granica, meni zvuci jednako istripovano kao i da ima jos zivota tamo negde..
Recommended Posts