VoivodBG Posted October 21, 2008 Report Share Posted October 21, 2008 Grupa je nastala januara 1991 u Belgrade, Serbia. godine, a za naziv su odabrali tipičam uzvik iz stripova. Grupu čine pevač Dragoslav Ružić, alias Guru Gaghi, gitarista Đole Smiljanić, bubnjar Dejan Stanislavljević Stana, dok se posle brojnih izmena basista na tom mestu ustalio Igor Štanglicki Krle. U početku je bend svirao grindcore, što se može čuti na njihovom debi albumu (kaseti) Yonuss Tape koji je ujedno bio split album sa beogradskim ženskim bendom PMS. 1993 grupa je učestvovala u performansu Armatura na kojem su učestvovali mnogi beogradski umetnici. 1994 izdaju drugi album 9194 , na kojem su proširili svoj muzički stil na rap, noise i rock elemente. Urgh! su bili jedan od prvih bendova u Srbiji da su izdali Unplugged album koji je snimljen 1994 u KST-u i Barutani, a izdat 1995 na kaseti za Silver Cross Records. Iste godine na manifestaciji Brzih bendova Srbije dobili su priznanje kao bend godine. Njihov sledeći album Oesophagus (termin za jednjak na latinskom jeziku) za B92, bend je i dalje nastavio da koketira sa raznim žanrovima. Preuzeo sa Yu rock enciklopedije (koja je veoma siromasna sto se tice informacija...) od ovog fenomenalnog domaceg benda posedujem jos dva albuma koja nisu navedena u eniklopediji, Sumo (tu se nalazi onaj hit kasika, viljuska, noz) i 120% koji je bio best off koji je B-92 izdao devedesetih... Mene zanima, da li bend i dalje postoji, i da li su imali jos neka izdanja sem ovih gore navedenih? (ako neko ima Unplugged album i moze da ga uploaduje bio bih mu zahvalan ili jos bolje ako zna gde se mogu naci original izdanja benda) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oNe Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Bend ne postoji od 2001. godine a trenutno Gagi ima neki svoj solo projekat Dragoberto. A evo ti sa mog bloga kompletan Urgh! - sam Gagi iz benda je ripovao u mp3 sa mastera sve i snimci su i vise nego odlicni - a takodje mi je poslao i link ka Yonuss tape (split sa Novosadskom all-girl ekipom PMS). http://darkscene.blogspot.com/search/label/Urgh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted October 22, 2008 Author Report Share Posted October 22, 2008 Hvala na dodatnim informacijama, mada vidim da ti jedino fali unplugged, hoce li ga Gaghi ripovati? Yonuss Tape sam sinoc nabavio, i vise me je tu odusevio P.M.S. , zenska ekipa, malo podseca na Godflesh (na pocetnu fazu) na trenutke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oNe Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Mislim da ce Gagi ovih dana poslati taj unplugged pa cemo ga okaciti na blog. Proveri za koji dan. Imas tu na blogu i PMS demo pa prosvrljaj malo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djuk Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 dobar bend bese, gledao sam ih vise puta live. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salebghouse Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 ja ih nisam gledao live,steta.imam ezofagus na kaseti,to nisam slusao otkako je kas lipso.hvala za linkove! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted October 22, 2008 Author Report Share Posted October 22, 2008 Spotovi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speed metalll Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 reci kratko jasno sta imas da mi kazes....imaju spot za nju....prava pesma za 90-e u srbiji. pevac je vodio neku emisiju posle... znaci urgh jos svira, sta li sada sviraju? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sgt.Splatter Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 http://darkscene.blogspot.com/search/label/Urgh Na ovoj stranici link ka Sumo 2001 albumu je ustvari isti link kao i za Dragoberto. Jel to moze da se ispravi...? TO JEST DAJ PRAVI LINK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted October 23, 2008 Author Report Share Posted October 23, 2008 2001 - Sumo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sgt.Splatter Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 (edited) 2001 - Sumo Hvala ... i za sve ostalo! Edited October 23, 2008 by Sgt.Splatter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PuPaK Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 KAASIIKA ,VIILJUUSKAA ,NOOOZZ........IDEEE BRZIII VOZZ AA UU VOOZZUUU TRIII PUTNIIIKAAA...KASIKA ,VILJUSKAA,NOOZZ! xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaki Posted October 24, 2008 Report Share Posted October 24, 2008 Ukoliko nekog interesuju originalne kasete URGH!-a, imam sledeće: -Yonuss Tape (Take It Or Leave It, 1992.) split sa grupom PMS * na ovom albumu URGH! je predstavljen sa 26 pesama! * omot ima pečat izdavača, koji potvrđuje da je u pitanju original -9194 (Silver Cross Records, 1994.) * na ovom albumu ima 26 pesama! * tekstovi pesama na omotu * kutijica ima nalepnicu izdavača -Unplugged (Silver Cross Records, 1995.) * omot je štampan na recikliranom papiru * organičen broj od 1000 primeraka -Oesophagus (Radio B92, 1997.) * tekstovi pesama na omotu * kutijica ima nalepnicu izdavača Sve odlično očuvno! Kontakt na pm! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saša Grbić Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 Odličan bend. Hvala na diskografiji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted October 29, 2008 Author Report Share Posted October 29, 2008 -Yonuss Tape (Take It Or Leave It, 1992.) split sa grupom PMS * na ovom albumu URGH! je predstavljen sa 26 pesama! * omot ima pečat izdavača, koji potvrđuje da je u pitanju original -9194 (Silver Cross Records, 1994.) * na ovom albumu ima 26 pesama! * tekstovi pesama na omotu * kutijica ima nalepnicu izdavača -Unplugged (Silver Cross Records, 1995.) * omot je štampan na recikliranom papiru * organičen broj od 1000 primeraka -Oesophagus (Radio B92, 1997.) * tekstovi pesama na omotu * kutijica ima nalepnicu izdavača Sve odlično očuvno! Kontakt na pm! Kupljeno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted December 14, 2008 Author Report Share Posted December 14, 2008 @Durumane hoce li na kraju biti tog unplugged albuma? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fapril ethereal Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 el ima da se nadje negde duet Guru Gagija i Sabana Bajramovica-niko nije srecniji od nas(soundtrack za tri palme dve bitange i ribicu) nema cak ni na YouTube-u... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saša Grbić Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 Mislim da ja to negdje imam. Vidjeću kad dođem kući. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted December 23, 2008 Author Report Share Posted December 23, 2008 april ethereal imas ga na best of albumu 120%. Mada videcu da ti za veceras uploaujem pesmu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted December 24, 2008 Author Report Share Posted December 24, 2008 http://rapidshare.com/files/176501279/Niko...guru_Ghagi_.rar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fapril ethereal Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 skinuo!Hvala! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Жвакић Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 И ја сам! =) Послушао сам "Сумо" и фино је. Комбинација раличитих жанрова. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted December 31, 2008 Author Report Share Posted December 31, 2008 Imam dobre vesti, izgleda da ce nesto da se desi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted January 5, 2009 Author Report Share Posted January 5, 2009 Pricao sam malo sa Guru Ghagijem, i najverovatnije ce napraviti myspace stranicu za URGH!, ali ce to potrajati jer nema slike u elektronskom formatu, pa ce morati da ih pronadje i skenira. (ako neko ima slike URGH!-a elektronske, fotografije (i moze da ih skenira i stavi ih na neki od sajtova za upload slika, neka mi posalje linkove na pp. Olaksali biste posao pravljenja myspace uveliko.) Javljam se kada bude bilo novih vesti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted January 20, 2009 Author Report Share Posted January 20, 2009 Oni koji imaju majspejs, mogu sada i da adduju bend, molim lepo. http://www.myspace.com/urgh1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts