morbid god Posted October 8, 2009 Report Posted October 8, 2009 Black metal je nastao kao anti hriscanski pokret, sto i jeste u srzi. Quote
Talvi Posted October 8, 2009 Report Posted October 8, 2009 Da, ali antihriscanstvo =/= satanizam. Quote
oʞɾoƃ Posted October 8, 2009 Report Posted October 8, 2009 (edited) Samo jedno zapazanje: rekao bih da su za tu stereotipnu sliku o black metal tekstovima kao striktno satanistickim ponajpre krivi upravo Svedjani - Dark Funeral, Marduk i ostatak kompanije, posto je kod Norvezana u pocetku bilo svakojakih drugih tema - Mayhem je imao malo drugaciji pristup celoj stvari, Burzum i Enslaved su bili u pagan/viking tripovima, Immortal su se oduvek drzali svoje vremenske prognoze... Naravno, bilo je tu i satanizma, tipa Emperor, Darkthrone... ali je to smejurija u poredjenju sa onom navalom tih tekstova koju su doneli Svedjani. Ili se makar meni tako cini. Normalno, zna se ko su pozeri, a ko iskrene sluge Rogatog Edited October 8, 2009 by Gojko Quote
Sadomator Posted October 8, 2009 Report Posted October 8, 2009 Jao Isuse prokleti. Svi koji satanizam dozivljavaju i shvataju ozbiljno, mogu komotno pod ruku sam emo/screamo japanskim tinejdzerima. Satanizam kao trash je pravi nacin da se kaze sve u facu, bez uzaludnog filozofiranja,izigravanja mizantropa a poslije recording sessiona ispijati coca colu u baru sa djevojkom. Pozeri svi redom. seven nights before of sacred birthday the lord make himself present at virgin's home demons suck your pussy and fuck 'till delight she isn't more virgin because was fucked by satan he put the virgin of four fucking your ass hole the orgy haven't stop ejaculating on her mouth she suck the hammer of satan and reach the first orgasm he breack laws of god and prophane the mother of gods To je to, kakav dublji smisao phhhhhh 1 Quote
Narsil Posted October 9, 2009 Report Posted October 9, 2009 (edited) Не видим зашто би се хришћанство схватало озбиљно, а сатанизам не. Осим ако у то не рачунамо клање оваца и жртвовање беба, што је срање. Edited October 9, 2009 by o.O Quote
Guest Kriki Posted October 12, 2009 Report Posted October 12, 2009 http://www.yumetal.net/forum/topic/42765-koncert-19012010-skc-beograd-vader-marduk/ Quote
Narsil Posted October 12, 2009 Report Posted October 12, 2009 Вриштим! Као мало дете! Трећи пут! Нека свирају што мање са новог и све буде Quote
oʞɾoƃ Posted October 12, 2009 Report Posted October 12, 2009 (edited) Kontam da će biti jedno dve sa novog, Phosphorous i prva... http://www.last.fm/event/1259311+Funeral+Nation+Tour+2010 Edited October 12, 2009 by Gojko Quote
dimmu1 Posted October 12, 2009 Report Posted October 12, 2009 samo da bude sto manje pesama sa novog albuma i bice odlicno! no sve u svemu ide se ne samo zbog marduka vec i zbog vejdera Quote
dimmu1 Posted October 12, 2009 Report Posted October 12, 2009 (edited) znas kako ja sam odgledao uzivo manje/vise vecinu tih pesama koje oni vrte po setlistama vec godinama(mislim na ove starije) i ovo ce biti repriza sa pesmama sa novog albuma ali dobro ja se nezalim.isao bi ja na mardukov koncert svaki dan,ali zajebavaju me finansije Edited October 12, 2009 by dimmu1 Quote
Narsil Posted October 12, 2009 Report Posted October 12, 2009 Гледао сам их два пута, све што ми треба сам чуо, радујем се опет као беба. Песме са новог албума? Има да скачем и на њих кол'ко сам срећан. Ево, са Гојком ћу у шутку на исте. Quote
dimmu1 Posted October 12, 2009 Report Posted October 12, 2009 koncert je tacno 2 godine od njihovog prvog certa u beogradu Quote
Lunar Posted October 12, 2009 Report Posted October 12, 2009 (edited) Nit Marduk nit Vader nesto puno neiscekujem,gledao sam oba benda i nisu me nesto puno odusevili, ali ako se bude bilo para na raspolaganje ide se. A pogotovo sto sam se nadao necem mnogo boljem, posto par interesantnih paket treba uskoro da kruzi evropom. Edited October 12, 2009 by Lunar Quote
Nemethor Posted October 12, 2009 Report Posted October 12, 2009 Mogli bi dovesti Absu, to bi bilo sjajno!!! Quote
Nemethor Posted October 12, 2009 Report Posted October 12, 2009 Могли би да доведу Bathory. Treba videti sa Lakijem Topalovicem da uradi booking sa njim... Quote
Narsil Posted October 12, 2009 Report Posted October 12, 2009 Treba videti sa Lakijem Topalovicem da uradi booking sa njim... Quote
morbid god Posted October 16, 2009 Report Posted October 16, 2009 Poslusah Wormwood na novim slusalicama, uz tekstove. Iako su nedostaci i dalje tu, album mi je legao dobro. Em je zvuk 'puniji', em tekstovi doprinose atmosferi. Popravlja se utisak, al ipak je i dalje najlosiji u Marduk diskografiji.. Quote
Sadomator Posted October 16, 2009 Report Posted October 16, 2009 Pozeru, izdajnice pravog zvuka. Quote
morbid god Posted October 16, 2009 Report Posted October 16, 2009 Ogradio sam se u drugom dijelu zadnje recenice Jest da se neki zale na njihove spore pjesme, al meni su zakljucno sa Rom512 sve bile dobre(neke i bas odlicne). Al na ovom poslednjem sam se smorio ko zmaj, da su mjesto njih bacili 3 rafala u stilu Phosphorus Redeemer, to bi vec bilo nesto. Quote
Warner Posted October 17, 2009 Report Posted October 17, 2009 pa sad kako se uzme,meni marduk nema nijedan jedini los album,samo sui raznovrsniji,sarenoliki.. Quote
Recommended Posts