Talvi Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 ontopic: i meni se Mortuus bolje uklapa u Marduk kao frontmen, jbg. Quote
Talvi Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Ja to iz empatije prema Urosu i kompaniji. Quote
Grobodan Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Jebote, grob me izdao Pa brate realno, Legion je nekad bio smesan. Mortuus je vrhunski frontmen - jedino je on vredeo da se gleda ona 2 puta Legion je dokazao kakvu krs muziku pravi u Devianu, jbg sad sto je Morgan puko pod stare dane i dozvolio Mortuusu da sjebe Marduk... Quote
Brynhildr Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 (edited) @MG - Tako ti je to kad hoćeš u bezslušnu* ekipu. *bez sluha Edited November 16, 2009 by Sigrdr Quote
Sisus Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Ne pričam o albumima. EDIT: Evo, uporedi sam, ista pesma: Party San 06 06 verzija je slabijeg audio kvaliteta, ali se svejedno čuje razlika. Fredrim Anderson. Jbg, Legionu je uvek pucao glas uživo. Quote
dimmu1 Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 (edited) Ne pričam o albumima. EDIT: Evo, uporedi sam, ista pesma: Party San 06 06 verzija je slabijeg audio kvaliteta, ali se svejedno čuje razlika. legion sije mortuusa sve u 16.mortuusovo pevanje je dosta nerazgovetnije na ovom snimku i lici na to da je vise reci odmumlao,a ne otpevao.mada mi se vise svidja 06' verzija tj zvuk i snimak.na ovoj 03' verziji je zvuk nekako mutan i tanak.. Edited November 16, 2009 by dimmu1 Quote
morbid god Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Ma odjebite od mene okrutni ljudi, idem u svoj mracni podrum da se isplacem ko covjek Grobe, Legion za mene ostaje bolji frontmen od Mortuusa. To sto je vrijedjelo da ga gledas 2x dovoljno mi govori A radu u Devianu nije toliko relevantan, vec ono sto je uradio u Marduku. Naravno, da ne zaboravimo i ostatak ekipe kojeg isto nema(prije svih Emila Dragutinovica od kojeg ovaj sadasnji nesretnik moze samo da uci). Al ajde, mozda sam ja vezan sentimentalno za zlatni period Marduka, pa mi je stoga i Legion miliji od Mortuusa(mada tog lika inace ne varim najbolje, no o tome drugom prilikom). Quote
Brynhildr Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Trebalo bi jednom da pogledaš neki koncert sa Mortuusom. ^^ Naravno, ne mislim na snimke na netu, već uživo. Quote
oʞɾoƃ Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 (edited) legion sije mortuusa sve u 16.mortuusovo pevanje je dosta nerazgovetnije na ovom snimku i lici na to da je vise reci odmumlao,a ne otpevao.mada mi se vise svidja 06' verzija tj zvuk i snimak.na ovoj 03' verziji je zvuk nekako mutan i tanak.. Ja imam obrnut utisak, mnogo bolje razumem Mortuusa nego Legiona na snimku, a da ne pričam koliko jaču glaščinu ima, baš pravi black metal vokal za punjenje gaća dok Legion više zvuči kao da se napreže. A pritom je i Mortuus snimak slabijeg kvaliteta, to dosta utiče na razgovetnost. Jbg, na DVD-ju su oba bolja. Edited November 16, 2009 by Gojko 1 Quote
Talvi Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Otvorih oba ova linka koja je Gojko ostavio da ih odgledam, duela radi. Prvo sam pustio onaj sa Legion-om i duel je bio gotov vec u 0:07 posle one "disco primadonna" poze. Dajte, ljudi, ono je smesno. Nisam nikakav Mortuus-ov fanboy niti me boli kurac da nesto zauzimam strane, ali Legion-ov nastup na ovom snimku je katastrofalno los, glavu dajem da bih ja ono bolje otpevao, skroz je ostao bez glasa. A i kada se pogledaju svi ostali snimci, rezultat je isti. Objektivno, Mortuus-ov vokal je jaci i brutalniji i covek je skroz ozbiljan na sceni, bez ikakvih smesnih poza i gestova. Dovoljno za mene. Quote
dimmu1 Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 (edited) ^mortuus nema smesne poze? da li si ti gledao njih 14.12. u bg-u kada je isao od jedne strane bine ka drugoj i mrstio se publici na foru 'kako sam opasan,kako sam gr1m' i tako dobrih par minuta koliko je intro trajao? Ja imam obrnut utisak, mnogo bolje razumem Mortuusa nego Legiona na snimku, a da ne pričam koliko jaču glaščinu ima, baš pravi black metal vokal za punjenje gaća dok Legion više zvuči kao da se napreže. A pritom je i Mortuus snimak slabijeg kvaliteta, to dosta utiče na razgovetnost. Jbg, na DVD-ju su oba bolja. pa ok svakom svoje.nezaboravimo opet da za razliku od legiona mortuus koristi dosta reverba i mozda jos po koji efekt,tako da tesko se njih dvojica mogu porediti.gledao sam par snimaka gde mortuus peva na "suvo" i mislim da ce mi uvek biti draze da na "suvo" cujem legiona nego mortuusa. Edited November 16, 2009 by dimmu1 Quote
Sisus Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Ma odjebite od mene okrutni ljudi, idem u svoj mracni podrum da se isplacem ko covjek Quote
Brynhildr Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=vzwsBWlIPsU Quote
oʞɾoƃ Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Obožavam youtube komentare, pogotovo na engrishu Quote
Grobodan Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 A radu u Devianu nije toliko relevantan, vec ono sto je uradio u Marduku. Naravno, da ne zaboravimo i ostatak ekipe kojeg isto nema(prije svih Emila Dragutinovica od kojeg ovaj sadasnji nesretnik moze samo da uci). Al ajde, mozda sam ja vezan sentimentalno za zlatni period Marduka Bice da je to, naravno to je zlatni period benda i nema price. mislim da ce mi uvek biti draze da na "suvo" Quote
dimmu1 Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 (edited) ^ http://www.youtube.com/watch?v=vzwsBWlIPsU tek na petnaestoj sekundi sam provalio da je on krenuo pevati.zvuci kao da je vetar duvao dok su snimali vokale. Edited November 16, 2009 by dimmu1 Quote
Talvi Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 ^mortuus nema smesne poze? da li si ti gledao njih 14.12. u bg-u kada je isao od jedne strane bine ka drugoj i mrstio se publici na foru 'kako sam opasan,kako sam gr1m' i tako dobrih par minuta koliko je intro trajao? Sto opet nije ni 1% komicarsko-zabavnog programa koji Legion izvodi. Quote
oʞɾoƃ Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 (edited) Početak ovog Party San 2003 DVD-ja je najjači, dok peva Still Fucking Dead, zajebao je sve Immortal poze Evo ga, početak koncerta Pogledajte na 1:40 plakanje Edited November 16, 2009 by Gojko Quote
Маузер Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Ja keve mi ne znam sta je lepo kod onog mortuusa. Kao sto gojko rece, bas mi se sere kada on peva. Quote
Brynhildr Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Je l' si ti siguran da je to Gojko rekao? Quote
Sisus Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Ja nešto čitam zadnje 2 strane ove rasprave i kontam, ili sam ja glup ili Gojko ne voli Legiona, a ne Mortuusa. Quote
oʞɾoƃ Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 To je bio pokušaj ironije, iliti mitrovačka ironija®. 1 Quote
Recommended Posts