Apeiron Posted October 25, 2008 Report Posted October 25, 2008 (edited) OK, cinjenica je da Banjaluka ne moze da se pohvali sa bog zna kakvom metal prosloscu... Tu i tamo bilo je bendova nekada, ali nisu ostavili nista vredno pomena iza sebe, ili zato sto su se brzo raspadali, ili zato sto nisu ozbiljno shvatali rad, i samim tim albume nisu snimali... MEDJUTIM... Bio je tu jedan bend, a o kome je rec na ovoj temi: DACHAU. Egzistirali su tamo negde krajem 80-ih / pocetkom 90-ih, nemam bas precizne podatke... Sve sto se zna o istoriji benda, na drugom forumu napisao je nekadasnji basista grupe (post je svez): "To je snimljeno na cetverokanalnom tascamu u studiju Plazma kod prof. Bore Drazica i to na nacin ritam sekcija odjednom, bubanj dva kanala, bas i ritam gitare, pa onda te cetiri trake pretvorish u dve stereo i nasnimavash vokal i solo gitare, sto bi se modernim zargonom reklo-dva virtuelna. Vishe se nije smjelo nasnimavati jer je kvalitet rapidno opadao. Ja sam bio producent i tada bolje nisam znao (sad znam josh manje). Sve u svemu, taman kada smo planirali otici nakon pobjede na gitarijadi u Hall-u, kenuo rat i bend se raspao. Deni u rezervu, Corda u rez., a pjevac je bio Skoko Samir. On je otisao u Dansku. Samo ti mogu reci da je to sto cujes na snimku uzivo zvucalo jos bolje jer smo vjezbali skoro svaki dan. Elem, rat nas razbacao po raznim pravcima od etna, folka do poproka...".... "To su dva dema, zaboravih napomenuti da su oba snimljena za dva sata i dva sata mixa" Ono sto je nepobitna cinjenica je da su u postavi benda bili vrhunski muzicari, i da Zoka (basista, verovatno najbolji kojeg je exYU metal scena mogla imati) i Corda (gitara) zaista "ubise" svoje instrumente. Da ne duzim vise, snimak je bitan, pa cete sami proceniti. Bosko, ocekujem komentare (ako vec nisi nabavio ranije album kakvim UG/fanzinaskim kanalima ). Zakljucicu samo da je ovo predobro i u danasnjim uslovima, a kamoli tada, i steta sto nisu uradili nesto vise... http://www.sendspace.com/file/0iv3ia Tracklist: 1. P.O.M. 2. Greed 3. Soon I'll Be Dead 4. Mad Fucker 5. Alcoholic Devil 6. Helpless 7. Stormbringer (Deep Purple cover) 8. Dachau Pa dajte koji komentar thrash metalna braco Edited October 25, 2008 by Apeiron Quote
RNA Posted October 25, 2008 Report Posted October 25, 2008 Da ne duzim vise, snimak je bitan, pa cete sami proceniti. Bosko, ocekujem komentare (ako vec nisi nabavio ranije album kakvim UG/fanzinaskim kanalima ). Ти канали у твом граду слабо функционишу, тако да нисам ни чуо за бенд, али ћу га дефинитивно преслушати. Интересује ме све што има везе са екс-ЈУ сценом. Quote
Apeiron Posted October 25, 2008 Author Report Posted October 25, 2008 Sumnjam da moze da ti se ne svidi, cuces. Quote
RNA Posted October 25, 2008 Report Posted October 25, 2008 (edited) Морам узети код неког да скинем. Мој курбла-нет то неће успети, а и немам програм. Edited October 25, 2008 by RNA Quote
Теша Тешановић Posted October 25, 2008 Report Posted October 25, 2008 moj deda je tamo bio neko vreme Quote
RNA Posted October 25, 2008 Report Posted October 25, 2008 (edited) moj deda je tamo bio neko vreme Мора да се преврће у гробу кад види какав му је унук нациста. Edited October 25, 2008 by RNA Quote
Grob Bez Dna Posted October 25, 2008 Report Posted October 25, 2008 bend izuva, sjajno.najjaca pesma su helpless i stormbringers.aperione, svaka cast za ovaj bend. Quote
Apeiron Posted October 25, 2008 Author Report Posted October 25, 2008 bend izuva, sjajno.najjaca pesma su helpless i stormbringers.aperione, svaka cast za ovaj bend. Nema na cemu prijatelju, valja podrzati sve sto je valjalo i valja u metalu kod nas Quote
Grob Bez Dna Posted October 25, 2008 Report Posted October 25, 2008 realno, posle hellera najbolji thrash bend sa ovih prostora koji sam cuo.kakvi rifovi, kakav vokal!!!!sjajno!!!!nema reci kojima se moze opisati. Quote
PuPaK Posted October 25, 2008 Report Posted October 25, 2008 Ja turio da se skida pa cem sutra da kazem utiske!111 Quote
Теша Тешановић Posted October 25, 2008 Report Posted October 25, 2008 Мора да се преврће у гробу кад види какав му је унук нациста. verovatno Quote
ignjastrasni Posted October 25, 2008 Report Posted October 25, 2008 rat drugovi, RAT!!!!!!!!!!! kakav heler crni, posle ovog dana nema vise helera, samo DACHAU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! trenutno nagovaramo matorce da se okupe nakon 18 godina i da udare opet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! RAT sutra odoh da se nadjem sa basistom da mi da cover i neke njihofe fotografije lol RAT Quote
Blasphemer Posted October 25, 2008 Report Posted October 25, 2008 Error This file is neither allocated to a Premium Account, or a Collector's Account, and can therefore only be downloaded 10 times. This limit is reached. To download this file, the uploader either needs to transfer this file into his/her Collector's Account, or upload the file again. The file can later be moved to a Collector's Account. The uploader just needs to click the delete link of the file to get further information. ajde zivota ti napravi acc i podeli to lepo i sa ostatkom Quote
F4R15 Posted October 25, 2008 Report Posted October 25, 2008 Naravno. Pa daj ajde pozhuri Sve sto dolazi iz domovine mora da se slusha ! Quote
Blasphemer Posted October 25, 2008 Report Posted October 25, 2008 mislo sam na ovo: http://rapidshare.com/files/157450522/Dachau.rar.html posto nije preko acc-a pa moze samo 10 dl-a Quote
ignjastrasni Posted October 25, 2008 Report Posted October 25, 2008 (edited) Pa daj ajde pozhuri Sve sto dolazi iz domovine mora da se slusha ! ma naravno da cu da slike podelim podeli te slike sa nama... a novi upload sam prepustio apeironu, tako da njega 'vatajte za gusu lol Edited October 25, 2008 by ignjastrasni Quote
Apeiron Posted October 25, 2008 Author Report Posted October 25, 2008 Hm, nisam znao da je na rapidshareu dozvoljeno samo 10 downloada bez accounta... Kakogod, evo novi link, a prepravljen je i prvi post, i dodat je i tamo, takodje. http://www.sendspace.com/file/0iv3ia Quote
hypnos Posted October 25, 2008 Report Posted October 25, 2008 slusam tek trecu pjesmu i namrtvo mi se svidja bend.dobra je pjesma greed. zanimljivo je da je bend dobar a da dolazi iz sredine u kojoj je metal scena na slabom nivou.... Quote
Grob Bez Dna Posted October 25, 2008 Report Posted October 25, 2008 (edited) "To je snimljeno na cetverokanalnom tascamu u studiju Plazma kod prof. Bore Drazica i to na nacin ritam sekcija odjednom, bubanj dva kanala, bas i ritam gitare, pa onda te cetiri trake pretvorish u dve stereo i nasnimavash vokal i solo gitare, sto bi se modernim zargonom reklo-dva virtuelna. Vishe se nije smjelo nasnimavati jer je kvalitet rapidno opadao. Ja sam bio producent i tada bolje nisam znao (sad znam josh manje). Sve u svemu, taman kada smo planirali otici nakon pobjede na gitarijadi u Hall-u, kenuo rat i bend se raspao. Deni u rezervu, Corda u rez., a pjevac je bio Skoko Samir. On je otisao u Dansku. Samo ti mogu reci da je to sto cujes na snimku uzivo zvucalo jos bolje jer smo vjezbali skoro svaki dan. Elem, rat nas razbacao po raznim pravcima od etna, folka do poproka...".... "To su dva dema, zaboravih napomenuti da su oba snimljena za dva sata i dva sata mixa" koji kult, jbt... vazno je da su se otisli u folk vode... Edited October 25, 2008 by Grob Bez Dna Quote
Blasphemer Posted October 26, 2008 Report Posted October 26, 2008 "To je snimljeno na cetverokanalnom tascamu u studiju Plazma kod prof. Bore Drazica i to na nacin ritam sekcija odjednom, bubanj dva kanala, bas i ritam gitare, pa onda te cetiri trake pretvorish u dve stereo i nasnimavash vokal i solo gitare, sto bi se modernim zargonom reklo-dva virtuelna. Vishe se nije smjelo nasnimavati jer je kvalitet rapidno opadao. Ja sam bio producent i tada bolje nisam znao (sad znam josh manje). Sve u svemu, taman kada smo planirali otici nakon pobjede na gitarijadi u Hall-u, kenuo rat i bend se raspao. Deni u rezervu, Corda u rez., a pjevac je bio Skoko Samir. On je otisao u Dansku. Samo ti mogu reci da je to sto cujes na snimku uzivo zvucalo jos bolje jer smo vjezbali skoro svaki dan. Elem, rat nas razbacao po raznim pravcima od etna, folka do poproka...".... "To su dva dema, zaboravih napomenuti da su oba snimljena za dva sata i dva sata mixa" koji kult, jbt... vazno je da su se otisli u folk vode... mali evo ti slika i ne kenjaj vise Quote
Morphy Posted October 26, 2008 Report Posted October 26, 2008 Nije lose... Ovo bih pre okarakterisao kao heavy/thrash... Quote
Recommended Posts