Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zar egoizam nije sto se Jare paganin proziva jer veruje u Peruna i nosi helanke i slusa folk?

Potreba da se istakne pravoslavno kao prava vera.

elem Bogdane odgovori na neko od pitanja iz prethodnog mog posta... postavila sam ti ih sa razlogom ako vec diskutujemo o onome staje pravo a sta krivo...

Posted

Da vas vidim u sred Sirije da opljujete po Alahu. :-D

wow, aj nađi neko još primitivnije društvo za poređenje, nije ovo dovoljno

Posted

140 x 1 slab sam sa benchom samo se ponavljas , jeste moja religija i jeste Pravoslavna PRAVO SLAVNA istinita , NIkoga ja ne koljem sem prasica i jagnjica u pecenjari . To sto to neko radi nema nikakve veze sa mojom malenkoscu ?

Pa ne koljem ni ja amera, al ga gledam s visine, kao sto ti kao pripadnik jedne vere gledas npr jednog indijca.Svoju smatras pravom, a njegovu ne.Isto tako i on na tebe moze da gleda.I da smatra njegovu religiju jedinom pravom, istinitom, sta vise i duplo starijom od hriscanstva, a da isto ne kolje.Al ce takav isto biti religijski sovinista.

Posted

Sto primitivno? Zar se ti kao slobodouman covek ne boris za slobodno misljenje i izbor?

Oni su izabrali to da nece postedeti zivot onome ko im dirne veru.

Posted

Sale koga ja prisivljavam , maltretiram ili tome slicno ? To kaci i pripisuj nekom ko to stvarno radi , mene iskljuci iz te price . Ne postujem Jeretike . Kazes da su narodi nasilno pokrstavani ? Neki svakako jesu . Jel se setis da pomenes obrede zrtvovanja ljudi koji su bili standardni u vecini paganskih religija tj obozavanju demona ? Te obicaje je hriscanstvo iskorenilo .

Da li slavis slavu? Da li iznosis hranu i pice na grob kada su zadusnice?

• Upvote 4
Posted

140kg? Ja toliko zakacim na noge i odradim 15 zgibova.

Sirokih.

Salu na stranu. Dobra je to kilaza. To je kao da benchpressujes Axeanosilasa.

ko je taj :D

Zar egoizam nije sto se Jare paganin proziva jer veruje u Peruna i nosi helanke i slusa folk?

Potreba da se istakne pravoslavno kao prava vera.

elem Bogdane odgovori na neko od pitanja iz prethodnog mog posta... postavila sam ti ih sa razlogom ako vec diskutujemo o onome staje pravo a sta krivo...

Nema potreba da se istice , kad je to Istina . Sama sebi je dovoljna . Koje pitanje konkretno ?

Da li slavis slavu? Da li iznosis hranu i pice na grob kada su zadusnice?

Da , Ne samo palim svecu
Posted

I zar Bog ne uci da je on jedan jedini i da nemamo drugih bogova osim njega (a taj Bog opet ima tri lica->sv.trojstvo), tj.ako je bog svuda oko nas... nije li to onda panteizam?

Koristis jake i rogobatne reci koje su definitivne a u religiji nista nije u definitvu nego u infinitivu. Prouci razvoj filozofije i pogledaj radove Sv. avgustina i Tome Akvinskog za pocetak. Oni su toliko napora ulozili da bi hriscansko ucenje prilagodili antickim filozofima (mozda su ultimativni sofisti,ko bi ga znao?) -> cemu potreba da se prehriscanske ideje pretope i dobiju ruho hriscanskih, ergo da li razmisljao o tome?

Pitanja su indirektnog tipa bila nadam se da su sada direktnija...

Posted

Znaci odrzavas jedan paganski obicaj.

da je to usvojeni paganski obicaj kasnije prebacen u Hriscanstvo je samo jedno od tumacenja Slavljenja Slave u Srba

Pitanja su indirektnog tipa bila nadam se da su sada direktnija...

od Tome Akvinskog drazi su mi Serafim Rouz i Sveti Justin Celijski
Posted (edited)

vidis to dvoje koje si pomenuo su morali da prouce doktrinu Akvinskog 13.vek i Avgustin 4.vek nase ere ;)

edit: nisi odgovorio na dva jednostavna pitanja, a ticu se razumevanja onoga oko cega si strastven ali ne i razuman.

Edited by Face Of Melinda
Posted

evo ti dva odgovora ne smatram da je Pravoslalje panteizam tj ne izjednacavam Gospoda se Prirodom , on je ipak na stepeniku vise , a sto se tice ovoga drugog objasnio sam da je vera u Gospoda od vremana Stvaranja tako da je starija od svih ostalih vera , filozofija i religija tako da se ona ne crpi iz njih vec one iz nje , najvise iz krivih ucenja

Posted

Zato ce sve veci broj hriscana preci u Islam, zbog ekstremizma, a zbog zaglupljivanja i ne razumevanja ce se religijski sistem obesmisliti i unistiti sam sebe, samo zbog toga jer postoje "kriva" ucenja iz kojih ti je crkva servirala " pravo" ucenje.

No, ok. Radoznalost me je naterala da vidim da li si u stanju da izdjes iz svoje zone komfora. Da si izasao iz tog kruga sagledao bi sustinu iza mojih pitanja ;)

Posted

jare nije paganin, već seljak.

ne mogu sve da čitam, ali da, crkva je odavno trebala da prizna evoluciju i veliki prasak, prosto kaže da su to bogom pokrenuti/ispalnirani procesi, popišaju se po svim glupim ateistima, ćaozdrao.

• Upvote 1
Posted

evo ti dva odgovora ne smatram da je Pravoslalje panteizam tj ne izjednacavam Gospoda se Prirodom , on je ipak na stepeniku vise , a sto se tice ovoga drugog objasnio sam da je vera u Gospoda od vremana Stvaranja tako da je starija od svih ostalih vera , filozofija i religija tako da se ona ne crpi iz njih vec one iz nje , najvise iz krivih ucenja

А и ти си нашао са ким да се расправљаш, ко да у задњих 5 година ниси прошао кроз оваква срања са сто напржених клинаца на фејсу. :haha:

Још ниси научио да је ово најгори начин губљења или попуњавања времена.

Скоро нико овде нема благе везе нит зна за неке курчеве валидне доказе, а сви мисле да су паметни и причају неке неповезане ствари, ко клинчадија од 12 година.

• Upvote 1
  • Downvote 1
Posted

Скоро нико овде нема благе везе нит зна за неке курчеве валидне доказе, а сви мисле да су паметни и причају неке неповезане ствари, ко клинчадија од 12 година.

E al kako je to do jaja,to izigravanje elite,egoizma,nadmoci.

Svaka vam cast,znate da zivite u generalno miroljubivom drustvu,pljujete sve sto je verski,ismevate.

Da vas vidim u sred Sirije da opljujete po Alahu. :-D

140 x 1 slab sam sa benchom samo se ponavljas , jeste moja religija i jeste Pravoslavna PRAVO SLAVNA istinita ,

shockedface.gif

• Upvote 3
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...
  • 1 year later...
  • 2 years later...
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...